Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Már nincs kedvem ezen vitatkozni, csak az a baj, hogy van egy pár nagytudású, aki viszi félre az embereket, hogy a nevet vegyétek, meg nem jó a nagy, mert a kicsi is jó. Persze lehet jó, csak ha picit élvezetesebb hangerőre mennék, akkor megdöglik, mint a fos. A polk psw 110 subot is hallottam a havernál, nem volt vele gond, csak amikor emeltünk a hangerőn, hogy egy kicsit évezzük az élményt, akkor jöttek a problémák és gyorsan vissza is kellett venni, mert szar volt. Utána cserét egy nagyobbra (nem mondom, hogy mire) és az kis teljesítményen is jó volt és a nagyot is kényelmesen bírta. Erre mondom, hogy a panelba, suttogós mozihoz nem kell nagy, de azt is aláírom, hogy két kisebbel is lehet jókat mozizni, nem vitás.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
A saját példám:
Volt egy 38 centis hangszórós 70 kilós subom hatalmas dobozban. Sohasem tetszett a hangja. Bántó volt, de ugyanakkor a Képlet repülős jelenete alatt majdnem betörte az üvegeket.
A Monitor Audio önmagában jó volt, de a Show-n a nagyteremben hallott mélyhangok után úgy gondoltam kiegészítem egy másikkal.
Hulk-nál a kettővel majdnem azt hallom, amit ott egy "kicsit" finomabban, de normál mozihoz az új kicsike 2x20-as sub is megfelel.
Demóhoz jó a kettő és kell is, de nemcsak akció filmeket nézek!
Én kettő 40-as subot (még egyet sem) nem tudnék elhelyezni a nappaliban, de ettől még nem csak pukk-van, amikor mondjuk partra szállnak a Ryan közlegény megmentése kezdő jelenetében!
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Látom a másik fórumon megint egymásnak fognak esni a nagy igazságérzetük miatt!
Ez lenéző volt.
Szerintem nem, csak az igazság!
Totál nem igaz az, hogy csak az lehet jó, ami nagy! (subnál!)
Ez meg totál hülyeség.
Perzse a panelos és fingatós mozira igaz. Mi az igazi vérbeli, odabaszós mozishangról beszélünk nem a "figyeld most felrobban valami, pukk"-ról az csak mozicska hangocska. Lehet azt is szeretni, de ne keverjük a kettőt.
HÁZI!!!!!-moziról beszélek.
A többségnek nincs dedikált moziszobája!
Ráadásul a minőségi mélyhang, amit jó hallgatni és élvezed a mozit az nem feltétlenül odabaszós!
Olyan, amit élvezni lehet és nem csak a haverok előtt villogni a Trafó3 alatt, hogy "nézd már megrepedtek a falak - na ez odabaszott"!!
Ott is összedőlt a ház meg itthon is - 4D élmény!
Rengeteg sub csak puffog. Sok nagy lengeti a gatyaszárat, de elképesztően szar hangja van!
Nekem sokkal inkább kell egy minőségi kisebb hangszórós, de nagy teljesítményű erősítővel rendelkező sub, mint mondjuk egy Magnat Omega!
Segítség,kezdő vagyok!
Őszinte leszek. Először csak olvasgattam, utána irkáltam néhány dolgot és élveztem, ahogy sokan azonnal támadnak, utána megpróbáltam megosztani néhány élményt a CA és Anthem erősítőkel kapcsolatban, majd a Nuforce processzorról. Onkyo topik lett belőle, vagy autós topik, vagy a méret és a súly számít topik.
Ezután már csak nevettem a dolgokon, de továbbra is olvasó voltam.
Most már csak ritkán olvasok bele - szinte soha - a véleményekbe. Ezen már nevetni sem lehet! Szánalmas!
Az igények mások és ennek alapján sok esetben mást lehet ajánlani, de sajnos sokan elfeledkeznek, hogy a végeredmény - a hang! Teljesen mindegy, hogy moziról, vagy sztereóról beszélünk. Itt pedig a hang minősége a legfontosabb.
A véleményekkel nincs baj és ne csak figyelj, hanem írd le, amit gondolsz, ha valamivel nem értesz egyet! Itt meg lehet beszélni normálisan!
Ez lenéző volt.
Ez meg totál hülyeség.
Perzse a panelos és fingatós mozira igaz. Mi az igazi vérbeli, odabaszós mozishangról beszélünk nem a "figyeld most felrobban valami, pukk"-ról az csak mozicska hangocska. Lehet azt is szeretni, de ne keverjük a kettőt.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Mindent látok ám!
Őszinte leszek. Először csak olvasgattam, utána irkáltam néhány dolgot és élveztem, ahogy sokan azonnal támadnak, utána megpróbáltam megosztani néhány élményt a CA és Anthem erősítőkel kapcsolatban, majd a Nuforce processzorról. Onkyo topik lett belőle, vagy autós topik, vagy a méret és a súly számít topik.
Ezután már csak nevettem a dolgokon, de továbbra is olvasó voltam.
Most már csak ritkán olvasok bele - szinte soha - a véleményekbe. Ezen már nevetni sem lehet! Szánalmas!
Az igények mások és ennek alapján sok esetben mást lehet ajánlani, de sajnos sokan elfeledkeznek, hogy a végeredmény - a hang! Teljesen mindegy, hogy moziról, vagy sztereóról beszélünk. Itt pedig a hang minősége a legfontosabb.
A véleményekkel nincs baj és ne csak figyelj, hanem írd le, amit gondolsz, ha valamivel nem értesz egyet! Itt meg lehet beszélni normálisan!
Segítség,kezdő vagyok!
Mindent látok ám!
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Segítség,kezdő vagyok!
? Hát ezaz
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Segítség,kezdő vagyok!
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi, a kolléga javasolta,hogy próbáljam meg. És szerintem sikerült is,mert
jobb mint ha az ülő hely felé nézne.
Nem számít, hogy furcsán néz ki!
Ha kipróbáltad és így jobb a hang hátul, akkor OK!
Segítség,kezdő vagyok!
Ez jó:-)!
Valószínű ez egy rég elfeledett surround stílus "mandíner féle" ha jól emléxem:-)
Köszi, a kolléga javasolta,hogy próbáljam meg. És szerintem sikerült is,mert
jobb mint ha az ülő hely felé nézne.
Segítség,kezdő vagyok!
Helo 555bubu
Bocsi,hogy csak most,de ez van sajna
A képek ezek lettek:
http://kepfeltoltes.hu/view/131216/IMG_ ... es.hu_.jpg
Várom mindenki véleményét
Ez jó:-)!
Valószínű ez egy rég elfeledett surround stílus "mandíner féle" ha jól emléxem:-)
Segítség,kezdő vagyok!
Helo 555bubu
Bocsi,hogy csak most,de ez van sajna
A képek ezek lettek:
Várom mindenki véleményét
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Mindenképpen hallgasd meg az adott kiszemeltet-teket.
Igen tudom.
Ezért is szeretnék pl egy lefelé sugárzót is kipróbálni otthon.
Remélem egyik haver eltudja majd hozni az ő Yamahaját, igaz nem egy 315-ös csak valami kisebb, de kezdésnek az is megteszi majd
Segítség,kezdő vagyok!
Alakulakula odaát megint . Megint eljutottak egy 50 ezres kérdésből a több százezres nagyszavakig .
Spiky az a gond hogy akkora a szórás ebben az olcsóbb árszegmensben, hogy a papiros adatok szinte csak tájékozódásra se valók.
Mindenképpen hallgasd meg az adott kiszemeltet-teket.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Én is nemrégen bővítettem a rendszert egy második subbal. Brutális, nagyon jó és szuper, de amikor csak a kicsike újat kapcsolom be, akkor is elég a mély. Ráadásul a család többi tagja mindig megkér, hogy vegyem le a hangerőt.
Csak demózni tudok magamnak, egyedül a kettővel.
Fölösleges.
Igen én is olvasom.
Be durvultak a membránok.
Én is csak egy jót szeretnék venni és nem kell 40 centis szub.
Szerinted a Yamaha-ák azok jók? Pl az amit Kimi is árult a 315-ös?
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Hát igen nem nagyon vannak most a használt piacon rendes szubok.
Igen azokat is néztem, de pl most van egy eladó Klipsch 12-es, de az is sok lenne hozzám, nah meg az eladó nem nagyon válaszol a kérdésekre.
Nekem elég lenne csak egy 10-es is, de olyan meg nincs.
Kimi jókat írta 12-ről, de neki ugye nagy térbe kell.
Én is nemrégen bővítettem a rendszert egy második subbal. Brutális, nagyon jó és szuper, de amikor csak a kicsike újat kapcsolom be, akkor is elég a mély. Ráadásul a család többi tagja mindig megkér, hogy vegyem le a hangerőt.
Csak demózni tudok magamnak, egyedül a kettővel.
Fölösleges.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
A Jamo nem lehet rossz, de nem nagyon van eladó példány.
Nekem Jamo E7sub volt, az zárt és igen jól teljesített. kb 50 ezerért kapható, ha eladják.
A Magnat/Heco azért nem az igazi SZVSZ.
Ha szerencséd van, 70 ezerért kapható Klipsch sub is - azok sem rosszak!
Hát igen nem nagyon vannak most a használt piacon rendes szubok.
Igen azokat is néztem, de pl most van egy eladó Klipsch 12-es, de az is sok lenne hozzám, nah meg az eladó nem nagyon válaszol a kérdésekre.
Nekem elég lenne csak egy 10-es is, de olyan meg nincs.
Kimi jókat írta 12-ről, de neki ugye nagy térbe kell.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi szépen az infót.
Hát igen, olyan szubot szeretnék venni ami azért sokáig kiszolgál.
Eddig egy Yamaha NS-SW280-al moziztam, azt eladtam és annak keresem az utódját.
Hétfőn volt nálam tesztre egy Heco Vitas 30A, nah az durvát szólt. De az sajnos túl nagy oda hozzám, alig fért el a régi helyén. nah meg sajnos csak egy helyre tudom elhelyezni, így valami "kisebb"-et keresek. Mondjuk meghallgatnék egy lefelé sugárzót is, hogy az mit művel nálam. Mert olyat még nem hallottam, csak előre sugárzót.
Havernak egy Proson R8-a van az is tetszik, de azt mondták, hogy az hozzám kevés lenne, mert ő kb 13nm-en mozizik, nekem meg a nappali kb 20 nm-es, igaz csak a felében van a mozisziget, de ugye akkor is a teljes légeret kell nézni. Így amit javasoltak az pl egy Proson R10.
De amit szívesen meghallgatnék az egy Jamo 360, ezt is sokan dicsérik, hogy durva szub.
A Jamo nem lehet rossz, de nem nagyon van eladó példány.
Nekem Jamo E7sub volt, az zárt és igen jól teljesített. kb 50 ezerért kapható, ha eladják.
A Magnat/Heco azért nem az igazi SZVSZ.
Ha szerencséd van, 70 ezerért kapható Klipsch sub is - azok sem rosszak!
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
több szem többet lát alaon berakom ide is
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni egy kezdő házimozi szett összeállításához. Mivel egyszerre túl sokat nem tudok rákölteni, így elsőkörben egy 5.0-s rendszerben gondolkodom, később kiegészíteném egy subbal.
rész
Egy kb 4x8 méteres, téglalap alakú szoba egyik fele, kb 4x2,5 méteres van kialakítva erre a célra - ágy, tv, stb. Egy 47"-es LCD tvhez szeretném csatlakoztatni a rendszert, a tvre külső vinyóról illetve DLNA-n keresztül szoktam jó minőségű fullHD filmeket és sorozatokat átlőni. Elsősorban tehát a moziélmény lenne a fő szempont, mellékesként pedig a zene, zenei dvdk - koncertdvdk lejátszása - főleg és szinte kizárólag akkusztikus, rock, illetve dallamosabb, néha keményebb metálzenére.
A zavarodottságom abból adódik, hogy szeretném megtalálni a számomra legmegfelelőbb ár/érték arányú cuccot: nem akarok súlyos 10 - 100ezreket kifizetni a felesleges, kihasználatlan kapacitásért, de az általam minimálisan elvárt szinttől sem adnám lejjebb. Jelenleg a szobában a hely nem a legnagyobb, de jólenne egy olyan időtálló szett, ami később akár egy nagyobb nappali teljesértékű része lehet. Időtálló darabot azért keresek, mert nem szoktam sűrűn cserélgetni ezeket a cuccokat, nem ez a hobbim, így sem anyagiakban sem időben nem tervezem, hogy hosszútávon folyamatosan ebbe öljek.
Az értékhatár elég széles, gyakorlatilag 100-250 között bármi beleférhet, ha az indokolt. Pl ha van egy szett 120-ért, és mondjuk 220-ért van egy mondjuk 10%-al jobb, akkor nem mondom hogy az a kisebb különbség nekem emgéri a 100ezer pluszt, de egy jelentősebb minőségbeli különbségnél már elgondolkodom rajta.
Amiket nézegettem, az pl a
Proson Event 5.0 + Denon X500 erősítő - 139K
Wharfedale Crystal 3 5.0 + Denon X500 - 135K
Dynavoice Magic F6 5.0 - 129K, erőstővel kicsit gondban vagyok
Wharfedale Obsidian 600 5.0 - 149K + erőlködő szintén hiányzik
De bármilyen egyéb tanács érdekel. Ha esetleg nem a elgmegfelelőbb topikba írtam, valaki linkelné a jót, és akkor átmásolom oda is.
Jó helyre írtad!
A legfontosabb szerintem, hogy ne vegyél újat!
Mondjuk Wharfedale szettet is hirdettek olcsóbban, de más is beszerezhető.
Sub nélkül akármilyen kicsi a szoba, nem az igazi a mozi, bár a Wharfedale hangfalaiban van 2db 20 centis hangszóró.
Erősítőnél pedig, bár én nem nagyon szeretem az Onkyo erősítőket, az igényeidnek tökéletesen megfelelne mondjuk egy 806-os használt Onkyo erősítő!
Ezt annyiér már megkapod, mint az új Denon-t. Már talán 875-ös is elérhető hasonló áron.
Szóval, amit spórolsz a használt hangfal szetten, azt költsd szubra, erősítőből pedig használt Onkyo.
Most érdemes megvárni a januárt, mert akkor vevő nem sok van, de eladó termékek annál inkább - olcsóbban lehet vásárolni!
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Nem az igazi szerintem.
Nem tudom mennyiért vennéd, de sem a freki átvitele, sem a hangszórója mérete nem tól jó.
Nézz 25 centis hangszóróval rendelkező subot, amelyiknek minél erősebb az erősítő része!
Köszi szépen az infót.
Hát igen, olyan szubot szeretnék venni ami azért sokáig kiszolgál.
Eddig egy Yamaha NS-SW280-al moziztam, azt eladtam és annak keresem az utódját.
Hétfőn volt nálam tesztre egy Heco Vitas 30A, nah az durvát szólt. De az sajnos túl nagy oda hozzám, alig fért el a régi helyén. nah meg sajnos csak egy helyre tudom elhelyezni, így valami "kisebb"-et keresek. Mondjuk meghallgatnék egy lefelé sugárzót is, hogy az mit művel nálam. Mert olyat még nem hallottam, csak előre sugárzót.
Havernak egy Proson R8-a van az is tetszik, de azt mondták, hogy az hozzám kevés lenne, mert ő kb 13nm-en mozizik, nekem meg a nappali kb 20 nm-es, igaz csak a felében van a mozisziget, de ugye akkor is a teljes légeret kell nézni. Így amit javasoltak az pl egy Proson R10.
De amit szívesen meghallgatnék az egy Jamo 360, ezt is sokan dicsérik, hogy durva szub.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Mi a véleményetek egy KEF PSW 1000 szubról?
Mozira lenne csak és kb 20 nm-re.
Nem az igazi szerintem.
Nem tudom mennyiért vennéd, de sem a freki átvitele, sem a hangszórója mérete nem tól jó.
Nézz 25 centis hangszóróval rendelkező subot, amelyiknek minél erősebb az erősítő része!
Segítség,kezdő vagyok!
több szem többet lát alaon berakom ide is
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni egy kezdő házimozi szett összeállításához. Mivel egyszerre túl sokat nem tudok rákölteni, így elsőkörben egy 5.0-s rendszerben gondolkodom, később kiegészíteném egy subbal.
rész
Egy kb 4x8 méteres, téglalap alakú szoba egyik fele, kb 4x2,5 méteres van kialakítva erre a célra - ágy, tv, stb. Egy 47"-es LCD tvhez szeretném csatlakoztatni a rendszert, a tvre külső vinyóról illetve DLNA-n keresztül szoktam jó minőségű fullHD filmeket és sorozatokat átlőni. Elsősorban tehát a moziélmény lenne a fő szempont, mellékesként pedig a zene, zenei dvdk - koncertdvdk lejátszása - főleg és szinte kizárólag akkusztikus, rock, illetve dallamosabb, néha keményebb metálzenére.
A zavarodottságom abból adódik, hogy szeretném megtalálni a számomra legmegfelelőbb ár/érték arányú cuccot: nem akarok súlyos 10 - 100ezreket kifizetni a felesleges, kihasználatlan kapacitásért, de az általam minimálisan elvárt szinttől sem adnám lejjebb. Jelenleg a szobában a hely nem a legnagyobb, de jólenne egy olyan időtálló szett, ami később akár egy nagyobb nappali teljesértékű része lehet. Időtálló darabot azért keresek, mert nem szoktam sűrűn cserélgetni ezeket a cuccokat, nem ez a hobbim, így sem anyagiakban sem időben nem tervezem, hogy hosszútávon folyamatosan ebbe öljek.
Az értékhatár elég széles, gyakorlatilag 100-250 között bármi beleférhet, ha az indokolt. Pl ha van egy szett 120-ért, és mondjuk 220-ért van egy mondjuk 10%-al jobb, akkor nem mondom hogy az a kisebb különbség nekem emgéri a 100ezer pluszt, de egy jelentősebb minőségbeli különbségnél már elgondolkodom rajta.
Amiket nézegettem, az pl a
Proson Event 5.0 + Denon X500 erősítő - 139K
Wharfedale Crystal 3 5.0 + Denon X500 - 135K
Dynavoice Magic F6 5.0 - 129K, erőstővel kicsit gondban vagyok
Wharfedale Obsidian 600 5.0 - 149K + erőlködő szintén hiányzik
De bármilyen egyéb tanács érdekel. Ha esetleg nem a elgmegfelelőbb topikba írtam, valaki linkelné a jót, és akkor átmásolom oda is.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Mi a véleményetek egy KEF PSW 1000 szubról?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, elakadtam vele rendesen... Van egy kb alig két éves Pioneer VSX-421 erősítőm. Van az elején egy auto surround/stream direct nevű gombocska, mindig azt nyomkodom ha nézek valami filmet.Ma viszont azt tapasztaltam, hogy ha úgy megy a film, akkor nem szólnak a dialógusok a filmben.... ez mi a jó franctól lehet, tudja valaki? Most áramtalanítok mindent, de kétlem, hogy az megoldja...
Köszi bármilyen kapaszkodót
K.