Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ákos,kívánok neked és családodnak békés boldog karácsonyi ünnepeket a feleségem és a fiam nevében is!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7435

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Kedves Ákos!
Szeretteidnek és Neked is!!!
Osu no seishin!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: contaxg »

R.I.P. Jim Hall

http://www.youtube.com/watch?v=70QOKDLrJq4

http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Hall_%28musician%29

Par éve fellépett itthon, de a keze mar nem mozgott úgy mint régen, de a szíve helyén volt. Remek kis koncert volt.  

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

A jazz világ megint szegényebb lett egy nagyszerű zenésszel, sajnálom.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Ha megengedtek egy saját véleményt!

A zenehallgatás, mint elfoglaltság és a Hi-Fi zenélés két különböző dolog. Az egyiknél a tökéletes hangzás (ami ugye nincs, vagy csak az élő unplugged) az élvezet csúcsa, a másiknál a fokozatos előrelépés (vég nélkül).

Szerinte mi (az AVX többség) az utóbbiban utazunk.

A zeneszerető ember, elsősorban a zenét szereti mindenek felett és nem az általa tökéletesnek vélt hangzást hajszolja szükségtelen anyagi áldozatok árán!

Osztom azt a nézetet, miszerint a hifis fórumokon igen kevés, valóban a zene miatt hifizgető ember van jelen.
Az általam személyesen ismert audiophilek közül sem sok a zenét mélyen megélő, azzal együtt "lélegző" egyént tudnék felsorolni...
Persze ne felejtsük el, hogy maga a Hi-Fi az ilyen-olyan módon rögzített konzerv hangzásideálok visszajátszásáról szól és csak érintőlegesen volt-van köze a zenéhez.

A "kütyüzős" oldalról is ismerem ezt a hobbit és bevallom, hogy voltak idők, amikor egyáltalán nem a zene szolgáltatta a motivációt, de ma már teljesen máshogyan élem meg a dolgokat...
A hifi zenehallgatás lélekgyógyító, ízlés és ezáltal személyiség formáló hatású, ami elvezethet egy olyan szerencsés állapothoz, amikor a technika háttérbe szorul és egyre kevésbé lesz fontos az illető számára, hogy miből is szólal meg a zene.
Amikor fontosabbá válik egy zenemű, mint a méregdrága készülékhalmaz és kiegészítők összessége, akkor dőlhetünk elégedetten hátra... (Sajnos én sem tartok itt!)
Noha talán soha nem leszek képes elérni ezt az ideális "állapotot" azért próbálok valamiféle egyensúlyi helyzetet teremteni a két "világ" közt!

Akkor miért is van szükség kirekesztésre, megosztásra?
Szerintem sokan készakarva értik félre a hozzászólások zömét, hogy műbalhé kerekedhessen és lehessen csámcsogni egy sort a NAGY semmin.
Ez nem zenehallgatás, hifi de még csak nem is kütyüzés ez valami egészen másnak a manifesztációja!
Mindenki a saját nyúlfarknyi életét éli ezen a sárgolyón, több-kevesebb sikerrel a mindennapokban, saját értékrend, látásmód szerint és ez így van jól!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: cables »

Ha megengedtek egy saját véleményt!

A zenehallgatás, mint elfoglaltság és a Hi-Fi zenélés két különböző dolog. Az egyiknél a tökéletes hangzás (ami ugye nincs, vagy csak az élő unplugged) az élvezet csúcsa, a másiknál a fokozatos előrelépés (vég nélkül).

Szerinte mi (az AVX többség) az utóbbiban utazunk.

Vendég

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Off: Hidd el nekem, hogy ez kerül a legtöbbe. Megveszel valamit, ami kis lépésnek tűnik, majd kiderül, hogy nem az és fél év múlva eladod féláron. Majd ehhez hozzáraksz egy kicsit és ez így megy vég nélkül. Erre szokták azt mondani, hogy szegény ember nem engedheti meg magának, hogy olcsó dolgot vásároljon.
De nem akarom én itt az észt osztani. Mindenki úgy szórja szét a pénzét, ahogy jónak látja. Nekem az első lemezjátszóm (amit annak lehet nevezni) egy Lenco 830DD volt (20 évig) . A  második egy SME 20/2A (ma is az van). Az első erősítőm (20 évig) saját építésű DIY, a második egy Mark Levinson No.383. Ha félévente csereberéltem volna, 20 év alatt a sokszorosát dobtam volna ki az ablakon és egyhelyben topogtam volna.
ON. 

Hát igen, sok féle igazság létezik. Az igaz, hogy mindent csak jó nagy bukóval lehet eladni(már ha egyáltalán el lehet), de az is benne van, hogy többet kell próbálni, hogy mi illik a rendszeredbe, mert tesztek, vélemények adhatnak egy támpontot, de a "boldogsághoz"az édes kevés.

Vendég

ValhallA világa

Kénytelenek vagyunk aprókat lépni előre, és az eladott cuccoshoz egy kicsit mindig hozzátenni(ha sikerül) és így fejlődni(sajna ez sem mindig sikerül).
Off: Hidd el nekem, hogy ez kerül a legtöbbe. Megveszel valamit, ami kis lépésnek tűnik, majd kiderül, hogy nem az és fél év múlva eladod féláron. Majd ehhez hozzáraksz egy kicsit és ez így megy vég nélkül. Erre szokták azt mondani, hogy szegény ember nem engedheti meg magának, hogy olcsó dolgot vásároljon.
De nem akarom én itt az észt osztani. Mindenki úgy szórja szét a pénzét, ahogy jónak látja. Nekem az első lemezjátszóm (amit annak lehet nevezni) egy Lenco 830DD volt (20 évig) . A  második egy SME 20/2A (ma is az van). Az első erősítőm (20 évig) saját építésű DIY, a második egy Mark Levinson No.383. Ha félévente csereberéltem volna, 20 év alatt a sokszorosát dobtam volna ki az ablakon és egyhelyben topogtam volna.
ON. 

endreihifi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 50

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: endreihifi »

Apukám, én is(meg sokan rajtam kívül még) vágynának ilyen szintű kábelekre, csak nem keresünk annyit, mint a "külföldiek", meg lassan már a kínaiak... Inkább örüljetek, hogy ti minden gond nélkül ennyit tudtok áldozni a hobbitokra. Sajnos ez a magyar helyzet, nem a kütyüzés! Kénytelenek vagyunk aprókat lépni előre, és az eladott cuccoshoz egy kicsit mindig hozzátenni(ha sikerül) és így fejlődni(sajna ez sem mindig sikerül). A politikusaink is ilyenek, fogalmuk sincs mi megy ebben az országban. Persze, ha az ember pénzzé tenné az otthonát, összerakhatna egy jobb rendszert...
...aszongyák, hogy az lesz gazdag, aki kevesebbet költ a hobbijára, mint amit megengedhetne magának. Más kérdés, hogy miként jobb meghalni: gazdagon vagy szegényen? Vagy esetleg a harmadik módon?   

Vendég

ValhallA világa

Ennyit a hazai piacról (itt).
Komolyan mondom, lassan nem hiszem el, hogy minden normális cuccot külföldiek vesznek meg. Egyre több kínai is nálunk vásárolja a kuriózumokat.
Ugyanakkor az állandó cserebe meg sokkal többe kerül, mintha 5-10 évente venne valaki egy jobb darabot és azt hallgatná boldogan.
Persze akkor hova lenne hifizés, kütyüzés?
Mi abban a jó, hogy veszek valamit és azt csak hallgatni kell?

Apukám, én is(meg sokan rajtam kívül még) vágynának ilyen szintű kábelekre, csak nem keresünk annyit, mint a "külföldiek", meg lassan már a kínaiak... Inkább örüljetek, hogy ti minden gond nélkül ennyit tudtok áldozni a hobbitokra. Sajnos ez a magyar helyzet, nem a kütyüzés! Kénytelenek vagyunk aprókat lépni előre, és az eladott cuccoshoz egy kicsit mindig hozzátenni(ha sikerül) és így fejlődni(sajna ez sem mindig sikerül). A politikusaink is ilyenek, fogalmuk sincs mi megy ebben az országban. Persze, ha az ember pénzzé tenné az otthonát, összerakhatna egy jobb rendszert...

Vendég

ValhallA világa

Sajnos ez a "csodálatos" kábel sem maradt itthon... Holnap utazik Taipei-be.
Ennyit a hazai piacról (itt).
Komolyan mondom, lassan nem hiszem el, hogy minden normális cuccot külföldiek vesznek meg. Egyre több kínai is nálunk vásárolja a kuriózumokat.
Ugyanakkor az állandó cserebe meg sokkal többe kerül, mintha 5-10 évente venne valaki egy jobb darabot és azt hallgatná boldogan.
Persze akkor hova lenne hifizés, kütyüzés?
Mi abban a jó, hogy veszek valamit és azt csak hallgatni kell?

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Ez egy gyakorlatilag beszerezhetetlen kábel. Én ismerem azt a tulaját, aki a monoblokkjaihoz vágatta el az 1m-es szálakat.
Ha valaki monoblokkban gondolkodik és az erősítőket be tudja tenni a hangfal mögé, ennél jobb kábelt aligha talál magának.
Nekem az ezzel gyakorlatilag azonos és még ennél is ritkább LS 250 GOLD van. Csodálatos kábel. Imádom. Ma az Emperor Double Crown szintje lenne ez a kábel.

http://www.enjoythemusic.com/superiorau ... series.htm

Sajnos ez a "csodálatos" kábel sem maradt itthon... Holnap utazik Taipei-be.

Vendég

ValhallA világa

Ez egy gyakorlatilag beszerezhetetlen kábel. Én ismerem azt a tulaját, aki a monoblokkjaihoz vágatta el az 1m-es szálakat.
Ha valaki monoblokkban gondolkodik és az erősítőket be tudja tenni a hangfal mögé, ennél jobb kábelt aligha talál magának.
Nekem az ezzel gyakorlatilag azonos és még ennél is ritkább LS 250 GOLD van. Csodálatos kábel. Imádom. Ma az Emperor Double Crown szintje lenne ez a kábel.

http://www.enjoythemusic.com/superiorau ... series.htm

Emperor Double Crown: $62,000 for 2.5 meter length

Eladó: Siltech LS288 G3 GOLD 4 X 0.5m hosszúságú jumper kábelek.
(Az áttörést hozó G3 technológiával gyártott termékpaletta ékköve, amely nagyban hozzájárult a Siltech legendás hírnevének megalapozásához!)

Igen ritka darab és a mai napig a Siltech legjobb hangzású kábelei között tartják számon.
Különlegessége, hogy az Siltech-től megszokott ezüst-arany vezetőket kiegészítették kettő szál 0,3mm átmérővel rendelkező színarany vezetőszállal!
Egyik oldalon gyári Siltech SSP(ezüst-arany), míg másik oldalon WBT-0660Ag villákkal szerelve.

Irányár 220ezer Ft/pár

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Eladó: Siltech LS288 G3 GOLD 4 X 0.5m hosszúságú jumper kábelek.
(Az áttörést hozó G3 technológiával gyártott termékpaletta ékköve, amely nagyban hozzájárult a Siltech legendás hírnevének megalapozásához!)

Igen ritka darab és a mai napig a Siltech legjobb hangzású kábelei között tartják számon.
Különlegessége, hogy az Siltech-től megszokott ezüst-arany vezetőket kiegészítették kettő szál 0,3mm átmérővel rendelkező színarany vezetőszállal!
Egyik oldalon gyári Siltech SSP(ezüst-arany), míg másik oldalon WBT-0660Ag villákkal szerelve.

Irányár 220ezer Ft/pár

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Gondolom az életben is csupa gőg Hackett bácsi.  

http://www.youtube.com/watch?v=wraejmyAK5w

Jó Zenét!

A napokban Steve Hackett bácsi lesből támadva összefirkálta a Live In Japan DVD-met!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Chuck Loeb

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

A héten megérkezett hozzám az Aura Reference XLR kábel.
Az Aura pozitív tapasztalata után kíváncsi voltam, ez miben nyújt többet.
Pár nap hallgatás és különböző helyekre történő bekötés után annyit mondhatok, ez a kábel bizony jobb az Auránál (nálam legalább is jobban teljesít).
Megtartotta az Aura hihetetlen bársonyos simaságát, telt középtartományát és fantasztikus mélyeit kiegészítve egy olyan selymes csillogással, amit eddig csak a legjobb ezüst kábelekből hallottam.

Tegnap kísérletképpen a Led Zeppelin II-őt raktam fel DSD LP ripen. A szokásos hangerőt sokszorosára nyomtam fel. Nem tudtam olyan hangosra venni, hogy egy csöppet is bántóvá váljon a hang. Csak egyre jobb lett - szegény szomszédok, remélem szeretik a Zeppelint.

Csak gratulálni tudok az Aura Reference-hez.

Köszönöm Gábor!

Annyit tennék hozzá, hogy természetesen az Aura Standard-től jóval magasabb minőségi kategóriát képvisel a Reference.
Simább, nagyobb felbontású, még természetesebb megszólalású, gyakorlatilag a Standard verzió négyzetre emelésének is tekinthető.

Persze ezen minőségi többlet kiaknázásához elengedhetetlenül szükséges a referencia minőségű lánc megléte!
Megfelelő minőségű rendszer birtokában viszont okafogyottá válnak és elenyésznek egy szempillantás alatt az ezerszer feltett:  "Mennyi százalékkal jobb, mint az Aura Standard?" típusú kérdések.

A szomszédoknak.:

Vendég

ValhallA világa

A héten megérkezett hozzám az Aura Reference XLR kábel.
Az Aura pozitív tapasztalata után kíváncsi voltam, ez miben nyújt többet.
Pár nap hallgatás és különböző helyekre történő bekötés után annyit mondhatok, ez a kábel bizony jobb az Auránál (nálam legalább is jobban teljesít).
Megtartotta az Aura hihetetlen bársonyos simaságát, telt középtartományát és fantasztikus mélyeit kiegészítve egy olyan selymes csillogással, amit eddig csak a legjobb ezüst kábelekből hallottam.
Jelenleg a láncomban Siltech Royal Signature G7 Princess XLR-ek vannak, tehát nem alacsony a léc. Az Linn Akurate DSM és az előfok közé kötve egy másik szintre emelte az Akurate hangját. Az egész hangzás lenyugodott, mégis légiesen könnyed, eszköztelen lett. A Siltech-el kicsit izgágább, de vékonyabb, testetlenebb a hang. Az Aura Reference-el utolérte a Lumin csodálatos simaságát, testességét, felbontását. Ezután a Lumin és az előfok közé kötöttem. A hatás hasonló, csak egy magasabb szintre emelte az egész hangzást. A hangszerek, előadók mintha ott állnának a térben előttem. Talán a rendkívüli zajtalansága miatt a hangszerek, előadók tapinthatóvá váltak. A hangszerek lecsengései, a leghalkabb és legfinomabb részletek, rezdülések a valós hangélményt nyújtják. Végtelenül sima, kiegyensúlyozott a hang, de ez a simaság nem megy a felbontás rovására. Minden apró rezdülés érezhető. A hangszerek teste tapintható. A zenehallgatás egy pillanatig sem fárasztó még agyament hangerőkön sem. Tegnap kísérletképpen a Led Zeppelin II-őt raktam fel DSD LP ripen. A szokásos hangerőt sokszorosára nyomtam fel. Nem tudtam olyan hangosra venni, hogy egy csöppet is bántóvá váljon a hang. Csak egyre jobb lett - szegény szomszédok, remélem szeretik a Zeppelint.
De még a hagyományos CD rip-ek is sokat javultak. 
Szóval nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan eladó sorba kerül néhány Siltech kábelem ( G7 Princess XLR, G3 SQ 88 GOLD RCA és XLR - ezek ultra ritka kábelek, nem tévesztendő össze a G3 SQ 88 Silver-Golddal).
Csak gratulálni tudok az Aura Reference-hez.

Végre-valahára(Valhallára) elkészült az AURA Reference! 

Platina, arany vezetők, referencia minőségű Furutech XLR csatlakozókkal szerelve.
(Furutech CF-601M Rhodium & Furutech CF-602F Rhodium)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

"Csökken az USB csatlakozó mérete
(Rendet vágnak a mostani kavalkádban)

Az USB-csatlakozók következő generációja ugyan sávszélessében nem nyújt többet, de a mai eszközökhöz igazodóan kisebb lesz és bármilyen irányból bedughatjuk majd.  Az USB 3.0 Promoter Group és az USB Implementers Forum (USB-IF) közösen kezdte kifejleszteni az USB-csatlakozók következő generációját. Az USB 3.1 és az USB 2.0 szabványokon alapuló új USB Type C csatlakozó sokkal kisebb lesz, mint jelenlegi társai, körülbelül akkora, mint az USB 2.0 Micro B. Az új, kisebb csatlakozónak köszönhetően vékonyabb termékeket készíthetnek majd a gyártók, anélkül, hogy a magas adatátviteli sebességről és az integrált áramellátásról le kelljen mondani. A két csoport kiemelte, hogy az új csatlakozó miatt a felhasználóknak nem kell majd arra figyelniük, hogy miként kötik össze az eszközöket, a csatlakozók ugyanis minden esetben illeszkedni fognak. Vagyis megszűnik az elmúlt két évtizedben tapasztalt probléma, amit a portok egymástól eltérő alsó és felső oldalai okoztak.

Az új megoldásnak lesz azonban egy komoly hátránya is: nem lesz kompatibilis a régi szabványokkal, ezért a régi és az új csatlakozókkal rendelkező eszközök összekötéséhez szükség lesz adapterekre és különleges kábelekre. Az USB Type C port végleges specifikációit várhatóan 2014 közepén fogadhatják el, ekkor jelenhetnek meg a piacon az első USB 3.1-kompatibilis külső vezérlők is. A hosszú távú cél az, hogy a Type C USB váltsa fel az összes csatlakozószabványt, ide értve a Micro- és a Mini-USB-t is, amelyek elsősorban az okostelefonokon, táblagépeken és digitális fényképezőgépekben találhatók meg."

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Happy Birthday Mr. Pastorius!

http://www.youtube.com/watch?v=cw9wsh9yj6M

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”