Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Azzal egyet kell, hogy értsek, hogy fillérekből nem lehet igazi minőségi ugrást elérni, pedig sokan szeretnék ezt hinni.
Ilyesmit nem állított errefelé senki, ha jól figyeltem. A belépő (olcsó) "ne várjunk tőle csodát" kategóriáról viszont esett szó.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
DAC-olás
Az usbs dac tema szerintem mar az usbportnal verzik, talan ott lehetne. Lehet nagyobb ugras lenne egy normalisan megtervezett port es osszekozes, mint egy csodadac.
DAC-olás
:-) kurvára eltuloztam, megmondom oszintén nem is gondoltam utánna mennyi volt. elektronikával (audio) 1979 ota. LPCM és DSD = kb 6 éve naponta tobb orát beleértve a komplett weekendeket - amiota elindult az audiopraise project - más forumon irtam rola, nem részletezem, a kutyát nem érdekli mert nem tartzik bele az itt elfogadott tuning kategoriába (t.i. hogy fillérekbol akarunk csodát tenni -ez nem megy).
Azzal egyet kell, hogy értsek, hogy fillérekből nem lehet igazi minőségi ugrást elérni, pedig sokan szeretnék ezt hinni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
DAC-olás
Ha csak a 10%-uk szól jól nálad, akkor a rendszered valószínűleg...
hát amit szeretek, kb. 10%. a tobbi ami nagyon jol szol, az számomra élvezhetetlen zene (pl. country). ez van. nem olyan szar a rendszerem :-) ha eccer lesz idom fényképezni majd lehet hogy megmutatom
- spendorman
- Nincs visszaút

DAC-olás
en - sokakkal ellentetben - birom a kritikus hozzaszolasaidat.
es szerintem (is): a befektetett valos idö / munka alapja a szaktudasnak, jo meröszam (operaenekes, sportolo, tudos, mernök, cipész stb. eseten is)
több 10ezer ora tenyleg nem keves, erdekelne konkretabban, hogy miota mit teszel. mondjuk szerintem is beszamithato a nem konkretan az adott reszletkerdessel foglalkozas is, mert azok adnak tudas/tapasztalati alapot az uj kerdesek kapcsan is
(nekem sajat szakmamban kb. 22 ev * evi 200 nap * napi 5 ora becslessel jön ki 22000 ora + esetleg az egyetemi kb. 5000 ora - szerintem ebben 10-15% hiba van max ...es sok uj kerdesre ezek utan is csak azt mondom: ezekre gondolok, ez lehet es ezert, de az is lehet amazert .... legjobb "megkerdezni" konkret alapos es pontos, reprodukalhato meressel magat a vizsgalt objektumot...attol tartok "high-end"-ben ez gyakran hianyzik, nem vitatva, hogy nem lenne ez egyszerü, föleg hogy hianyzik a megfelelö eröforrasokat mozgositani kepes tarsadalmi igeny)
:-) kurvára eltuloztam, megmondom oszintén nem is gondoltam utánna mennyi volt. elektronikával (audio) 1979 ota. LPCM és DSD = kb 6 éve naponta tobb orát beleértve a komplett weekendeket - amiota elindult az audiopraise project - más forumon irtam rola, nem részletezem, a kutyát nem érdekli mert nem tartzik bele az itt elfogadott tuning kategoriába (t.i. hogy fillérekbol akarunk csodát tenni -ez nem megy).
DAC-olás
... tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
en - sokakkal ellentetben - birom a kritikus hozzaszolasaidat.
es szerintem (is): a befektetett valos idö / munka alapja a szaktudasnak, jo meröszam (operaenekes, sportolo, tudos, mernök, cipész stb. eseten is)
több 10ezer ora tenyleg nem keves, erdekelne konkretabban, hogy miota mit teszel. mondjuk szerintem is beszamithato a nem konkretan az adott reszletkerdessel foglalkozas is, mert azok adnak tudas/tapasztalati alapot az uj kerdesek kapcsan is
(nekem sajat szakmamban kb. 22 ev * evi 200 nap * napi 5 ora becslessel jön ki 22000 ora + esetleg az egyetemi kb. 5000 ora - szerintem ebben 10-15% hiba van max ...es sok uj kerdesre ezek utan is csak azt mondom: ezekre gondolok, ez lehet es ezert, de az is lehet amazert .... legjobb "megkerdezni" konkret alapos es pontos, reprodukalhato meressel magat a vizsgalt objektumot...attol tartok "high-end"-ben ez gyakran hianyzik, nem vitatva, hogy nem lenne ez egyszerü, föleg hogy hianyzik a megfelelö eröforrasokat mozgositani kepes tarsadalmi igeny)
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
DAC-olás
Nem erre az árkategóriára gondoltam alább. Az is kérdés, hogy kb. ennyibe kerülő jobb féle "mezei PCM" dac-ot vetettél e össze vele...?Tapasztalatból írtam, nem volt szükségem összehasonlításra. Az utóbbi 5 évben átment a kezeim közt egy két dolog.De ha már, az UD 501-el összehasonlítottuk, minden paraméterében komolyabb hang az L.K.S.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 177
DAC-olás
Számomra is.
Ettől eltekintve PCM-ből is lehet jó hangot kicsiholni, csak erre kevés készülék képes. (mondjuk attól, mert valami DSD, még semmire se garancia)
igy van. én pl a dsds mytekemet cseréltem olyan audioGDre, ami meg csak PCMet tud,mégis jókora előrelépésnek életem meg.
vagy ott van cimborámnál a Lumin S1. annyira kerek,szinergikus a lánca, hogy a legjobb CD rip alig marad el a DSDtől. azonos albumok esetén többeknek segiteni kellett, mikor melyik szól.
DAC-olás
Ezt irtam nem rég:
Elküldve: 2014 szeptember 26 - 20:00
Most nálam szól, 44/16-okkal, egyszóval........,DÖBBENET........
Itt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 9018sabre/
Nem erre az árkategóriára gondoltam alább. Az is kérdés, hogy kb. ennyibe kerülő jobb féle "mezei PCM" dac-ot vetettél e össze vele...?
DAC-olás
a szar DSD felvétel ugyanolyan szarul szól mint a szar LPCM. Mindkét kategória felvételeinek 90% szar minoség.
Ha csak a 10%-uk szól jól nálad, akkor a rendszered valószínűleg...
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
DAC-olás
Ezt én nem értem. Vagy jól szól valami, élvezhető a zenék túlnyomó része, vagy akár az összes, vagy nem szól jól, csak amelyik kirívóan jó felvétel, vagy legalább kellően hatásos. Ha mindent úgy kell érteni, hogy "a maga kategóriájában", akkor elérkeztünk a markecing vezérelvéhez: minden jó valamire, valahol, és főként valakinek. Nincs olyan hifi készülék, kábel, stb., amiről ne írtak volna valahol valami jót. Közben pedig tudjuk, hogy igenis van egy csomó olyan cédajátszó, erősítő, sőt kábel is, ami kifejezetten rossz hangzást produkál halkan és hangosan egyaránt.
A lejjebb említett készülékeket tapasztalat hiányában nem minősítem, csak a Ferencjóska elvvel nem értek egyet.
Úgy értettem, hogy mindennél van jobb. Először hallottam az olcsóbbat, és boldog voltam vele. Utána meghallgattam az L.K.S-t, és leesett az állam. A "maga kategóriájában" azt akarta jelenteni, ha valaki 100 ezer forintos DAC-ot szeretne venni, jobban jár a DSD-sel, mintha olyat választana, amiben kénytelen PCM-be konvertálni.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5356
DAC-olás
Az utóbbi hetekben két DSD DAC is járt nálam, a Suminator által említett "olcsó" 300 ezres L.K.S Audio és egy 100 ezer alatti Audio-gd NFB-11. A maga kategóriájában mindkettő nagyon meggyőző volt. Bár én folyamatosan gyűjtöttem az SACD-ket, jelenleg 500 darabos, főleg komolyzenei gyűjteményem van, és azok jobban szóltak, mint korábban PCM-be konvertálva, függetlenül a felvételek eredeti minőségétől. Csak bíztatni tudom a fórumtársakat, ha tehetik, próbálják ki!
Ezt én nem értem. Vagy jól szól valami, élvezhető a zenék túlnyomó része, vagy akár az összes, vagy nem szól jól, csak amelyik kirívóan jó felvétel, vagy legalább kellően hatásos. Ha mindent úgy kell érteni, hogy "a maga kategóriájában", akkor elérkeztünk a markecing vezérelvéhez: minden jó valamire, valahol, és főként valakinek. Nincs olyan hifi készülék, kábel, stb., amiről ne írtak volna valahol valami jót. Közben pedig tudjuk, hogy igenis van egy csomó olyan cédajátszó, erősítő, sőt kábel is, ami kifejezetten rossz hangzást produkál halkan és hangosan egyaránt.
A lejjebb említett készülékeket tapasztalat hiányában nem minősítem, csak a Ferencjóska elvvel nem értek egyet.
- magicvoice
- V.I.P.

DAC-olás
az olcso?
Az utóbbi hetekben két DSD DAC is járt nálam, a Suminator által említett "olcsó" 300 ezres L.K.S Audio és egy 100 ezer alatti Audio-gd NFB-11. A maga kategóriájában mindkettő nagyon meggyőző volt. Bár én folyamatosan gyűjtöttem az SACD-ket, jelenleg 500 darabos, főleg komolyzenei gyűjteményem van, és azok jobban szóltak, mint korábban PCM-be konvertálva, függetlenül a felvételek eredeti minőségétől. Csak bíztatni tudom a fórumtársakat, ha tehetik, próbálják ki!
DAC-olás
Ezt irtam nem rég:
Itt:
az olcso?
DAC-olás
...Mondom ezt tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
"tessék mondani ez a Mónika show? "
Igen!
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
DAC-olás
Persze. Csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy DSD-vel sem olyan egyszerű a nirvána hangzásvilág. Az, hogy vesz valaki egy occsó "china audio" DSD-t is prezentálni tudó lejátszót avagy dac-ot, az még nem valószínű, hogy belépőjegy lesz a prémium hangzás világába. A régi jó PCM-re "kihegyezett" dac-okat szvsz meggondolandó lecserélni a belépő szintű DSD-t is kezelő társaikra, mivel azok 44/16 - 96/24 wav-on nagy valószínűséggel visszalépést fognak jelenteni - természetesen azoknak, akik a régi albumaikat is le kívánják játszani. (Sajnos nem minden "kedvelt" album szerezhető be DSD-n.)
Ezt irtam nem rég:
Itt:
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5356
DAC-olás
csókolom. tessék mondani ez a Mónika show?
a szar DSD felvétel ugyanolyan szarul szól mint a szar LPCM. Mindkét kategória felvételeinek 90% szar minoség. Ha beszégetni akartok releváns módon, írjátok meg konkrétan milyen felvételeket hallgattok.
A DSD csak divat :-) és nem kell 196 KHz LPCM sem. A 24 bit 96 kHz már a felismerhetoség határát súrolja. Ilyen tokéletes felvétel minimum jitteres DAC-al tokéletes minoséget ad. Mondom ezt tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
Nos akkor megkérünk, járj elöl jó példával, és soroljál fel néhány (2-5) számodra tökéletesnek tűnő felvételt. Hogy okosodjunk. Mi a minimum jitteres dac értéke? És melyik jitter? Mert van többféle is, mindnek van frekvenciafüggése, és egyáltalán nem mindegy szubjektíve, melyik mekkora.
Nem érdemes alpári módon osztani azt az észt, ami csak nyomokban van meg, mert kiderül, hogy ki derül...
DAC-olás
Garanciát semmilyen technikai megoldás nem ad. Mindegyik egy lehetőség, amit vagy kihasznál a világ, vagy sem. Egy rossz felvétel SA-CD-n sem lesz jó, de az eltalált anyag még MP3-ban is élvezetes lehet. Fokozhatjuk ezt akármeddig, hiszen a jó felvétel még nem azonos a klassz zenével és a csodás muzsika meg semmit nem ér egy botfülű technorajongó számára.
Persze. Csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy DSD-vel sem olyan egyszerű a nirvána hangzásvilág. Az, hogy vesz valaki egy occsó "china audio" DSD-t is prezentálni tudó lejátszót avagy dac-ot, az még nem valószínű, hogy belépőjegy lesz a prémium hangzás világába. A régi jó PCM-re "kihegyezett" dac-okat szvsz meggondolandó lecserélni a belépő szintű DSD-t is kezelő társaikra, mivel azok 44/16 - 96/24 wav-on nagy valószínűséggel visszalépést fognak jelenteni - természetesen azoknak, akik a régi albumaikat is le kívánják játszani. (Sajnos nem minden "kedvelt" album szerezhető be DSD-n.)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
DAC-olás
Má' megint kezdődik...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
DAC-olás
a szar DSD felvétel ugyanolyan szarul szól mint a szar LPCM. Mindkét kategória felvételeinek 90% szar minoség. Ha beszégetni akartok releváns módon, írjátok meg konkrétan milyen felvételeket hallgattok.
A DSD csak divat :-) és nem kell 196 KHz LPCM sem. A 24 bit 96 kHz már a felismerhetoség határát súrolja. Ilyen tokéletes felvétel minimum jitteres DAC-al tokéletes minoséget ad. Mondom ezt tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
Má' megint kezdődik...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- Voyager
- V.I.P.

DAC-olás
Belegondoltam, a "tobb 10 ezer ora" az minimum 20 ezer óra, ami napi 8 óra kísérletezgetéssel számolva 2500 nap, ha minden nap kísérleteztél, az közel 7 év. Most tényleg csak ezzel foglalkozol 2007 óta?
Csak érzékeltetni akarta, hogy keni-vágja a témát, ezért kussuljunk' el.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- magicvoice
- V.I.P.

DAC-olás
Belegondoltam, a "tobb 10 ezer ora" az minimum 20 ezer óra, ami napi 8 óra kísérletezgetéssel számolva 2500 nap, ha minden nap kísérleteztél, az közel 7 év. Most tényleg csak ezzel foglalkozol 2007 óta?
- spendorman
- Nincs visszaút

DAC-olás
DAC-olás
Ismét leírom, nem csak a mintavételezési frekvencia adja a különbséget technikailag a PCM és a DSD között. Hogy mindebből mi hallható, azt eldöntheti mindenki, de nem a szokványos HiFi jellemzőkben kell keresni a megoldást. Számomra a DSD folyékonyabb, valóságosabb, emberibb hangzást produkál. Hozzá képest a PCM darabos, száraz, sarkos, rossz értelemben vett digitális hang.
Mondhatni analógosabb a DSD
- Voyager
- V.I.P.

DAC-olás
Szvsz mindkét szóban forgó formátum tud kiváló és gyenge produkciót is nyujtani. A döntő nem a mintavételezés vagy a formátum, hanem az adott rendszer minősége. A belépő DSD lejátszók, dac-ok nem biztos, hogy jobb végeredményt fognak nyújtani, mint a kiforott PCM lejátszásra készült források.
Ez érthető is, de én a megállapításomat PC-n történő zenelejátszásra fejtettem ki.