Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Ezt irtam nem rég:
Elküldve: 2014 szeptember 26 - 20:00
Most nálam szól, 44/16-okkal, egyszóval........,DÖBBENET........
Itt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 9018sabre/
az olcso?
DAC-olás
...Mondom ezt tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
"tessék mondani ez a Mónika show? "
Igen!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
DAC-olás
Persze. Csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy DSD-vel sem olyan egyszerű a nirvána hangzásvilág. Az, hogy vesz valaki egy occsó "china audio" DSD-t is prezentálni tudó lejátszót avagy dac-ot, az még nem valószínű, hogy belépőjegy lesz a prémium hangzás világába. A régi jó PCM-re "kihegyezett" dac-okat szvsz meggondolandó lecserélni a belépő szintű DSD-t is kezelő társaikra, mivel azok 44/16 - 96/24 wav-on nagy valószínűséggel visszalépést fognak jelenteni - természetesen azoknak, akik a régi albumaikat is le kívánják játszani. (Sajnos nem minden "kedvelt" album szerezhető be DSD-n.)
Ezt irtam nem rég:
Elküldve: 2014 szeptember 26 - 20:00
Most nálam szól, 44/16-okkal, egyszóval........,DÖBBENET........
Itt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 9018sabre/
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5353
DAC-olás
csókolom. tessék mondani ez a Mónika show?
a szar DSD felvétel ugyanolyan szarul szól mint a szar LPCM. Mindkét kategória felvételeinek 90% szar minoség. Ha beszégetni akartok releváns módon, írjátok meg konkrétan milyen felvételeket hallgattok.
A DSD csak divat :-) és nem kell 196 KHz LPCM sem. A 24 bit 96 kHz már a felismerhetoség határát súrolja. Ilyen tokéletes felvétel minimum jitteres DAC-al tokéletes minoséget ad. Mondom ezt tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
Nos akkor megkérünk, járj elöl jó példával, és soroljál fel néhány (2-5) számodra tökéletesnek tűnő felvételt. Hogy okosodjunk. Mi a minimum jitteres dac értéke? És melyik jitter? Mert van többféle is, mindnek van frekvenciafüggése, és egyáltalán nem mindegy szubjektíve, melyik mekkora.
Nem érdemes alpári módon osztani azt az észt, ami csak nyomokban van meg, mert kiderül, hogy ki derül...
DAC-olás
Garanciát semmilyen technikai megoldás nem ad. Mindegyik egy lehetőség, amit vagy kihasznál a világ, vagy sem. Egy rossz felvétel SA-CD-n sem lesz jó, de az eltalált anyag még MP3-ban is élvezetes lehet. Fokozhatjuk ezt akármeddig, hiszen a jó felvétel még nem azonos a klassz zenével és a csodás muzsika meg semmit nem ér egy botfülű technorajongó számára.
Persze. Csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy DSD-vel sem olyan egyszerű a nirvána hangzásvilág. Az, hogy vesz valaki egy occsó "china audio" DSD-t is prezentálni tudó lejátszót avagy dac-ot, az még nem valószínű, hogy belépőjegy lesz a prémium hangzás világába. A régi jó PCM-re "kihegyezett" dac-okat szvsz meggondolandó lecserélni a belépő szintű DSD-t is kezelő társaikra, mivel azok 44/16 - 96/24 wav-on nagy valószínűséggel visszalépést fognak jelenteni - természetesen azoknak, akik a régi albumaikat is le kívánják játszani. (Sajnos nem minden "kedvelt" album szerezhető be DSD-n.)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
DAC-olás
Má' megint kezdődik...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
DAC-olás
a szar DSD felvétel ugyanolyan szarul szól mint a szar LPCM. Mindkét kategória felvételeinek 90% szar minoség. Ha beszégetni akartok releváns módon, írjátok meg konkrétan milyen felvételeket hallgattok.
A DSD csak divat :-) és nem kell 196 KHz LPCM sem. A 24 bit 96 kHz már a felismerhetoség határát súrolja. Ilyen tokéletes felvétel minimum jitteres DAC-al tokéletes minoséget ad. Mondom ezt tobb 10 ezer ora kisérletezés, hallgatás és tapasztalat DSD kontra PLCM kategóriában.
Má' megint kezdődik...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Voyager
- V.I.P.

DAC-olás
Belegondoltam, a "tobb 10 ezer ora" az minimum 20 ezer óra, ami napi 8 óra kísérletezgetéssel számolva 2500 nap, ha minden nap kísérleteztél, az közel 7 év. Most tényleg csak ezzel foglalkozol 2007 óta?
Csak érzékeltetni akarta, hogy keni-vágja a témát, ezért kussuljunk' el.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
DAC-olás
Belegondoltam, a "tobb 10 ezer ora" az minimum 20 ezer óra, ami napi 8 óra kísérletezgetéssel számolva 2500 nap, ha minden nap kísérleteztél, az közel 7 év. Most tényleg csak ezzel foglalkozol 2007 óta?
- spendorman
- Nincs visszaút

- Értékelés: 81
DAC-olás
DAC-olás
Ismét leírom, nem csak a mintavételezési frekvencia adja a különbséget technikailag a PCM és a DSD között. Hogy mindebből mi hallható, azt eldöntheti mindenki, de nem a szokványos HiFi jellemzőkben kell keresni a megoldást. Számomra a DSD folyékonyabb, valóságosabb, emberibb hangzást produkál. Hozzá képest a PCM darabos, száraz, sarkos, rossz értelemben vett digitális hang.
Mondhatni analógosabb a DSD
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- Voyager
- V.I.P.

DAC-olás
Szvsz mindkét szóban forgó formátum tud kiváló és gyenge produkciót is nyujtani. A döntő nem a mintavételezés vagy a formátum, hanem az adott rendszer minősége. A belépő DSD lejátszók, dac-ok nem biztos, hogy jobb végeredményt fognak nyújtani, mint a kiforott PCM lejátszásra készült források.
Ez érthető is, de én a megállapításomat PC-n történő zenelejátszásra fejtettem ki.
- Voyager
- V.I.P.

DAC-olás
...akkor ott valami komoly gond van...
Miért?
Miért van komoly gond akkor, ha egy 44.1 kHz, 16 Bit-es Wav és Flac fájlok többségétől jobban szól, a 176.4 kHz, 24 Bit DSD? Nem azt írtam, hogy csak és kizárólag. Egyébként a DAC-om csak max. a 192 kHz-et tudja kezelni.
DAC-olás
mennyire hallható a különbség fokozva az egyre nagyobb felbontást?
mi a határ?
http://www.drewdaniels.com/audible.pdf
Szia!
A fenti link a Boston Audio Society által lefolytatott teszt leírása.
A lényege :
Egy SACD/DVD-Audio-játszó analóg kimenetét rákötötték kapcsoló dobozzal egyrészt közvetlenül egy erősítőre, másrészt egy "nagyrabecsült" professzionális 16bit/44.1kHz A/D/A konverterre, és így az erősítőre. Másképpen fogalmzva az analóg jelet CD felbontással digitalizálták, majd újra visszaalakították analóggá és így is ugyanabba az erősítőbe kötötték és így hasonlították össze az eredeti SACD-játszóból jövő analóg jellel.
A helyszínek többnyire akusztikailag jól kezelt stúdiók voltak, illetve egy hing-end rendszer tulajdonos otthona.
A hangfalak "nagyrabecsült" teljes-sávú monitorok ill. a high-end rendszer szintén teljes-sávú hangfalai voltak.
A tesztelők az audio-közösség tagjai, stúdió-hangmérnökök és az egyetemen hangmérnöknek talnuló diákok voltak.
A zenék többféle klasszikus zenéből, valamint jazz, pop és rock zenéből álltak össze.
Az eredmény :
Normál hangerőn hallgatva a zenét 467 próbából 246 esetben találták el a tesztelők, hogy mi szól, ami 52,7%-os eredmény.
Egyetlen ember volt, aki egyetlen egy próba alkalmával tudott 80%-os találati arányt elérni.
Ezen kívül összesen két alkalommal sikerült valakiknek 70% feletti arányt elérni.
Ha az erősítést feltekerték 14dB-el, akkor tudtak olyan hallható zajt előállítani, amit már egyértelműen, 10/10 esetben meghallottak a tesztelők, de ez "elviselhetetlen" hangerővel párosult, ha szólt a zene.
Ja, és még egy dolog, mindegyik vakteszt volt, valóban csak a hallottak alapján kellett megmondani mi szól.
Üdv.
Tóni
Long Live Rock 'n' Roll !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
DAC-olás
Szvsz mindkét szóban forgó formátum tud kiváló és gyenge produkciót is nyujtani. A döntő nem a mintavételezés vagy a formátum, hanem a lehallgató rendszer minősége. A belépő DSD lejátszók, dac-ok nem biztos, hogy jobb végeredményt fognak adni, mint a kiforott PCM lejátszásra készült források.
Garanciát semmilyen technikai megoldás nem ad. Mindegyik egy lehetőség, amit vagy kihasznál a világ, vagy sem. Egy rossz felvétel SA-CD-n sem lesz jó, de az eltalált anyag még MP3-ban is élvezetes lehet. Fokozhatjuk ezt akármeddig, hiszen a jó felvétel még nem azonos a klassz zenével és a csodás muzsika meg semmit nem ér egy botfülű technorajongó számára.
-
Vendég
DAC-olás
Számomra a DSD folyékonyabb, valóságosabb, emberibb hangzást produkál. Hozzá képest a PCM darabos, száraz, sarkos, rossz értelemben vett digitális hang.
Számomra is.
Ettől eltekintve PCM-ből is lehet jó hangot kicsiholni, csak erre kevés készülék képes. (mondjuk attól, mert valami DSD, még semmire se garancia)
-
Vendég
DAC-olás
Ezt DSD64-nek nevezzük, mivel az Audio CD "felbontásának" 64-szerese.
Nem a CD "felbontásának" 64-szerese, hanem a CD mintavételi frekvenciájának a 64-szerese.
44100*64=2822400
DAC-olás
Szvsz mindkét szóban forgó formátum tud kiváló és gyenge produkciót is nyujtani. A döntő nem a mintavételezés vagy a formátum, hanem az adott rendszer minősége. A belépő DSD lejátszók, dac-ok nem biztos, hogy jobb végeredményt fognak nyújtani, mint a kiforott PCM lejátszásra készült források.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Attól függ mihez képest. Mik azok a paraméterek, amelyek valóban hozzájárulnak a zenei élmény befogadásához? Mennyire fontos ezek közül a mintavételezési frekvencia?
Ismét leírom, nem csak a mintavételezési frekvencia adja a különbséget technikailag a PCM és a DSD között. Hogy mindebből mi hallható, azt eldöntheti mindenki, de nem a szokványos HiFi jellemzőkben kell keresni a megoldást. Számomra a DSD folyékonyabb, valóságosabb, emberibb hangzást produkál. Hozzá képest a PCM darabos, száraz, sarkos, rossz értelemben vett digitális hang.
-
Vendég
DAC-olás
mi a határ?
Attól függ mihez képest. Mik azok a paraméterek, amelyek valóban hozzájárulnak a zenei élmény befogadásához? Mennyire fontos ezek közül a mintavételezési frekvencia?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 746
DAC-olás
mi a határ?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
olvasni róla, hogy az újabb dacok már dsd256 meg dsd 512-t formátumot is ismernek. léteznek felvételek, melyek kihasználják már ezt? egyáltalán mi az átlag dsd felvételek esetén? gondolom az alap 64, esetleg a 128?
Az alap DSD felvétel 2.8224 MHz mintavételi frekvencián tárol 1-1 bitet a bitstream adatfolyamban. Ezt DSD64-nek nevezzük, mivel az Audio CD "felbontásának" 64-szerese. A dupla rátájú DSD-nél ez a frekvencia 5.6448 MHz, de léteznek már Quad DSD anyagok is 11.2 MHz-en mintavételezve.
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
DAC-olás
olvasni róla, hogy az újabb dacok már dsd256 meg dsd 512-t formátumot is ismernek. léteznek felvételek, melyek kihasználják már ezt? egyáltalán mi az átlag dsd felvételek esetén? gondolom az alap 64, esetleg a 128?
Az átlag a DSD64. Volt nálam MytekMan új DAC-ja, ami elvileg DSD512-t is tud, de foobarral nem sikerült hibátlanul felkonvertálni, vagy csak sistergés jött ki belőle, vagy egy rövid idő után betorzított. Most csináltam ilyet először, ezért lehet, hogy a beállítás nem volt jó, vagy valami más gond volt. A cikk második oldalának alján van egy link, ahonnan nagyobb felbontású (pl. DSD256) felvételeket is le lehet tölteni.
Egyetértek.
Érdekesnek találtam a pár kommentel alábbi DSD dac... "itt" link cikke kapcsán, hogy a konklúzió második helyezetje egy kb. relatíve közepes CD alapú rendszer lett. Képzelem, ha egy komoly "Ó" futómű + dac összeállítást dobtak volna ringbe...
az audio gd legkisebb dsd konvertere volt a tesztben. 100k alatt megvehető fejhallgató erősítővel és előerősítővel. ennél azért van jóval feljebb is...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
DAC-olás
Egyetértek.
Érdekesnek találtam a pár kommentel alábbi DSD dac... "itt" link cikke kapcsán, hogy a konklúzió második helyezetje egy kb. relatíve közepes CD alapú rendszer lett. Képzelem, ha egy komoly "Ó" futómű + dac összeállítást dobtak volna ringbe...
az audio gd legkisebb dsd konvertere volt a tesztben. 100k alatt megvehető fejhallgató erősítővel és előerősítővel. ennél azért van jóval feljebb is...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
DAC-olás