Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Lp lemezmosó topik
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lp lemezmosó topik
Valahogy kell csinálni egy lemezmosó tesztet is, úgy látom:)
Ez kb. a lehetetlennel egyenlő.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Én hiszek neked.
Mostanában sokat agyalok ezen, főleg a kislemezek miatt.
Én is agyaltam sokat rajta, hogy megvegyem-e, de nem bántam meg. Jól kitalált kis eszkőz, nem csak az oldat erejében van a hatás, hanem a két kefe is rendesen megdolgozza a lemezt, fellazítva a a port és egyéb szennyeződést. Én nem törölgetem semmivel. A mosás végén lecsepegtetem, majt az állványra rakom, amin 5-10 perc alatt foltmentesen szárad.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3285
Lp lemezmosó topik
Én hiszek neked.
Én is agyaltam sokat rajta, hogy megvegyem-e, de nem bántam meg. Jól kitalált kis eszkőz, nem csak az oldat erejében van a hatás, hanem a két kefe is rendesen megdolgozza a lemezt, fellazítva a a port és egyéb szennyeződést. Én nem törölgetem semmivel. A mosás végén lecsepegtetem, majt az állványra rakom, amin 5-10 perc alatt foltmentesen szárad.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Kérdezném még, hogy a másikhoz mellékelt törlök ehhez is megvannak ?
Vagy ez nem lényeges ?
Ehhez, nem mellékelnek törlőt. Ami a képeken látszik azok szűrő lapok. A tölcsérbe kell helyezni, majd ezen át visszaszűrni a használt oldatot. Persze a végtelenségig nem lehet szűrögetni, me aztán lejár a szavatossága.
- zoli73
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Vagy ez nem lényeges ?
Ehhez, nem mellékelnek törlőt. Ami a képeken látszik azok szűrő lapok. A tölcsérbe kell helyezni, majd ezen át visszaszűrni a használt oldatot. Persze a végtelenségig nem lehet szűrögetni, me aztán lejár a szavatossága.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Lp lemezmosó topik
Ezt érdemes elolvasni!
http://www.tnt-audio.com/accessories/di ... tat_e.html
Hmm, azért ez a megjegyzés helyre teszi az író elégedettségének a megalapozottságát:
(...) "I don't know how this system compares with real record cleaning machines, but I cannot really imagine any system doing a much better job than this" (...)
Tegnap olvastam egy kábel eladásos topikban egy frappáns aranyköpést:
(...) "Bátran összehasonlíthatjuk bármilyen több százezres kábellel. Elvérzik ugyan, de nem is kerül annyiba "(...)
Asszem ezt a TNT cikkre is mondhatjuk
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lp lemezmosó topik
Próbáljátok ki amit belinkeltem. Dupla Disco-antistat. Az elsőben a lemezmosó folyadék, a másodikban a deszt víz. A vízbe lehet cseppenteni 3-4 csepp Triton-X folyadékot, ami detergensként viselkedik (mivel az is) és segít a folyadék elterülésében és egyenletes száradásában.
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Lp lemezmosó topik
Ez baromira nem éri meg. Mire ideér lesz 60-70.
A tekergetése durván instabíl.
Akkor máe tényleg nem sok kell az okki nokkihoz..érdemes inkább azt venni.
Ránézésre, nem valami bizalomgerjesztő készülék... Az zsíros újjával a lemezt és a kefét végigsimítva... hát...
Lp lemezmosó topik
Nekem a linken szereplő félautomata lemezmosó gép nagyon szimpatikus. Az tetszik benne, hogy a lemez forgatására nem építettek bele motort, ami jelentősen drágítaná. Kézzel kell forgatni, viszont leszívás rendszer van benne. Gondolkozom rajta hogy lehetne ilyet beújítani, mert ez a 200 dollár már megfizethető szerintem, inkább a szállítás lesz a problémásabb....
http://www.vinylnirvana.hu/?p=409
Ez baromira nem éri meg. Mire ideér lesz 60-70.A tekergetése durván instabíl.
Akkor máe tényleg nem sok kell az okki nokkihoz..érdemes inkább azt venni.
- Indy
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Nekem ez a kézi hajtányos cucc csak amiatt ijesztő, hogy utána marad cucc a lemezen.
Nem szárad ez foltosra utána?
Ha tőlem kérdezed, akkor nem! Van hozzá két szett törlőkendő is, de újabban lemezszárító állványon szárítom meg őket.
Lp lemezmosó topik
Nekem ez a kézi hajtányos cucc csak amiatt ijesztő, hogy utána marad cucc a lemezen.
Nem szárad ez foltosra utána?
- Indy
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Utána szűröd, - pl. aktív szénnel - vagy kiöntöd ?
Kiöntöm.
De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Plusz még annyi a különbség, hogy ennél 1 Liter bekevert oldat van a készletben, ami külön is kapható.
Míg a másikhoz 118ml tömény oldat jár, amit még desztilált vízzel keverni kell.
Nekem is ez a Disco Antistat nevű van, ami Made in Germany.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó.
Vagy ez nem lényeges ?
Lp lemezmosó topik
De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Plusz még annyi a különbség, hogy ennél 1 Liter bekevert oldat van a készletben, ami külön is kapható.
Vagy ez nem lényeges ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Kísérletezgettem elég sokféle aránnyal. 7 dl vízhez keverek 1 dl alkoholt. Ezzel ~30-50 lemezt mosok egyszerre.
Lp lemezmosó topik
Kísérletezgettem elég sokféle aránnyal. 7 dl vízhez keverek 1 dl alkoholt. Ezzel ~30-50 lemezt mosok egyszerre.
Csak hogy hihetőbb legyen.
Én hiszek neked.
Lp lemezmosó topik
Csak hogy hihetőbb legyen.
Én hiszek neked.
Csak hogy hihetöbb legyen.
- zoli73
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Csak hogy hihetöbb legyen.
Pedig a kislemez mosatás nagyon fontos, - lenne nekem - mert a profik a macera miatt nem vállalják.
zoli73 ezt írta:
"De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó."
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 221
Lp lemezmosó topik
Pedig a kislemez mosatás nagyon fontos, - lenne nekem - mert a profik a macera miatt nem vállalják.
zoli73 ezt írta:
"De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó."
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Indy
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Mik az arányok ?
Az lehet hogy kislemezt nem lehet vele mosni,de az elv ugyan az mint a drágább modellnél,ezért nem mondanám hogy nagyon más.
Lp lemezmosó topik
Az lehet hogy kislemezt nem lehet vele mosni,de az elv ugyan az mint a drágább modellnél,ezért nem mondanám hogy nagyon más.
Nekem van ilyenem. A Pro-Jectnek amúgy ehhez semmi köze, csak mint ajánló szerepel a dobozon. Amíg nem lesz "rendes" mosóm, addig megteszi. Én elégedett vagyok vele. (Deszt víz és Izopropil keverékkel mosok).
Mik az arányok ?
Lp lemezmosó topik
Nekem van ilyenem. A Pro-Jectnek amúgy ehhez semmi köze, csak mint ajánló szerepel a dobozon. Amíg nem lesz "rendes" mosóm, addig megteszi. Én elégedett vagyok vele. (Deszt víz és Izopropil keverékkel mosok).
Mik az arányok ?
Lp lemezmosó topik
Nekem a linken szereplő félautomata lemezmosó gép nagyon szimpatikus. Az tetszik benne, hogy a lemez forgatására nem építettek bele motort, ami jelentősen drágítaná. Kézzel kell forgatni, viszont leszívás rendszer van benne. Gondolkozom rajta hogy lehetne ilyet beújítani, mert ez a 200 dollár már megfizethető szerintem, inkább a szállítás lesz a problémásabb....
http://www.vinylnirvana.hu/?p=409
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Indy
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Ezzel próbálkozik valaki ?
http://audiocentrum.hu/ProJect_SPINCLEA ... z_tisztito
Lp lemezmosó topik
Ha ilyet szeretnél akkor miért fizetnél érte 30000-et ha 14000-ért is meg lehet venni? http://bakelitfutar.hu/webaruhaz/kell%C ... C3%B3.html
Köszi, már megtaláltam !
Egyebekben a Newport - Budapesten - foglalkozik mosással is.
Ferinél már többször mosattam lemezt, jól dolgozik, alapos munkát végez és józan áron.
- zoli73
- V.I.P.

Lp lemezmosó topik
Egyebekben a Newport - Budapesten - foglalkozik mosással is.
Ferinél már többször mosattam lemezt, jól dolgozik, alapos munkát végez és józan áron.
Made in Germany.
De még mennyire.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 221
Lp lemezmosó topik
Made in Germany.
De még mennyire.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.