Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Most asszem jó lesz, de a 4. lépésnél mikor együtt tekerem a kettőt akkor nem mindegy hogy befelé vagy kifelé tekerem a súlyt ugye? Vagyis befelé kell tekerni mert ha ellenkező irányba tekerem akkor égnek áll az egész 

Gondoltam egyértelmű, hogy ha nulláról pl. 2-re kell állítani valamit akkor nem visszafelé kezded el....tévedtem.
Milyen hangszedőd van és mennyire állítottad?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, Raspberry Pi4 + Volumio OS + IQAudio DAC+, Panasonic TX-58EX700E

00Zoli
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 00Zoli »

kb. így.

1. tekerd az antiskating-et 0-ra
2. a súlyt "tekergesd" addig amíg a kar vízszintesen lebeg
3. csak a számozott tárcsát tekerd nullához
4. együtt a kettőt forgasd el a kívánt értékig(a hangszedődtől függően)
5. állítsd az antiskating-et is erre az értékre

Ha van a hangszedődön levehető tűvédő akkor azzal kezd az egészet, hogy azt leveszed.

Most asszem jó lesz, de a 4. lépésnél mikor együtt tekerem a kettőt akkor nem mindegy hogy befelé vagy kifelé tekerem a súlyt ugye? Vagyis befelé kell tekerni mert ha ellenkező irányba tekerem akkor égnek áll az egész 

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok!
Levettem a lemezjátszóm(Pioneer Pl-200) karjáról a súlyt, és most nem tudom visszatenni,illetve vissza tudom csak nem nagyon értem hogy hogyan kell visszarakni ,beállítani,mit hova stb stb. Egyáltalán miért forog mindkét része a súlynak?? Vinyl engine-ről letöltöttem a használatit,de nem értem        Valaki el tudná magyarázni hogyan kell visszatenni és beállítani? 

kb. így.

1. tekerd az antiskating-et 0-ra
2. a súlyt "tekergesd" addig amíg a kar vízszintesen lebeg
3. csak a számozott tárcsát tekerd nullához
4. együtt a kettőt forgasd el a kívánt értékig(a hangszedődtől függően)
5. állítsd az antiskating-et is erre az értékre

Ha van a hangszedődön levehető tűvédő akkor azzal kezd az egészet, hogy azt leveszed.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, Raspberry Pi4 + Volumio OS + IQAudio DAC+, Panasonic TX-58EX700E

00Zoli
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 00Zoli »

Sziasztok!
Levettem a lemezjátszóm(Pioneer Pl-200) karjáról a súlyt, és most nem tudom visszatenni,illetve vissza tudom csak nem nagyon értem hogy hogyan kell visszarakni ,beállítani,mit hova stb stb. Egyáltalán miért forog mindkét része a súlynak?? Vinyl engine-ről letöltöttem a használatit,de nem értem        Valaki el tudná magyarázni hogyan kell visszatenni és beállítani? 

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Nekem nincs ilyen lemezem,így marad a füllel való beállítás.
Szerintem érdemes egyet beszerezni. Sajnos a Hungaroton kiadványa nem épp a legjobb, de ott van a Clearaudio Trackability Test Record vagy a Hifi News Test Record. http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keyw ... t51z0rl3_e

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Szerintem mérőlemez kell hozzá. Hungaroton SLPD 19134.  Antiskating beállítása a hivatkozott mérőlemez segítségével XXL tollából:

Füllel is végtelenül egyszerű. A B oldal 4.szám a követési képességet vizsgáló jel, 315 Hz. A 70 ill. 80um /mikrométer/ barázdában a két csatorna egyformán kell, hogy torzítson, pontosabban nem torzítson. Amennyiben a bal csatorna torzít, úgy el kell venni az antiskating erőből, amennyiben a jobb csatorna, úgy rá kell kicsit adni. Ezt addig játszani, amíg a torzítás a kér csatornában egyenletesen jelentkezik, illetve teljesen megszűnik. /Van olyan hangszedő ami a 80um-t már nem tudja letapogatni/  SFI

Nekem nincs ilyen lemezem,így marad a füllel való beállítás.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SFI »

Persze hogy lehet,főleg ha kevés az antiskating.Ilyenkor a jobb csatorna halkabb.
Szerintem mérőlemez kell hozzá. Hungaroton SLPD 19134.  Antiskating beállítása a hivatkozott mérőlemez segítségével XXL tollából:

Füllel is végtelenül egyszerű. A B oldal 4.szám a követési képességet vizsgáló jel, 315 Hz. A 70 ill. 80um /mikrométer/ barázdában a két csatorna egyformán kell, hogy torzítson, pontosabban nem torzítson. Amennyiben a bal csatorna torzít, úgy el kell venni az antiskating erőből, amennyiben a jobb csatorna, úgy rá kell kicsit adni. Ezt addig játszani, amíg a torzítás a kér csatornában egyenletesen jelentkezik, illetve teljesen megszűnik. /Van olyan hangszedő ami a 80um-t már nem tudja letapogatni/  SFI
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pferi »

Én egyszer egy Akai lejátszóval jártam így.Ezer éve nem használták és egyszerűen be volt ragadva a lift.Egy kicsit erőszakosan lenyomtam,utána már hibátlanul működött.
 Nehéz lenyomni, de le lehet.  Felemeli a kart, de le nem engedi. Nem merem megbontani amíg nem egyeztettünk, még nem válaszolt az e-mail -re. Amennyiben jól működne, szívesen megtartanám, igaz, ha megírta volna, hogy a karlift nem működik jól akkor nem vettem volna meg. Egy kicsit csalódott vagyok, így még nem jártam....
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Lehetséges, hogy nem megfelelő olajjal töltötték fel a karliftet, vagy túl sokat öntöttek bele.
Én egyszer egy Akai lejátszóval jártam így.Ezer éve nem használták és egyszerűen be volt ragadva a lift.Egy kicsit erőszakosan lenyomtam,utána már hibátlanul működött.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ez a vatera átka.
Olcsón lehet vásárolni,de általában hibásat.

Lehetséges, hogy nem megfelelő olajjal töltötték fel a karliftet, vagy túl sokat öntöttek bele.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

A vaterán vettem egy Lenco L85 -ös lemezjátszót.  A korához képest esztétikailag igen jó  állapotban van, de ahhoz képest, hogy "tökéletesen működik-nek" vettem meg, a karlift nem ereszti rá a hangkar/hangszedőt a lemezre, csak ha kézzel lenyomom, ami ugye nem egészséges. A karlift alján látszik, hogy próbálták javítani, de ez nem sikerült :
Valószínűleg ki lehetne iktatni a karliftet ( csak úgy kiszerelem ), de ezt nem akarom, hiszen nem hibásnak vettem. A hangszedő is trükkös egy kicsit, mivel a shell - ben túlságosan hosszú csavarokkal van rögzítve és így teljesen meghúzott állapotban is lötyög. Ezt viszonylag könnyen tudnám orvosolni a csavarok méretre vágásával ill. valamilyen alátéttel, de egy kicsit elkedvetlenedtem .... Szerintem ez messze van a tökéletes működéstől .  Írtam neki e-mailt és most várom a választ, valószínűleg elállok a vételtől ....   Pedig nagyon tetszik.

Ez a vatera átka.
Olcsón lehet vásárolni,de általában hibásat.

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pferi »

Sziasztok!

A vaterán vettem egy Lenco L85 -ös lemezjátszót.  A korához képest esztétikailag igen jó  állapotban van, de ahhoz képest, hogy "tökéletesen működik-nek" vettem meg, a karlift nem ereszti rá a hangkar/hangszedőt a lemezre, csak ha kézzel lenyomom, ami ugye nem egészséges. A karlift alján látszik, hogy próbálták javítani, de ez nem sikerült : Valószínűleg ki lehetne iktatni a karliftet ( csak úgy kiszerelem ), de ezt nem akarom, hiszen nem hibásnak vettem. A hangszedő is trükkös egy kicsit, mivel a shell - ben túlságosan hosszú csavarokkal van rögzítve és így teljesen meghúzott állapotban is lötyög. Ezt viszonylag könnyen tudnám orvosolni a csavarok méretre vágásával ill. valamilyen alátéttel, de egy kicsit elkedvetlenedtem .... Szerintem ez messze van a tökéletes működéstől .  Írtam neki e-mailt és most várom a választ, valószínűleg elállok a vételtől ....   Pedig nagyon tetszik.

Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Elképzelhető, hogy fülre történő beállításra alkalmasabb egy sztereo lemez. (Mármint stereo pick-up esetén.)
Én ilyenkor egy olyan lemezt teszek föl,amin középen szól egy hangszer vagy az énekes maga.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Más, hogy vélekedik erről? Skating miatt lehet ilyen?
Persze hogy lehet,főleg ha kevés az antiskating.Ilyenkor a jobb csatorna halkabb.

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: juice »

A mono tűs lemezjátszómon én sem tudom tökéletesre belőni az anti-skatinget. Zavar picit a dolog, de mono lemezeknél nem is annyira fontos, meg amúgy is rendben van a hangja.
Elképzelhető, hogy fülre történő beállításra alkalmasabb egy sztereo lemez. (Mármint stereo pick-up esetén.)
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Szerintem a két csatorna dinamika-érzetét befolyásolja az antiskating. Tehát rossz beállítással nem lesz egyensúlyban a két oldal. De bizonyára tűprofil függő a dolog. A mértéke pedig nagyon pici. Nagyon kell figyelni, ha valaki ez alapján, fülre, mono lemezt hallgatva állítja be az antiskating mértékét.
A mono tűs lemezjátszómon én sem tudom tökéletesre belőni az anti-skatinget. Zavar picit a dolog, de mono lemezeknél nem is annyira fontos, meg amúgy is rendben van a hangja.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: juice »

Szerintem a két csatorna dinamika-érzetét befolyásolja az antiskating. Tehát rossz beállítással nem lesz egyensúlyban a két oldal. De bizonyára tűprofil függő a dolog. A mértéke pedig nagyon pici. Nagyon kell figyelni, ha valaki ez alapján, fülre, mono lemezt hallgatva állítja be az antiskating mértékét.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Szétröhögtem magam. :D Előre nézz azaz amerre a tű. :D

Opel123!

Na ezt nem hallgattam próbáltam ki mert szinte csak lemezt hallgatok.
Nincs külön phonom.
De azt viszont megcsináltam, hogy az erősítő jobb csatornájába bedugtam a lemezjátszó bal csatornájának a kábelét és úgyis hallható volt a különbség. Így az erősítő, bemenetválasztó, hangerőszabályzó, hangfal hibalehetőség kizárva.
De lehet, hogy csak a lemezek xarok kopottak rosszul vágottak stb a fene tudja.
Nem mintha az USA-ban nem hibáznának de egy amerikai nyomású lemezen alig, kevésbé észrevehető a dolog.
Holnap jobban megfülelem.
A kérdésemre végülis kaptam választ, hogy skating miatt nem lehet ilyen.  Más, hogy vélekedik erről? Skating miatt lehet ilyen?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszönöm!
Mintha "felülnél" a hangszedőre és onnan néznéd a barázdát. Igazad van a te megfogalmazásod a közérthetőbb csak ez nem jutott eszembe. Nyilván a belső barázda a lemez közepe felőli.

Azért kérdeztem mert mintha az egyik oldal hangosabban szólna és a antiskateingre gondoltam, hogy nem e esetleg azzal van gond.
Vagy az annyira nem lehet rosszul beállítva, hogy hangerő különbséget okozzon?
(A tű amennyire meg tudtam nézni nagyítóval tükröt rakva a tű alá, tűt ráengedve , az jónak tűnik egy vonal a tű és a tükörképe.)

Én először a korrektor vagy az erősítő körül, a hangerőszabályzója környékén kezdeném.  Csak a hanglemez esetén csinálja?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Köszönöm!
Mintha "felülnél" a hangszedőre és onnan néznéd a barázdát. Igazad van a te megfogalmazásod a közérthetőbb csak ez nem jutott eszembe. Nyilván a belső barázda a lemez közepe felőli.

Azért kérdeztem mert mintha az egyik oldal hangosabban szólna és a antiskateingre gondoltam, hogy nem e esetleg azzal van gond.
(A tű amennyire meg tudtam nézni nagyítóval tükröt rakva a tű alá, tűt ráengedve , az jónak tűnik egy vonal a tű és a tükörképe.)

És mikor felültem merre nézek előre vagy hátra? És melyik az előre és melyik a hátra?   Viccet félretéve erre nem tudok válaszolni, hogy szólhat-e hangosabban az egyik oldal az antiskating-től, legfőképp azért, mert ilyen tapasztalatom még nem volt, de magánvéleményem szerint nem.
A tükrös módszer az jó a függőleges szöghiba (azimuth) megállapítására/ellenőrzésére.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Köszönöm!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Üdv!

A hangszedő szemszögéből nézve a lemezen a barázda bal oldalán van a jobb oldali hangsáv? Jól emlékszem?

Nem nagyon értem ezt a hangszedő szemszögéből nézve dolgot, de a barázdának van egy külső és egy belső fala. A külső barázda fal hordozza a jobb csatorna jeleit a belső pedig a bal csatorna jeleit.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Üdv!

A hangszedő szemszögéből nézve a lemezen a barázda bal oldalán van a jobb oldali hangsáv? Jól emlékszem?

panses
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: panses »

Köszönöm a Válaszokat! 
A megvétel óta kb. 5 percet hallgattam, igy nem tudok még ítélkezni a hangszedő és a tű felett! Csak annyi tűnt föl, hogy kb. 0,25g tűnyomással sem ugrált a sávok között... Sajnos elég egyedi shell-je van és amúgy is szeretem (mindenből) a gyári megoldásokat, ezért max. az Ortofon jöhetne szóba! Viszont nemigen találok hozzá PU-ot, csak tűt. Illetve egy holland oldalon találtam eredeti újat, de ahhoz meg nem tudom, jár-e a tű is! Fene vigye el mindenhol úgy van lefotózva a PU, hogy rajta a tű de azt nem írják, hogy jár-e hozzá!

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

"Azt le tudnátok írni, hogyan tudom megállapítani a tű kopottsági szintjét? Mit kell figyelnem/hallgatnom? Mit csinál egy kopott tű?"

Hát elsősorban jobban torzít, mint kéne. De a nagyobb baj, hogy jobban gyepálja a féltve őrzött lemezeket is. Ellenőrizni leginkább mikroszkóppal, szakember által lehet. Még egy gond van, ha egyébként régi a pick-up, akkor a kevésbé kopott tűvel is szólhat sz@rul, mert a gumi felfüggesztés elöregedett.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”