Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Akkor ha valaki sorrendbe tenne nekem megköszönném

Már megtörtént 

Ha lehet, akkor KI, utána SE. A dac mindben hasonló vagy ugyanaz ezek közül.

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Akkor ha valaki sorrendbe tenne nekem megköszönném

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Köszi akkor a cd 67 jobb mint a cd 63 KIS?

Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Köszi akkor a cd 67 jobb mint a cd 63 KIS?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Sziasztok!

Marantz PM 68-hoz keresek megfelelő Marantz CD lejátszót. Én CD 63-67-es szériákra gondoltam csak nem nagyon tudok eligazodni, hogy sorrendben hogyan következnek a szintek. CD63 CD67 CD63SE CD67KI stb.. Valaki sorba tudná nekem rendezni? 

1.) KIS
2.) SE változat
3.) sima változatok

..ezt a használt piaci árak is tükrözni fogják..

67KIS nem volt,csak 63KIS

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Sziasztok!

Marantz PM 68-hoz keresek megfelelő Marantz CD lejátszót. Én CD 63-67-es szériákra gondoltam csak nem nagyon tudok eligazodni, hogy sorrendben hogyan következnek a szintek. CD63 CD67 CD63SE CD67KI stb.. Valaki sorba tudná nekem rendezni? 

fefe65
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fefe65 »

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek mi a reális ára egy Studer A730-as cd játszónak.
Az eBay-en szétnéztem, elég drágák, és nagy a szórás.
Előre is köszi a válaszokat: Feri

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Ezek közül a Tangent. Dán tervezők, minimalista koncepció a hang érdekében, kínai gyártás(bár már mit nem ott gyártanak?) az elérhető árak miatt.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tanczi »

A Tangent szerintem ezek közül, de mint az előzőekben olvasható, olcsón inkább egy jó Philips vagy Marantz 1541-es daccal...
Egyetértek
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!

Viszonylag olcsó CD lejátszóra lenne szükségem! Ti ezek közül melyiket mondanátok elfogadhatónak?

Sherwood CD-5505
Tangent CDP-200
Auna AV2-CD509

Köszi előre is a válaszokat:)

A Tangent szerintem ezek közül, de mint az előzőekben olvasható, olcsón inkább egy jó Philips vagy Marantz 1541-es daccal...

Ivan//
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Ivan// »

Sziasztok!

Viszonylag olcsó CD lejátszóra lenne szükségem! Ti ezek közül melyiket mondanátok elfogadhatónak?

Sherwood CD-5505
Tangent CDP-200
Auna AV2-CD509

Köszi előre is a válaszokat:)

Film adatbázis egyéni ajánlóval, fórumokkal, szavazással, idézetekkel, linkekkel: Kritikus Tömeg

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Én pl. imádom a 1540-1541 vonalat, de a Burr-Brown PCM63 is nagyon fincsi vagy az AD1862-1865 típusok...
Ezeket hallani kell és eldönteni, melyik fekszik jobban a fülnek.

A napokban elkelt Philips CD303-mal (1540D) rendelkezem, én imádom!

Mázlista! Nekem még a 204-be úgy kellett Németo.-ból rendelni 1540D-t, nem sok létezhet szerte a világban. Persze aztán a kondik is cserélve lettek, meg NOS módra(szűrő kiiktatva) átalakítva, természetesen cserélhető tápkábellel és audio biztivel, így azért sokkal jobban szól, mint gyári állapotában, pedig úgy sem kutya. Szerintem a titok(az egyik) a TDA 1540-ben rejlik, az még 14 bit-es, mert utána tértek át a 16 bit-es szabványra, a BB-k, AD-k szólhatnak szépen, részletgazdagan, de nem közelítik meg azt az analógos hangzást, amit a 1540 tud. Ezért nem értem, aki több százezret kiad egy új gépért, hogy meggyőződik-e, jól tette-e, meghallgatott-e előtte egy ilyen játékost, mert kétlem, hogy ezek az új csodák jobban teljesítenének...

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ami neked van, az egy alsó kategória egy TDA1545 DAC ic-vel. Nagyot fejlődhetsz a forrás(lejátszó) fejlesztésével, cseréjével. Mindenképpen jobb lenne a hang TDA 1541-el szerelt lejátszóval, és ezekhez még viszonylag olcsón hozzá is lehet jutni( Philips cd160,371,372,470,473 stb.), még jobb a Philips cd 104-204-304 sorozat TDA 1540-el(mondjuk ide kevés lesz 10-15 ezer Ft). Te még rengeteget fejlődhetsz, ha elindulsz ezen az úton. Először is tennék az erősítődre meg a cd lejátszódra egy iec csatlakozó aljat és hozzá két tápkábelt. Természetesen az ic és hangfalkábelek is sokat dobhatnak a hangon. Én a hazai diy kínálatból kezdtem először szemezgetni(Néhai, Fapaci, Excalibur...stb.), és nem bántam meg!   Ez egy szép folyamat, hangsugárzókat tüskékre tenni, belül átkábelezni(rengeteget dob), de lehetne sorolni... a sorrendet neked kell eldöntened.

Én pl. imádom a 1540-1541 vonalat, de a Burr-Brown PCM63 is nagyon fincsi vagy az AD1862-1865 típusok...
Ezeket hallani kell és eldönteni, melyik fekszik jobban a fülnek.

A napokban elkelt Philips CD303-mal (1540D) rendelkezem, én imádom!

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Mivel kiköltekeztem max 10-15.000.-. Gondolom gyüjtögessek még. Közben felmerült még egy kérdés. Olvastam hogy Marantz, Philips lejátszókat kedveltek páran. Ez ami nekem van milyen kategória? Alsó vagy közép?
Ami neked van, az egy alsó kategória egy TDA1545 DAC ic-vel. Nagyot fejlődhetsz a forrás(lejátszó) fejlesztésével, cseréjével. Mindenképpen jobb lenne a hang TDA 1541-el szerelt lejátszóval, és ezekhez még viszonylag olcsón hozzá is lehet jutni( Philips cd160,371,372,470,473 stb.), még jobb a Philips cd 104-204-304 sorozat TDA 1540-el(mondjuk ide kevés lesz 10-15 ezer Ft). Te még rengeteget fejlődhetsz, ha elindulsz ezen az úton. Először is tennék az erősítődre meg a cd lejátszódra egy iec csatlakozó aljat és hozzá két tápkábelt. Természetesen az ic és hangfalkábelek is sokat dobhatnak a hangon. Én a hazai diy kínálatból kezdtem először szemezgetni(Néhai, Fapaci, Excalibur...stb.), és nem bántam meg!   Ez egy szép folyamat, hangsugárzókat tüskékre tenni, belül átkábelezni(rengeteget dob), de lehetne sorolni... a sorrendet neked kell eldöntened.

salaman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: salaman »

Bármelyik komponens cseréjével lehetne előrelépni, de a hallható változáshoz több kategóriát kell ugrani és utána a többi komponenst is hasonlóképpen fejleszteni.
Kérdés, hogy mennyit szánsz rá a dologra.

Mivel kiköltekeztem max 10-15.000.-. Gondolom gyüjtögessek még. Közben felmerült még egy kérdés. Olvastam hogy Marantz, Philips lejátszókat kedveltek páran. Ez ami nekem van milyen kategória? Alsó vagy közép?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!
Rövid bemutatkozás: Totál kezdő vagyok és próbálok feljebb lépegetni. Első rendszerem kb 3 éve: sony ta f170 vagy 190 már nem emlékszem pontosan, pioneer pd 107-es lejátszó és tannoy f1 sugárzók. Rá 1,5 évre vettem egy harman kardon pm635i-t és egy philips cd713-at. Majd nemrég vettem egy denon pma 320a erősítőt és tannoy f3 hangfalakat. Mit mondtok lehetne lejátszó cserével még jelentős javulást vinni a rendszerbe illetve tudom ez itt off de hangfal kábelt és rca-t is javasolhatnátok?
Köszönettel
Salaman     

Bármelyik komponens cseréjével lehetne előrelépni, de a hallható változáshoz több kategóriát kell ugrani és utána a többi komponenst is hasonlóképpen fejleszteni.
Kérdés, hogy mennyit szánsz rá a dologra.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

salaman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: salaman »

Sziasztok!
Rövid bemutatkozás: Totál kezdő vagyok és próbálok feljebb lépegetni. Első rendszerem kb 3 éve: sony ta f170 vagy 190 már nem emlékszem pontosan, pioneer pd 107-es lejátszó és tannoy f1 sugárzók. Rá 1,5 évre vettem egy harman kardon pm635i-t és egy philips cd713-at. Majd nemrég vettem egy denon pma 320a erősítőt és tannoy f3 hangfalakat. Mit mondtok lehetne lejátszó cserével még jelentős javulást vinni a rendszerbe illetve tudom ez itt off de hangfal kábelt és rca-t is javasolhatnátok?
Köszönettel
Salaman     

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Van egy Nad 5100-as CD lejátszóm.., ami írott lemezekkel hibázik.
Minden írott lemezzel hibázik, vagy egy típusból többel?
Mikori felvételek ezek, mennyire karcosak a lemezek?

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: underattack »

Sziasztok,
van itt olyan, aki foglalkozik lézer fejegység cseréjével.
Van egy Nad 5100-as CD lejátszóm: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nad%205100
jelenleg Hitachi MPL 10 fejjel, ami írott lemezekkel hibázik. Ha elfogadható áron cserélhető a fej olyanra, ami az írottakkal is jól elboldogul (akár használt fejjel), akkor érdekelne a dolog.
Ha valaki tud segíteni, kérem írjon rám egy privátot.
Köszönöm!

alfaati

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Nos vegul a CD-63SE-t valasztottam es mivel nem volt lehetosegem meghallgatni lehet nem volt a legjobb dontes   A melyekkel illetve a kozep tartomannyal nincs is gond, szep lagy es eroteljes viszont a magasakkal nagyon nem vagyok elegedett, lehet az en fulemmel van a gond na meglatom meg hogy mennyire baratkozunk ossze
Semmi nincs veszve! Futómunek még mindíg tudod használni. Vintage kulso DAC-okat már olcsón lehet kapni. Mondjuk azt már ne vedd meg hallatlanban

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Nos vegul a CD-63SE-t valasztottam es mivel nem volt lehetosegem meghallgatni lehet nem volt a legjobb dontes   A melyekkel illetve a kozep tartomannyal nincs is gond, szep lagy es eroteljes viszont a magasakkal nagyon nem vagyok elegedett, lehet az en fulemmel van a gond na meglatom meg hogy mennyire baratkozunk ossze
A Marantz lágysága a magasak hiányából is ered, a Philipsek mindig is levegősebbek voltak. Kinek mi jön be.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tiha »

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Szerintem próbáld ki a 63mkII-t, vagy ha teheted ezt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ips-cd618/

Koszi szepen, sajnos nem tudom kiprobalni a linkben szereplo keszuleket, de inkabb hajlanek a Marantz fele, esetleg valakinek meg valami velemeny, tapasztalat?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6291

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok Nos CD jatszot szeretnek cserelni ami jelenleg egy regi Panasonic de a tipust sem irom le mert semmi ertelme, es segitseget szeretnek kerni toletek, van par jeloltem kivancsi vagyok a velemnyekre. Meg regebb volt szo rola, es a nagy tobbseg Marantz illetve Philips vonalat ajanlotta. Ime ezek kozul kellene valasztani: Marantz CD-63 mkII, Marantz CD-67 SE, Marantz CD-5001, Marantz CD-4000. Jelenleg egy SONY TA-FA3ES vasam van es Quadral Shogunk MK IV-es dobozokkal. Koszonom szepen elore is
Szerintem próbáld ki a 63mkII-t, vagy ha teheted ezt:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ips-cd618/

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Sziasztok Nos CD jatszot szeretnek cserelni ami jelenleg egy regi Panasonic de a tipust sem irom le mert semmi ertelme, es segitseget szeretnek kerni toletek, van par jeloltem kivancsi vagyok a velemnyekre. Meg regebb volt szo rola, es a nagy tobbseg Marantz illetve Philips vonalat ajanlotta. Ime ezek kozul kellene valasztani: Marantz CD-63 mkII, Marantz CD-67 SE, Marantz CD-5001, Marantz CD-4000. Jelenleg egy SONY TA-FA3ES vasam van es Quadral Shogunk MK IV-es dobozokkal. Koszonom szepen elore is

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”