Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd modifikáció Bodoraudio módra
Moderátor: Bodoraudio
Sziasztok!
A hét közepén lett kész egy Feri által készített tápegység, amit a Popcorn A-400-as médialejátszómhoz kértem. Erről írnék egy közepesen rövidet, ha nem bánjátok.
Köztudott, hogy az egyik legjobban kispórolt alkatrésze az ilyen kütyüknek a tápegységük, bár egy gyors belenézés kapcsán azért hamar megállapítást nyert, hogy gyakorlatilag minden pontján lehetne javítani
Egyenlőre a garancia miatt nem szerettem volna nagyon megbojgatni a készülék lelki világát, így a külső tápegység cseréje maradt a tuning tárgya.
Ma volt egy kis időm és hosszabban is meghallgattam az új tápegységgel a készüléket, bár az már az első pillanatban, napokkal ezelőtt realizálódott bennem, hogy minden forintját megérte a tuning.
A tegnapi hifi club-on kaptam egy analóg pár összekötőt és egy digitális összekötőt is kipróbálásra, amihez az útravaló csak annyi volt, hogy "majd meglátod". Hát megláttam, illetve hallottam. Majd erről is írok a végén pár sort.
Térjünk rá a lényegre, a tápegységre. Dimenzióit tekintve nagyobb lett, mint a médialejátszó maga, ami azért sok mindent elárul. A súlya is jelentős lett, de a belsejéről nem tudok semmit mondani, hiszen műkedvelő vagyok, nem szakértő. Számomra ez egy fekete doboz, amibe bemegy a kettőhúsz és kijön a 12V egyenáram. Na de a hangja ...
A tesztanyagaim között szerepelt SACD anyag is, ami 88,2kHz/24bit felbontású, illetve természetesen a jó öreg 44,1kHz/16bit-es CD hanganyagok sem maradhatnak el. Természetesen minden veszteségmentes tömörítésű tartalommal, semmi mp3
A zenei stílus is elég széles skálán mozog nálam, mert van SACD-m a Royal Philharmonic Orchesta-tól, de a Dire Straits és az Eagles sem áll tőlem távol. És persze populáris zenét is hallgatok. Ezt ma mind végig is próbáltam.
A rendszer - amin teszteltem - áll egy Arcam AVR250-ből, és egy DIY álló hangfalból, ami ugyan két utas, de a d'Apolito elrendezés és a méretei miatt elég testes hangja van jó hangszínpaddal és kellő dinamikával. Ehhez az Arcam elegendő erőt is biztosít, így egész jó párost alkotnak.
Elsőként az tűnt fel, hogy megjelentek olyan igazán mély hangok, amiket korábban csak a Denon 2930-asomból hallottam ugyanebben a láncban. Ezzel együtt a teljes tartomány sokkal tisztább és pontosabb lett. A hangszereket jól el lehet különíteni. A filharmonikusok előadásában például észrevettem, hogy a rezesek között tuba is szól. Ez korábban kevésbé volt hallható. Ugyanakkor Oliver Shanti - Tibetiyan albumában is olyan hangok jöttek elő, hogy kirázott a hideg tőle.
És persze a magas és közép tartomány is pontosodott és sokkal jobban elkülöníthetőbbek voltak a hangszerek. A térérzet is pontosabb lett. Az eddigi nagyjábóli pozíciók helyett most centire pontosan meg lehet mondani, hogy ki hol van (persze ha megfelelő ehhez a zenei anyag). Pl egy jó Jazz felvétel ilyen, de azért Roger Waters is elég ütősen szólalt meg középen.
Ezután jött a talp próbálgatás. Feritől három talpat kaptam kipróbálásra. Műanyagból, fából és fémből készülteket. Az első kettő normál lapos talp, a fém pedig egy tüske szett volt. Itt nem teljesen egyértelmű még, hogy melyiket fogom választani, de egyenlőre a műanyag áll közelebb hozzám. A fától "kattogósabban" szól, amit 10 perc után úgy érzékeltem, hogy a műanyag mintha tompítana egy kicsit és a fa talp is mennyire jó a táp alatt. A fém tüskét egyenlőre kiejtettem, mert attól elég érces hangja lett, ami jót tett a réz fúvósóknak és a mély tartománynak is, de az összkép számomra jobb volt a másik kettővel. Itt még lesz egy köröm, mert nem tudtam egyértelműen választani azért De egyenlőre a műanyagot hagytam alatta.
Itt láttam elérkezettnek az időt arra, hogy elkezdjek játszani a kábelekkel is. Eddig a pontig egy elég jó gyári coax digi kábellel volt összekötve a Popcorn és az Arcam hm.erősítőm, ezt cseréltem le Feri digi kábelére. Na most igazából ezt csak azért fogom visszaadni, mert rövid, és csak úgy tudom használni, hogy minden készülék hátra van tolva szinte falig. Szóval kell belőle egy kicsit hosszabb darab
A Bodor Audió digi kábellel elkezdett kinyílni a cucc. Olyan zeneiség kezdett jönni a hangszórókból, amit eddig itthon még nem hallottam. A hangok még pontosabbak lettek szinte minden tartományban, a zene még dinamikusabban kezdett el szólni. És itt jegyezném meg, hogy ezt a javulást a normál CD minőségű tartalom esetén sokkal látványosabbnak éreztem, mint a nagy felbontású zenék esetében. De természetesen utóbbinál is hallható változásokat hozott.
Most már érdekel, hogy milyen lehet, ha a többi kábelt (táp- és hangszórókábelek) is kicserélném. Szándékosan nem írom le, hogy eddig mi szólt, mert nem szeretnék senkit sem megbántani, úgyhogy összehasonlítást ne is kérjetek tőlem.
Az én fülemnek most ez a tápegység a műanyag talppal és Feri coax kábelével tökéletesen tetszik. Már így is olyan hangokat hallok, amik újak számomra.
És ezt a Denon-ba bekötve is megtapasztaltam, bár onnan "csak" dvd anyaggal tudtam tesztelni, de ott is jól hallható javulást eredményezett.
Ezek után kedvet kaptam az analóg összekötő kipróbálására is, ahol szintén egy nívós gyári kábelt cseréltem ki Bodor Audio-ra. Itt a rendszer egy CA szett, ami áll egy C500 előfokból és egy P500 végfokból, valamint egy D300SE cd-ből. Ez volt a stereo rendszerem a házimozi mellett, de ma már egy Tannoy M2 párossal kiegészítve másodlagos rendszernek használom, illetve a számítógép is ide van kötve többek között. A kábelt a CD és az előfok közé kötöttem be.
Az eredmény itt is lenyűgöző volt, pedig azt hittem, hogy a jó kis gyári kábelem után itt nem fog meglepetés érni. Hát ért.
Elsőre kb olyan érzés fogott el, mintha az M2-esek kaptak volna a mélynyomót valahol a háttérben. Finoman elkezdtek lejjebb menni, amitől igencsak meglepődtem. Persze azért nem lettek egyből olyan testesek, mint egy jó álló hangfal, de igencsak meglepő mély hangokat hallottam belőlük a kis méretük ellenére. Természetesen a térézet itt is javult annak ellenére, hogy erről a rendszerről eddig is azt gondoltam hogy jó ebben. Nem meglepő módon közép/magas tartományon is érezhető volt a gyorsaság javulása és a dinamikusabb megszólalás.
Hát röviden ennyit gondoltam most megosztani veletek, bár szerintem így is közepesen hosszúra sikerült az irományom. Feri még ígért nekem 1-2 tápkábelt kipróbálásra és lehet hogy egy hangfalkébel is érdekelni fog ezek után. Ha erre sor kerül, arról is beszámolok majd.
Üdv
Th.
Aurender X100L streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Az átalakítások lehetnek:
Analóg kijáratot érintő
Tápegységet érintő
Digitális szekciót érintő
Csatlakozók
kábelezés
Mechanikai megerősítés
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Továbbra is várjuk a cd-dvd-blu-ray-média lejátszót tuningoltatni vágyók népes seregét.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Boldog Új Évet Kívánok!
Letelt a pihenés, kikapcsolódás ideje, így hétfőtől várom a tuningolni vágyok népes hadát
-
Vendég
Nekem egy CA optikaim van, de csak tv-hez használom, annyival jobb egy tízezres koax mozihoz, zenéhez... /jól dugod be pl.?, mivel ezeknél is számít az irány/
De szóljon ez a topik a Cd modról, én már kèt tuningos 717-esnél járok :-)
Igen, a 717-es tényleg egy kitűnő példány, gyönyörűen megépített, még ránézni is jó érzés, de mivel sajnos már túladtam rajta(fillérekért...) kár rágondolni. De nem tuningoltatnám már a hang irányában, csak futóműként használnám a stabil megépítése miatt, mivel a külön dac-kal sokkal jobb hangot lehet elérni(főleg ha már van is), meg azóta lett Philips CD 204, azt nehéz überelni, azon már "alakítottunk" sokat.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Kedves Feri !
Van nékem egy Philips DVP-720SA, és egy CDR-822 játékosom. Érdeklődnék szerényen, érdemes-e bármelyikük modifikálásában gondolkodnom ? Válaszod előre is megköszönve:
Üdv. Andrejkovics Imre
U.i.: BUÉK nektek, és minden kedves "olvasódnak"
Kedves Imre!
Minkét készülék hangján van mit javítani.
Javasolnám hogy hozd el mindkét lejátszót, aztán eldöntjük melyik lesz a befutó.
Üdv:
B.F.
Kedves Feri !
Van nékem egy Philips DVP-720SA, és egy CDR-822 játékosom. Érdeklődnék szerényen, érdemes-e bármelyikük modifikálásában gondolkodnom ? Válaszod előre is megköszönve:
Üdv. Andrejkovics Imre
U.i.: BUÉK nektek, és minden kedves "olvasódnak"
Köszönöm mindenkinek a részletes válaszokat, igaz egyesek gyenge elméjűnek hisznek(muv.imi), de nem erről van szó, hanem arról, hogy én optikait használok(nem alapkábel), van coaxom is, de nem volt jobb, úgyhogy nem is haladtam tovább azon a vonalon, csak éppen nem mindegy, hogy a lejátszót érdemes-e fejleszteni ebbe az irányba. De akkor lehet maradok ebben az állapotban.
Nekem egy CA optikaim van, de csak tv-hez használom, annyival jobb egy tízezres koax mozihoz, zenéhez... /jól dugod be pl.?, mivel ezeknél is számít az irány/
De szóljon ez a topik a Cd modról, én már kèt tuningos 717-esnél járok :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
-
Vendég
Köszönöm mindenkinek a részletes válaszokat, igaz egyesek gyenge elméjűnek hisznek(muv.imi), de nem erről van szó, hanem arról, hogy én optikait használok(nem alapkábel), van coaxom is, de nem volt jobb, úgyhogy nem is haladtam tovább azon a vonalon, csak éppen nem mindegy, hogy a lejátszót érdemes-e fejleszteni ebbe az irányba. De akkor lehet maradok ebben az állapotban.
Igazából nem lettem okosabb a beírásoktól, minden esetre a tudomány álláspontja szerint az üvegszálon sokkal tökéletesebb a jel, mint a fémhuzalon, ennek ellenére mindenki a coax kábeleit cserélgeti, bár számomra ködös, hogy 1,0 és 1,0 között mi a különbség...hogy ezüstön fut-e vagy rézen, ez nem hang...
De jó is lenne, ha ilyen egyszerűen menne a dolog /1-0/. Az optikai csatlakozás legnagyobb problémája a csatlakozók,csatlakozási pontok minősége,stabilitása nem pedig, hogy magában az üvegszálban milyen tökéletesen fut a jel. A jel pedig változik ha tetszik ha nem attól függően milyen anyagon /ezüst,réz stb../ halad keresztül.Sőt különböző technológiai eljárásokkal meg lehet változtatni az anyag szerkezetét is. Ez a változás viszont számokkal nem igazán kimutatható,ha mégis csekély az eltérés. Ugyanez a helyzet a HDMI kábelekkel is. Maga a jel erőssége /azért a hosszúság számít/ és megléte ugyanaz lesz az olcsó és drága kábelnél is. Hiszen erre tervezték mindkettőt. A jel maga tökéletesen átmegy mindkettőn. Viszont a hogyan?-ban van eltérés. A vezetők száma,keresztmetszete,a vezető tisztasága,árnyékolása, és nem utolsó sorban a csatlakozók anyaga,stabilitása,csatlakozási pontok milyensége ill minősége /forrasztás,csavarozás,hidegen sajtolás stb../.
Ha ezekről nem veszel tudomást, akkor is léteznek. Ha nem látod,hallod a különbséget akkor sincs baj, mert nem kell megvenned őket. Ha minden csak a logikán alapulna /1-0/ soha nem lenne fejlődés, nem keresnénk új utakat. Szerintem érted, hogy mit akarunk elmondani neked, csak max. nem fogadod el ezeket. Mindenki különbözik. Van amiben én sem hiszek.
Aurender - Marten Design
Igazából nem lettem okosabb a beírásoktól, minden esetre a tudomány álláspontja szerint az üvegszálon sokkal tökéletesebb a jel, mint a fémhuzalon, ennek ellenére mindenki a coax kábeleit cserélgeti, bár számomra ködös, hogy 1,0 és 1,0 között mi a különbség...hogy ezüstön fut-e vagy rézen, ez nem hang...
Van az elmélet, és van a gyakorlat.
Nem nehéz megcselekedni, hogy bekötsz egy hasonló árú koax és optikai kábelt. A különbség az előző javára adja magát - hang alapján. Ez a gyakorlat.
Az, hogy okosok szerint mégis jobb az optikai (ez nekem az elmélet a fentiek alapján), az vagy kacsa, vagy marketing - vagy horror áron, ami már nem éri meg. Döntse el mindenki, kinek / minek hisz. Én a fülemnek és az ár / érték aránynak.
Amint valaki becsönget, hogy "ezt hallgasd meg", én meghallgatom és megmondom: na, így találkozik az elmélet és a gyakorlat nálam, kábeleknél is :-)
Engem speciel a "miért" különösebben nem érdekel, de díjazom a kíváncsiságod. Őszintén.
(ja, és a hdmi-ről is hasonló véleményem vagyok... Sajnos)
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Ezt már egyszer elmagyarázták neked, nulla eredménnyel. Vegyél üveg optikai kábelt, tudományosat, és meg van oldva a problémád, és akkor nem kell valakinek kéthetente elmagyarázni azt, amit nem tudsz megérteni.
-
Vendég
Kedves bitaking!
Lehet jobb hangot elérni vele, de neked kell eldöntened hogy tényleg ez az a készülék amire költeni szeretnél?
Egyszerű alap modell, ami nem feltétlen jelent rosszat.
Az optikai kábelekről sok beírás született már itt az avx fórumon is/érdemes utána nézni/.
A jó üveg optikai kábel nagyon drága, az átalakítókról meg nem is beszélve.
Keress meg ha érdekel a mód.
Üdv:
B.F.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Kedves bitaking!
Lehet jobb hangot elérni vele, de neked kell eldöntened hogy tényleg ez az a készülék amire költeni szeretnél?
Egyszerű alap modell, ami nem feltétlen jelent rosszat.
Az optikai kábelekről sok beírás született már itt az avx fórumon is/érdemes utána nézni/.
A jó üveg optikai kábel nagyon drága, az átalakítókról meg nem is beszélve.
Keress meg ha érdekel a mód.
Üdv:
B.F.
-
Vendég
És még egy kérdés. Miért inkább a "régi" koaxális kimenetet használják digitális jel átvitelre többen(és vásárolnak egyre drágább kábeleket), mikor az optikai kábel számít a legkorszerűbb(ezáltal tökéletesebb) technológiának?
-
Vendég
Hmm, sajnos a DV-717-en túladtam, mert csalódtam a hangjában, pedig mennyire vágytam rá, egy kész remekmű, egy dizájnbajnok, masszív felépítés, egyszerűen gyönyörű...Na, mindegy! Most egy Onkyo DX-7333-at használok futóműnek az optikai kimeneten keresztül. Ezen a vonalon is van értelme a tuningnak?
Köszönettel: B.I.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Igen, ez valóban egy nagyon jó alap.
Már több is átalakult általunk, és mindig nagyon meg voltak elégedve vele.
A korábban felmerült Pioneer DV-717-esről egy témába vágó, rövidnek indult szösszenet
Enrico korábbi, igen jól sikerült beszámolójában sejtelmesen már felbukkant egy Pioneer DV-717 dvd-lejátszó, ill. rá vonatkozó utalás. Ezt anno még én vettem meg tőle, mivel korábban javasolták, én meg jól meghallgattam, és erős fixációmmá vált, hogy ennek az egykori Pio dvd-csúcskészüléknek biza' igen jó hangja van, és összehallgatva akár nevesnek és jónak mondott modernes cd-játszókkal, igencsak helytáll.Gyári állapotában is, analóg kimeneten is
Számomra azért volt még különösen pikáns a téma, mivel kb. 3 éve nem hallgatok gyári állapotú cd-játszókat, szerény véleményem szerint nem igazán van alapállapotban jó hangjuk. Így NAD, Marantz, SONY, Yamaha, Copland stb. cd-lejátszók tuningolása után ebben a DV-717 alapban véltünk még komolyabb feljebblépési potenciált kihallani, és tuningra érdemesnek ítéltük a készüléket.
És akkor így egyszer csak eljutottam vele Ferihez, akivel meghallgattuk (korábbról volt már 717-es tuningos tapasztalata), mondott előzetesen 1-2 dolgot, én is kértem és kérdeztem ugyanennyit, és a páciens ottmaradt ráncfelvarrásra.
Nem fokoznám tovább a hangulatot (nem is értek technikailag különösebben hozzá, amit a 2 elálló fülemmel pótlok), az alábbi átalakítások történtek (ill. Feri majd jól kiegészíti, ha kihagytam valamit):1.) IEC-aljzat2.) a készülék teljes analóg részének cseréje (egyedi beállítások, külön táp az analóg és a digit szekciónak is, stabilizátorok, kondik, pufferkondik cseréje)3.) órajel-generátor finomhangolása4.) és a legfontosabb: a Scart-csatlakozó-panel kiiktatása :-) (magyarul hátulról lyukas a készülékház)
Kisebb malőrök elegáns megoldása után a lényeg: elkészült, egy hálózati leválasztó-trafó segítségével gondtalanul beillesztésre is került a jelenlegi, elektronikailag véglegesnek tekinthető sztereó rendszerembe.
A hangjáról: igen nehéz leírni, igazából hallani kell, netán konkrétan összehallgatni más lejátszókkal (én gyári 717-essel is 'visszaeresztettem'). Mert én ebben hiszek, nem a "gyurcsókos távgyógyi"-kban...
Azért megkísérlem körbeírni a kapott hangot 1. a panoráma, a zene térhatása, zenekar leképzése még jobban megnőtt minden irányban,2. kiemelkedően precíz, tiszta és valós hangszerhangok, levegős elrendezés (néha már túl sterilnek érzem - de nagyon jó :-) az énekes szinte kilép / kikacsint a centerből ...3. egységes hangkép, teljesen kiegyenlített - nem lóg ki semmi sem, de ugyanakkor nem is hiányzik semmi sem ...4. kiemelkedő felbontás és dinamika :-)
Szóval jól sikerült, nem bántam meg. Sőt
Magamnak csináltattam hosszabb távra, nekem így nagyon jó is lesz. Köszi Feri!
Páran már hallották is, és visszaigazolták. Másnak is megmutatom, aki tényleg kíváncsi-fáncsi, mert én ebben hiszek."Sőt, miazhogy!"
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Tegnap egy lossless dac került hozzám javításra.
Tönkrement a bal oldali d/a ic, ami egy pcm1704 típus.
Szerencsére volt egy pár pcm 1704K d/a ic-m így nem volt probléma a csere.
Javítás után meghallgattam a készüléket, és meg kell mondjam gyönyörűen muzsikál.
Folyt köv...... később /táp/
Ahogy ígértem tovább folytatódott az Olive 3HD készülék átalakítása. A mostani téma a készülék táp részének megvizsgálásával,feljavításával és a lehetőségek, megbeszélésével kezdődött. Egyeztettem egy találkozót Feri-vel és már vittem is hozzá a masinát. Barátságos fogadtatás,mint mindig. A háttérben diszkréten a Classic 40 szolgáltatta a zenét Bodor elektronikák társaságában. A készüléket együtt szétszedtük /néha elkél egy harmadik kéz is/.
Először is kibogozta Feri, hogy minek /alaplap,meghajtó,merevlemez/ mennyi tápra van szüksége, a kábelek honnan hová tartanak. Jelen esetben az átalakítás a felesleges dolgok kiszedésével indult.Így esett áldozatul az analóg kijárati rész, ami egy külön NYÁK lapon volt az RCA csatlakozókkal együtt. Ez el lett távolítva a készülékből. Nekem nincs rá szükségem /külön dac-ot használok/.Vmint így nem kell neki táp ,kevesebb csatlakozás. Természetesen később visszatehető ha arra lenne szükség. Ezután következett a lényeg a táp rész kiszedése. Ez is egy külön NYÁK lapon kapott helyet. Korábban említettem /előző leírás/, hogy elég gyenge ez a rész . Jobban megvizsgálva azonban kiderült, hogy mégsem kuka az egész . Feri nem akar semmit ráerőltetni az emberre, főleg nem olyat ami nagyon sokba kerül és csekély lenne a fejlődés mértéke.Így megállapodtunk hogy elég lesz bizonyos alkatrészek cseréjével megoldani a fejlesztést. Kicserélődött néhány kondi,ellenállás stb. a lényeg hogy a táp rész stabilabb lett. Talán ez legjobban a merevlemeznek kedvez, de a többi rész /alaplap/ is profitál belőle biztosan. Másnap már mehettem is érte, mert készen volt.
Meghallgatás során az alábbiakat tapasztaltam: az egész megszólalás vhogy jobb lett. Mintha felnőtt volna /gyerekből-serdülő/ ha értitek mire gondolok.
Általános hifis paraméterekben mint mély, magas, térábrázolás stb. fejlődött. Úgy érzem hosszútávon /4-5 óra után is/ hallgathatóbb lett, nem fáraszt.
A fejlődés mértéke azért nem ugrásszerű és nem lépett egy másik dimenzióba a gép. Azaz nem lett belőle Mark Levinson......ha értjük egymást, de nem is ezt vártuk el tőle.
Viszont a változás szerintem jól hallható és pozitív hatású. Köszönöm Feri!
Azonban nem kell aggódni az átalakítás még nem fejeződött be. Van még egy felvonás. Erről később számolok be, mert még fejlesztés alatt van a dolog. Nem titok, a digitális rész kap még egy kis tuningot....
Folyt köv.....
Aurender - Marten Design
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Kedves Sándor!
Örülök neki hogy otthon is "átjött" az átalakítás lényege.
Természetesen nem csupán egy jelkondicionáló lett beépítve.
A gyári analóg kijárat kikerülésével egy új fetekre épülő analóg erősítő került a készülékbe.
Én szoktam mondani hogy ez már egy kész jel kondicionáló.
Saját analóg táp pedig azért került bele, mert véleményem szerint mindenképp érdemes leválasztani az analóg részt a kapcsoló üzemű tápról.
De kár a szóért, hiszen a végeredmény magáért beszél/zenél.
Szia Feri !
Vettem az adást, még csak pár lemezt sikerült meghallgatnom de ezeket végig !!!
Hogy a Tisztelt Fórutársak is tudják miről van szó:
Egy kis tuningot kértem a Bodor Audiótól, Denon Dvd 3910 analólóg kimenetének feljavítása volt a célom.
Az volt a kérésem hogy próbáljuk meg a DVD játszókra jellemző kissé forszírozott nem túl zenei hangot
hallgathatóbbá tenni. Félreértés ne legyen, a 3910-es alap helyzetben sem rossz, de a közemúltban erősítőt váltottam
és az lett az eredménye hogy az eddíg jónak tartott lemezeimet sorra vettem ki a lejátszóból, idegesített a zenehallgatás.
Pedig eddig mindig kikapcsolt, megnyugtatott. Persze voltak jó hangú felvételek is de azok lettek kevesebben.
Magyarul, ami jól szólt az nagyon jól, ami meg nem az sz..ul.
Nos, Feri az analóg kijárathoz beépített egy jelkondícionálót és ehez egy saját tápegységet .
Még csak pár órát ment a gép de nagyon tetszik, tudok ZENÉT HALLGATNI !!!
Köszönöm Feri
Üdv: JS.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Nemrég fejeztem be további készülékek átalakítását, remélem a megelégedett tulajdonosok szintén leírják tapasztalataikat.
Enrico fórumtársban egy író veszett el
Köszönöm mindenkinek a visszajelzéseket!
enrico: köszönöm. de jo lenne mashol is ennyire reszletesen olvasni !