Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Elég sokváltozós függvény ez, és egyénfüggő. Alapból csak az biztos, hogy hangminőségtől függetlenül elvesz a filmből a szinkron, hiszen a színész eredeti hangja (ami a színészete része) elveszik. Erre jön rá csak a szinkron többnyire borzalmas hangminősége.
De pl. szokás nagy úr, régi kultuszfilmeket -Ponyvaregény jó példa, bár nekem angolul is tetszik- szívesen néz az ember magyar szinkronnal. Vagy én pl. egész gyerekkoromat olvasással töltöttem, így ez villám gyorsan működik, nem igazán vesz el a képből. Meg nem is kell mindent olvasni szerencsére, valamennyire az angol is megy, de sajnos nem annyira, hogy egy vígjátéknál a poénok is lejöjjenek. Vagy pl. dokumentumfilmeket simán nézek felirat nélkül is angolul, de pl. egy "coma' nigga' gimme mon'y madafaka" stílusba biztos beletörne a bicska.
Vicces szitukat tud szülni a szinkron: barátnőm szülei jóban voltak elég sok színésszel, és gyerekkorában a barátnőivel-családdal mentek valahová, és egyszer csak megszólalt háttérben Törpapa
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
Vannak olyan filmek(pl. Sólyom végveszélyben) vagy zenés filmek (Tökéletes hang, Drumline, Moulin Rouge, Dream Girls, Cirque du soleil stb ...) amiket Angolban nézünk, de egyáltalán nem a formátum miatt. Mi egyáltalán nem vagdossuk magunkat késsel, ha a Magyar szinkron kicsit rosszabbul szól. Mi képesek vagyunk kompromisszumot kötni a jobbhang, de olvasva és a kicsit rosszabb hang, de nem olvasva. Egy vígjáték esetén olvasva egyáltalán nem jönnek le a szófordulatok ...
Különbözőek vagyunk. Valaki így valaki úgy, de nem kell lenézni aki nem akar mindent beálldozni a kicsit jobb hang vagy esetleg kép érdekében(értsd 3D). A kompromisszumkötő lehet, hogy az egyik oldalon veszít valamit vagy valamennyit, viszont a másikon nyer.
Így van! Egy Ponyvaregényt pl szigorúan csak magyar szinkronnal szabad megnézni,De ugyanez mondható el sok olyan vígjátékról amit megemlítettél.
Sólyom végveszélyben vagy a Ryan közlegény megmentése viszont kötelező angol DTS vagy DTS-HD,PCM stb..!!
Abban is van egyébként valami (alább említette egyik fórumtárs) hogy ha sokat kell olvasni egy film alatt,akkor kevésbé élvezhető a gyönyörű kép a jelenetek követése/értelmezése stb..
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
Minden elsősorban rendszerfüggő! Az elektronikán és a hangrendszereken,kábelezésen múlik minden.Illetve a kategóriák közötti lépcsők ahogy "egyre feljebb" haladunk...
Pl egy 2 milliós nagyságrendű Házimozi berendezés egy egyszerűbb 640kbps Dolby digital film hangját is tudja élvezhetően,dinamikusan bombasztikusan ábrázolni,méretes térrel nagy ütőerővel (még magyar szinkronnal is),míg ugyanez egy 4-500 ezer ft-os rendszeren borzasztó kevés és gyenge,,
Másik példa:
Egy pár millás igényes hifi rendszeren egy 44,1khz-es egyszerű CD felbontás hangzásban simán "lepippant" egy 1 millió ft-os komplett házimozi által prezentált Sacd,LPCM stb.. hanganyagot.
Segítség,kezdő vagyok!
Amott volt már róla szó. Vannak olyan ávéerek vagy processzorok amik különböző mértékben dolgozzák fel a különböző formátumokat. Pl. az Onkyo 5010 számomra tetszetősebben szól HD hangokkal mint egy emotiva processzor. DD-DTS hangoknál az 5010 hoz különbséget, de nem túl nagyot. Hallható a különbség, de az nálam nem indokolja, hogy azért nézem a filmeket angol szinkronban. Inkább kicsit rosszabb hangal, de Magyarban. Az emotiva procinál nagyobb különbséget hallottam HD és nem hádé hangok esetében. Ezexerint az Onkyo jobban felhozza a DD-DTS hangokat. Sőt, ha HD az Angol, de csak DD Magyar van azt is simán bevállaljuk. Vannak olyan filmek(pl. Sólyom végveszélyben) vagy zenés filmek (Tökéletes hang, Drumline, Moulin Rouge, Dream Girls, Cirque du soleil stb ...) amiket Angolban nézünk, de egyáltalán nem a formátum miatt. Mi egyáltalán nem vagdossuk magunkat késsel, ha a Magyar szinkron kicsit rosszabbul szól. Mi képesek vagyunk kompromisszumot kötni a jobbhang, de olvasva és a kicsit rosszabb hang, de nem olvasva. Egy vígjáték esetén olvasva egyáltalán nem jönnek le a szófordulatok ...
Különbözőek vagyunk. Valaki így valaki úgy, de nem kell lenézni aki nem akar mindent beálldozni a kicsit jobb hang vagy esetleg kép érdekében(értsd 3D). A kompromisszumkötő lehet, hogy az egyik oldalon veszít valamit vagy valamennyit, viszont a másikon nyer.
Segítség,kezdő vagyok!
Viszont felirattal akármennyire is spéci olvasó az ember, tuti, hogy a jelenetek 30%-át minimum kihagyja. Tehát veszít a filmélményből. Nem azt mondom,hogy nem jó felirattal, mert én is rengeteg filmet nézek úgy, de az biztos,hogy a szinkron kényelmesebb. Feliratnál tehát veszítünk a csúcs projektor illetve tv adta élményből, a magyar szinkronnál pedig a hangrendszerbe befektetett energiát és pénzt nem tudjuk teljes mértékben kihasználni.. két tűz között.. Nincs ilyen Topik amúgy? Ki, hogy nézi a filmeket? Miért nincs sok magyar DTS hangsáv? illetve, hogy ki mennyire hallja a DTS és az AC3 közötti különbséget. (ha van már ilyen lőjetek le.)
Vagy olvasni kell megtanulni rendesen vagy angolul.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Viszont felirattal akármennyire is spéci olvasó az ember, tuti, hogy a jelenetek 30%-át minimum kihagyja. Tehát veszít a filmélményből. Nem azt mondom,hogy nem jó felirattal, mert én is rengeteg filmet nézek úgy, de az biztos,hogy a szinkron kényelmesebb. Feliratnál tehát veszítünk a csúcs projektor illetve tv adta élményből, a magyar szinkronnál pedig a hangrendszerbe befektetett energiát és pénzt nem tudjuk teljes mértékben kihasználni.. két tűz között.. Nincs ilyen Topik amúgy? Ki, hogy nézi a filmeket? Miért nincs sok magyar DTS hangsáv? illetve, hogy ki mennyire hallja a DTS és az AC3 közötti különbséget. (ha van már ilyen lőjetek le.)
Bizony van különbség, nem is kicsi. Ez természetesen rendszerfüggő, tehát egy egydobozos rendszer gazdája hiába várja a csodát, még a DD és DolbyTrueHD közötti különbséget se fogja meghallani. Van egy minimum szint ami kb30-40 ezres lejátszó, 140-150 ezres erősitő de minimum Onkyo 6xx és 300 körüli hangrendszer de minimum JBL ES sorozat és megfelelő vezetékezés (kb rendszer 10-15% költségű) megléte esetén kihallható a Dolby digital-DTS különbség, a sima Hangformátumok és ezek HD kiadása (pl DTS DTS-ES-DTS HR és DTS MA különbsége valamint az mp3- flac és az eredeti hangforrás (CD-Bakelit) közötti különbség átlagos hallású embert feltételezve nemcsak AB-zve hanem célzott odafigyelés nélkül csupán egymás után hallgatva.
Segítség,kezdő vagyok!
Természetesen én is felirattal nézem a filmeket, mert én sem vagyok expert angolból.
Igen van különbség, meg a belépő hangfalaknál is, lehet hallani a különbséget a DTS javára.
De természetesen egy minőségibben jobban kijön az előnye.
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Ehh, nekem annyira még nem megy az angol, hogy élvezhetően tudjak filmet nézni.. Többiek? Jobb hangfalakon mekkora különbség van DTS és AC3 között?
Természetesen én is felirattal nézem a filmeket, mert én sem vagyok expert angolból.
Igen van különbség, meg a belépő hangfalaknál is, lehet hallani a különbséget a DTS javára.
De természetesen egy minőségibben jobban kijön az előnye.
Segítség,kezdő vagyok!
Meg olyan filmet, ami nem annyira érdekel.
Ehh, nekem annyira még nem megy az angol, hogy élvezhetően tudjak filmet nézni.. Többiek? Jobb hangfalakon mekkora különbség van DTS és AC3 között?
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Az Omegát ne bántsd
Nem bántottam egyáltalán.
Ha moziszobám lenne, lehet kettő is duruzsolna belőle!
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Szinkronnal csak vígjátékot.
Meg olyan filmet, ami nem annyira érdekel.
Segítség,kezdő vagyok!
Ti eredeti hanggal (DTS), vagy a sokkal gyengébb hangminőségű magyar szinkronnal nézitek a filmeket?
Szinkronnal csak vígjátékot.
Segítség,kezdő vagyok!
Ti eredeti hanggal (DTS), vagy a sokkal gyengébb hangminőségű magyar szinkronnal nézitek a filmeket?
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem nem, csak az igazság!
HÁZI!!!!!-moziról beszélek.
A többségnek nincs dedikált moziszobája!
Ráadásul a minőségi mélyhang, amit jó hallgatni és élvezed a mozit az nem feltétlenül odabaszós!
Olyan, amit élvezni lehet és nem csak a haverok előtt villogni a Trafó3 alatt, hogy "nézd már megrepedtek a falak - na ez odabaszott"!!
Ott is összedőlt a ház meg itthon is - 4D élmény!
Rengeteg sub csak puffog. Sok nagy lengeti a gatyaszárat, de elképesztően szar hangja van!
Nekem sokkal inkább kell egy minőségi kisebb hangszórós, de nagy teljesítményű erősítővel rendelkező sub, mint mondjuk egy Magnat Omega!
Az Omegát ne bántsd :(
Segítség,kezdő vagyok!
az említett kábel (1.5mm2) pont ebbe az árkategóriába tartozik
Valahol láttam Sinus Live 2.5-es kábelt 600Ft/m-ért, ilyen kategóriában az lehet a nyerő.
Segítség,kezdő vagyok!
Pusztán kábelvastagság max a legolcsóbb 500Ft/m-es kábeleknél számít, a minősége sokkal fontosabb tényező.
az említett kábel (1.5mm2) pont ebbe az árkategóriába tartozik
Segítség,kezdő vagyok!
Segítséget szeretnék kérni!Mégpedig ha mondjuk clarus titán,rhea pro vagy hasonló árkategóriájú 7.2 hangfal szettben gondolkozom akkor a hátsó hangfalakhoz milyen átmérőjű kábelt kell használni? (valaki azt mondta hogy 1.5mm-es elég )A leghosszabb távolság kb. 9m.
Pusztán kábelvastagság max a legolcsóbb 500Ft/m-es kábeleknél számít, a minősége sokkal fontosabb tényező.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Mégpedig ha mondjuk clarus titán,rhea pro vagy hasonló árkategóriájú 7.2 hangfal szettben gondolkozom akkor a hátsó hangfalakhoz milyen átmérőjű kábelt kell használni? (valaki azt mondta hogy 1.5mm-es elég )A leghosszabb távolság kb. 9m.
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi, mindenkinek! Ez csak egy egyszerű Aiwa AVJ-X55 dvd lejátszós házi-mozi center(de méretéhez képest nem rossz), de azért jól akarom belőni
Segítség,kezdő vagyok!
Hallgatási pontban egyforma hangosan kell szólniuk.
Amennyiben nincs az erősítődnek önbemérője:
Régi módszer: leméred és 30 cm.-ként 1 dB eltérés, jobb frontot 0-ra veszed és a töbit hozzászámolod távolságkülönbségeket kivonod/ráadod.
Új módszer: letöltesz okostelefonra hangnyomásmérő alkalmazást, elinditod jobb fronton a tesztjelet, felhangositod 75 dB-re -hangos lesz kicsit ugyan de itt a legérzékenyebb a miki karaktersztikája- és a töbit hozáigazitod, mélynyomót jha nem érzékeli akkor az előző módszerrel center és mélynomó távolságát alapul véve 30 cm. 1 dB és ha 1,4 centinél nagyobb a tááv akkor a phase kapcsolót átt kell kapcsolni 180 fokra.
vagyis 1.4 méternél.
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm a kielégítő választ. És az egyes dobozok db-ének meghatározása? Vagy az csak ízlés dolga?
Hallgatási pontban egyforma hangosan kell szólniuk.
Amennyiben nincs az erősítődnek önbemérője:
Régi módszer: leméred és 30 cm.-ként 1 dB eltérés, jobb frontot 0-ra veszed és a töbit hozzászámolod távolságkülönbségeket kivonod/ráadod.
Új módszer: letöltesz okostelefonra hangnyomásmérő alkalmazást, elinditod jobb fronton a tesztjelet, felhangositod 75 dB-re -hangos lesz kicsit ugyan de itt a legérzékenyebb a miki karaktersztikája- és a töbit hozáigazitod, mélynyomót jha nem érzékeli akkor az előző módszerrel center és mélynomó távolságát alapul véve 30 cm. 1 dB és ha 1,4 centinél nagyobb a tááv akkor a phase kapcsolót átt kell kapcsolni 180 fokra.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm a kielégítő választ. És az egyes dobozok db-ének meghatározása? Vagy az csak ízlés dolga?
Egyforma hangosan kell szólniuk a hangfalaknak - úgy kell beállítani.
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az 5.1-es rendszerben hány db-re kell állítani a különböző hangsugárzókat, vagy hogy célszerű? A menüben található két ilyen rövidítés: DRC, PBC. Egyenlőre off-on. Melyiket érdemes bekapcsolni?
Előre is köszönöm!
Szia.
DRC: dinamikakompreszió, azt jelenti hogy a dinamikát összébb nyomja, igy nem lesznek magas vagy mélyhangok túl hangosak/nagyon erősek, éjszakai mozihoz esetleg MP3-hoz javasolt a használata, mivel akkor kevésbé csökken a szomszédok "terhelése", zene cd-n, lpcm hangsávnál nappal, de ugy általában ellenjavallt.
PBC: video cd-knél kel bekapcsolni, akkor lesz menüvel inditható a lemez. A Video-cd lemez vezérlését befolyásolja.
Remélem segitett.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az 5.1-es rendszerben hány db-re kell állítani a különböző hangsugárzókat, vagy hogy célszerű? A menüben található két ilyen rövidítés: DRC, PBC. Egyenlőre off-on. Melyiket érdemes bekapcsolni?
Előre is köszönöm!