Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Úgy tűnik, jókor válaszoltam, örülök Viri beírásának, Komoly LP-t számolt fel a számítógép miatt, aztán idővel mentek a CD-k is, de ehez nem kellett a 192/24....

Hát igen, jókor. így most lehetőségek tárháza tárult fel előttem.

ez itt ugyan kicsit off topic, de akkor egy 24/96-ot tudó hálózati audio lejátszóval is le tudok játszani 24/192-es felvételeket, vagy ott azért másképp működik a dolog?

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Igazából nektek egy DSD képes Audio Note dac kéne 
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Úgy tűnik, jókor válaszoltam, örülök Viri beírásának, Komoly LP-t számolt fel a számítógép miatt, aztán idővel mentek a CD-k is, de ehez nem kellett a 192/24....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Beletrafáltál, most hallok ilyet először, hogy egy HD felvételt lejátszik egy 16/44.1-es dac is. A konverzió nem okoz minőségromlást?
Nyílván igen. Azt a cél szoftver végzi, nálam az Amarra, másnál a foobar stb.,nyílván korrekt minőségben, és ami marad, még az is jobb, mint esetleg egy kommerszebb 192/24-es dac-on, teljes pompájában. Ezt érdemes szem előtt tartani.
Csak arra akartam rámutatni, hogy egy új, számokkal dobálózó, divatos, csilli-villi készülék korántsem biztos, hogy jobban ZENÉL, mint egy régebbi bevált, ám korszerűtlenebbnek "mondott".gép.
Egy példa: mostani mozigépek, fillérekért tudnak minden hókusz-pókuszt, ez tény, csak a hangminőségük kritikán aluli, legalábbis a mi kis szűk rétegünk számára, a többség, meg úgy is a ráragasztott matricák alapján dönt.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: viri »

Beletrafáltál, most hallok ilyet először, hogy egy HD felvételt lejátszik egy 16/44.1-es dac is. A konverzió nem okoz minőségromlást?
A lekonvertálás, egy normális lejátszó programban, sokkal kisebb jelentőséggel bír, mint maga a dacok közti különbségek. Az sokkal jobban számít. Ott vannak az igazi nagy különbségek!
Aztán ha találsz egy olyat, amelyiknek tetszik a hangja, akkor már tök mindegy milyen felbontású zenéket hallgatsz, jobb lesz bármelyikkel, mint akármilyen 192-384-et tudó dac. Az csak egy szerencsés találkozás, ha olyat találsz, ami tetszik is, és natívban letudja játszani ezeket a zenéket. Én nem találtam, igaz, már nem is keresek, maradtam a 44/16-nál.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Nekem ez most úgy tűnik, mintha arra céloznál, hogy a magasabb felbontású felvételeket nem szólaltatná meg usb-n egy 16/44-es dac. USB-n minden esetben kell egy lejátszó szoftver, ami tudja, hogy mit tud a dac, és ennek megfelelő felbontásban küldi a jelet. Nekem mostanság ez nem okoz már problémát, hogy a HD anyagaim is 44/16-ban hallgatom, mert úgy is jó.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

tudom, hogy van 20-30ért is 192/24-es dac. tudom hogy ez csak egy szám és szólhat jól valami 16/44.1-en is. ne értsetek félre, tudom hogy nem attól jó valami, hogy 24/192.

viszont vannak ilyen felvételeim és jó lenne hallgatni őket. jó lenne ha én válogatnám meg mit rakok fel, és nem a dac... hdtracks, linn records stb. pedig folyamatosan bővülő kínálattal jelentkezik. uram bocsáss meg, de 2014 végén már nem látom értelmét hd-t nem tudó dac-ba fektetni.

eddig az egyik jelöltem a heed dactilus 3. alto ajánlott még egyet. gondoltam kapok pár tippet, esetleg olyan típusokat is bedobnak páran, amiről nem is hallottam. de ha nem, hát nem...

Nekem ez most úgy tűnik, mintha arra céloznál, hogy a magasabb felbontású felvételeket nem szólaltatná meg usb-n egy 16/44-es dac. USB-n minden esetben kell egy lejátszó szoftver, ami tudja, hogy mit tud a dac, és ennek megfelelő felbontásban küldi a jelet. Nekem mostanság ez nem okoz már problémát, hogy a HD anyagaim is 44/16-ban hallgatom, mert úgy is jó.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

tudom, hogy van 20-30ért is 192/24-es dac. tudom hogy ez csak egy szám és szólhat jól valami 16/44.1-en is. ne értsetek félre, tudom hogy nem attól jó valami, hogy 24/192.

viszont vannak ilyen felvételeim és jó lenne hallgatni őket. jó lenne ha én válogatnám meg mit rakok fel, és nem a dac... hdtracks, linn records stb. pedig folyamatosan bővülő kínálattal jelentkezik. uram bocsáss meg, de 2014 végén már nem látom értelmét hd-t nem tudó dac-ba fektetni.

eddig az egyik jelöltem a heed dactilus 3. alto ajánlott még egyet. gondoltam kapok pár tippet, esetleg olyan típusokat is bedobnak páran, amiről nem is hallottam. de ha nem, hát nem...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nehéz ez, nem a dac-on múlik....
A 192/24-en meg főleg nem.

Szerintem sem! Tudom, ezt sokan vitatják.   Egy jól összeválogatott régi 16 bites rendszer zeneiségét  szvsz nem is olyan egyszerű túlszárnyalni a jól csengő 192/24-el. Olcsóbb kategóriában főleg nem.
Kicsit olyan ez, mint a digitális fényképezésben a megapixel - "minél több megapixeles, annál jobb" - Sajna nem így van. A jó kép minőség közel sem csak ezen múlik. Valahogy így van ez a Dac-nál is...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Ennél azért több reakciót vártam
Nehéz ez, nem a dac-on múlik....
A 192/24-en meg főleg nem.
Ha szereted a rendszered, tudja az általad elvártakat más front-endről, akkor könnyű dolgod lessz, de ha a dac-tól várod a megváltást, akkor az sűrű sötét erdő.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Mindenki DAC-os és nem szólalnak meg.  

Sajnos nálam DIY van Hivox alapokon, szóval nem tudok hozzászólni de ne keseredj   ......dobd fel párszor, majd lesz aki eligazít.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3559
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: alto »

Milyen dac-ot tudnátok nekem ajánlani 100k körül ami usb-n tudja a 24bit/192khz-et. Lehet használt is.
iFi Micro iDac     95.800 Ft

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Milyen dac-ot tudnátok nekem ajánlani 100k körül ami usb-n tudja a 24bit/192khz-et. Lehet használt is.

hoffmann
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hoffmann »

Sziasztok, kovetkezo amit szeretnek a rendszerembe az a DAC es ebben kernek segitseget. En a Cambridge Audio Dac Magic Plus-ra gondoltam de jo lenne ha taviranyithato lenne a hangerosseg esetleg mit szolnatok egy olyan alternativ megoldashoz hogy a PC-hez vennek infras taviranyitot es akkor meg a zene szamokat is valthatnam ezzel vagy ez nem olyan jo megoldas mivel itt olvastam hogy a szoftware-es hangositas nagyon torzitja a lejatszott minoseget?
Nekem DM+ van. Megnyugtatlak, a hangerő, mely alapállásban persze a maximumon van, egy gombbal lejjebb vehető a kb. megfelelő szintre (ez is rontja elvileg a hanminőséget, de csak elvileg, a DM+ esetében nem hallani. ). Ezután ha még kell szabályozni a hangerőt, az alkalmazásból lehet, de azt sem veszed majd észre, mert nincs hallható minőségromlás egy ilyen finomhangolásnál. Minden más, pl. egy kábel csere, százszor jobban befolyásolja a hangminőséget a gyakorlatban, mint a fenti két hangerőszabályozás bármelyike. 

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Si tacuisses, philosophus mansisses

Lehet ezt magyarul is Szabó úr

(lat.) a. m. ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, azaz: nem árultad volna el tudatlanságodat. Boethius De consolatione philosophiae

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Si tacuisses, philosophus mansisses

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Pontosabban kellett volna fogalmaznom: tehát mivel a WASAPI és az ASIO megkerüli a Windows Mixert, ezért a Windows rendszerszintű hangerőszabályozás (amit a Windowsos távirányítók általában tudnak kezelni) nem működik. Ettől még egy lejátszó program, ha ismeri az ASIO-t vagy WASAPI-t, használhat egyedi hangerőszabályozást.
Persze, az XBMC, a jRiver és a Foobar hangerőszabályzása is vezérelhető okostelefonnal és másik PC-ről is bármilyen protokoll alatt. A Windows saját hangerőszabályzása amúgy is elég problémás.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

DAC-olás

Megbeszélhetjük ott is, csak nem értettem, miért írtad, hogy WASAPI és ASIO protokoll alatt nem lehetséges a hangerőszabályzás.

Pontosabban kellett volna fogalmaznom: tehát mivel a WASAPI és az ASIO megkerüli a Windows Mixert, ezért a Windows rendszerszintű hangerőszabályozás (amit a Windowsos távirányítók általában tudnak kezelni) nem működik. Ettől még egy lejátszó program, ha ismeri az ASIO-t vagy WASAPI-t, használhat egyedi hangerőszabályozást.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Ezt a témát ebben a topicban szokták mélyebben kivesézni: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lejátszás/
Megbeszélhetjük ott is, csak nem értettem, miért írtad, hogy WASAPI és ASIO protokoll alatt nem lehetséges a hangerőszabályzás.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

DAC-olás

Ez mit jelent?

Ezt a témát ebben a topicban szokták mélyebben kivesézni: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lejátszás/
BARTIMEX AUDIO Honlap

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

A minőséget leginkább a Windows Sound Driver típusa határozza meg jelen esetben. Legjobb az ASIO, utána a WASAPI, legkevésbé jó a Directsound.
Sajnos hangerőszabályzásra csak ez utóbbi ad lehetőséget. 

Ez mit jelent?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

DAC-olás

Es amik itt is vannak eladok pl Emotiva Stealth DC-1 vagy Emotiva XDA-2 DAC azok mar nem ebbe a kategoriaba tartoznak?
ezeket sajnos nem ismerem
BARTIMEX AUDIO Honlap

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Létezni létezik, de sajnos nem pont ebben az árkategóriában.
Pl:

CA Azur 851D

vagy

Advance Acoustic X-Preamp

Es amik itt is vannak eladok pl Emotiva Stealth DC-1 vagy Emotiva XDA-2 DAC azok mar nem ebbe a kategoriaba tartoznak?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

DAC-olás

Koszi es letezik ilyen arkategoriaban DAC amely taviranyithato es a minoseg is megmarad?

Létezni létezik, de sajnos nem pont ebben az árkategóriában.
Pl:

CA Azur 851D

vagy

Advance Acoustic X-Preamp
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”