Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Már elnézést akkor lehet azért nincs lemezjátszója mert nem talált ilyen felületet?
Bizonyára ez az oka, de ez nem befolyásolja azt, hogy hogyan lehet valóban precízen vízszintest állítani.
.
-
Vendég
Lemezjátszó
Egy méteresnél kisebb vízmértéket semmiképp sem tudnék referenciának tekinteni a vízszintezés területén, mindegy, hogy ki gyártja, vagy hogy mi van ráírva.
.
Elég érdekes lenne egy lemezjátszó beállítása 1m-es vízmértékekkel.
Sok lemezjátszó tányérja nem párhuzamos a vízszintessel, hanem minimális szöget zár be a tengely felé befele lejtve. Magyarul kúpos. Pl. Oyaide http://www.oyaide.co.uk/PDFs/MJ-12.pdf.
Ilyenek esetében csak olyan libellával lehet pontosan vízszintbe állítani a tányért, amelyiket a tengelyre lehet húzni, mint pl. a Mana libellát.
Lemezjátszónál szűk helyek és kis felületek vannak. Csak a célra alkalmas mérőeszközt lehet használni.
Ezek a libellák bőven alkalmasak a célra. Ráadásul akármilyen pozíciójukban mutatják, hogy milyen irányba kell állítani a felületet. Nem kell tíz mérést végezni.
Ha valaki nem bízik az ilyen "spirit level meterben", az adott felület egy pozíciójában forgassa el többször 45 fokkal. Ha minden állásában ugyanazt mutatja, akkor bátran el lehet fogadni azt, amit mutat.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Hol olvasott olyat, hogy a tányérra vízmérték került?
Egy függesztett vázas lemezjátszónál a tányérra tett vízmérték, annak súlyából következően teljesen fals eredményt adna.
Mint írtam, ilyenkor keresünk valami olyan vízszintes felületet, amihez viszonyítva mérhetjük a vízszintességet, de már nem vízmértékkel, hanem pl. raporterrel, vagy mikrométerrel, vagy tolómérővel, ha csak az van.
És ugyanígy érdemes eljárni a shell vízszintezésénél is. Azaz, keresni valami tökéletesen vízszintes tárgyat, és ahhoz megmérni a shell két oldalának távolságát, mert ha a shell ehhez képest párhuzamos, akkor ebből következően vízszintes is. Ezekkel a kis valamikkel meg csak megközelítőleg vízszintes, és saccolónak meg elég drágák.
.
Már elnézést akkor lehet azért nincs lemezjátszója mert nem talált ilyen felületet?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
-
Vendég
Lemezjátszó
Tehát értem én, hogy először az asztal, vagy a lemezjátszó alatti felület, azután a sasszi, a tányér. Ezekre még talán alkalmasabbak a nagyobb méretű vízszintezők,
Hol olvasott olyat, hogy a tányérra vízmérték került?
Egy függesztett vázas lemezjátszónál a tányérra tett vízmérték, annak súlyából következően teljesen fals eredményt adna.
Mint írtam, ilyenkor keresünk valami olyan vízszintes felületet, amihez viszonyítva mérhetjük a vízszintességet, de már nem vízmértékkel, hanem pl. raporterrel, vagy mikrométerrel, vagy tolómérővel, ha csak az van.
És ugyanígy érdemes eljárni a shell vízszintezésénél is. Azaz, keresni valami tökéletesen vízszintes tárgyat, és ahhoz megmérni a shell két oldalának távolságát, mert ha a shell ehhez képest párhuzamos, akkor ebből következően vízszintes is. Ezekkel a kis valamikkel meg csak megközelítőleg vízszintes, és saccolónak meg elég drágák.
.
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Annyira tudtam, hogy nem kell erre a "fonós" útra tévednem.
De már itt vagyok, és tele leszek kérdésekkel, készüljön fel a tisztes társaság.
Szóval. A legutóbbi közös install-nál azt vettük észre, hogy az Akito shelljében a pick up nem volt vízszintes, annak ellenére, hogy a lemeztányér már igen, több ponton is mérve. És azt csak a kar teljes mozgatásával lehet korrigálni.
Namost: mivel ezt csak úgy tudtuk kontrollálni, hogy nem egy méteres vízszintmérőt használtunk, hanem bizony egy iciri-picirit. Sajnos nem vagyok hajlandó a kart megterhelni egy méretesebb darabbal.
Tehát értem én, hogy először az asztal, vagy a lemezjátszó alatti felület, azután a sasszi, a tányér. Ezekre még talán alkalmasabbak a nagyobb méretű vízszintezők, de azért a shell, kar már kényesebb téma. A tányéros-tükrös ellenőrzés is megvolt természetesen.
Mindenesetre miután megtörtént a kis izékkel a beállítás ellenőrzése, hallani lehetett a különbséget. És ez jó.
Viszont a kis izék nem az enyémek voltak, így gondoltam, hogy én vennék magamnak, de ha valaki még szeretne, szívesen segítek.
Mindenesetre amióta itt kérdezgetek ebben a topicban, segítséget kaptam. De hát ez is a fórum sajátja.
-
Vendég
Lemezjátszó
Állításának javára válnék a bizonyítás! Kíváncsi lennék hány ilyen készletet nyűtt el lemezjátszózása folyamán, vagy esetleg sokkal - sokkal jobbakat. Sajnos ezt most trollkodásnak tartom főleg elméleti fejtegetés révén, illetve a gyakorlás hiányában.
Ilyet egyet sem, mert ezen csak mosolyogni tudok.
A vízszintes beállítással kapcsolatos gyakorlatom pedig a műszerasztalok beállításából származik (ahol mindenki nevetőgörcsöt kapott volna egy ilyen láttán), mert ne felejtsük el, hogy eredetileg mégiscsak szerszámkészítő "nagymester" lennék.
De itt van csövi fórumtársunk, aki mechanikai műszerész, ha jól emlékszem, meg kell tőle kérdezni, hogy a precíziós mérőműszerek asztalát, és ahhoz a mérőműszereket hogyan szokás kivízszintezni.
.
- Big
- V.I.P.

Lemezjátszó
Ahogy HG írja, sőt az Ortofon is, meg még sokan mások, ilyet árulnak és teljességgel használható.
https://www.google.hu/search?q=tonearm+ ... 80&bih=702
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
-
Vendég
Lemezjátszó
Na, ezek a "kis izék" tökéletesen működnek. Minden Benz Micro hangszedő tartozéka egy ilyen "kis izé".
Nem két darabot volt módomban kipróbálni, összehasonlítani egy referencia darabnak számító MANA libellával.
Egyetlen egy sem volt pontatlan.
Egy méteresnél kisebb vízmértéket semmiképp sem tudnék referenciának tekinteni a vízszintezés területén, mindegy, hogy ki gyártja, vagy hogy mi van ráírva.
De még egyszer: Senkit nem akarok lebeszélni, hogy ilyesmire a költse a pénzét. Csak hajrá. Az ellenben engedtessék meg nekem, hogy az ilyenfajta vízszintességen egy kicsit mosolyogjak.
.
-
Vendég
Lemezjátszó
Nade akkor mivel állítsa be az ember a készülékét? Már ha nem titok. A készülék alatt nem csak a sasszit értem. Ott a kar, a shell, stb...
Ne tréfáljon már!
Egy ilyen izével hogyan akarja pl. a kart beállítani?
Röviden az én utolsó lemezjátszó-beállításom (ProJect 6.9) néhány részlete:
1.) Egy komoly nagy vízmértékkel, legalább nyolc különböző pozíciót vizsgálva, vízszintesre állítani az asztalt, amin majd a lemezjátszó lesz.
2.) Az asztalra rátett, szub sasszi, tányér, stb nélküli, azaz csak a pőre sasszit beállítani vízszintbe úgy, hogy a rátett vízmérték szerint is, és az asztal és a sasszi között tolómérővel mért távolság szerint is vízszintes legyen.
3.) Az összeszerelt lemezjátszóra feltenni egy közepes súlyú lemezt, mert annak a súlya is meghatározza a lemeztányér pozícióját, majd megfelelő méretűre összerakott raporterrel ( mérőhasáb ) tökéletesen párhuzamosra állítani a forgó lemezjátszótányért a sasszival.
.
-
Vendég
Lemezjátszó
Na, ezek a "kis izék" (ahogy nagyon szabatosan nevezte őket, mert vizitérméknek nem lehet őket hívni, az biztos), az igazi mókusvakító lehúzások egyike, mert leginkább csak dísznek jók..
Na, ezek a "kis izék" tökéletesen működnek. Minden Benz Micro hangszedő tartozéka egy ilyen "kis izé".
Nem két darabot volt módomban kipróbálni, összehasonlítani egy referencia darabnak számító MANA libellával.
Egyetlen egy sem volt pontatlan.
- Big
- V.I.P.

Lemezjátszó
Nézzük csak, mi is lenne a céljuk ezeknek az "izéknek", mert mint mondtam, vízmértéknek nem lehet őket nevezni, még a precíziósnak csúfoltakat sem.
A lemezjátszóval kapcsolatban a vízmérték célja, hogy tökéletesen vízszintbe állítsuk a lemezjátszót. (Asztalt, sasszit, szub sasszit.)
Vegyünk egy ilyen izét, tegyük rá egy amúgy komoly vízmértékkel tökéletesen vízszintesre állított nagyobb felület, pl. asztal, legalább hat-hét különböző pontjára, és mindegyik ponton forgassuk el legalább kétszer kilencven fokban. Nagyon meg fogunk lepődni az eredményen, mert mindenhol, és minden pozícióban kicsit mást fog mutatni. Akkor hogy akarunk vele egy olyan kicsi felületet pontosan beállítani, mint pl. a lemezjátszó tányérja?
Ne tréfáljunk már!
Ennél csak akkor mosolygok jobban, mikor shell-re szerelhető vízmértéket látok.
De félre ne értsen senki, aki vásárolni akar bármi mókusvakító kütyüt, az csak tegye.
.
Állításának javára válnék a bizonyítás! Kíváncsi lennék hány ilyen készletet nyűtt el lemezjátszózása folyamán, vagy esetleg sokkal - sokkal jobbakat. Sajnos ezt most trollkodásnak tartom főleg elméleti fejtegetés révén, illetve a gyakorlás hiányában.
- atis
- V.I.P.

Lemezjátszó
Nade akkor mivel állítsa be az ember a készülékét? Már ha nem titok. A készülék alatt nem csak a sasszit értem. Ott a kar, a shell, stb...
-
Vendég
Lemezjátszó
Lehet van otthon rendes vízmértéke.
Pontosan.
Látom, van, aki látja a lényeget.
.
-
Vendég
Lemezjátszó
Mester Úr! Megkérdezhetem miért is?
Nézzük csak, mi is lenne a céljuk ezeknek az "izéknek", mert mint mondtam, vízmértéknek nem lehet őket nevezni, még a precíziósnak csúfoltakat sem.
A lemezjátszóval kapcsolatban a vízmérték célja, hogy tökéletesen vízszintbe állítsuk a lemezjátszót. (Asztalt, sasszit, szub sasszit.)
Vegyünk egy ilyen izét, tegyük rá egy amúgy komoly vízmértékkel tökéletesen vízszintesre állított nagyobb felület, pl. asztal, legalább hat-hét különböző pontjára, és mindegyik ponton forgassuk el legalább kétszer kilencven fokban. Nagyon meg fogunk lepődni az eredményen, mert mindenhol, és minden pozícióban kicsit mást fog mutatni. Akkor hogy akarunk vele egy olyan kicsi felületet pontosan beállítani, mint pl. a lemezjátszó tányérja?
Ne tréfáljunk már!
Ennél csak akkor mosolygok jobban, mikor shell-re szerelhető vízmértéket látok.
De félre ne értsen senki, aki vásárolni akar bármi mókusvakító kütyüt, az csak tegye.
.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1703
Lemezjátszó
Lehet van otthon rendes vízmértéke.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- atis
- V.I.P.

Lemezjátszó
A brwtools.hu oldalán valóban vannak precíziós-nak minősített vízmértékek is.
A 13x9 mm-es 7610,- forint. Nem tudom, hogy ez nettó-e? Plusz onnan is persze a posta, ha egyáltalán foglalkoznak egy darabos postázással.
Az "izékkel" össze kellene ereszteni egy ilyen precíziós darabot. Ilyen ni:
- Big
- V.I.P.

Lemezjátszó
Na, ezek a "kis izék" (ahogy nagyon szabatosan nevezte őket, mert vizitérméknek nem lehet őket hívni, az biztos), az igazi mókusvakító lehúzások egyike, mert leginkább csak dísznek jók.
.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1703
Lemezjátszó
Na, ezek a "kis izék" (ahogy nagyon szabatosan nevezte őket, mert vizitérméknek nem lehet őket hívni, az biztos), az igazi mókusvakító lehúzások egyike, mert leginkább csak dísznek jók.
.
Egyetértek. Én is mostanában nézelődöm a lemezjátszómhoz leszorítót, de sajna a Withworth menet miatt nehéz dió. Vagy kicsengetek 375 dolcsit, vagy csináltatok egyet. Lehet hogy egy Mitchell lemezleszorítót kellene átmetszetnem metrikusról Withworth-re.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
Vendég
Lemezjátszó
Gondoltam beszerválok ilyen kis izéket
.
- atis
- V.I.P.

Lemezjátszó
Gondoltam beszerválok ilyen kis izéket (egy szetben a képen látható 3db van) az angol íbéjről. 7,99 ánglius font az ára.
Esetleg valakinek kellene még? Az első 3db postája 2,99 font, minden plusz szet (3db) postája 0,5 fontba kerül.
Mert akkor nem csak magamnak rendelnék. Kettő, vagy több szet rendelése esetében a postaköltség megoszlana természetesen.
Szóljatok, legkésőbb pénteken megrendelek magamnak mindenképen egy triót.
Lemezjátszó
http://www.regulace.cz/CZ/SM/sm_300-300.html
http://www.regulace.cz/CZ/SM/sm_300-100.html
ez nem ugyan az? Mert a project motorokat is itt csinálják.
Lemezjátszó
Köszi. Többért vesztegetnek lassan egy motort mint amennyit az egész lemezjátszó ér...
Lemezjátszó
Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy pro-ject debut lemezjátszó motorja egy óra használat után hangos hangot ad ki magából? Mintha a melegedés után valami kitágulna benn és hozzáérne valamihez. Ez akkor is jelentkezik ha leveszem róla a szíjat és csak magába forog.
Nem, de valószínűleg csapágyas lesz. Itt tudsz újat venni, ha nem múlik vagy megadja magát:
http://www.needledoctor.com/Pro-Ject-Mo ... tegory=433
Lehet, hogy van olcsóbb is....
Lemezjátszó
Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy pro-ject debut lemezjátszó motorja egy óra használat után hangos hangot ad ki magából? Mintha a melegedés után valami kitágulna benn és hozzáérne valamihez. Ez akkor is jelentkezik ha leveszem róla a szíjat és csak magába forog.
Lemezjátszó
Szia, pont ezt néztem a neten, illetve a Pathe Wings darabokat. Ez utóbbi cég árul különféle tányérra tehető alátéteket is.
Atus!
Ilyet vegyél: http://www.needledoctor.com/JA-Michell-Record-Clamp
Nem tudom ki, de itthon is forgalmazzák.
Penna&Poor.
L. topicjukat a Kereskedők Fórumán.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<