Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 894
Elektroncső topik {___]=
Ma járt nálam egy Mullard GZ37-es egyenirányító cső. Picit -inkább nagyon - olyan lett tőle a hang, amikor betettem az erősítőmbe a Telefunken 6922-es csövet. Az olyan ebben az esetben azt jelenti, hogy minden paraméter drámai mértékben javul, és mindezt úgy csinálja, hogy nem a hifit figyeled, hanem a zenét. Nos, ez a Mullrd is ilyen volt, csak sokkal többet hozott, mint A Telefunken. Ennek megfelelően el is határoztam, hogy a következő upgrade egy ilyen egyenirányító lesz, a gond csak annyi, hogy elég nehezen beszerezhető.
Konkrétan, a következő helyeken nincsen:
-tubeampdoctor
-thetubestore
-upscaleaudio
-watfordvalves
-tctubes
ebay-en fellelhető, de jobb szeretnék valami megbízhatóbb helyről vásárolni. Ha esetleg van valami tippetek, hogy hol érdemes még megnézni, akkor ne fogjátok vissza magatok.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
-
gianni321
- V.I.P.

Elektroncső topik {___]=
Az mennyire csereszabatos a KT88-cal? Foglalat, feszültségek, áramok, stb.
Szerintem nem a KT88 csereszabatossága az érdekes, hanem az erősítődé. Elbírja -e vagy sem. A Cary pl. simán elbírja, a KT150-et meg már nagyon nem. Sztem írj a technical support részlegnek, ott majd válaszolnak, én is így tettem anno.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Elektroncső topik {___]=
A KT120-at én is melegen ajánlom
Az mennyire csereszabatos a KT88-cal? Foglalat, feszültségek, áramok, stb.
-
Vendég
Elektroncső topik {___]=
Akkor nincs mese, KT120. Az leviszi az arcod.
A KT120-at én is melegen ajánlom
-
gianni321
- V.I.P.

Elektroncső topik {___]=
Köszi az infót. Nem tudom még, hogy a KT120 jó-e az erősítőmbe.
Egyelőre még szétnézek a többi cső környékén is (6550, KT90, 6L6GC, 7581A), hogy ott mit ír a net.
Nem egyszerű ez, saját rendszerben eléggé nehéz csöveket próbálni...
Írtam egy elég hosszú élménybeszámolót a KT120-ról, de sajna elszállt.
Leírom még egyszer a lényeget: baromi jól hajt, rettenetesen kiegyenlített, semmilyen kirívó hibája nincs. Ahol a KT88 nem tud elég hajtós lenni trióda üzemmódban, ott a KT120 úgy tol, hogy csak pislogsz. Ha drágább csővel hasonlítod össze, mondjuk egy Gold Lion KT88-cal, akkor ahhoz képest kissé jómunkásmeber feeling-et hoz, cserébe viszont nem sávhatárolt. Hasonlítottam össze kétszeres árú Psvane KT88-cal, egyértelműen a KT120-at fogom újra megvenni. A Psvane KT88 kissé simább közép és magastartománnyal bír, de az aljában nincs húzás, nincs test, csak finomkodik. Ezt csak az én erősítőmben produkálta, más rendszerben egyértelműen azokat a jegyeket hozta, amit a vásárlás előtti kérdésemre válaszolt egy fórumtárs.
Röviden tömören: KT120=Best buy.
Elektroncső topik {___]=
Akkor nincs mese, KT120. Az leviszi az arcod. Nagyon jó ár/érték arányú cső. Komolyzenét én nagyon keveset hallgatok, jazz-t, blues-t, zúzdát annál többet. Néhány kevésbé jól sikerült próba után be kellett látnom, hogy a KT120 az igazi. Nem akarom elkiabálni, de lassan 2000 óra környékén járok vele, egyelőre semmi baja, pedig azt mondják, hogy 1700-1800 óra körül már akár meg is adhatja magát.
Az én fülemhez, az én szobámhoz, az én erősítőmhöz és az én hangfalamhoz, mert ez persze csak így igaz.
Köszi az infót. Nem tudom még, hogy a KT120 jó-e az erősítőmbe.
Egyelőre még szétnézek a többi cső környékén is (6550, KT90, 6L6GC, 7581A), hogy ott mit ír a net.
Nem egyszerű ez, saját rendszerben eléggé nehéz csöveket próbálni...
Elektroncső topik {___]=
Milyen hangot szeretnél a PrimaLunából hallani? Csövesebbet, vagy tranzisztorosabbat?
Mert ha a csövesebb irányt keresed, akkor ez jó választás lehet:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... gsol-6550/
Én is KT120-asokon gondolkozom, az erősítőm állítólag bírná. Szívesen olvasnék személyes tapasztalatot.
-
gianni321
- V.I.P.

Elektroncső topik {___]=
Egyelőre a Gold Lion-ok nagyon szépen muzsikálnak jazz, blues zenéken, de most olyasvalamit szeretnék, ami kicsit jobban mindenevő.
Akkor nincs mese, KT120. Az leviszi az arcod. Nagyon jó ár/érték arányú cső. Komolyzenét én nagyon keveset hallgatok, jazz-t, blues-t, zúzdát annál többet. Néhány kevésbé jól sikerült próba után be kellett látnom, hogy a KT120 az igazi. Nem akarom elkiabálni, de lassan 2000 óra környékén járok vele, egyelőre semmi baja, pedig azt mondják, hogy 1700-1800 óra körül már akár meg is adhatja magát.
Az én fülemhez, az én szobámhoz, az én erősítőmhöz és az én hangfalamhoz, mert ez persze csak így igaz.
Elektroncső topik {___]=
Milyen hangot szeretnél a PrimaLunából hallani? Csövesebbet, vagy tranzisztorosabbat?
Egyelőre a Gold Lion-ok nagyon szépen muzsikálnak jazz, blues zenéken, de most olyasvalamit szeretnék, ami kicsit jobban mindenevő.
-
gianni321
- V.I.P.

Elektroncső topik {___]=
Sziasztok!
Mostanában KT88 cserén töröm a fejem, és bújom a netet infókért, s ezt megosztom veletek, egyfajta KT88 kiskáté, sok érdekes infóval, érdemes elolvasni:
http://www.jacmusic.com/KT88/kt88.htm
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok!
Mostanában KT88 cserén töröm a fejem, és bújom a netet infókért, s ezt megosztom veletek, egyfajta KT88 kiskáté, sok érdekes infóval, érdemes elolvasni:
http://www.jacmusic.com/KT88/kt88.htm
Elektroncső topik {___]=
Ajaj.. ma cseréltem ki az erősítőben a végfok csöveket. Sokkal jobban szól mint a régiek, részletezőbb és dinamikusabb és mintha hangosabb is lenne. Remélem nem teszi tönkre az erősítőmet! A régi csövek 6P14P-K.
Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy megnéztem újra az erősítőmben az új csöveket és jött a meglepetés mind 6P14P-EB kivéve egyet, ami 6P15P-s , természetesen ezt az egyet sikerült tüzetesebben megnéznem a beszerelés előtt . Ennyit a kvartetbe válogatott csövekről . Mivel biztonsági játékos vagyok, tarcsiba van még egy garnitúra új végfokcsövem... azok dobozból ki.. egyenként megnézeget... mind 6P14P-EB-s. Úgyhogy csere.
Most van 3db 6P14P-EB és 1db 6P15P - s 6 órát ment csövem. Pöpec.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.
Elektroncső topik {___]=
Az a 6n15n inkább 6P15P-EV akar lenni. Az a baj azzal, hogy nem az EL84 megfelelője, inkább az EL83-é.
Ajaj.. ma cseréltem ki az erősítőben a végfok csöveket. Sokkal jobban szól mint a régiek, részletezőbb és dinamikusabb és mintha hangosabb is lenne. Remélem nem teszi tönkre az erősítőmet! A régi csövek 6P14P-K.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.
Elektroncső topik {___]=
Megnéztem, a dobozán E84L van, a csöveken 6N15N EB ( 71 okt )
Az a 6n15n inkább 6P15P-EV akar lenni. Az a baj azzal, hogy nem az EL84 megfelelője, inkább az EL83-é.
Elektroncső topik {___]=
Megnéztem, a dobozán E84L van, a csöveken 6N15N EB ( 71 okt )
Elektroncső topik {___]=
Üdv.
A különbség az minőségben és ezzel az üzemórában van.
Az E84L egy 10.000 üzemórás cső. Azonban hozzátenném, hogy a megboldogult nagymamám 1962-es pacsirta rádiójában még az eredeti Tungsram EL84 van, és tökéletesen működik.
Általában elég szerencsétlennek kell lenni, hogy a megadott határidőre tönkremenjen egy cső. Persze normális üzemi körülmények mellett.
Aztán ott van az orosz variáns, a 6P14P /V/EV/K
Ezek a spec kiadások. De erről találsz leírást a neten.
Köszönöm a választ! Ha az E84L 10.000 üzemórás cső, akkor egy darabig el vagyok látva, mert van két teljes bontatlan garnitúrám belőle . Lenyugodtam...
Elektroncső topik {___]=
Üdv!
Van különbség, illetve helyettesíthetők egymással az EL84 illetve az E84L csövek ?
Üdv, Feri
Üdv.
A különbség az minőségben és ezzel az üzemórában van.
Az E84L egy 10.000 üzemórás cső. Azonban hozzátenném, hogy a megboldogult nagymamám 1962-es pacsirta rádiójában még az eredeti Tungsram EL84 van, és tökéletesen működik.
Általában elég szerencsétlennek kell lenni, hogy a megadott határidőre tönkremenjen egy cső. Persze normális üzemi körülmények mellett.
Aztán ott van az orosz variáns, a 6P14P /V/EV/K
Ezek a spec kiadások. De erről találsz leírást a neten.
Elektroncső topik {___]=
Üdv!
Van különbség, illetve helyettesíthetők egymással az EL84 illetve az E84L csövek ?
Üdv, Feri
-
gianni321
- V.I.P.

Elektroncső topik {___]=
Cary nagyon más hangzásvilág , mint az AN . Eddig milyen csövek tetszettek benne ? Nem csak a tápcsőre lennék kiváncsi . De sztem a Haltron Neked túl "lágy" nem ? Orosz az a soványabb hangúak közé tartozik, ha a nyugatiakat , meg a régi vintage csöveket hasonlitjuk.
A Haltront valóban túl lágynak és rettentő egy hangjegyűnek hallottam, különösen a basszusát, a magasat pedig igencsak lekerekítette. Sylvania vs Sovtek 5U4G: nekem a Sovtek jön be inkább, mondom ezt úgy, hogy a Sylvaniá-ért is tudok lelkesedni, mégis inkább a Sovtek-et választanám.
KT88-ből szinte egy sem. Hallottam benne:
EH KT88: gyári készlet, nem akarok rá rosszat mondani, jót sajnos nem tudok
Gold Lion KT88: (nekem túl széplelkű, nincs az aljában semmi húzás, megöli a rock zenét, viszont a gyenge rendszerek mentőzenéjén, a 3 hangszeres jazz-en tonálisan igencsak tetszett)
Psvane KT88: nagyon sima és tiszta középtartomány, jó felbontású magas tartomány, de lötyögős mélyek) Érdekes módon egy Unison Research Preludio-ban igencsak feszesnek tűnt.
Northern Electric KT88: sajnos halványak az emlékek, de ez volt talán az összes KT88 közül a legkiegyenlítettebb, tonálisan gazdag, elég őszinte, energikus.
EAT Diamond KT88: parádés középtartomány, viszonylag meleg és kissé régies (kerek) tónusban, a teteje számomra szívfájdítóan gyönyörű volt, de a mélyei az én szobámban az én dobozommal megbocsáthatatlanok voltak. A Triangle-ból egy búgós hangú rosszul installált (elnézést a fanoktól ) dyno lett. Más rendszerben nem búgatta sem a hangfalat, sem a szobát, és azok a kis amorf krumplik olyan energiát toltak, hogy csak pislogtam.
KT120: Jelenleg ez van. Tonálisan nem éri el a GL KT88 szintjét sem, viszont nincsenek kirívó hibái sem. Néha, némi rosszindulattal rá lehet mondani, hogy picit talán "iparos" de tiszta a középtartománya és cserébe igen kiegyenlített, nem hangsúlyoz túl semmit. Megfelelő energiákkal bír picit talán mechanikusnak is mondható, de ezt csak akkor érzi az ember, ha valami sokkal drágábbról hallgat rá vissza. A következő garnitúra is ilyen lesz.
Azt is hozzá kell tennem, hogy 33nm-en hallgatok zenét trióda üzemmódban (40W) a hangsugárzóm 92dB érézkenységű. Azt már többször megfogalmaztam magamban, hogy ennek az erősítőnek az ideális helység triódában kb. 25nm-rel bezárólag lenne. Egy 18nm-es szobában majd le vitte a fejemet a gyári KT88-cal, nálam bizony kell a KT120 ereje, tehát akár ezért is érezhettem a Gold Lion-t és a Psvane-t az alsó oktávokban picit enerváltabbnak alul.
Fázisfordító csőből Psvane CV181Z van, nálam non plus ultra. 6922-ből Telefunken, úgy tűnik a helyén van minden, semmi extra, jó hallgatni.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1328
Elektroncső topik {___]=
Lehet a Haltron esetében hangzásról beszélni? Ha jól tudom vásárolták a csöveiket különböző gyártóktól, Tungsram Philips stb. Ezek szerint csak egy forrásból vásárolták volna az egyes csőfajtákat?
Vagy csak mindig azt vették , ami jó volt .
Elektroncső topik {___]=
Cary nagyon más hangzásvilág , mint az AN . Eddig milyen csövek tetszettek benne ? Nem csak a tápcsőre lennék kiváncsi . De sztem a Haltron Neked túl "lágy" nem ? Orosz az a soványabb hangúak közé tartozik, ha a nyugatiakat , meg a régi vintage csöveket hasonlitjuk.
Lehet a Haltron esetében hangzásról beszélni? Ha jól tudom vásárolták a csöveiket különböző gyártóktól, Tungsram Philips stb. Ezek szerint csak egy forrásból vásárolták volna az egyes csőfajtákat?
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1328
Elektroncső topik {___]=
Igen 2 cső. Kérdés, hogy az én erősítőmben hogyan működik. A Haltron 5u4G például egy Note-ban nagyon jól teljesít, a Cary-ben az én fülemnek finoman szólva is csapnivaló volt.
-
gianni321
- V.I.P.

Elektroncső topik {___]=
Ez két cső ? A "min" érték a 60%-os határ . Itt már cserélendő a cső . A másik a mért érték . Még jó lett volna tudni , mi az " új cső " mérési adata . De sztem ezek újszerű állapotúak lehetnek . Van 1 pár eladó NOS , fekete anódos orosz 5U4-esem egyébként, ha érdekel . Ezek a legjobb hangú orosz 5U4-ek .
Igen 2 cső. Kérdés, hogy az én erősítőmben hogyan működik. A Haltron 5u4G például egy Note-ban nagyon jól teljesít, a Cary-ben az én fülemnek finoman szólva is csapnivaló volt.
Elektroncső topik {___]=
megkérdem újra hátha valaki tudja,
Kínai 6N1 csövet mivel lehet egy az egyben helyettesíteni munkapont állítás nélkül?
Szerintem így semmivel. Egy hozzáértő embernek mutasd meg a kapcsolást, hogy lássa hova akarod beilleszteni mert vannak lehetséges cserecsövek, de nem biztos, hogy jók. Az egyik fazon a linken levő társalgók közül beletett egy ECC88-ast és elszállt a cső azonnal. Munkapont beállítást pedig nem fogod megúszni. A legtöbben az orosz 6N1P-t mondták a befutónak.
Keresd meg füleleket.
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... ement.html
Elektroncső topik {___]=
megkérdem újra hátha valaki tudja,
Kínai 6N1 csövet mivel lehet egy az egyben helyettesíteni munkapont állítás nélkül?