Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Na ez az érdekes! Abban a legördülő menüben nekem csak 2 csatornát ajánl fel! 5.1 fel sem ajánl!
Próbálj meg föltenni egy másik Realtek HD audio driver-t.
Szerintem az megoldja a problémádat!
Esetleg ennél a beállításnál milyen lehetőség van? Szerepel a DTS pl?
Csatlakoztatás
Ennek működnie kell, ez egy komoly alaplap.
A digitális kimenetet kell elsődlegessé tenni a gépben és 5.1-et beállítani.
Valami ilyesmit keress, de a HD Audio Manager-ben is vannak beállítások, ott is állítsd be:
2ZBcK.jpg
Ezen kívül a MPCH-ban is nézd meg a beállításokat az audio kimenet résznél!
Na ez az érdekes! Abban a legördülő menüben nekem csak 2 csatornát ajánl fel! 5.1 fel sem ajánl!
Csatlakoztatás
Windows 7
Lejátszó Media player classic home cinema
Asus M4n82 deluxe alaplapi hangkártya!
Ennek működnie kell, ez egy komoly alaplap.
A digitális kimenetet kell elsődlegessé tenni a gépben és 5.1-et beállítani.
Valami ilyesmit keress, de a HD Audio Manager-ben is vannak beállítások, ott is állítsd be:
Ezen kívül a MPCH-ban is nézd meg a beállításokat az audio kimenet résznél!
Csatlakoztatás
Ja jó ötlet, tessék szépen hdmi kábellel összekötni és minden oké lesz.
Nekem amúgy több mint gyanúős, hogy egy legáltalánosabb digit jelformátumot nem fogad az erősítő RCA-n
Namármost akkor optikán se kéne tudnia, mert praktice ugyanazon a jelfeldolgozón megy keresztül csak ugye előbb a fényt is át kell alakítani (ergo ez még rosszabb minőséget is eredményezhet)
Ez így ahogy van nekem nem pásszol. Más lesz itt a baj.
Nincs rajta HDMI!
Sajnos a használati utasításban is benne van (Not a PCM only output)
Csatlakoztatás
Ez beállítási problémának tűnik.
Milyen op rendszert használsz és milyen lejátszó programot + milyen a hangkártyád?
Ha mégis más a gond, akkor léteznek olyan HDMI switch-ek, amiken van spdif kimenet.
Windows 7
Lejátszó Media player classic home cinema
Asus M4n82 deluxe alaplapi hangkártya!
Csatlakoztatás
Ja jó ötlet, tessék szépen hdmi kábellel összekötni és minden oké lesz.
Nekem amúgy több mint gyanúős, hogy egy legáltalánosabb digit jelformátumot nem fogad az erősítő RCA-n
Namármost akkor optikán se kéne tudnia, mert praktice ugyanazon a jelfeldolgozón megy keresztül csak ugye előbb a fényt is át kell alakítani (ergo ez még rosszabb minőséget is eredményezhet)
Ez így ahogy van nekem nem pásszol. Más lesz itt a baj.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Elég sokat olvasgatom a fórumot!
A problémám:Adott egy Pioneer vsx-d2011 erősítő! Milyen kábel kellene hogy összekössem a htpc-vél és szóljon az összes csatorna! Digitális koax kiesett mert nem fogad pcm formátumot! Az optikai kábelnél csak sztereó megy át!ötletek!?A segítséget előre is köszönöm
Ez beállítási problémának tűnik.
Milyen op rendszert használsz és milyen lejátszó programot + milyen a hangkártyád?
Ha mégis más a gond, akkor léteznek olyan HDMI switch-ek, amiken van spdif kimenet.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Elég sokat olvasgatom a fórumot!
A problémám:Adott egy Pioneer vsx-d2011 erősítő! Milyen kábel kellene hogy összekössem a htpc-vél és szóljon az összes csatorna! Digitális koax kiesett mert nem fogad pcm formátumot! Az optikai kábelnél csak sztereó megy át!ötletek!?A segítséget előre is köszönöm
Csatlakoztatás
akkor a tv-nek a usb port alatt optikai kábel helye lenne?
Igen, az.
A belinkelt beltéri a Dreambox500S lenne?
Azon nincsen HDMI, ha jól látom, csak az 500 HD-n!
Mindenesetre azon is és a HD-n is van optikai kimenet.
Azt kösd össze az erősítővel és az erősítő menüjében persze be kell állítani, hogy melyik forráshoz rendelted hozzá.
Csatlakoztatás
sziasztok! az lenne a kérdésem hogy ezeket a cuccokat hogy lehet összekötni úgy hogy jó legyen!!! majdnem minden jó csak a tv meg az erősítő hdmi-ve való összekötés nem akar jó lenni nem add ki hangot az erősítő??? nyugodtan írjátok meg a teljes összekötési javaslatot!!
ezeket kellene összekötni:::
http://image.arukereso.hu/gallery/10526 ... eh4003.jpg
http://www.onlien.eu/product_images/h/9 ... 3_zoom.jpg
http://www.pioneerelectronics.com/Stati ... v_rear.jpg
Középső nekem nem jelenik meg.. de az USB alat egyértelmüen optikai kimenet van az megy a pió ba.
Nem is fog kiadni mert az csak egyirányú és erősitőtől a tévére mehet a hang, viszafelé nem. És ami HDMI kimenetű pl médiajátszó,játékgép,laptop stb az erősitőbe menjen onnan a tévére mehet egy jobb HDMI. Kép is meg foog jelenni és a hang is 5.1 lesz ha olyan a forrás. Optikia kábel pedig a tévéről erősitőre igy az usb-n és a tuneről a hangok térhatással fognak szólni ha olyan a forrás és a tévé felismeri.
Csatlakoztatás
Azt szeretnéd hogy hdmin menjen át a hang a tv-ből az erősitöre?A tv-n a hdmi szerintem csak bemenet.Szerintem kösd össze sima optikai kábellal.........
akkor a tv-nek a usb port alatt optikai kábel helye lenne?
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 334
Csatlakoztatás
sziasztok! az lenne a kérdésem hogy ezeket a cuccokat hogy lehet összekötni úgy hogy jó legyen!!! majdnem minden jó csak a tv meg az erősítő hdmi-ve való összekötés nem akar jó lenni nem add ki hangot az erősítő??? nyugodtan írjátok meg a teljes összekötési javaslatot!!
Azt szeretnéd hogy hdmin menjen át a hang a tv-ből az erősitöre?A tv-n a hdmi szerintem csak bemenet.Szerintem kösd össze sima optikai kábellal.........
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
Csatlakoztatás
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Csatlakoztatás
Ez nem jó ötlet mert a tévé nem fogja scartra küldeni a digitális hangot.
2 lehetöség van:
1. Streamaudióban láttam a legolcsóbb (9 000ft. kb.) D/A konvertert (DAC).
2. fülhallgazókimenetet használod és olyan kábelt szerzel be prászár forintért amelynek egyik fele Jack,másik fele sztereó RCA.
Elég a 16/48 is és a tévé kimenetét PCM-re állitsd.
Kösz!
Egyenlőre a 2. verziónál maradtam. Talán később kipróbálom a DAC-os lehetőséget is.
Csatlakoztatás
Esetleg még ezzel is lehet próbálkozni.
Ez nem jó ötlet mert a tévé nem fogja scartra küldeni a digitális hangot.
2 lehetöség van:
1. Streamaudióban láttam a legolcsóbb (9 000ft. kb.) D/A konvertert (DAC).
2. fülhallgazókimenetet használod és olyan kábelt szerzel be prászár forintért amelynek egyik fele Jack,másik fele sztereó RCA.
Elég a 16/48 is és a tévé kimenetét PCM-re állitsd.
- koosimre70
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de felteszem, mert nem tudom a választ...:
adott egy tv, aminek csak opt. dig. audio kimenete van, s ehhez adott egy sima sztereo erősítő, full analóg bemenetekkel. Kérdés: milyen D/A kell vennem, elég-e a mezei 16/48-as? Semmi infót nem találtam mit ad ki a TV...
A BD lejátszómnak van analog audio kimenete (direkt ilyet választottam), csak a TV-zés hangját szeretném javítani, amikor érdemes... szóval semmi extra nem kell.
Esetleg még ezzel is lehet próbálkozni.
Heed Obelisk Pre-Px-Pas x2
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
- peterson
- V.I.P.
Csatlakoztatás
Köszi, kipróbálom.
Kipróbáltam, működik! A hangminőség, lehet nem a kihozható max, de az adások hangminősége aggasztóbb, elég eklektikus...
Kösz a tanácsot Feherlaci!
- peterson
- V.I.P.
Csatlakoztatás
A fejhallgató kimenetét nyugodtan használhatod!
Köszi, kipróbálom.
Csatlakoztatás
Nagyon kár, hogy ennyire nem tudom kezelni ezt a felületet. Képet szerettem volna beilleszteni vagy csak a hivatkozást ide bemásolni, de egyszerűen nem megy. Az AV felülete jóval könyebben kezelhető ... Na mind1.
A fejhallgató kimenetét nyugodtan használhatod!
- peterson
- V.I.P.
Csatlakoztatás
A tv-k hátulján szokott lenni analóg kimenet vagy ott a fejhallgató kimenet egy olcsó rca-3.5 sztereo jack kábellel összekötve. Gondolod, hogy az optikai kimeneten különb sztereo hangot ad ki a tv?
Hááát..... nem tudom...
A mai Tv-ken nincs sztereó analóg kimenet. A Panákon biztosan. A fejhallgató kimenet, ha van is (a neten nem találtam, csak 1 kimenetet, az opt. digit audiót és nem vagyok otthon, hogy megnézzem), szerintem más jelszint, nem ?
Csatlakoztatás
A tv-k hátulján szokott lenni analóg kimenet vagy ott a fejhallgató kimenet egy olcsó rca-3.5 sztereo jack kábellel összekötve. Gondolod, hogy az optikai kimeneten különb sztereo hangot ad ki a tv?
- peterson
- V.I.P.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de felteszem, mert nem tudom a választ...:
adott egy tv, aminek csak opt. dig. audio kimenete van, s ehhez adott egy sima sztereo erősítő, full analóg bemenetekkel. Kérdés: milyen D/A kell vennem, elég-e a mezei 16/48-as? Semmi infót nem találtam mit ad ki a TV...
A BD lejátszómnak van analog audio kimenete (direkt ilyet választottam), csak a TV-zés hangját szeretném javítani, amikor érdemes... szóval semmi extra nem kell.
Csatlakoztatás
Penre meg lófütty se' fér. MIért macerás a hálózati dugás? Veszel a százforintosban egy hosszabbítót és olyan helyre dugod, hogy egyszerű legyen.
Értem én hogy mit mondasz! De hát az emberfajzat ugyebár lusta fajzat én meg pláne, és jobb szeretnék csak egy kábelt dugdosni kettő helyett. De ez csak az egyik ok, a másik, hogy ami van 3,5-es HDD-m amihez van külső táp is az már kicsit hangos, de amit legjobban utálok, hogy nem áll le csak ha kikelek az ágyból és lekapcsolom. Szóval azért akartam venni egy 2,5-es HDD-t, hogy az lenne a Blu-Ray lejátszóé, könnyen rá tudom dugni a laptopra is ha új tartalomra éhezem, plusz nem kell állandóan ki be kapcsolgatni, főleg akkor szar amikor este már megtalálom a kellő pozíciót az ágyban, de csak zavar az a kis búgás amit a winyó okoz... Érted???
Csatlakoztatás
Akkor inkább hagyjam a notebook HDD-t és vegyek egy pendrive-ot?? Mert van olyan külső HDD-m aminek van saját tápja, de pont azért akartam venni egy olyat aminek nincs és nem kell akkor azt is dugdosnom, mert a házimozinál már elég körülményes a hálózati dugó ki-be dugdosása. Mondjuk az a vicc hogy a TV-m az is Samsung, és az is idei modell az meg 1A-t ad ki, csak az HDMI-n nem ad ki hangot, csak optikain És hát azt sem egy hatalmas minőségben...
Penre meg lófütty se' fér. MIért macerás a hálózati dugás? Veszel a százforintosban egy hosszabbítót és olyan helyre dugod, hogy egyszerű legyen.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Csatlakoztatás
Ezért kell külső tápos külső vinyót venni és nem merül fel ilyesmi.
Akkor inkább hagyjam a notebook HDD-t és vegyek egy pendrive-ot?? Mert van olyan külső HDD-m aminek van saját tápja, de pont azért akartam venni egy olyat aminek nincs és nem kell akkor azt is dugdosnom, mert a házimozinál már elég körülményes a hálózati dugó ki-be dugdosása. Mondjuk az a vicc hogy a TV-m az is Samsung, és az is idei modell az meg 1A-t ad ki, csak az HDMI-n nem ad ki hangot, csak optikain És hát azt sem egy hatalmas minőségben...