Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Thomasker, itt van többször desztillált víz is, a volt EMG ipartelepén található.
És ha már DIY lemezmosóról esett szó: Én a sajátom leszívócsövét rozsdamentes egyenesfalú ajtókilincsből készítettem el, a rés kimarása CNC-vel történt. A meghajtást ablaktörlőmotor vagy egy kb.5000Ft-ért kapható áttételes mini motor végezheti el, ez is csak 12V-os, előnye, hogy sokkal jobb a szerelhetősége, mint az ablaktörlőmotornak. Erről van szó.
Üdv!
Ügyes... simán használható a otthoni porszívó a leszíváshoz. Sajátom is remekül működik már vagy 4éve.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lp lemezmosó topik
Sziasztok!
Leinformáltam az Azúrt, izopropil és detergens (Triton--X) is van, desztvíz viszont csak élelmiszer-ipari van. Ami nem aqua purificata, a gyógyszertár nem ad olyat, csak vényre. Jó lehet az élelmiszer-ipari is?
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lp lemezmosó topik
Köszönöm a rengeteg infót, szerintem az Azúr lesz az enyém, az van közel. Ott van detergens is?
Passz, de egy előzetes telefon (az izopropil miatt is) mindent megold.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
-
Vendég
Lp lemezmosó topik
Köszönöm a rengeteg infót, szerintem az Azúr lesz az enyém, az van közel. Ott van detergens is?
Szerintem van Triton, de literes kiszerelés alatt sehol sem találkoztam vele, és úgy nem olcsó. 8-10 cseppnél több nem kell egy literbe, úgyhogy lehet számolgatni, hány életre elég
Lp lemezmosó topik
- Malfox
- Újonc fórumos

- Értékelés: 17
- Kapcsolat:
Lp lemezmosó topik
Hmm, talán a gyógyszertáros hangulatától is függ, hogy azt mondja: nincs, de tudunk rendelni, jövő hétre beérkezik.
Nekem ezt mondták pár évvel ezelőtt, amikor vettem.
Különben Pesten én az Azúr vegyszerboltban próbálnám, van ott mindenféle katyvasz
http://www.azurvegyszer.hu/kapcsolat.html
Thomasker, itt van többször desztillált víz is, a volt EMG ipartelepén található.
És ha már DIY lemezmosóról esett szó: Én a sajátom leszívócsövét rozsdamentes egyenesfalú ajtókilincsből készítettem el, a rés kimarása CNC-vel történt. A meghajtást ablaktörlőmotor vagy egy kb.5000Ft-ért kapható áttételes mini motor végezheti el, ez is csak 12V-os, előnye, hogy sokkal jobb a szerelhetősége, mint az ablaktörlőmotornak. Erről van szó.
Üdv!
Malfox Analogue Moving coil cartridge service
Micro Seiki DQX1000, Garrard 301/Kuzma 4 Point, Garrard 401/Glanz MH-12S, Audio SL901/Ortofon RMA 309, Otari MX50, ML STM 610 mod
Hangszedő javítás ügyben kérem emailben jelentkezzen.
Micro Seiki DQX1000, Garrard 301/Kuzma 4 Point, Garrard 401/Glanz MH-12S, Audio SL901/Ortofon RMA 309, Otari MX50, ML STM 610 mod
Hangszedő javítás ügyben kérem emailben jelentkezzen.
-
Vendég
Lp lemezmosó topik
Ezeket még nem néztem, a desztillált víz miatt az első tippet a gyógyszertár volt.
Ti honnan szerzitek be, ha szabad kérdeznem? Ha nem publikus, akkor privi
Itt szoktam venni, és itt vettem detergenst is (Triton X-100). 2-propanol náluk többféle minőségben kapható, nekünk a legolcsóbb is tökéletesen megfelel. Ha csak kis mennyiség kell, most mindkettőből van feleslegem.
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lp lemezmosó topik
Sziasztok!
Hol tudok beszerezni izopropil alkoholt lemezmosó koktél keveréséhez? A gyógyszertárban nincs...
Köszönöm!
Hmm, talán a gyógyszertáros hangulatától is függ, hogy azt mondja: nincs, de tudunk rendelni, jövő hétre beérkezik.
Nekem ezt mondták pár évvel ezelőtt, amikor vettem.
Különben Pesten én az Azúr vegyszerboltban próbálnám, van ott mindenféle katyvasz
http://www.azurvegyszer.hu/kapcsolat.html
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lp lemezmosó topik
Ha jól emlékszem izopropil alkoholt tartalmaznak az orvosi kézfertőtlenítők is.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
Lp lemezmosó topik
Ezeket még nem néztem, a desztillált víz miatt az első tippet a gyógyszertár volt.
A kereső kidob pár forrást:
http://www.olcso.hu/arak/isopropanol+10 ... b-termek/0
http://elektronika.zsibvasar.hu/elektro ... 12579.html
http://oaziscomputer.hu/termekek/monito ... 0246571cf6
stb stb...
Lp lemezmosó topik
Vizet kisállatkereskedésben, fordított ozmózisos eljárással tisztított víz. Korábban azt hiszem, volt itt szó izopropanolról, esetleg olvass vissza.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lp lemezmosó topik
Háztartási bolt? Festékbolt?
Lp lemezmosó topik
Sziasztok!
Hol tudok beszerezni izopropil alkoholt lemezmosó koktél keveréséhez? A gyógyszertárban nincs...
Köszönöm!
Kémikus ismerős?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lp lemezmosó topik
Sziasztok!
Köszönöm!
Háztartási bolt? Festékbolt?
Lp lemezmosó topik
Sziasztok!
Köszönöm!
Lp lemezmosó topik
a disco-antistat-al kislemezt is le lehet mosni?
Igen, van hozzá egy betét.
Lp lemezmosó topik
a disco-antistat-al kislemezt is le lehet mosni?
Lp lemezmosó topik
egyébként mi a különbség a gyógyszertári és a sima desztvíz között???
A gyógyszertári biztos, hogy az.
Heed Thesis rendszer
Lp lemezmosó topik
ha magam szeretnék folyadékot készíteni akkor a desztvíz mellé isopropil alkoholt vagy inkább etilalkoholt kellene használni?
Etanolt inkább ne.
Heed Thesis rendszer
Lp lemezmosó topik
egyébként mi a különbség a gyógyszertári és a sima desztvíz között???
Lp lemezmosó topik
Próbáljátok ki amit belinkeltem. Dupla Disco-antistat. Az elsőben a lemezmosó folyadék, a másodikban a deszt víz. A vízbe lehet cseppenteni 3-4 csepp Triton-X folyadékot, ami detergensként viselkedik (mivel az is) és segít a folyadék elterülésében és egyenletes száradásában.
a másodikból a desztvizet minden lemez után ki kell önteni???
ha magam szeretnék folyadékot készíteni akkor a desztvíz mellé isopropil alkoholt vagy inkább etilalkoholt kellene használni?
köszönöm
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
Lp lemezmosó topik
Mivel szokás ragasztani a leszívó csőre a bársonyt? Tehát műanyagra textilt.
Mindenképpen Palmatex.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lp lemezmosó topik
B.F. - Newport - Techocol Rapid-ot használ, 24 órás száradással.
Meg lehet próbálni gél állapotú pillanatragasztót is, az a plexit jól fogja.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Sok ilyen logyboles lattam, de a szaradas utan ugyanugy viritott a kosz a barazdaban. Valamennyit el lehetett tavolitani, de nem olyan hatekony, mint az igazi vakuumos mosdszer.
Ami igaz a semminel azert lenyegesen jobb.
Én csak azt láttam ami nekem van. Koszt nem látok mosás után bár nem nézem 40x-es nagyítóval. Viszont súlyos "Lencos" sercegést tudott eltüntetni és normálisan hallgathatóvá tenni. Szerintem ez magáért beszél, Nincs kétségem a vákuumos tisztítás kiváló minőségével kapcsolatban de nem kell leírni a Disco Antistatot. 3 éve mosott és azóta 6-8szor hallgatott lemez még mindig nem hozza magával a filcet, míg a nem mosottakról le kell fejteni.