Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangelnyelő eszközök zenehallgató szobákba

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Ajtócsere?
Valami olcsóbbat szeretnék

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!

Tudtok a Dynamat anyag helyett valami olcsóbb alternatívát ajánlani? A szobámban az ajtón lévő üvegfelületek berezonálnak, ezt akarom kiküszöbölni. A Dynamat jónak tűnik, de nagyon drága...

Ajtócsere?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1308

Hozzászólás Szerző: violin »

Sziasztok!

Tudtok a Dynamat anyag helyett valami olcsóbb alternatívát ajánlani? A szobámban az ajtón lévő üvegfelületek berezonálnak, ezt akarom kiküszöbölni. A Dynamat jónak tűnik, de nagyon drága...

Igen......Soudaband......5-30cm széles és 10m hosszú tekercsben kapható....
A 30cmX10m (3m2) kb 8-10e ft.....
Az autóhifisek is előszeretettel használják a Dynamat helyett.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Dynamat-ot hogy tudsz üvegre használni? Azok tudtommal fémlemezekre vannak kitalálva.

Az ajtó-ablak üvege nem rezonálhat be ha jól van gittelve, vagy modernebb nyílászáróknál sziloplasztozva,
utóbbi megoldás annyiban jobb hogy nem szárad ki mint a gitt, cserébe kicsit nyűgösebb az üveg kiszedése ha cserélni kell.

Ez egy elég régi fa ajtó, benne 3 db üveggel. A gittelés rendben van, csak nagyon vékonyak az üvegek benne (nem modern ragasztott, több rétegű üveg), s ezért a mély hangoknál berezonálnak. Igazából bármi jó lenne, ami működik, az esztétika nem számít.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Sziasztok!

Dynamat-ot hogy tudsz üvegre használni? Azok tudtommal fémlemezekre vannak kitalálva.

Az ajtó-ablak üvege nem rezonálhat be ha jól van gittelve, vagy modernebb nyílászáróknál sziloplasztozva,
utóbbi megoldás annyiban jobb hogy nem szárad ki mint a gitt, cserébe kicsit nyűgösebb az üveg kiszedése ha cserélni kell.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Gitt?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Azt én is látom. Engem az érdekelne, hogy milyen hatással lehet a helyiség akusztikájára?Az akusztikàra valószínüleg semmi, illetve elhanyagolható.Azt viszont eltudom kèpzelni, hogy a rezonanciàra elkezd zenèlni..pint mint az ima tàlak, amikor a szèlüket simogatod. Ez mèg akàr tetszhet is bizonyos zenèk közben, de semmikèppen nem a hifi hangjàn javít.

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: timcs »

Hogy ez nem hangelnyelő eszköz.

.

Azt én is látom. Engem az érdekelne, hogy milyen hatással lehet a helyiség akusztikájára?

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egyáltalán nem rossz eszköz a könyvekkel telepakolt polcrendszer. A papírnak viszonylag nagy a sűrűsége, így nem csak a felső tartományban csillapít, mint a legtöbb szivacs és textília. Ha nem szabályos sorba pakoljuk a könyveket, hanem réseket is hagyunk köztük, diffúzorként is működnek. A polc mögé lehet rejteni egyéb elemeket, pl. basszuscsapdát. Hogy mennyi a szükséges mennyiség, az minden esetben eltérő. Csak könyvespolccal szerintem elég nehéz túlcsillapítani egy szobát.

A könyvek hiányát kifogásolta fórumtársunk, amiben én nem látok akkora problémát. Ma már digitális magazinokat olvasunk, merevlemezről játszunk le muzsikákat. Én speciel nagyon nem szeretem a szekrényekkel teli lakószobát, nálam is csak néhány gyakran forgatott szakkönyv van elől. A laptopomon annyi szaklap van elmentve digitális formában, amik egy nagyobb szerkényt simán megtöltenének és fognák a port. A már kiolvasott könyveim is dobozokban vannak a garázsban, bár szerintem semmi értelme tárolni őket, mert a legtöbbet nem fogom elővenni soha.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Valóban jobb a könyv, mint a csupasz fal...de
Nem igazàn befolyàsolható a freki amire hatàst akarsz gyakorolni.
Nem túl nagy a sürüsége.
Sarokba nehezen tudod tenni.
Csak hangelnyelökènt tudod normàlisan hasznàlni..diffúzorkènt nem igazàn.
Rohad a papír, ha nem kezeled, karbantartod normàlisan.
Baromi dràga, ha nincs kapàsból több ezer könyved.

Ha komoly akusztikai teret akarsz, akkor felejtös a könyv.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...hogy konstruktív legyek, figyelmetekbe ajánlom a könyvet (minél több, annál jobb) mint szobaakusztikai eszközt.
...

amennyire en ismerem a szobaakusztikaval is foglalkozo szakemberek velemenyet, Te tulzasba vitted a könyvek mennyiseget :-)
...nekem is azt javasoltak: ne tömjem tele a polcokat, hezagosabban, egyenetlenebbül legyenek azok a könyvek

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Nem kell ennyire körülményesen közölni a mondanivalót.  Igazad van. Én is ezt ajánlom mindenkinek.  A könyvek mellett faliszőnyeg, virágok, polcok, képek, függöny, díszpárnák és sok lemez meg CD.
Ja, nálam nincs plafon, vagyis ferde és nincs visszaverődés.  Mondta is pár ember, hogy nagy szerencsém van az akusztikával.  Jobban szól nálam a zene, ahhoz lépest amivel zenélgetek.... :-)

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Hozzászólás Szerző: hosszu »

...az egyik legjobb szobaakusztikát javító eszközről még nem esett szó, legalábbis nem nagyon találtam rá utalást.

Nem szándékszom tanulságokat levonni, filozofálni a jelenségről, de azért csak halkan, anélkül, hogy bárkit megsértenék, kérdezem, hol a fenében vannak szobáitokból a könyvek, tudjátok, amiket olvasni szoktak az emberek?Kedves felebarátaim, mindenkinek külön könyvtárszobája van, vagy mindenki olyan szerencsés, hogy önálló zeneszobát volt lehetősége kiépíteni?

Ha így van, én kérek elnézést, s örülök, a sok-sok különálló könyvtár- és / vagy zeneszobának, melyekkel oly sok akusztikai problémával küszködő audiofil rendelkezik.
...de mi van, ha mégsem?

Ismételten csak bocsánatot kérek mindenkitől, akinek lelkivilágába belemásznék, de tele van a fórum képekkel, melyek segítségével "beengeditek" egymást lakásaitokba, s a legtöbb, (könyves)polcok nélküli kopár falakat mutat.

...hogy konstruktív legyek, figyelmetekbe ajánlom a könyvet (minél több, annál jobb) mint szobaakusztikai eszközt.Használatával megszűnik a csörgővisszhang, a kopogás, határozottan mélyül a sztereó tér, nyugodtabb lesz a hang, kellemesebbé, melegebbé válik a teljes frekvenciasáv. Természetesen minden akusztikai anomáliát nem tud megszüntetni, de higgyétek el, nagyon hatékony.

...s végül, hogy kiengeszteljem azokat, akik zokon vették előző soraimat, vagy csak tényleg szeretnének további ötleteket  találni akusztikai problémáik megoldására, betettem egy képet a nappalink plafonjáról is.6400 db egyesével felragasztott fenyő-piramis a hangfalak fölötti / mögötti plafonon teljes szélességben.

longkft.hu/audioblog/

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Erről mi a véleményetek?  http://www.synergisticresearch.com/acou ... art-basik/

Hogy ez nem hangelnyelő eszköz.

.

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: timcs »

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Bár szűkszavú a honlap, de szerintem ők csak perforált lemezeket gyártanak. Szép, de önnmagában nem igazán hatékony, kell valamilyen anyag, pl. kőzetgyapott a panel mögé...szóval az akusztikus burkolat külső, látható rétegére lehet talán érdekes.
Értem, köszi!
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Urak, ezzel a megoldással, márkával van valakinek tapasztalata? http://www.locatelli-hungaria.hu/fotok/ ... latok.html

Bár szűkszavú a honlap, de szerintem ők csak perforált lemezeket gyártanak. Szép, de önnmagában nem igazán hatékony, kell valamilyen anyag, pl. kőzetgyapott a panel mögé...szóval az akusztikus burkolat külső, látható rétegére lehet talán érdekes.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Urak, ezzel a megoldással, márkával van valakinek tapasztalata? http://www.locatelli-hungaria.hu/fotok/ ... latok.html
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Próbára elég lesz 2 acél gombostű, de ez a puha szivacs nagy hatással nem lesz a helyzetre.
Biztosan sűrűbb anyag a normál akusztikai szivacs, ennek viszont verhetetlen az ár/érték aránya (0 HUF/db), s talán kísérletezni jó lesz. A csupasz faltól biztosan jobb. Már pokrócok is jobb hatást hoztak, mint a semmi

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mivel tudnám ezeket feltapaszatni a falra, úgy, hogy folt nélkül le tudjam őket szedni?
Próbára elég lesz 2 acél gombostű, de ez a puha szivacs nagy hatással nem lesz a helyzetre.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Szereztem pár darab, csomagolóanyagnak álcázott akusztikai szivacs panelt

IMG_2317.jpg

Ezekkel akarok kísérletezni, hogy hová helyezzem el majd a véglegeseket, mert ezeknek a színe nem a legjobb. Mivel tudnám ezeket feltapaszatni a falra, úgy, hogy folt nélkül le tudjam őket szedni? A fal sima meszelt fehér. Blue Tack jó lehet?

Köszi
Szerintem vastagsága és tömörsége kevés lesz igazi hatáshoz. 
Helyedben blue tackkel raknék fel tépőzárat és arra tenném. A szivacsot nemhiszem, hogy magában megfogja a blue tack tartósan..de fene tudja.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Szereztem pár darab, csomagolóanyagnak álcázott akusztikai szivacs panelt

Ezekkel akarok kísérletezni, hogy hová helyezzem el majd a véglegeseket, mert ezeknek a színe nem a legjobb. Mivel tudnám ezeket feltapaszatni a falra, úgy, hogy folt nélkül le tudjam őket szedni? A fal sima meszelt fehér. Blue Tack jó lehet?

Köszi

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Valami szép, odaillő faliszőnyeg.  Nem kell mindenáron akusztikai ketyerékben gondolkozni.

Szia igen lehet igazad van ma próbáltam egy kèt hangelnyelö szivacsot de ugy vettem èszre hogy màr tul csillapítóttam a szobát igy asszem nem variàlok max egy diffúzert csinàlok a tv elè állitolag ezek a diffúzerek nagyon megdobják a színpadi jelenlètet inkább ebben gondolkodók

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A hallgatási pont mögötti rèsz ide gondoltam mèg egy-kèt hangelnyelö tàblát. Vàrom a segítségeteket.
Köszi mègegyszer

Valami szép, odaillő faliszőnyeg.  Nem kell mindenáron akusztikai ketyerékben gondolkozni. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”