Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Szvsz mindkét szóban forgó formátum tud kiváló és gyenge produkciót is nyujtani. A döntő nem a mintavételezés vagy a formátum, hanem az adott rendszer minősége. A belépő DSD lejátszók, dac-ok nem biztos, hogy jobb végeredményt fognak nyújtani, mint a kiforott PCM lejátszásra készült források.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11454
- Kapcsolat:
DAC-olás
Attól függ mihez képest. Mik azok a paraméterek, amelyek valóban hozzájárulnak a zenei élmény befogadásához? Mennyire fontos ezek közül a mintavételezési frekvencia?
Ismét leírom, nem csak a mintavételezési frekvencia adja a különbséget technikailag a PCM és a DSD között. Hogy mindebből mi hallható, azt eldöntheti mindenki, de nem a szokványos HiFi jellemzőkben kell keresni a megoldást. Számomra a DSD folyékonyabb, valóságosabb, emberibb hangzást produkál. Hozzá képest a PCM darabos, száraz, sarkos, rossz értelemben vett digitális hang.
-
Vendég
DAC-olás
mennyire hallható a különbség fokozva az egyre nagyobb felbontást?
mi a határ?
Attól függ mihez képest. Mik azok a paraméterek, amelyek valóban hozzájárulnak a zenei élmény befogadásához? Mennyire fontos ezek közül a mintavételezési frekvencia?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
DAC-olás
mennyire hallható a különbség fokozva az egyre nagyobb felbontást?
mi a határ?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
olvasni róla, hogy az újabb dacok már dsd256 meg dsd 512-t formátumot is ismernek. léteznek felvételek, melyek kihasználják már ezt? egyáltalán mi az átlag dsd felvételek esetén? gondolom az alap 64, esetleg a 128?
Az alap DSD felvétel 2.8224 MHz mintavételi frekvencián tárol 1-1 bitet a bitstream adatfolyamban. Ezt DSD64-nek nevezzük, mivel az Audio CD "felbontásának" 64-szerese. A dupla rátájú DSD-nél ez a frekvencia 5.6448 MHz, de léteznek már Quad DSD anyagok is 11.2 MHz-en mintavételezve.
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
DAC-olás
olvasni róla, hogy az újabb dacok már dsd256 meg dsd 512-t formátumot is ismernek. léteznek felvételek, melyek kihasználják már ezt? egyáltalán mi az átlag dsd felvételek esetén? gondolom az alap 64, esetleg a 128?
Az átlag a DSD64. Volt nálam MytekMan új DAC-ja, ami elvileg DSD512-t is tud, de foobarral nem sikerült hibátlanul felkonvertálni, vagy csak sistergés jött ki belőle, vagy egy rövid idő után betorzított. Most csináltam ilyet először, ezért lehet, hogy a beállítás nem volt jó, vagy valami más gond volt. A cikk második oldalának alján van egy link, ahonnan nagyobb felbontású (pl. DSD256) felvételeket is le lehet tölteni.
Egyetértek.
Érdekesnek találtam a pár kommentel alábbi DSD dac... "itt" link cikke kapcsán, hogy a konklúzió második helyezetje egy kb. relatíve közepes CD alapú rendszer lett. Képzelem, ha egy komoly "Ó" futómű + dac összeállítást dobtak volna ringbe...
az audio gd legkisebb dsd konvertere volt a tesztben. 100k alatt megvehető fejhallgató erősítővel és előerősítővel. ennél azért van jóval feljebb is...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1729
DAC-olás
Egyetértek.
Érdekesnek találtam a pár kommentel alábbi DSD dac... "itt" link cikke kapcsán, hogy a konklúzió második helyezetje egy kb. relatíve közepes CD alapú rendszer lett. Képzelem, ha egy komoly "Ó" futómű + dac összeállítást dobtak volna ringbe...
az audio gd legkisebb dsd konvertere volt a tesztben. 100k alatt megvehető fejhallgató erősítővel és előerősítővel. ennél azért van jóval feljebb is...
- -KP-
- V.I.P.

DAC-olás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Elméletileg és technológiai szempontból is felesleges a 176.4.
Halkan szólok, hogy a DSD esetében a digitális mintavétel nem egészen azonos a PCM anyagoknál alkalmazott eljárással, így a mintavételi frekvenciát is célszerű másként értelmezni.
DAC-olás
Nekem is nagy élményt okoztak a jó minűségű dsd felvételek. Sajnos a nagyfelbontású pcm felvételek nem annyira elterjedtek, elég kicsi a választék.
Mi lenne a gond a 88.2-es foobar sacd plugin-es dsd-vel? Elméletileg és technológiai szempontból is felesleges a 176.4.
DAC-olás
...akkor ott valami komoly gond van...
Egyetértek.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5347
DAC-olás
Nálam a DSD felvételek még "felezett" (176 400 Hz) sample rate-en is, nagyságrendekkel jobban szólalnak meg, mint a wav, vagy flac fájlok.
...akkor ott valami komoly gond van...
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
DAC-olás
Ok, tudnátok linkelni pár oldalt (akár privátba, hogy ne legyek off) , ahonnan lehet dsd-t tölteni? legális is jöhet.
Én innen szoktam, de regisztrálni kell. Ha tudsz egy picit oroszul simán menni fog.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
DAC-olás
Érdemes dsd-t tudó dac-ban gondolkodni? Mennyire elterjedtek a jó minőségű dsd-s felvételek, ahol a dsd nem csak parasztvakítás?
Nálam a DSD felvételek még "felezett" (176 400 Hz) sample rate-en is, nagyságrendekkel jobban szólalnak meg, mint a wav, vagy flac fájlok.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
DAC-olás
Érdemes dsd-t tudó dac-ban gondolkodni? Mennyire elterjedtek a jó minőségű dsd-s felvételek, ahol a dsd nem csak parasztvakítás?
Egyre inkább. Csak bírd követni hdd-vel.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
DAC-olás
Sziasztok, itt egy cikk a DSD-s DAC-okról.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
DAC-olás
Köszi! Ha van más út is ami javít a hangján akkor inkább arra tenném le a voksom. Valahogy kicsit tartok a kétes kimenetelű "tuningoktól", nincs is ilyen ismerősöm aki ezzel foglalkozna. A táp az más kérdés.
Olvastam itt a fórumon a te utadat az SB-vel, ez is egy irány, de mást is meghallgatnék ez ügyben. Annyira használhatatlan a koax kijárata? Vagy mi más miatt nem érdemes külső DAC-al párosítani?
Ha olvastad, akkor tudod, hogy egy gyári Touch durván elmarad egy módosított Duettől. Annyira ,hogy egy nagyon jó DAC + nagyon jó táp sem segített neki eleget . Pedig úgy már 10x drágább volt a Touch , mint a Duet . Addig nem érdemes DAC-ot tenni rá , amíg nincs rendbetéve a készülék . Akkor viszont meghálálja . Ha érdekel , keress meg . Beszélhetünk a dologról.
DAC-olás
Teljesen mindegy . Gyári állapotú SB-kre nem érdemes DAC-ot kötni . Olcsóbban jössz ki, ha inkább a DAC árának legalább felét "eltékozlod" jó tápra hozzá, meg egy komolyabb mélységű tuningolásra ! Hangminőségben is lényegesen előbbre leszel vele mint egy külső DAC-kal .
Köszi! Ha van más út is ami javít a hangján akkor inkább arra tenném le a voksom. Valahogy kicsit tartok a kétes kimenetelű "tuningoktól", nincs is ilyen ismerősöm aki ezzel foglalkozna. A táp az más kérdés.
Olvastam itt a fórumon a te utadat az SB-vel, ez is egy irány, de mást is meghallgatnék ez ügyben. Annyira használhatatlan a koax kijárata? Vagy mi más miatt nem érdemes külső DAC-al párosítani?
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
DAC-olás
Sziasztok!
Ha egy Squeezebox Classic hangját szeretném picit feljavítani akkor 100eFT környékén milyen DAC-ot érdemes számításba venni?
Amit eddig néztem: Audio GD NFB15 ; Audio GD NFB11; Musical Fidelity M1
Hangzásban inkább az "analógosabb" kevésbé stúdiós hangot kedvelem.
Bármilyen alternatívát, iránymutatást szívesen veszek!
Teljesen mindegy . Gyári állapotú SB-kre nem érdemes DAC-ot kötni . Olcsóbban jössz ki, ha inkább a DAC árának legalább felét "eltékozlod" jó tápra hozzá, meg egy komolyabb mélységű tuningolásra ! Hangminőségben is lényegesen előbbre leszel vele mint egy külső DAC-kal .
DAC-olás
heed audio dactilus3?
Szívesen meghallgatnék egyet, használtba most nem találtam!
Sziasztok!
Ha egy Squeezebox Classic hangját szeretném picit feljavítani akkor 100eFT környékén milyen DAC-ot érdemes számításba venni?
heed audio dactilus3?
- -KP-
- V.I.P.

DAC-olás
Sziasztok!
heed audio dactilus3?
DAC-olás
Sziasztok!
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
DAC-olás
100 ezer alatti firewire interface-k közül lenne 3 jelölt:
TC electronic Impact twin :
http://www.tcelectronic.com/impact-twin/
Presonus Firestudio Mobile:
http://www.presonus.com/products/FireStudio-Mobile
Focusrite Saffire Pro 24:
http://us.focusrite.com/firewire-audio- ... ifications
Csak a kimeneti oldal érdekes, lehallgatásra lenne használva, nem felvételre.
Valakinek van e tapasztalata valamelyikkel, ki melyiket ajánlaná?
Ha ez kicsit is segít:
A Presonust gyengébbnek hallottuk négyen a Steinberg UR 22-nél (belépő usb-s) ugyanazon pc-ről, a TC Konnekt 6-ot pedig mindkettőnél jobbnak. (...)
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein