Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 896

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Le tudná írni valaki, hogy hogyan érdemes/szabad az új power csöveket bejáratni? 

Ezek érkeztek ma hozzám: telós kép, rossz fényviszonyok, úgyhogy bocsi a minőségért.

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2917

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nekem volt Secondo-m.Abban Electro-Harmonix ECC83 volt.Szerintem ez a gyári.

köszi
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1423

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: szigony »

hali Urak !

Adva van egy Unison Research "Secondo" (nem az enyém),ECC83-as van benne a gyári speckó szerint..meg tudná mondani valaki  milyen gyárilag szerelt csövek vannak benne?..amit kiszereltek,az egy Orion jelzésű ECC83-as..azt értem hogy UR logóval szerelt volt benne esetleg gyárilag..

köszi

Nekem volt Secondo-m.Abban Electro-Harmonix ECC83 volt.Szerintem ez a gyári.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2917

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hali Urak !

Adva van egy Unison Research "Secondo" (nem az enyém),ECC83-as van benne a gyári speckó szerint..meg tudná mondani valaki  milyen gyárilag szerelt csövek vannak benne?..amit kiszereltek,az egy Orion jelzésű ECC83-as..azt értem hogy UR logóval szerelt volt benne esetleg gyárilag..

köszi

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: hubee »

Lassan előkerül az EL84 beszerzés nálam is, csakhogy 8db kellene... Így a Tele/Siemensek kiesnek áruk okán. Most JJ van... érdemes lenne Tungsram felé mozdulni?...
Azóta is a JJ-k az igáslovak...

Pávó Ferencnél jelenleg ez van (május 10-11et ír BPre!)

EL84        Tungsram                                               4.000,-Ft/db
E84L         Siemens                                                7.000,-Ft/db
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Mindegyik cső NOS készletből.
Hét végén Pesten leszek. Amennyiben Ön pesti, személyesen tudom
átadni a csöveket.

Üdv. P.F.

A JJ-k helyett egy kicsit finomabb csöveket szeretnék, ami picit hátrébb rajzolja meg a "teret"... (aki hallott JJ-t más mellett szerintem tudja mire gondolok)  Electro Harmonixet próbáltuk - finomabb hang, hátrébb rajzolja a teret - eddig jó . De a JJ-nek gyors,mélyre menő,ütős és megfogott mélye van, az EH-t nagyon elverte ebben. Az EH nekem összességében is egy túl dús hang, nem egészen ezt szeretném.
Ezek alapján javaslata esetleg valakinek?

Sovtek?...de lehet ez is picit dús lenne. Magam Tesla fele hajlok, amivel most naggyon jó tapasztalataim vannak, bár csak ECC802S téren.
EL84 RFT-vel esetleg van tapasztalat valakinek? Nekem csak ECC82essel van, ott összességében szeretem

ui.Bocs a hosszáért

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: viri »

Ne viccelj! Teljesen rendben van. Sőt, tetszik a dolog, tehát megvenném a csöveket, akkor ha van rá lehetőség kipróbálni a saját rendszeremben. Azt mondod/mondjátok, hogy hallható, minőségi különbség van egy EH és egy TAD között, mert ezen a téren sajnos nem rendelkezem megfelelő tapasztalattal. 
Örülök, akkor írok egy privit, beszéljük meg ott. 
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Skeez
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Skeez »

Nem szép az önreklám, de talán megbocsájtható

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -tad-6922/

Ne viccelj! Teljesen rendben van. Sőt, tetszik a dolog, tehát megvenném a csöveket, akkor ha van rá lehetőség kipróbálni a saját rendszeremben. Azt mondod/mondjátok, hogy hallható, minőségi különbség van egy EH és egy TAD között, mert ezen a téren sajnos nem rendelkezem megfelelő tapasztalattal. 

***Stereo***
Elac FS 249 Front Speaker - Ayon Orion II Integrated AMP - Burson DA-160 DAC - Audiomica Rhod reference RCA Interconnect - Tellurium Q Black USB Interconnect - Soundstring Starfire series Tricormaxial Power cable - Vovox Initio LS

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: viri »

Szerintem egy szett Gold Lion vagy TAD csővel előbbre tudnál lépni, vagy ha bővebb a keret, akkor az előző postokban emlíett csövek lehetnek jók.
Nem szép az önreklám, de talán megbocsájtható

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -tad-6922/
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Kedves Fórumtársak!

Segítségre lenne szükségem a tapasztalataitok alapján, KT 88 - as csövekben.

Jelenleg Electro Harmonix csövek vannak az erősítőmben és szeretnék feljebb lépni.

Melyik gyártó termékét javasolnátok és miért?

Egyes gyártók termékeinél merre változik a hangkép?

Egyszóval mik a tapasztalatitok?

A segítséget előre is köszönöm

Szerintem egy szett Gold Lion vagy TAD csővel előbbre tudnál lépni, vagy ha bővebb a keret, akkor az előző postokban emlíett csövek lehetnek jók.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

A taiwani csövekkel érdemes vigyázni, mert a Psvane írja valahol a honlapján, hogy vannak alacsonyabb minőségű besorolású csövek, azokat lehet általában olcsóbban megvenni. 

Ugyanitt egy quad legmagasabb minőségű KT88 435 dollár. Kb ugyanannyira jön ki végül mintha a TAD-tól vennéd, kérdés a válogatás és a tesztelés minősége:

http://psvanetube.com/wordpress/psvane- ... st-method/

A TAD újrateszteli a csöveket, bennük inkább bízom, ha ugyanannyiba kerülnek.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Attól tartok, az N.E. csöveket Európából nem tudom beszerezni, így persze jönne még rá a vám és az áfa, Psvane viszont van 800 Euroért a TAD-nál (vagy kb. 520 Euroért Taiwanból + vám + áfa).

A taiwani csövekkel érdemes vigyázni, mert a Psvane írja valahol a honlapján, hogy vannak alacsonyabb minőségű besorolású csövek, azokat lehet általában olcsóbban megvenni. 

Ugyanitt egy quad legmagasabb minőségű KT88 435 dollár. Kb ugyanannyira jön ki végül mintha a TAD-tól vennéd, kérdés a válogatás és a tesztelés minősége:

http://psvanetube.com/wordpress/psvane- ... st-method/
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Skeez
Értékelés: 1

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Skeez »

Kedves Fórumtársak!

Segítségre lenne szükségem a tapasztalataitok alapján, KT 88 - as csövekben.

Jelenleg Electro Harmonix csövek vannak az erősítőmben és szeretnék feljebb lépni.

Melyik gyártó termékét javasolnátok és miért?

Egyes gyártók termékeinél merre változik a hangkép?

Egyszóval mik a tapasztalatitok?

A segítséget előre is köszönöm

***Stereo***
Elac FS 249 Front Speaker - Ayon Orion II Integrated AMP - Burson DA-160 DAC - Audiomica Rhod reference RCA Interconnect - Tellurium Q Black USB Interconnect - Soundstring Starfire series Tricormaxial Power cable - Vovox Initio LS

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ugyanez van nálam is. Kb. 900 óra van a mostani KT120-ban, egyelőre semmi gond vele, de ha egyszer valamelyik elröppen és nincs tartalék szett, ott is vakarom majd, ahol nem viszket. Szóval nézegetek és hamarosan venni kéne valamit.

1400 USD + nem tudom Németországban hogy van, de gondolom még ott is vám + mwst jön rá. 

Attól tartok, az N.E. csöveket Európából nem tudom beszerezni, így persze jönne még rá a vám és az áfa, Psvane viszont van 800 Euroért a TAD-nál (vagy kb. 520 Euroért Taiwanból + vám + áfa).

Heed Thesis rendszer

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Köszi az infót. Feltételezem a netes vélemények alapján, hogy a N.E. csövek nálam is jól szólnának. Egyelőre elvagyok a TAD KT88 csöveimmel, de mivel valszeg nem fognak örökké tartani, nézegetem, hová lenne majd érdemes lépni. Mivel egy készlet N.E. KT88 kb. 1400 USD-be fájna, míg ugyanaz Psvane vagy Canada Fuller változatban kb. a felébe, nem mindegy, merre tendál az ember. Az E.A.T.-t most hagyjuk...

Ugyanez van nálam is. Kb. 900 óra van a mostani KT120-ban, egyelőre semmi gond vele, de ha egyszer valamelyik elröppen és nincs tartalék szett, ott is vakarom majd, ahol nem viszket. Szóval nézegetek és hamarosan venni kéne valamit.

1400 USD + nem tudom Németországban hogy van, de gondolom még ott is vám + mwst jön rá. 

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Annyit tennék még hozzá Dörmögi kollégának, hogy a Tamás és az általam leírt hangkaraktert Prima Luna Dialogue Two-ban és Cary Sli80-ban hozták ezek a csövek. 

Nem tudom az Audiomat-ban mit mutatna.

Köszi az infót. Feltételezem a netes vélemények alapján, hogy a N.E. csövek nálam is jól szólnának. Egyelőre elvagyok a TAD KT88 csöveimmel, de mivel valszeg nem fognak örökké tartani, nézegetem, hová lenne majd érdemes lépni. Mivel egy készlet N.E. KT88 kb. 1400 USD-be fájna, míg ugyanaz Psvane vagy Canada Fuller változatban kb. a felébe, nem mindegy, merre tendál az ember. Az E.A.T.-t most hagyjuk...

Heed Thesis rendszer

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Bocs, jogy belekotyogok, a Northern Electric körökkel jobb hang, ám a Tung Sol KT120 quad azért a kb. alig 60eFt-ért baromi jó vétel. Azt amit az ember ennyi pénzért várhat, bőven tudja.

Annyit tennék még hozzá Dörmögi kollégának, hogy a Tamás és az általam leírt hangkaraktert Prima Luna Dialogue Two-ban és Cary Sli80-ban hozták ezek a csövek. 

Nem tudom az Audiomat-ban mit mutatna.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ayon Spirit (Ruby Hill + 88-as kábelek, Genes Quartet a végén)

Most nézem csak, hogy a Spirit-be (legalábbis a III-asba ) a gyári specifikáció szerint bele lehet tenni a KT150-es csöveket is.  Azon nem gondolkoztál? 

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ismerős volt a nick-ed, de először nem tudtalak hová tenni, aztán a kábeleidből rájöttem, hogy a hfkábelem kapcsán váltottunk egyszer néhány levelet.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Köszi, de melyik? A NE KT88 vagy a ??? KT120 a jobb?
Bocs, jogy belekotyogok, a Northern Electric körökkel jobb hang, ám a Tung Sol KT120 quad azért a kb. alig 60eFt-ért baromi jó vétel. Azt amit az ember ennyi pénzért várhat, bőven tudja.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1615

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Milyen erősítőd van?
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1615

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Egy biztos, teljesítmény csöveknél az ilyen búrafestésnek nem sok értelme van, árnyékló hatása minimális, árnyékolni esetleg kislejű phono fokozat csöveket érdemes, de ennél vastagabb alu-réz-mumetál tubussal, viszont a nagyjelű power csöveknek az a jó, ha a sugárzásos disszipáció a környező tér felé minél akadály mentesebb, ellenkező esetben feleslegesen lesz melegebb az anódlemezük, meg a fűtésük is. A fűtésbe be lehet esetleg kalkulálni a magasabb belső hőt, de az anódlemeznek nem hasznos a túlmelegedés. Lényeg a lényeg, az élettartam rövidebb lesz így festve.
Ez a gyári magyarázat: 

Crystallized carbon grey coating inside the tube: This makes the TII series tubes to be a ‘grey bottle’, not a ‘black bottle’. The Crystallized carbon coating technology used in vacuum tubes have been patented by Psvane Audio in China and pending abroad. The benefit of the Crystallized Carbon coating will improve on absorbing random electrons inside the vacuum tube and dissipating heat more efficiently under extreme temperature, which will further enhance the stability of the vacuum tubes.

Azonban, hogy a valóságban tényleg jelent-e valami pozitív, vagy negatív változást, azt nem tudom, majd 2 év múlva visszatérünk rá. (Ha tovább bírja, akkor nem csak marketing )

Egyébként elég vékony ez a szürke réteg, sötétben átvilágít rajta a belső izzó rész! (próbáltam fényképezni, de nem sikerült használhtót készítenem)
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ha már így meg lettem említve/szólítva, akkor belekotyokog.

Nagyon hajtós cső a Full Music/Northern Electrics, e tekintetben valóban hasonlít a KT120-ra, viszont finomabb, tonálisan gazdagabb, színesebb, játékosabb. A basszusára viszont figyelni kell, mert az igencsak "bővérű" - a minőségével nincs baj, de szereti ugráltatni a bicepszét, ha értitek mire gondolok . A KT120 szárazabb, tárgyilagosabb hang, ha úgy tetszik tranzisztorosabb, viszont még mindig tartom, hogy talán a legjobb ár/érték arányú cső a kategóriájában.

Köszi, de melyik? A NE KT88 vagy a ??? KT120 a jobb?

Heed Thesis rendszer

csodó-tamás
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: csodó-tamás »

Nos, akkor az egyik szemem sír... Hangilag ezek szerint jók a csövek, de nem bannám, ha nem purcannának ki hamar... Nekem egy oktett kellene, kellemetlen dolog, ha hamar megdöglik az egyik.
Ha már így meg lettem említve/szólítva, akkor belekotyokog.

Nagyon hajtós cső a Full Music/Northern Electrics, e tekintetben valóban hasonlít a KT120-ra, viszont finomabb, tonálisan gazdagabb, színesebb, játékosabb. A basszusára viszont figyelni kell, mert az igencsak "bővérű" - a minőségével nincs baj, de szereti ugráltatni a bicepszét, ha értitek mire gondolok . A KT120 szárazabb, tárgyilagosabb hang, ha úgy tetszik tranzisztorosabb, viszont még mindig tartom, hogy talán a legjobb ár/érték arányú cső a kategóriájában.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ez a fajta Northern Electrics KT88 járt nálam egy rövid látogatás erejéig. Mintha összegyúrnál egy Tung Sol KT120-at meg egy Gold Lion KT88-at és persze mindkét csőből csak a jó tulajdonságokat vennéd ki. Tehát elég hajtós, a sávszéleket nagyon jól hangsúlyozó, mégsem frontális-erőszakos-nyomulós hang. Tud kifinomult is lenne, és ha a Tung Sol KT120-ra rá lehet mondani, hogy afféle jó munkásember, akkor a N.E. KT88 jóval kimunkáltabb, komolyabb, tónusgazdagabb hang.

Csodó Tamásnak van ilyenje, reméljük olvassa a topikot, aztán ő majd megerősíti, vagy kiegészíti, vagy épp cáfolja ezeket, én ilyen emlékeket örzök róla. Amikor ezeket hallgattuk, ez a 3 garnitúra cső járt itt, tehát T.S. KT120, G.L. KT88, és N.E. KT88.

Azt viszont több helyen is olvastam róla, hogy NEM a megbízhatóságáról híres.

Nos, akkor az egyik szemem sír... Hangilag ezek szerint jók a csövek, de nem bannám, ha nem purcannának ki hamar... Nekem egy oktett kellene, kellemetlen dolog, ha hamar megdöglik az egyik.

Heed Thesis rendszer

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Nekem sem régóta... (én meg se mertem kérdezni )

Eddig Valve Art csövek voltak benne, ezekkel vettem. Később kipróbáltam még a JJ, Electro Harmonix, Golden Lion végcsöveket, de összességében ez tetszett a legjobban, ezért úgy voltam vele, hogy megy, ameddig megy, aztán majd egy kicsit följebb lépünk. Úgy érzem sikerült

Milyen erősítőd van?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”