Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
DAC-olás
Sziasztok!
Ha egy Squeezebox Classic hangját szeretném picit feljavítani akkor 100eFT környékén milyen DAC-ot érdemes számításba venni?
Amit eddig néztem: Audio GD NFB15 ; Audio GD NFB11; Musical Fidelity M1
Hangzásban inkább az "analógosabb" kevésbé stúdiós hangot kedvelem.
Bármilyen alternatívát, iránymutatást szívesen veszek!
Teljesen mindegy . Gyári állapotú SB-kre nem érdemes DAC-ot kötni . Olcsóbban jössz ki, ha inkább a DAC árának legalább felét "eltékozlod" jó tápra hozzá, meg egy komolyabb mélységű tuningolásra ! Hangminőségben is lényegesen előbbre leszel vele mint egy külső DAC-kal .
DAC-olás
heed audio dactilus3?
Szívesen meghallgatnék egyet, használtba most nem találtam!
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25
Sziasztok!
Ha egy Squeezebox Classic hangját szeretném picit feljavítani akkor 100eFT környékén milyen DAC-ot érdemes számításba venni?
heed audio dactilus3?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
DAC-olás
Sziasztok!
heed audio dactilus3?
DAC-olás
Sziasztok!
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
DAC-olás
100 ezer alatti firewire interface-k közül lenne 3 jelölt:
TC electronic Impact twin :
http://www.tcelectronic.com/impact-twin/
Presonus Firestudio Mobile:
http://www.presonus.com/products/FireStudio-Mobile
Focusrite Saffire Pro 24:
http://us.focusrite.com/firewire-audio- ... ifications
Csak a kimeneti oldal érdekes, lehallgatásra lenne használva, nem felvételre.
Valakinek van e tapasztalata valamelyikkel, ki melyiket ajánlaná?
Ha ez kicsit is segít:
A Presonust gyengébbnek hallottuk négyen a Steinberg UR 22-nél (belépő usb-s) ugyanazon pc-ről, a TC Konnekt 6-ot pedig mindkettőnél jobbnak. (...)
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
DAC-olás
Ha csak lejátszás és hang alapján kell véleményt mondani, akkor részemről a TC, de ezek eléggé játszós cuccok, sokat ne várj tőlük! Az Impact kicsivel a Konnekt felett van hangzásban (úgy emlékszem, Neked is volt olyanod). A Presonus szerintem felejtős (bár ezzel csak futólag volt dolgom), a Saffire meg kb. a TC szint. Támogatás és presztízs alapján szintén a TC-nél a pont részemről.
Ha csak lejátszani akarsz, nem járnál jobban egy mezei D/A-val ennyiért? Persze ha ragaszkodsz a Firewire csatoláshoz, akkor nincs kérdés.
Nem nekem lesz, egy haveromnak. Nekem még mindig a Konnekt 8-asom van, amit szeretek. Firewire-hez ragaszkodik, ezért jöttek képbe ezek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11503
- Kapcsolat:
DAC-olás
Ha csak lejátszás és hang alapján kell véleményt mondani, akkor részemről a TC, de ezek eléggé játszós cuccok, sokat ne várj tőlük! Az Impact kicsivel a Konnekt felett van hangzásban (úgy emlékszem, Neked is volt olyanod). A Presonus szerintem felejtős (bár ezzel csak futólag volt dolgom), a Saffire meg kb. a TC szint. Támogatás és presztízs alapján szintén a TC-nél a pont részemről.
Ha csak lejátszani akarsz, nem járnál jobban egy mezei D/A-val ennyiért? Persze ha ragaszkodsz a Firewire csatoláshoz, akkor nincs kérdés.
DAC-olás
TC electronic Impact twin :
http://www.tcelectronic.com/impact-twin/
Presonus Firestudio Mobile:
http://www.presonus.com/products/FireStudio-Mobile
Focusrite Saffire Pro 24:
http://us.focusrite.com/firewire-audio- ... ifications
Csak a kimeneti oldal érdekes, lehallgatásra lenne használva, nem felvételre.
Valakinek van e tapasztalata valamelyikkel, ki melyiket ajánlaná?
DAC-olás
Sziasztok!
Tanácsot kérnék! Bogarat ültettek a fülembe.
Nad DAC 1-esem van, a wireless ugye. Azt hallottam, hogy a táp cseréjével minőségjavulást lehet elérni!
Tudna erről nekem vki vmi bővebbet, esetleg konkrétumot mondani?
Megköszönném.
MG
DAC-olás
Bocsi a szótévesztésért, valóban ez egy korrekció, más néven hangszínszabályzás.
Én viszont pont, hogy nem degradációra célzok, hanem ellenkezőleg, azon spekulálok, hogy vajon ez az oka annak, ha valaki az LP-t preferálja a CD-vel szemben, ill. jelen esetben az LP-ripet a CD-vel szemben ? Vagy esetleg az egyéb zajok, amik az LP lejátszáshoz társulnak?
Nem akarok analóg kontra digitális vitát kezdeményezni, különösen nem egy DAC-olás topicban, kb.20 éve nincs lemezjátszóm, így igazi összehasonlítási alapom sem és úgyis csak az egyéni szubjektivitéson múlik, hogy kinek melyik tetszik jobban.
A jobb hang számomra az, amelyik hallgatása közben jobban el tudom felejteni, hogy hogyan szól
még ezen a gyári Deák Bill CD-n is van egy pár szám ,aminél ez egész jól sikerül .
Long Live Rock 'n' Roll !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Az LP már nincs meg, a CD borítón az van, hogy a felvételek 1983-ban készültek, ott nem írják, hogy csak '84-ben adták ki, de ahogy utánanéztem, valóban a kiadás éve 1984.
Az oda-vissza RIAA korrekció alatt azt értem, hogy a LP készítésekor van egy "oda" konverzió, a lejátszáskor pedig egy "vissza".
A saját írott CD az LP-ről készül, amiben már benne van RIAA "oda" konverzió és a CD-re íráskor történik a vissza konverzió.
A gyári CD elvileg ugyanarról a felvételről készül, mint az LP, de RIAA nélkül.
A két CD-gyártási folyamat között tehát lényeges különbség, hogy a gyárinál nincs oda-vissza konverzió.
Persze okozhat még különbséget az A/D átalakítás és a CD-írási(-készítési) folyamat minősége is, de az elég szomorú lenne, ha egy otthoni számítógéppel és CD-íróval jobb minőséget érnénk el, mint a CD-gyár.
Végülis oda akarok kilyukadni, hogy lehet, hogy az LP készítése-lejátszása során kerül bele egy(vagy sok) olyan "valami" a hangba, ami oly jól hangzik fülnek, hogy ha ezt az egészet utána CD-re írjuk még akkor is kellemesebb hallgatni, mint a gyári CD-t, amibe ez a "valami" nem kerül bele a gyártási folyamat ill. a lejátszás során.
A RIAA korrekció (nem konverzió!) egy viszonylag egyszerű frekvenciafüggő amplitúdó módosítás, némi túlzással egy mezei hangszínszabályzás, amivel csökkentik a korongra préselt mély hangok intenzitását, majd lejátszásnál megemelik ezeket, illetve a magas hangoknál ennek ellenkezője történik. Erősen kétséges, hogy ez olyan mértékű változást okozna a hangzásban, amire célzol. Én egészen máshol keresném az okokat, de erről már írtam pár napja...
Egyébként érdekes lenne, ha valaki megfogalmazná, pontosan miben gyengébb a kérdéses album hangzása a CD kiadványon.
DAC-olás
Utánanéztem ennek az LP-nek, mivel sok szó esett róla. Először is 1984-ben jelent meg, a borítón és a labelen is egyértelműen ez szerepel, tehát 83-as semmiképp sem lehet a CD változat. A saját példányomat vettem szem - és fülügyre, tényleg az átlagnál jobban sikerült magyar rockfelfétel.
Az LP már nincs meg, a CD borítón az van, hogy a felvételek 1983-ban készültek, ott nem írják, hogy csak '84-ben adták ki, de ahogy utánanéztem, valóban a kiadás éve 1984.
Az oda-vissza RIAA korrekció alatt azt értem, hogy a LP készítésekor van egy "oda" konverzió, a lejátszáskor pedig egy "vissza".
A saját írott CD az LP-ről készül, amiben már benne van RIAA "oda" konverzió és a CD-re íráskor történik a vissza konverzió.
A gyári CD elvileg ugyanarról a felvételről készül, mint az LP, de RIAA nélkül.
A két CD-gyártási folyamat között tehát lényeges különbség, hogy a gyárinál nincs oda-vissza konverzió.
Persze okozhat még különbséget az A/D átalakítás és a CD-írási(-készítési) folyamat minősége is, de az elég szomorú lenne, ha egy otthoni számítógéppel és CD-íróval jobb minőséget érnénk el, mint a CD-gyár.
Végülis oda akarok kilyukadni, hogy lehet, hogy az LP készítése-lejátszása során kerül bele egy(vagy sok) olyan "valami" a hangba, ami oly jól hangzik fülnek, hogy ha ezt az egészet utána CD-re írjuk még akkor is kellemesebb hallgatni, mint a gyári CD-t, amibe ez a "valami" nem kerül bele a gyártási folyamat ill. a lejátszás során.
Nem találtam a hdd-n semmi infót róla, annyi látható, hogy a két rip különböző, mert az azonos számok fájlméretei eltérőek. Lehet, hogy az 1983-as verziót valaki LP-ről digitalizálta, mert cd-n csak '95-ben jelent meg. Ha ez így lenne, akkor +1 pont az akkori stúdiómunkának és a lemezen dolgozóknak. Ja, és akkor mi is van az LP-vel?
Utánanéztem ennek az LP-nek, mivel sok szó esett róla. Először is 1984-ben jelent meg, a borítón és a labelen is egyértelműen ez szerepel, tehát 83-as semmiképp sem lehet a CD változat. A saját példányomat vettem szem - és fülügyre, tényleg az átlagnál jobban sikerült magyar rockfelfétel.
DAC-olás
Nem találtam a hdd-n semmi infót róla, annyi látható, hogy a két rip különböző, mert az azonos számok fájlméretei eltérőek. Lehet, hogy az 1983-as verziót valaki LP-ről digitalizálta, mert cd-n csak '95-ben jelent meg. Ha ez így lenne, akkor +1 pont az akkori stúdiómunkának és a lemezen dolgozóknak. Ja, és akkor mi is van az LP-vel?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
DAC-olás
Ott akkor jó a hangzás , ha nem a teremben van az ember . Szóval elég katasztrófa bent . Vol már , hogy otthagytam az előadást kezdés után hamarosan mert nem lehetett kibírni . Nem értem minek erőltetik ,hogy ott legyenek a koncertek . Lenne a városban más hely , ami valszínű sokal jobb ...... Még talán Lajkó Félix koncertje volt ami elfogadható volt . Kihangosításmentesen ......
Igen. A színpad alatt, ha a kihangosítás nem dominál vagy tiszta akusztikus koncert esetén jó. A múltkor a Liszt Ferenc kamarazenekart hallottam ott. Nagyon szép volt.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
DAC-olás
Meg, ha mindenki egy helyen ülne a nézőtéren. Egyszer szorultam a sarokba a hangversenyteremben Zalaegerszegen, ne tudd meg milyen bántó basszusok voltak.
Ott akkor jó a hangzás , ha nem a teremben van az ember . Szóval elég katasztrófa bent . Vol már , hogy otthagytam az előadást kezdés után hamarosan mert nem lehetett kibírni . Nem értem minek erőltetik ,hogy ott legyenek a koncertek . Lenne a városban más hely , ami valszínű sokal jobb ...... Még talán Lajkó Félix koncertje volt ami elfogadható volt . Kihangosításmentesen ......
DAC-olás
.... A Rossz Vér 1995-ös VTCD-s, az 1983-as szerintem csak LP-ről lehet rippelve, akkoriban magyar kiadó nem hiszem, hogy adott ki CD-t, főleg nem Deák Billt.
Ezek szerint szerint Te is azt tapasztaltad, hogy a saját LP rip jóval jobb, mint a gyári kiadású CD....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1212
DAC-olás
4you!
Alacsony növésűek az ismerőseid. Ez nem vicc, én is pár éve szembesültem ezzel a dologgal. Családdal koncert, egészen megvoltam elégedve a hanggal, kérdem őket, milyen, válasz sz@r. Nem értettem a dolgot és nem is hagyott nyugodni, végül rátaláltam a megoldásra. Én 2m-t csapom, de a családom összes tagja csaj és közülük 170 cm a csúcs. Gyakorlatilag én ellátok szinte mindenki felett ebből adódik, hogy a fülem is más magasságban van, lejebb rogyasztottam az ö magasságukra hát minden magyas és közép tartományú hang kb a felére csökkent. Elnyelte a tömeg.
Lehet benne valami!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
DAC-olás
Ismerős a helyzet,egyszer egy Metallica koncerten ismerőseim teljesen máshol álltak mint én,azt mondták szar volt a hangzás,az énekhang alig hallatszott,én nem messze voltam a zenekartól,ott teljesen jó volt,nem ment el egyik irányba sem.
4you!
Alacsony növésűek az ismerőseid. Ez nem vicc, én is pár éve szembesültem ezzel a dologgal. Családdal koncert, egészen megvoltam elégedve a hanggal, kérdem őket, milyen, válasz sz@r. Nem értettem a dolgot és nem is hagyott nyugodni, végül rátaláltam a megoldásra. Én 2m-t csapom, de a családom összes tagja csaj és közülük 170 cm a csúcs. Gyakorlatilag én ellátok szinte mindenki felett ebből adódik, hogy a fülem is más magasságban van, lejebb rogyasztottam az ö magasságukra hát minden magyas és közép tartományú hang kb a felére csökkent. Elnyelte a tömeg.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Megnéztem a CD-ket, az LGT-k 1992-es Glória Kft, az Omegák 1994-es VTCD nyomásúak, tehát az "összeesküvés elméletem" nem igazolódott.
Mindkét évben készült jól szóló és rosszul szóló CD is.
A Rossz Vér 1995-ös VTCD-s, az 1983-as szerintem csak LP-ről lehet rippelve, akkoriban magyar kiadó nem hiszem, hogy adott ki CD-t, főleg nem Deák Billt.
Ezek szerint szerint Te is azt tapasztaltad, hogy a saját LP rip jóval jobb, mint a gyári kiadású CD.
Kiváncsi lennék, hogy van-e ennek köze az oda-vissza RIAA konvertálásnak, ami az LP esetében történik csak meg.
Egy jól sikerült LP-rip valóban lehet jobb egy gyári CD-nél, ha megfelelő berendezéssel van megcsinálva a digitalizálás. De RIAA korrekciónak ehhez nincs semmi köze, különben csak egyirányba történik meg: amikor a lemezt lejátsszuk a phono erősítőn keresztül. Amikor az erről készült CD-t lejátsszuk, akkor már minden a CD lejátszó rendszeren múlik.
DAC-olás
Megnéztem a CD-ket, az LGT-k 1992-es Glória Kft, az Omegák 1994-es VTCD nyomásúak, tehát az "összeesküvés elméletem" nem igazolódott.
A Rossz Vér 1995-ös VTCD-s, az 1983-as szerintem csak LP-ről lehet rippelve, akkoriban magyar kiadó nem hiszem, hogy adott ki CD-t, főleg nem Deák Billt.
Ezek szerint szerint Te is azt tapasztaltad, hogy a saját LP rip jóval jobb, mint a gyári kiadású CD.
Kiváncsi lennék, hogy van-e ennek köze az oda-vissza RIAA konvertálásnak, ami az LP esetében történik csak meg.
Egy jól sikerült LP-rip valóban lehet jobb egy gyári CD-nél, ha megfelelő berendezéssel van megcsinálva a digitalizálás. De RIAA korrekciónak ehhez nincs semmi köze, különben csak egyirányba történik meg: amikor a lemezt lejátsszuk a phono erősítőn keresztül. Amikor az erről készült CD-t lejátsszuk, akkor már minden a CD lejátszó rendszeren múlik.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
DAC-olás
A koncerthangosítás is hasonló tészta. Ahányszor megkérdezek néhány embert, hogy egy bizonyos koncert hangzása milyen volt, garantáltan mást mondanak.
Párbeszéd #1:
- Milyen volt?
- Szar!
- Konkrétabban?
- Vékony volt a basszus, túl sok volt a gitár, az ének meg alig hallható...
Párbeszéd #2:
- Milyen volt?
- Szar!
- Konkrétabban?
- Túl sok basszus, kevés gitár, hangos ének...
Remek példa!
Mivel hasonló a helyzet a HiFi hangzásvilágában is, ezért marad az egyéni ízlés szerinti értékelés. Igaz, egy koncert hangzását nem válogathatja meg az ember, a konzerv zenéit és azt visszaadni igyekvő berendezését viszont igen. Annak, aki pl. szereti a festményeket, nem valószínű, hogy válogatás nélkül nyeri el a tetszését bármelyik. Pedig mendegyiket "művész" alkotta. A zenei konzerválások eredménye is válthat ki különböző minősítést részünkről. Persze a legbölcsebb út elméletileg, ha a zenére koncentrálunk és nem a felvételekre. Csak hogy a számunkra legjobb otthoni hangzás élmény keresése okán egy viszonylag lineárisra/semlegesre hangolt hangszínszabályzó nélküli rendszer azonnal megmutatja a zenei produkció "művészi" hangolását, annak milyenségét. (pl. az egyik 'sovány', a másik túl 'vastag' hangú...stb.) Úgy vélem, annak eldöntése, hogy melyik albumot tesszük be végül az archívumunkba, hasonlóan ízlés kérdése lehet, mint egy-egy festmény minősítése. Valószínűleg az is egyéni dolog, hogy kinek mekkora a "tűrési faktora" a számára még elfogadható minőségű felvételek tekintetében.
Természetesen vannak olyan rendszerek is, amelyeken szinte minden egyformán szól, csak azok számomra nem igazán jönnek be... és nem is merítik ki a HiFi fogalmának valódi jelentését.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- 4you
- V.I.P.

DAC-olás
Meg, ha mindenki egy helyen ülne a nézőtéren. Egyszer szorultam a sarokba a hangversenyteremben Zalaegerszegen, ne tudd meg milyen bántó basszusok voltak.
Ismerős a helyzet,egyszer egy Metallica koncerten ismerőseim teljesen máshol álltak mint én,azt mondták szar volt a hangzás,az énekhang alig hallatszott,én nem messze voltam a zenekartól,ott teljesen jó volt,nem ment el egyik irányba sem.
Rendszer:
DAC-olás
Hát igen,még szerencse,hogy nem vagyunk egyformák.
Mi is lenne,ha mindenkinek ugyanaz tetszene mindenben.
DAC-olás
Azt tudod, hogy melyik CD hol készült?
Én azt tapasztalom, hogy a magyar nyomású CD-k nagy része meglehetősen vacak.
Ha jól emlékszem egyszer a Bon Jovi New Jersey CD-jét hallottam magyar nyomásban, az is pocsék volt.
Ritka kivétel az Omega Időrabló lemeze, vagy az LGT 1. De pl. az LGT Loksi már egy csörömpöl, magasba húz, üresen puffog, stb.
Az Edda, P.Mobil lemezekről ne is beszéljünk de ezek LP-n sem szóltak jól, kíváncsi lennék, hogy ennek zenei, vagy politikai okai voltak akkoriban
'83-ban még nem volt hazai CD-gyártás, '88-tól volt Glória Kft ami '93-ban VTCD-vé alakult át
Azt még nem figyeltem, hogy lehet-e ez alapján besorolni az ott készült CD-ket, de egy barátom ismerőse ott dolgozott akkoriban, azt mondta olyan szinten megy a minőségbiztosítás, mintha szándákosan meg akarnák buktatni a céget, de sajnos konkrétan nem emlékszem, hogy ez melyik évben volt.
A legjobban szóló magyar lemezem ( Skorpió Rohanás) LP-ről van otthon írva.
- 4you
- V.I.P.

DAC-olás
Éppen ideje lenne!
A koncerthangosítás is hasonló tészta. Ahányszor megkérdezek néhány embert, hogy egy bizonyos koncert hangzása milyen volt, garantáltan mást mondanak.
Párbeszéd #1:
- Milyen volt?
- Szar!
- Konkrétabban?
Párbeszéd #2:
- Milyen volt?
- Szar!
- Konkrétabban?
Hát igen,még szerencse,hogy nem vagyunk egyformák.
Mi is lenne,ha mindenkinek ugyanaz tetszene mindenben.
Rendszer:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Lassan el kellene jutnunk odáig, hogy nem is annyira a felvételekkel van a gond...
Éppen ideje lenne!
Párbeszéd #1:
- Milyen volt?
- Szar!
- Konkrétabban?
Párbeszéd #2:
- Milyen volt?
- Szar!
- Konkrétabban?