Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Lehetséges, hogy nem megfelelő olajjal töltötték fel a karliftet, vagy túl sokat öntöttek bele.
Én egyszer egy Akai lejátszóval jártam így.Ezer éve nem használták és egyszerűen be volt ragadva a lift.Egy kicsit erőszakosan lenyomtam,utána már hibátlanul működött.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Ez a vatera átka.
Olcsón lehet vásárolni,de általában hibásat.

Lehetséges, hogy nem megfelelő olajjal töltötték fel a karliftet, vagy túl sokat öntöttek bele.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

A vaterán vettem egy Lenco L85 -ös lemezjátszót.  A korához képest esztétikailag igen jó  állapotban van, de ahhoz képest, hogy "tökéletesen működik-nek" vettem meg, a karlift nem ereszti rá a hangkar/hangszedőt a lemezre, csak ha kézzel lenyomom, ami ugye nem egészséges. A karlift alján látszik, hogy próbálták javítani, de ez nem sikerült :
Valószínűleg ki lehetne iktatni a karliftet ( csak úgy kiszerelem ), de ezt nem akarom, hiszen nem hibásnak vettem. A hangszedő is trükkös egy kicsit, mivel a shell - ben túlságosan hosszú csavarokkal van rögzítve és így teljesen meghúzott állapotban is lötyög. Ezt viszonylag könnyen tudnám orvosolni a csavarok méretre vágásával ill. valamilyen alátéttel, de egy kicsit elkedvetlenedtem .... Szerintem ez messze van a tökéletes működéstől .  Írtam neki e-mailt és most várom a választ, valószínűleg elállok a vételtől ....   Pedig nagyon tetszik.

Ez a vatera átka.
Olcsón lehet vásárolni,de általában hibásat.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pferi »

Sziasztok!

A vaterán vettem egy Lenco L85 -ös lemezjátszót.  A korához képest esztétikailag igen jó  állapotban van, de ahhoz képest, hogy "tökéletesen működik-nek" vettem meg, a karlift nem ereszti rá a hangkar/hangszedőt a lemezre, csak ha kézzel lenyomom, ami ugye nem egészséges. A karlift alján látszik, hogy próbálták javítani, de ez nem sikerült : Valószínűleg ki lehetne iktatni a karliftet ( csak úgy kiszerelem ), de ezt nem akarom, hiszen nem hibásnak vettem. A hangszedő is trükkös egy kicsit, mivel a shell - ben túlságosan hosszú csavarokkal van rögzítve és így teljesen meghúzott állapotban is lötyög. Ezt viszonylag könnyen tudnám orvosolni a csavarok méretre vágásával ill. valamilyen alátéttel, de egy kicsit elkedvetlenedtem .... Szerintem ez messze van a tökéletes működéstől .  Írtam neki e-mailt és most várom a választ, valószínűleg elállok a vételtől ....   Pedig nagyon tetszik.

Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Elképzelhető, hogy fülre történő beállításra alkalmasabb egy sztereo lemez. (Mármint stereo pick-up esetén.)
Én ilyenkor egy olyan lemezt teszek föl,amin középen szól egy hangszer vagy az énekes maga.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Más, hogy vélekedik erről? Skating miatt lehet ilyen?
Persze hogy lehet,főleg ha kevés az antiskating.Ilyenkor a jobb csatorna halkabb.

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: juice »

A mono tűs lemezjátszómon én sem tudom tökéletesre belőni az anti-skatinget. Zavar picit a dolog, de mono lemezeknél nem is annyira fontos, meg amúgy is rendben van a hangja.
Elképzelhető, hogy fülre történő beállításra alkalmasabb egy sztereo lemez. (Mármint stereo pick-up esetén.)
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Szerintem a két csatorna dinamika-érzetét befolyásolja az antiskating. Tehát rossz beállítással nem lesz egyensúlyban a két oldal. De bizonyára tűprofil függő a dolog. A mértéke pedig nagyon pici. Nagyon kell figyelni, ha valaki ez alapján, fülre, mono lemezt hallgatva állítja be az antiskating mértékét.
A mono tűs lemezjátszómon én sem tudom tökéletesre belőni az anti-skatinget. Zavar picit a dolog, de mono lemezeknél nem is annyira fontos, meg amúgy is rendben van a hangja.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

juice
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: juice »

Szerintem a két csatorna dinamika-érzetét befolyásolja az antiskating. Tehát rossz beállítással nem lesz egyensúlyban a két oldal. De bizonyára tűprofil függő a dolog. A mértéke pedig nagyon pici. Nagyon kell figyelni, ha valaki ez alapján, fülre, mono lemezt hallgatva állítja be az antiskating mértékét.
1. xerxes - artemiz - dyna xx2mkII - arcam alpha plus - ion nexus sp1 - 4x ion nexus ma40 - ion jc1a/epos es12 - ion obelisk 3X+akg550
2. thomson dvd - ion obelisk 3 - royd a7 mk.I
3. philips cd - nad 3020 - aktiv audio baby

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Szétröhögtem magam. :D Előre nézz azaz amerre a tű. :D

Opel123!

Na ezt nem hallgattam próbáltam ki mert szinte csak lemezt hallgatok.
Nincs külön phonom.
De azt viszont megcsináltam, hogy az erősítő jobb csatornájába bedugtam a lemezjátszó bal csatornájának a kábelét és úgyis hallható volt a különbség. Így az erősítő, bemenetválasztó, hangerőszabályzó, hangfal hibalehetőség kizárva.
De lehet, hogy csak a lemezek xarok kopottak rosszul vágottak stb a fene tudja.
Nem mintha az USA-ban nem hibáznának de egy amerikai nyomású lemezen alig, kevésbé észrevehető a dolog.
Holnap jobban megfülelem.
A kérdésemre végülis kaptam választ, hogy skating miatt nem lehet ilyen.  Más, hogy vélekedik erről? Skating miatt lehet ilyen?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszönöm!
Mintha "felülnél" a hangszedőre és onnan néznéd a barázdát. Igazad van a te megfogalmazásod a közérthetőbb csak ez nem jutott eszembe. Nyilván a belső barázda a lemez közepe felőli.

Azért kérdeztem mert mintha az egyik oldal hangosabban szólna és a antiskateingre gondoltam, hogy nem e esetleg azzal van gond.
Vagy az annyira nem lehet rosszul beállítva, hogy hangerő különbséget okozzon?
(A tű amennyire meg tudtam nézni nagyítóval tükröt rakva a tű alá, tűt ráengedve , az jónak tűnik egy vonal a tű és a tükörképe.)

Én először a korrektor vagy az erősítő körül, a hangerőszabályzója környékén kezdeném.  Csak a hanglemez esetén csinálja?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Köszönöm!
Mintha "felülnél" a hangszedőre és onnan néznéd a barázdát. Igazad van a te megfogalmazásod a közérthetőbb csak ez nem jutott eszembe. Nyilván a belső barázda a lemez közepe felőli.

Azért kérdeztem mert mintha az egyik oldal hangosabban szólna és a antiskateingre gondoltam, hogy nem e esetleg azzal van gond.
(A tű amennyire meg tudtam nézni nagyítóval tükröt rakva a tű alá, tűt ráengedve , az jónak tűnik egy vonal a tű és a tükörképe.)

És mikor felültem merre nézek előre vagy hátra? És melyik az előre és melyik a hátra?   Viccet félretéve erre nem tudok válaszolni, hogy szólhat-e hangosabban az egyik oldal az antiskating-től, legfőképp azért, mert ilyen tapasztalatom még nem volt, de magánvéleményem szerint nem.
A tükrös módszer az jó a függőleges szöghiba (azimuth) megállapítására/ellenőrzésére.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Köszönöm!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Üdv!

A hangszedő szemszögéből nézve a lemezen a barázda bal oldalán van a jobb oldali hangsáv? Jól emlékszem?

Nem nagyon értem ezt a hangszedő szemszögéből nézve dolgot, de a barázdának van egy külső és egy belső fala. A külső barázda fal hordozza a jobb csatorna jeleit a belső pedig a bal csatorna jeleit.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Üdv!

A hangszedő szemszögéből nézve a lemezen a barázda bal oldalán van a jobb oldali hangsáv? Jól emlékszem?

panses
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: panses »

Köszönöm a Válaszokat! 
A megvétel óta kb. 5 percet hallgattam, igy nem tudok még ítélkezni a hangszedő és a tű felett! Csak annyi tűnt föl, hogy kb. 0,25g tűnyomással sem ugrált a sávok között... Sajnos elég egyedi shell-je van és amúgy is szeretem (mindenből) a gyári megoldásokat, ezért max. az Ortofon jöhetne szóba! Viszont nemigen találok hozzá PU-ot, csak tűt. Illetve egy holland oldalon találtam eredeti újat, de ahhoz meg nem tudom, jár-e a tű is! Fene vigye el mindenhol úgy van lefotózva a PU, hogy rajta a tű de azt nem írják, hogy jár-e hozzá!

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

"Azt le tudnátok írni, hogyan tudom megállapítani a tű kopottsági szintjét? Mit kell figyelnem/hallgatnom? Mit csinál egy kopott tű?"

Hát elsősorban jobban torzít, mint kéne. De a nagyobb baj, hogy jobban gyepálja a féltve őrzött lemezeket is. Ellenőrizni leginkább mikroszkóppal, szakember által lehet. Még egy gond van, ha egyébként régi a pick-up, akkor a kevésbé kopott tűvel is szólhat sz@rul, mert a gumi felfüggesztés elöregedett.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1354

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ne süllyedjünk a hififalva szintjére, ezzel az "elszálazagyamhencegekhogymitismerekahifiben" mentalitással !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1354

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Köszönöm, már elindultam egy úton! Van a DUAL-oknak egy olyan tipusbetegsége ami állítólag 25-30 évenként jön elő. Az enyém ügye 34 éves, ezért ránéztem a kérdéses alkatrészre és azt látom, hogy valóban az lesz a lúdas! Jelenleg várom, hogy Sógi legyártsa nekem a hibás darab eredeti mását! Addíg is, beszereztem jófajta Teflonos-szilikonzsírt amivel szépen lezsírozom a mechanikát.

Apropó! Azért azt látom itt a hozzászólások között, hogy Ti nem "szarral" gurigáztok! 
Azt le tudnátok írni, hogyan tudom megállapítani a tű kopottsági szintjét? Mit kell figyelnem/hallgatnom? Mit csinál egy kopott tű?

Egy 34 éves PU-ben -gondolom még a gyári van benne - nem csak a tű kopása számít. A gumi csillapítás-felfüggesztés elöregszik.
Ha meg tudod csinálni a mechanikát - vagy kiiktatni, az sem rossz megoldás! - akkor egy új pu nem árthat !
Egyebekben a kopott tű hallhatóan torzít, és hallhatatlanul tökreteszi a lemezt !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

panses

Lemezjátszó

Mondjuk én inkább valami jófajta gépzsírral csinálnám.A szilikonzsír nem jó ide.
Többen (Műszerészek) azt ajánlották, hogy csakis szintetikus zsírt használjak! Mondjuk azt Én is úgy tudom, hogy az ásványi zsír savas kémhatású, ezért nem használjuk műanyag alkatrészek kenésére hosszútávon!
Vagy Te tudsz ajánlani valamilyen szintetikus gépzsírt? Ha jól emlékszem talán a PLASIC SAFE felirat díszeleg a dobozán annak a kenőanyagnak amit kimondottan műanyaghoz gyártanak. 
De! Igazad lehet Neked is, mert a múlt héten láttam az e-bay-en egy lemezjátszó felújító készletet és abban négy(!) féle tubus(zsír?) volt! Tehát lehet, hogy a különböző alkatrészeket más-más zsírral kellene bekenni... 

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Teflonos-szilikonzsírt amivel szépen lezsírozom a mechanikát.

Mondjuk én inkább valami jófajta gépzsírral csinálnám.A szilikonzsír nem jó ide.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

panses

Lemezjátszó

Én csak annyival tudok hozzájárulni az ügyhöz, hogy egyszer egy barátom kért fel hasonló kvalitású AKAI gépének javításához.
Szétszedtem, és addig néztem, míg rá nem jöttem a mechanika működésére, ami nyilván teljes más mit a DUAL.
Sikerült megjavítani; szerintem próbálkozz Te is.

Köszönöm, már elindultam egy úton! Van a DUAL-oknak egy olyan tipusbetegsége ami állítólag 25-30 évenként jön elő. Az enyém ügye 34 éves, ezért ránéztem a kérdéses alkatrészre és azt látom, hogy valóban az lesz a lúdas! Jelenleg várom, hogy Sógi legyártsa nekem a hibás darab eredeti mását! Addíg is, beszereztem jófajta Teflonos-szilikonzsírt amivel szépen lezsírozom a mechanikát.

Apropó! Azért azt látom itt a hozzászólások között, hogy Ti nem "szarral" gurigáztok! 
Azt le tudnátok írni, hogyan tudom megállapítani a tű kopottsági szintjét? Mit kell figyelnem/hallgatnom? Mit csinál egy kopott tű?

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Valóban, de korábban nem volt szó összegről. Legalábbis a kérdező nem utalt rá. 
 Hát egy 30.000-40.000Ft-ot tudok rá áldozni. Ez egy hangszedőre elég meg talán karkábelre.

Inkább "csak" hangszedőre,a karkábelt majd legközelebb.

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tropi »

Hát egy 30.000-40.000Ft-ot tudok rá áldozni. Ez egy hangszedőre elég meg talán karkábelre.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

El lehet bagatelizálni ezt a dolgot,de a lényeg az,hogy 130 ezer nem egy kicsi hozzáadása a Thorens-ért kapott összegnek,hanem többszöröse a Thorens árának.

.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”