Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bege dobozai
Bege dobozai
Énekeljek....? .....
Nem mersz?!
Bege dobozai
nagy itt a csend?????
Énekeljek....? .....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Bege dobozai
Tegnap volt szerencsém élőben találkozni a Finesse nevű szörnyeteggel. Elsőre meglepett a brutálisnak ható mérete, mely a "kis" szobában még durvábbnak hatott. A kidolgozása gyönyörű, nem nagyon lehet belekötni, sok nagy nevet mellé lehetne tenni. Mikor előkerült az elsőre vallatószéknek tűnő ülő alkalmatosság, melyről később kiderült, hogy az optimális hallgatási pozíió miatt került oda, picit aggódni kezdtem, hogy ennyire közel ülök a monstrumokhoz. Legnagyobb megdöbbenésemre egyáltalán nem volt zavaró a közeli pozíció. Ami elsőre megfogott, az a tér, a színpad mélysége, a rendkívül precíz pozicionálás. Tiszta, részletes, levegős, bár az én szájízemnek picit ideges, száraz hangot mutatott a lánc, de ez a pozitívumokat tekintve abszolút vállalható kompromisszum. A szárazságán javított a tesztre magammal vitt Harmonic Technology Pro-9 Reference SE biwire kábel, mely lassított a tempón picit, de a részletesség megmaradt, és tán egy picit még definiáltabb lett a mélytartomány. A hangfal iszonyatosan mélyre megy, a méretes membránfelületek teszik a dolgukat, ennek ellenére nem hatott soknak a pici szobában. Egy picit több energia jól jött volna, de ebben a tekintetben valószínűleg velem van a baj, nem a dobozal. A Van den Hul MC Gold XLR nyugodtabbá tette a rendszert picit, de ez talán a precizitás, analitikusság kárára ment.
Összességében a KELL faktora igen erős a doboznak, és szívesen meghallgatnám egy kétszer ekkora szobában is.
Bege dobozai
Jelen esetben, ezekre nincs szükségem. Köszönöm a kedvességed.
Nincs mit szivesen!
Bege dobozai
Az első aktív kapcsolás szimulációja. Nyilván tele hibával. Van mit tanulni!
Bege dobozai
30 centisek.
Ciare HW321
Dayton RSS315 HF-8
Focal 13W7653
Mivoc AW 3000
SB Acoustics SB34NRX75
SS30W/4558TOO ;32W/4878TOO
Sinus Live SL-W365
Vifa30NE450/4
Visaton TIW300
Wavecor SW310WA01;312TU01
IMG Stage Line SP-12A/302PA
Morel UW1258
Peerless SLS-P830669
KB.ennyi ,mivel rengeteg az anyag ki kellene választanod azokat amelyek a legjobban érdekelnek vagy ha akarod esténként lassacskán átküldöm az egészet.
Bege dobozai
Accuton sajna nincs csak a kisebbek azokat meg már átküldtem.
Szóval 25cm felhozatal:Visaton TIW250XS
Vifa 26WA550/4 ;26NE 450/4
SS 26W 8861TOO,26W/4558TOO,26W/4867TOO,26W/8867TOO
Peerless XXLS 10/4;10/8;10/8DVC
Aurasound NS10-513-4A
Dayton TIT280C-4
Morel UW 1058
P.Audio WN-10R
SB Acoustics SB29 NRX75
Seas L26ROY;Prestige W 260AL
Wavecor SW263WA03
Jelen esetben, ezekre nincs szükségem. Köszönöm a kedvességed.
Bege dobozai
Az Accutonok jobban érdekelnének! Bármi, ami van. Köszönöm!
Accuton sajna nincs csak a kisebbek azokat meg már átküldtem.
Szóval 25cm felhozatal:Visaton TIW250XS
Vifa 26WA550/4 ;26NE 450/4
SS 26W 8861TOO,26W/4558TOO,26W/4867TOO,26W/8867TOO
Peerless XXLS 10/4;10/8;10/8DVC
Aurasound NS10-513-4A
Dayton TIT280C-4
Morel UW 1058
P.Audio WN-10R
SB Acoustics SB29 NRX75
Seas L26ROY;Prestige W 260AL
Wavecor SW263WA03
Bege dobozai
Ez megtisztelő! Egyszer sort kerítünk rá.
Rendben!
Bege dobozai
Már gondolkoztam rajta, hogy elküldöm neked egy hétre méricskélni, ha van kedved hozzá. Ez megtisztelő! Egyszer sort kerítünk rá.
Bege dobozai
Ez persze így igaz! Pro cuccok között találhatnánk. És még a Tied is ott van!
Már gondolkoztam rajta, hogy elküldöm neked egy hétre méricskélni a középsugárzót, ha van kedved hozzá.
Bege dobozai
Ez azért elég merész kijelentés, hacsak nem hallottad már a létező összes középhangszórót... Ez persze így igaz! Pro cuccok között találhatnánk. És még a Tied is ott van!
Bege dobozai
Visaton TIW300
Accuton C90-6-079
Accuton C25-6-013
...A középhangszóró az biztos! Véleményem szerint, a legjobb amit ember alkotott! ...
Ez azért elég merész kijelentés, hacsak nem hallottad már a létező összes középhangszórót...
Bege dobozai
Bege ha gondolod turkálok kicsit a korábi Hobby Hifi számaiban van néhány 25-30cm mélysugárzó teszt leírom mik vannak és ha érdekel valamelyik elküldöm fénypostán.
Az Accutonok jobban érdekelnének! Bármi, ami van. Köszönöm!
Bege dobozai
Bege ha gondolod turkálok kicsit a korábi Hobby Hifi számaiban van néhány 25-30cm mélysugárzó teszt leírom mik vannak és ha érdekel valamelyik elküldöm fénypostán.
Bege dobozai
"erről több részletet is megoszhatnál, akár még a korai fázisból is. érdekelne, nagyon"
Szűkül a felhasználandó hangszórók köre is. Valószínűleg, egy zárt felépítésű monitor lesz. De ez még nincs eldöntve.
Jelenlegi hangszórók, legalább is, amire gondolok:
Visaton TIW300
Accuton C90-6-079
Accuton C25-6-013
Más mélyhangszórókon is gondolkodom. Reflex doboz esetére, még a PHL 4530, valamint egy AudioTechnology modell, bár ez lehet hogy csak gondolat marad. Nekem, nagyon drága. Természetesen, minkét esetre lenne előekvalizáció.
A középhangszóró az biztos! Véleményem szerint, a legjobb amit ember alkotott! Persze van más alternatíva is.
Majd eldől.
Bege dobozai
Ez a gazdasági előrejelzés?vagy a hiány?:-))komolyra forditva minden elismerésem ismét fantasztikus dobozokat hoztál létre.
Lehet hogy hiány! A felkészültség hiánya!
Köszi!
Bege dobozai
Ezzel elleszek egy darabig! Játéknak is elmegy.
T.png
TINA-TI
Ez a gazdasági előrejelzés?vagy a hiány?:-))komolyra forditva minden elismerésem ismét fantasztikus dobozokat hoztál létre.
Bege dobozai
Ezzel elleszek egy darabig! Játéknak is elmegy.
TINA-TI
Bege dobozai
erről több részletet is megoszhatnál, akár még a korai fázisból is. érdekelne, nagyon
Egy pár gondolat, mégis!
Szeretnék, reményeim szerint szeretnénk, egy aktív monitort megépíteni. A többesszám egy fórumtársunkra irányul, akivel még konkrétan meg sem beszéltem a dolgot! Remélem, a több mint egy évtizedre visszanyúló kapcsolat, lehetővé teszi ez, de természetesen majd megfegyelmez, ha nem így gondolja!
Karesz50 barátomról van szó!
Az elektronika megépítésében, kifejlesztésében rá támaszkodnék, valamint bizonyos részeket, teljesen rá is bíznám! Nem egy-két termékét hallottam már, különböző installációkban. Nem véletlen a döntés! Az új fejlesztésű PWM elektronikái, várakozásaimon felül teljesítenek. Remélem, velem tart!
Ez azért nem teljesen az, amit eddig csináltam, így más szakemberek, tapasztalati véleményét is nagyon szívesen venném. Gondolom nem titok, MZ/X társunkkal folytatott telefonbeszélgetésünk alkalmával megemlítettem ezt a dolgot, aki támogatásáról biztosított, konzultáció formájában. Köszönöm!
Egyenlőre ennyi!
Bege dobozai
Köszi a "dicséretet", és a beszámolót! Talán a szállóigét hagytam volna ki!
Bege dobozai
Ahogy ígértem, folyt. köv:
A hangról:
Sokat gondolkodtam azon, hogy miként írjam le a Finesse hangját, mert ehhez az én aktív szókincsem szegényes, és a kezdeti sokkoló élmények kicsit tovaszállnak azzal, hogy a Finesse vált a mindennapok hangjává. Nem is fogom használni a hifis szaklapok metódusát, inkább csak csapongóan leírom egy-egy benyomásomat.
Először is idéznék egy avx-en nemrég szállóigévé vált beírást „olyan a hangja, hogy lef*d a bokádat”.
és tényleg!
A tréfát félretéve, amikor Begével először bekapcsoltuk nálam, rögtön megérintett az a nyíltság, amit csak nagyon ritkán hallottam eddig. Emlékeim szerint Myriam Alter-rel és Isao Suzukival indítottunk. Rögtön más megvilágításba került a zene.
Felbontásban brutál jó ez a doboz, gyors és elképesztő mélységeket / magasságokat, tempót tud átadni. Sokszor csak csóválom a fejem, hogy miezmiezmiez.
Az Accuton magas brillírozik, nem ken, nem tolakodik, de mégis odavág, ha kell. Pont mint az Eton mélyem! A hangok tonálisan szépen fejlődnek, ahogy a váltóalkatrészek bejáratódnak. Pár naponta realizálom, hogy ez egyre jobb és jobb.
Ez a 12”-es Eton mély borzasztó jó választás volt! (Köszönöm ValhallA-nak is az ajánlást!) Ilyen minőségű és gyors mélyeket nem hallani sok helyen. Van pár zene, amiben pl. korábban nem tudtam azonosítani a hangszert, amiből a brutális mélyek jönnek (Myriam Alter – Come with me). Na ez most jól kontrolláltan jön. Tisztán hallani és érezni is lehet, ahogy zeng!
Ez az Eton olyan mint egy gépágyú! Gyors, energikus és rendesen odab*, ha kell! A Finesse olyan mélyre megy nálam, hogy el sem hiszem néha!
Esténként, amikor ketten vagyunk itthon, halkan szokott a háttérben szólni a zene, és megdöbbenek rajta, hogy pl. az üstdobok még nagyon kis hangerőn is mennyire dinamikusak és érzékelhetők. Magukra vonják a figyelmet. Változik, de nem esik össze a hangkép sem kicsi, sem nagyobb hangerőn! Még szoknom kell, hogy mennyire kiterjedt különbségek vannak a felvételeken belül a halk / hangos és nyugodt / dinamikus részek között. (Nem tudom, hogy csinálják, akiknek nincs fix hangerőn megy a végfok, mert az én dobozommal ezt nem tudom elképzelni a lakószobámban.)
Bege olyan jól összehozta a Finesse-t, hogy a fa hangszerek hangja most nem csak mérettől függően öblösnek hallatszanak, hanem lehet hallani, ahogy a fatest rezeg. A test hozzáteszi a saját hangját, nem csak a kialakítását az egyébként már hifiből megszokott hangszerhangokhoz. Lebilincselő ezt hallgatni!
A középhangszóró tartja a tempót a két társával, észrevétlenül és pontosan dolgozik! Egy kicsit hiányoltam először az ízességét, de tegnap kipróbáltam itthon egy másik kábelt a dac-omba, és rögtön megjött az, ami hiányzott.
Pár nap kábeles variálgatás után, egyértelműen kijelentem, hogy ez már olyan hangminőség, hogy a hifis változtatgatások eredményeként a „mintha” változás is „egyértelmű” mozgássá válik. (Úristen! A ... bogárnak kaput nyitottam. )
Hogy írjak egy kis negatívumot is, ez a doboz nálam nem tudja kifutni magát, aminek legmeghatározóbb oka a jelenlegi 28nm-es szobám. Ennek legalább 40nm kell, ahhoz hogy kiteljesedhessen.
Remélem 2014-ben kicsit más irányt vesz az életem, és sikerül az akusztika i-jére is feltenni azt a bizonyos pontot!
Ja, és még egy dolog mielőtt valaki megkérdezné!
Igen, lehet rajta ZENÉT is hallgatni! Nem is akárhogy!
Begének gratulálok! Nemcsak a megjelenés komoly, hanem a hangja is!
(Majd még lehet írok valamit, ami bennem maradt. )
Finesse !
Bege dobozai
Szép munka
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba