Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

osxnel marad 8 gb,vmi mas programot is ki akarsz probalni es fennmarad ezutan meg osxet frissitesz, rögtön kevés lesz.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11041
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

igen.60 az elég.de a feléről volt szó.
Az élesre állított, optimalizált, lejátszó szoftverekkel telepített OS X partícióm 22 GB, a WinServer pedig 12 GB.

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

igen.60 az elég.de a feléről volt szó.
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

ha csak zenélgetsz elég lehet, de ha mr képeket vagy videókkal is ügyködsz kevés, vagy frissítésnél is gond lehet. szal kell az a 60 GB
Én és tudtommal nagyjából mindenki csak zenehallgatásra és filmnézésre használjuk a Luxor PC-t. De a munkagépemen is bőven elég a 60 GB rendszerpartíciónak.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ha csak zenélgetsz elég lehet, de ha mr képeket vagy videókkal is ügyködsz kevés, vagy frissítésnél is gond lehet. szal kell az a 60 GB

bocs, de elég nagy blődség rendszerpartícióra képeket/videókat tenni. de ez itt eléggé OFF. 

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mármint a Luxor PC esetében? Általában 2 x 60 GB, de a fele is elég lenne.

rmagos tyúk
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: rmagos tyúk »

14db services fut a rendszer alatt eppen.a Phil optimálás minimum 15

rmagos tyúk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Zombiland?nincs hozzaszólás?

rmagos tyúk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!Használ valaki audiophile optimizer nevu alkalmazast xeon procival?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

azt meg tudnád mondani, hogy a mac os és a win server 2012 r2 mekkora partícióra lett telepítve?
Mármint a Luxor PC esetében? Általában 2 x 60 GB, de a fele is elég lenne.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Annak van jelentősége, hogy ugyanazon a porton milyen eszközök dolgoznak még, mert néha ugyanarra a portra több kijárat is jut. Az USB3 energiakezelése más, mint az USB2-nél volt, érdemes kipróbálni, de a legjobb megoldás egy dedikált PCIe USB3 kártya.

Ha mindig egy bizonyos zenei résznél jelentkezik a torzítás, akkor én nem a portoknál keresném a hibát.

azt meg tudnád mondani, hogy a mac os és a win server 2012 r2 mekkora partícióra lett telepítve?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

az esetleg számít, hogy usb2 vagy usb3 portra raktam a dacot? perpill a 2 usb3 port egyikén van, a másikon nincs semmi. 
Annak van jelentősége, hogy ugyanazon a porton milyen eszközök dolgoznak még, mert néha ugyanarra a portra több kijárat is jut. Az USB3 energiakezelése más, mint az USB2-nél volt, érdemes kipróbálni, de a legjobb megoldás egy dedikált PCIe USB3 kártya.

Ha mindig egy bizonyos zenei résznél jelentkezik a torzítás, akkor én nem a portoknál keresném a hibát.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

az esetleg számít, hogy usb2 vagy usb3 portra raktam a dacot? perpill a 2 usb3 port egyikén van, a másikon nincs semmi. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Bizony, ez így van.
Nálam az újabb op.rendszer használata megoldotta ezt a fajta problémát.
Pusztán azért írtam le, mert nem biztos hogy a lejátszóprogram a "ludas".

Sok oka lehet az ilyen hibáknak. Néha az is megoldja a problémát, ha ugyanazt a rendszert újratelepítjük, főleg egy olyan gépnél, amit sok mindenre használunk zene- és filmlejátszás mellett.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

windows 7-em van. már tervben van egy ssd és hackintosh/win2012. de őszintén szólva ez az egész számomra még mindig a számítógépes audio lejátszás kiforratlanságát mutatja..
Igazad van, de én kicsit másként látom a helyzetet. Ugyanezek a problémák megvannak a CD játszóknál és a hálózati playereknél is, csak ott a szakemberek beállítják, összehangolják nekünk a gyárban a kütyüket, míg a Home PC-knél ez a nemes, ámbátor néha keserves feladat ránk hárul. Egy előre telepített, szakemberek által finomhangolt professzionális számítógép (pl. egy hang- vagy videóvágó munkaállomás) ugyanolyan hibátlanul és felhasználóbarát módon képes működni, mint egy CD játszó. A találomra összeállított, rengeteg fölösleges szálat futtató Home PC-k pedig esnek, kelnek, ha egy kicsit komolyabb muinkárafogjuk őket.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Egyik operációs rendszernél sem elfogadható a recsegés, még az ősrégi XP-nél sem.
Bizony, ez így van.
Nálam az újabb op.rendszer használata megoldotta ezt a fajta problémát.
Pusztán azért írtam le, mert nem biztos hogy a lejátszóprogram a "ludas".
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

windows 7-em van. már tervben van egy ssd és hackintosh/win2012. de őszintén szólva ez az egész számomra még mindig a számítógépes audio lejátszás kiforratlanságát mutatja..
Hajrá :-)
Viszont az USB-s hanglejátszás problémáit nem ildomos az egész számítógépes hanglejátszásra húzni!

Elég régóta próbálkozok már hangot csiholni 'ámítógépből és kismillió bajom volt az USB-s eszközökkel.
Sajnos nem mindig a számítógépes oldalon van a hiba, viszont egyet kijelenthetek.
Nekem nem nyerte el a bizalmamat ez a fajta kapcsolat a DAC és a PC között.

Természetesen így a legkönnyebb megoldani a DSD továbbítását konverzió nélkül és nagyon kényelmes amikor hibátlanul működik...
A DAC-ban lévő USB vevők fejlődése is kézzelfogható, majd kiderül meddig lehet ezt fejleszteni, de hogy nem tökéletes az biztos.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nálam is volt ilyen jelenség néhány éve. Meg ennél furcsábbak is....
Viszont az újabb Windows-os op.rendszereken már nincs ilyen probléma. Nálam ez megoldotta.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Viszont az újabb Windows-os op.rendszereken már nincs ilyen probléma. Nálam ez megoldotta.

Egyik operációs rendszernél sem elfogadható a recsegés, még az ősrégi XP-nél sem.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Néhány hete itt vendégeskedig nálam egy usb-s dac. A következő hibajelenség fordul elő elég gyakran. Vannak egyes számok, ahol bizonyos helyeken mindkét hangfalból a zene mellett recsegés is hallatszik....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

ez a checker mennyire mukodik megbizhatoan? van mar win8as verzioja?
Szerintem csak egészen durva hibákat mutat meg, jól hangolt gépeknél nincs sok információs tartalma.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

próbáltam a dpc latency checkert, 40 és 60 között ugrál, abszolút maximum 120/130 körüli érték.

Esetleg valakinek ötlet hogy állítsam be a Jrivert vagy bármi egyéb, hogy mi okozhatja a gondot?

ez a checker mennyire mukodik megbizhatoan? van mar win8as verzioja?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

tudok kreálni ftp szervert, és feltölteni pár tracket ha esetleg van időd/kedved. bár 99,99% biztos vagyok, hogy nálad nem fog előjönni

Volume móddal játszadoztam.Device settingsnél is a hangerőszabályzással kapcsolatos dolgokkal. Esetleg van egy recommended beállítás lista valahol?

Megnézem szívesen, csak írd meg azt is, időben hol jelentkezik a hiba!

jRivernél célszerű a Volume Mode-ot Internal állásba tenni (ezzel aktiválod a program saját 64 bites hangerő szabályzóját) és minden DSP plugint kikapcsolni, vagy ha mindenképpen kell valamelyik (pl. EQ, szobakorrekció), akkor az annál jelentkező szintemelkedést kompenzálni kell a túlvezérlés elkerülésére.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mit állítottál át, ami ritkította a hibajelenséget? Ha mindig ugyanott jelentkezik a hiba, akkor köze lehet a lejátszott anyaghoz. Jó lenne látni, hogy néz ki annál a pillanatnál a hullámforma, spektrum. Vélhetően csúcskivezérlés környékén lesz, ami rosszul beállított lejátszó programnál, meg néhány DAC-nál is okozhat torzítást.

tudok kreálni ftp szervert, és feltölteni pár tracket ha esetleg van időd/kedved. bár 99,99% biztos vagyok, hogy nálad nem fog előjönni

Volume móddal játszadoztam.Device settingsnél is a hangerőszabályzással kapcsolatos dolgokkal. Esetleg van egy recommended beállítás lista valahol?

Rosszul beállított lejátszó program alatt mit értesz?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Néhány hete itt vendégeskedig nálam egy usb-s dac. A következő hibajelenség fordul elő elég gyakran. Vannak egyes számok, ahol bizonyos helyeken mindkét hangfalból a zene mellett recsegés is hallatszik. ez hangerőtől független. nem minden szám alatt jön elő, de ahol csinálja, ott ugyanazoknál a részeknél mindig. Próbálkoztam játszadozni a beállításokkal, így valamelyest csökkent a jelenség előfordulási gyakorisága, de nem múlt el teljesen. 

Mit állítottál át, ami ritkította a hibajelenséget? Ha mindig ugyanott jelentkezik a hiba, akkor köze lehet a lejátszott anyaghoz. Jó lenne látni, hogy néz ki annál a pillanatnál a hullámforma, spektrum. Vélhetően csúcskivezérlés környékén lesz, ami rosszul beállított lejátszó programnál, meg néhány DAC-nál is okozhat torzítást.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”