Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
24/192-es usb/s-pdif átalakítót mennyiért lehet venni és kik gyártanak? Ha lehet, nem horror áron.
Attól függ, milyen kategóriában keresgélsz. Hiface-nél jobb pl. egy Hivox Suricara, vagy Kingrex. Olcsóbban jó pl. Xmos külföldről rendelve.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
DAC-olás
24/192-es usb/s-pdif átalakítót mennyiért lehet venni és kik gyártanak? Ha lehet, nem horror áron.Pld. Hiface (Penna), Human Audio Tabla, Tabla pico jobb, de drágább.A legolcsóbb itt az apróban a hiface 25 ezer körül, bolti listaára 150 eur.
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
DAC-olás
Nem, jól emlékszel. Valóban keresgélek.
Kinéztem azt amit belinkeltem, szerintem ki is próbálom.
De azért nem lenne rossz találni valakit akinek van róla kialakult véleménye.
lehet rosszul emlékszem, de mintha keresgélnél dac-ot egy kis ideje.
nem arra.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 747
DAC-olás
Ezt az előző kérdésemre írtad válaszként?
lehet rosszul emlékszem, de mintha keresgélnél dac-ot egy kis ideje.
nem arra.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 747
DAC-olás
keresnék ilyet is:
mhdt labs dialogue usb II
vagy ennek a cégnek más típusú dacjai
kellemes hangja van, egy jó tápkábel sokat dob a hangján.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
DAC-olás
Sziasztok!
Kicsit kezdő vagyok a CD-nél újabb formátumokban.
Denon 3930 DVD-játszóm van NAD M51 konverterre kötve digit. kábellel.
A NAD max. 192KHz/24bit PCM kétcsatornás jelet tud fogadni.
A kérdésem az, hogy DVD-Audio lemezről vajon kiadja-e a digit kimenetre a kétcsatornás 96KHz/24bit PCM jelet a lejátszó, ill. kell-e erre figyelnem a lemez vásárláskor, hogy legyen rajta ilyen, vagy mindegyiken van ?
Köszi a választ előre is.
Tóni
Long Live Rock 'n' Roll !
-
Vendég
DAC-olás
Az EAC nagyon jó progi, sok mindent tud, csak türelem kell hozzá, megfelelően konfigurálni, ami nem 2 perc rendszerint, de csak egyszer kell.
A dbpoweramp egyszerűbb beállítást igényel, és a nagyon karcos lemezeket kivéve ugyanolyan jó minőségben rippel, mint az EAC, én is inkább azt ajánlom. Sajnos a laptopok beépített meghajtója legtöbbször elég vacak és lassú, külső meghajtót is ki lehet fogni elég vackot, a régebbi plextorok, teacok jobbak voltak, próba-szerencse.
Az első kísérletek nekem is az EAC-vel voltak. Nem bírtam a lassúságát, "egyszerűségét".
Az én jó öreg LG-m már közel 10000 CD-t beolvasott. Nagyon elégedett vagyok vele. A dB Poweramppal is.
Főleg, amióta tömörítetlenül is tudok FLAC-ba rippelni. Így eltűnt minden előnye a WAV-nak, csak a hátrányai maradtak.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5353
DAC-olás
Az EAC nagyon jó progi, sok mindent tud, csak türelem kell hozzá, megfelelően konfigurálni, ami nem 2 perc rendszerint, de csak egyszer kell.
A dbpoweramp egyszerűbb beállítást igényel, és a nagyon karcos lemezeket kivéve ugyanolyan jó minőségben rippel, mint az EAC, én is inkább azt ajánlom. Sajnos a laptopok beépített meghajtója legtöbbször elég vacak és lassú, külső meghajtót is ki lehet fogni elég vackot, a régebbi plextorok, teacok jobbak voltak, próba-szerencse.
DAC-olás
A belsejéről lehetne privátban kérni egy nagyfelbontású képet?
Ilyesmi, ha nem tévedek:
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
DAC-olás
A rippelés minősége független az olvasótól, csupán a sebessége és a használati komfortja.
Kérdéses számomra, hogy nincs jelentősége a CD ROM mechanikának/optikának a beolvasás minőségét tekintve...
Ha kiolvasásnál, vagyis lejátszásnál vannak különbségek az olvasó/lejátszó mechanikák között, az beolvasásnál kvázi rippelésnél miért nem jelentkezik?
Másrészt több ismerősöm és jó magam is teszteltünk néhány éve olvasókat (LG/Samsung/Plextor Premium II.) és mi hallottunk különbségeket a rippelt fájlok között. A P II. egyszerűen jobb volt.
(Persze tudom, az elméleti résszel sok mindent meg lehet magyarázni..., csak hogy a HiFi-ben olykor olyasmit is hallunk, amit elméletileg nem kellene...)
Aki ezt nem érzékeli, annak egyszerűbb a dolga...
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
DAC-olás
A rippelés minősége független az olvasótól, csupán a sebessége és a használati komfortja.
Én egy ősrégi külső LG CD/DVD író/olvasóval rippelem a CD-imet.
Egy jó minőségű CD-nél kb. 19x-es sebességgel kezd, a CD végére kb. 40x-es sebességgel dolgozik. Plusz beolvasás, adatbázisokban metadata keresés. Egy CD 3-5 perc.
Ha nagyon gagyi, akkor persze jóval lassabban olvas.
Írottakkal is lassabban birkózik meg. Akár 10 perc is lehet.
De egy normál gyári CD nem tart sokáig.
Ha persze egy adatbázisokban nem szereplő CD-t rakunk be, akkor az tovább tart. Először keresi a CD-t, majd nem találja. A legtöbb esetben a metadaták megvannak, de az album borító nincs meg. Azt be kell szkennelni. Egy ilyen CD eltart 8-10 percig is.
Az EAC-t sosem szerettem, nagyon primitív program. Lassú és minimális a beszerzett metadata információ.
Ha valaki Windowst használ, akkor dBPoweramp.
http://www.dbpoweramp.com/cd-ripper.htm
Olvasótól esetleg lehet , hogy független , de azért még sokminden beleszól a kész hangba és ez még olcsóbb médialejátszókkal is átjön. Pl SB Duet, Touch.
dBP-t majd kipróbálom , köszi az ötletet .
-
Vendég
DAC-olás
Ha próbáltál többet ,írj pár sort róluk.
Én egy ősrégi külső LG CD/DVD író/olvasóval rippelem a CD-imet.
Egy jó minőségű CD-nél kb. 19x-es sebességgel kezd, a CD végére kb. 40x-es sebességgel dolgozik. Plusz beolvasás, adatbázisokban metadata keresés. Egy CD 3-5 perc.
Ha nagyon gagyi, akkor persze jóval lassabban olvas.
Írottakkal is lassabban birkózik meg. Akár 10 perc is lehet.
De egy normál gyári CD nem tart sokáig.
Ha persze egy adatbázisokban nem szereplő CD-t rakunk be, akkor az tovább tart. Először keresi a CD-t, majd nem találja. A legtöbb esetben a metadaták megvannak, de az album borító nincs meg. Azt be kell szkennelni. Egy ilyen CD eltart 8-10 percig is.
Az EAC-t sosem szerettem, nagyon primitív program. Lassú és minimális a beszerzett metadata információ.
Ha valaki Windowst használ, akkor dBPoweramp.
http://www.dbpoweramp.com/cd-ripper.htm
DAC-olás
Én egy Bryston BDP-2 hálózati streamert használok. Ez hálózatról, belső vinyóról vagy a 6 USB (opcióként USB 3.0) bemenetén tudja fogadni az adatokat, ja meg van rajta egy esata is. Dac nincs benne - én direkt ilyet kerestem, mert azokkal szeretek variálni, így nem akartam megfizetni az árát.
Digit kimenetből van kettő is neki; AES/EBU és BNC.
Több mint egy éve használom, működése betonbiztos!
Ha el akarom vinni valahova mondjuk tesztelés végett, csak a táp és az AES kábelt kell vinnem /esetleg/, a zenéim vinyón benne vagy egy pendriveon a zsebben.. Van rajta egy két soros kijelző + az előlapi gombokkal simán elnavigálok a menüjében anélkül, hogy hálózatra kellene kötnöm. Persze úgy kényelmesebb:)
A hangja szerintem pazar!
A belsejéről lehetne privátban kérni egy nagyfelbontású képet?
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
DAC-olás
Én egy Bryston BDP-2 hálózati streamert használok. Ez hálózatról, belső vinyóról vagy a 6 USB (opcióként USB 3.0) bemenetén tudja fogadni az adatokat, ja meg van rajta egy esata is. Dac nincs benne - én direkt ilyet kerestem, mert azokkal szeretek variálni, így nem akartam megfizetni az árát.
Digit kimenetből van kettő is neki; AES/EBU és BNC.
Több mint egy éve használom, működése betonbiztos!
Ha el akarom vinni valahova mondjuk tesztelés végett, csak a táp és az AES kábelt kell vinnem /esetleg/, a zenéim vinyón benne vagy egy pendriveon a zsebben.. Van rajta egy két soros kijelző + az előlapi gombokkal simán elnavigálok a menüjében anélkül, hogy hálózatra kellene kötnöm. Persze úgy kényelmesebb:)
A hangja szerintem pazar!
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum
DAC-olás
kb : negyed óra ,/ lemez ,ha hagyod 4x-es sebességen olvasni , + a lemezcserék, meg szövegek kitöltése , ha kell...... Aztán konvertálni .....
Kb 20-30 perc / lemez . 600 lemez esetén kb 300 óra . 1 hónap munka , ha mást nem csinálsz az összes szabadidődben .
Még ha megy kicsit gyorsabban is a ripp, Én inkább megtartottam a CD játszóm és a régi többi száz lemezem arról hallgatom. Tok/borító a kézben, megvan annak is a varázsa. Az újdonságok zöme meg megy a média lejátszó HDD-ére. Két forráskészülék ugyanazon Dac-ról. Persze mindenki belátása szerint...
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
DAC-olás
Azért ennyire nem tragikus a helyzet.
dBPoweramp-ot kell használni a CD-khez.
Külső olvasó, mert a belsők nagyon gyengék ehhez a feladathoz.
Ha próbáltál többet ,írj pár sort róluk.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3069
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1329
DAC-olás
Semmi szöveget nem kell kitölteni, nem kell utólag konvertálni (??? mit is kellene ???), a borítót leszedi a netről az összes egyéb infóval együtt.
4 adatbázisból dolgozik, ellenőrzi a beolvasás pontosságát az adatbázisokhoz. A lemez minőségétől függ a beolvasás sebessége.
1 CD 4-5 perc maximum.
Az SACD hosszabb, ott szkennelni kell a borítót, de annyi. Az is megvan negyed óra alatt. De a metadatákat az SACD trackjei tartalmazzák, azt nem kell netről letölteni, utólag beírni. Csak a borítót kell letölteni vagy scannelni.
Baromi unalmas meló, pont addig tart egy CD, hogy az alatt semmit nem tudsz csinálni.
600 CD 50 óra maximum.
Én még a Plextor Premium és EAC+PlexToolra gondoltam . Ezek szerint ezek már elavultak ? Mondjuk addig nem állok neki újra adathordozóról zenét hallgatni , míg nem találok pl Olive-knél jobb eszközt . Tényleg mik vannak ilyenek ? Ami nem usb dolog . Hanem hálózati lejátszó (LAN,wifi), meg esetleg lehet rádugni adathordozót is . (HDD, pendrive)
-
Vendég
DAC-olás
kb : negyed óra ,/ lemez ,ha hagyod 4x-es sebességen olvasni , + a lemezcserék, meg szövegek kitöltése , ha kell...... Aztán konvertálni .....
Kb 20-30 perc / lemez . 600 lemez esetén kb 300 óra . 1 hónap munka , ha mást nem csinálsz az összes szabadidődben .
Semmi szöveget nem kell kitölteni, nem kell utólag konvertálni (??? mit is kellene ???), a borítót leszedi a netről az összes egyéb infóval együtt.
4 adatbázisból dolgozik, ellenőrzi a beolvasás pontosságát az adatbázisokhoz. A lemez minőségétől függ a beolvasás sebessége.
1 CD 4-5 perc maximum.
Az SACD hosszabb, ott szkennelni kell a borítót, de annyi. Az is megvan negyed óra alatt. De a metadatákat az SACD trackjei tartalmazzák, azt nem kell netről letölteni, utólag beírni. Csak a borítót kell letölteni vagy scannelni.
Baromi unalmas meló, pont addig tart egy CD, hogy az alatt semmit nem tudsz csinálni.
600 CD 50 óra maximum.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1212
DAC-olás
na,uccu neki!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1