Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Nekem van egy DCD-1500MKII-m. Esetleg eladó. Kis hibával (szépséghiba főleg)
Hali DDL !
Ha nem fekete, akkor esetleg beszélhetünk róla.
Mindenképpen ezüst színűt akarok venni, mert az erősítőm is az.
Üdv: Norbi
Szerintem abból nem is volt más csak fekete..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Cd játszók
DDL: Nincs még eladó cd játszód? Ráadásul egy szegedi...
Én érdeklődtem már iránta (ha a Denonra gondolsz), de lehet, ha szépen kérsz átengedem Neked..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Cd játszók
DDL: Nincs még eladó cd játszód? Ráadásul egy szegedi...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Cd játszók
Köszi!kor? lassan érettségizős nem?
olvas cd-r-t vagy csak music cd-r?
Olvas mindent (a cd-rw-t nem próbáltam). A korát nem néztem még, de azt is megkeresem.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Cd játszók
Nekem van egy DCD-1500MKII-m.
ár? mi a szépséghiba?
Mondjuk 20-25k. Holnap teszek fel képeket.
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Cd játszók
Sajna ez bizony néger
Azért köszi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Cd játszók
Hali DDL !
Sajna ez bizony néger
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Cd játszók
Hali DDL !
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- piskóta
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Cd játszók
most teszteltem e gy DVD vs CD lejátszot. mindkettő sony. A DVD a saját lejátszom a cd pedíg egy CDP-215. Hát Lorenna Mckennittel teszteltem. A CD lejátszóba az eredetit raktam be a DVD-be pedíg az átírtat.
Lehet hogy ma nem tudok pontosan odafigyelni, de semmi különbséget nem halottam a két készülék között. Egyszerre elindítottam a két lejátszót és váltogattam a csatornákat. Hát semmi mindkettő pontosan ugyanúgy szólt.
A DVD esetében DAC-ot az erősítő csinálta.
Rossz a fülem ? Végighallgattam a Book of Secrets albumot és nem véltem különbséget felfedezni. Pedíg ez az album nagyon jó tesztelésre.... Bennem van a hiba ?
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a cdp215-ös dac-ja kb. egyenrangú az erősítőd dac-jával. A cdp215 egy alap Sony, ilyen volt régen nekem is, teljesen hasonló cipőben jártam.
Ha egy jobb cd lejátszót használnál, akkor tuti jobb lenne a cd hangzás a dvd digitális bekötésénél.
- Torzonborz
- Fórumlakó

- Értékelés: 0
Cd játszók
valaki elmondaná röviden miért jó ez az órajelgenerátor-tuning?
érdemes az én szintemen ezzel foglalkozni (de ha nem akkor is kiváncsi vagyok mi ez)
Úgy működik, hogy elviszi valaki a gépét valakihez, aki megcsinálja, vagy az illető már tuningolt gépeket árul?
Ez engem is érdekelne, nem mintha nálam ez mostanban felmerülne, de szívesen olvasnék egy beszámolót valakitől, aki már csinált ilyet. Hogyan megy ez, kik foglalkoznak vele, milyen változásokat okoz a hangzásban, mennyibe kerül, stb....
Cd játszók
Szerintem azért mert kisebb lesz a jitter.
Cd játszók
valaki elmondaná röviden miért jó ez az órajelgenerátor-tuning?
érdemes az én szintemen ezzel foglalkozni (de ha nem akkor is kiváncsi vagyok mi ez)
Úgy működik, hogy elviszi valaki a gépét valakihez, aki megcsinálja, vagy az illető már tuningolt gépeket árul?
system
Cd játszók
hát a kis philips-ünk elég gáz cd-ben, tiszta "elkent" hangja van(bocs audiofilek), még a sony minitorony is jobb volt.
mai új jelöltem a listán: marantz cd-4000 klikk
És a 6000?
Újonnan 2-3x olyan drága, nem szereti a cd-r-t és a másolásvédett cd-ket.
Amúgy nem hiszem, hogy érdemes túl jó gépet vennem, ha a rendszerem nem olyan erős, főleg hogy nem önálló hi-fi láncom van (még).
system
Cd játszók
Szerintem a sony is le kell, hogy játsza az írott lemezeket. Nekem ugyan csak olyan dvd-m van, ami lejátsza az sacd-ket is, de az írott lemezekkel is gond nélkül elboldogul. Tervezem az scd xb-790-es modell megvásárlását csak sacd-cd-re, de csúnya lenne, ha az r-es lemezekkel nem bírna...
Ez sajna nem, olvastam több helyen is, mondták is... Egyébként a 790-es olvassa, az adatai szerint. Én sem értem a 940-es miért nem, de nem.
Lehet, hogy régebbi modell... , egyébként BUÉK mindenkinek!
Nos nem játssza le az írottakat, nekem is ilyen van most - és tényleg.
(De ez hivatalosan így lett kiadva)
A 905-ös DVD-től azért NAGYON eltér belül Totál más világ. Viszont a 9000ES dvd már hasonló chipkészletet használ, mint ahogy az SCD777ES és az SCD-1, csak azok kicsit meg lettek erődítve + világlegjobb transzport.
Az SCD-XB940 -es cd lejátszó anno 250-ért jött ki, Eisa díjas volt, és nagyon jó tuning alap, mindössze ez az egy szépséghibája van.
Bár az SCD-XB790-esnél régebbi modell, természetesen, sőt ez volt az első QS sorozatú lejátszó SACD lejátszással, mégsem azért nem olvassa az írottat, mert régi, hiszen a 15 éves sony cd-k is viszik az írottat
Csupán a Sony újabb piacpolitikai csavarintása akart lenni. "nem azért veszel SACD lejátszót, mert cd-r -eket akarsz lejátszani!" - akkor még így gondolták vagy mittudomén.
Jó példa volt, az ilyen -számomra érthetetlen- hülyeségeikre mikor például kihozták az utolsó nagy integrált erősítőjüket, a TA-FA777ES-t ami a TA-FA7ES (ilyenem volt) utódja 1-az1-ben, nagyon minimál eltérésekkel. Pl. hogy NEM távirányítható. S hogy miért? Csak úgy! Míg az elődmodell még távirányítós volt!
Nos, bocsánat hogy ennyit szaporítom itt a szót, csak gondoltam leírom, hátha érdekel valakit.
Cd játszók
hát a kis philips-ünk elég gáz cd-ben, tiszta "elkent" hangja van(bocs audiofilek), még a sony minitorony is jobb volt.
És a 6000?
Cd játszók
hát a kis philips-ünk elég gáz cd-ben, tiszta "elkent" hangja van
(bocs audiofilek), még a sony minitorony is jobb volt.
system
Cd játszók
ööö, persze hogy a hangjára gondoltam analóg bekötéssel nem próbáltad?
Hát, hogy őszinte legyek egy hallgatás után még anno a philipset hagytam a fenébe, annál még a Grundig is jobb volt, legalábbis az én fülemnek.
A Denon dvd lejátszót először analóg módon kötöttem össze az erősítővel (bénáztam, a digitálisnál be kell állítani a setupban, addig nem is szól...), naszóval először még csak így ment Aztán amikor kiötlöttem, hogy hogyan kell digitálisan összekötni, és így szólalt meg, egyértelműen jobb volt. Én nem vagyok ebben jó, hogy leírjam miért, miben lehetett hallani a különbséget, egyszerűen szebb, életszerűbb volt a zene... Őszintén szólva az analóg bekötésnél kicsit el is szomorodtam, hogy nem valami szépen muzsikálnak a hangfalak (főleg a magas hangoknál hallottam a különbséget ha jól rémlik)... Aztán rájttem, hogy nem is bennük volt a hiba...
Cd játszók
A hangjára gondolsz?Ez szubjektív, a Denonnak sokkal jobban tetszik a hangja, de hozzá kell tennem, ez akkor igaz leginkább, ha digitális kábellel van rákötve az erősítőre vagyis az erősítőben lévő DAC működik. Remélem nem írok nagy marhaságot...
azt nem csodálom, hogy jobban szól az erősítő DAC-ja. Az esetek nagy részében jobb dvd lejátszó esetén a digitális összeköttetés. A dolog esetleg ott tud megfordulni, ha többszázezres dvd lejátszókról van szó.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Cd játszók
ööö, persze hogy a hangjára gondoltam
analóg bekötéssel nem próbáltad?
hol lehet nézni még használt gépeket hificityn, vaterán és apróneten kívül?
használt hifi boltokban jó 20%-kal drágábbak a cd-lejátszók (igaz ott ki is lehet próbálni)
http://www.audioreview.com-ot olvasgatom épp ezügyben
system
Cd játszók
ajsa: a két dvd-d cd lejátszásban mennyire tér el?
A hangjára gondolsz?
Ez szubjektív, a Denonnak sokkal jobban tetszik a hangja, de hozzá kell tennem, ez akkor igaz leginkább, ha digitális kábellel van rákötve az erősítőre vagyis az erősítőben lévő DAC működik. Remélem nem írok nagy marhaságot...
Cd játszók
Szisztok,
most teszteltem e gy DVD vs CD lejátszot. mindkettő sony. A DVD a saját lejátszom a cd pedíg egy CDP-215. Hát Lorenna Mckennittel teszteltem. A CD lejátszóba az eredetit raktam be a DVD-be pedíg az átírtat.
Lehet hogy ma nem tudok pontosan odafigyelni, de semmi különbséget nem halottam a két készülék között. Egyszerre elindítottam a két lejátszót és váltogattam a csatornákat. Hát semmi mindkettő pontosan ugyanúgy szólt.
Rossz a fülem ? Végighallgattam a Book of Secrets albumot és nem véltem különbséget felfedezni. Pedíg ez az album nagyon jó tesztelésre.... Bennem van a hiba ?
Azért a sr7000-es marantzban már elég jó kis DAC lehet. Ennek köszönhető, hogy a dvd játszó hangja versenyben van a cd-jével. Ha jobbat akarsz, mint a marantz 7000-es dacja, akkor azért CDP-215-nél komolyabb lejátszóval kell megversenyeztetned.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Cd játszók
Szisztok,
Az is lehet, hogy a CD lejátszód nem túl jó vagy a DVD-d király
gordon314.fw.hu
Cd játszók
érdekes amit írsz. valamelyik nagyon jó vagy rossz?
ajsa: a két dvd-d cd lejátszásban mennyire tér el?
system