Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Azt olvastam, hogy az M1S nagyon jó. De pl. Metallicára is? Azért írtam, hogy nem Vivaldi és társai fognak szólni De mondjuk mehet rajta még Eminem, Rihanna, Guns n Roses...szóval nagyon vegyes használatra lesz...
Nem véletlenül ajánlom inkább a D3.1-et.
Abban nagyobb a mélysugárzó is.
Még 2 pár van ebből.

Challanger
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Challanger »

Azt olvastam, hogy az M1S nagyon jó. De pl. Metallicára is? Azért írtam, hogy nem Vivaldi és társai fognak szólni De mondjuk mehet rajta még Eminem, Rihanna, Guns n Roses...szóval nagyon vegyes használatra lesz...
Eladó DVD gyűjteményem

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Segítsetek légyszi! Szemèlyes meghallgatásra nincs lehetőségem, de mindenképpen szeretnék vásárolni és jól választani.

Denon PMA-520AE erősítőhöz keresnék hangfalat. 15-20 m2-en használnám. Nem házibulikra, kimondottan saját szórakoztatásomra. Elsősorban nem klasszikusokat hallgatnék rajta. De ezen túlmenően elég vegyes...szinte minden. Régebbi rock, mai metal, mai slágerek, stb... Techno, dubstep és egyéb bogyós zenék szintén kizárva.

Ezek alapján ti mit ajánlanátok? Én 3-ra szűkítettem a listát, de egyéb ötleteket is szívesen várok.

- Swans M1S
- CAV DP 288
- Sound Art L2

A 3 közül az M1S torony magasan a legkomolyabb.
Nem véletlenül árulják 1000 EUR-ért a németek.
Siess, mert csak nagyon kevés van ebből és épp most is rendeltek egy ilyet

Én még ezt is felvenném a listára:
Swans D3.1

Challanger

Hozzászólás Szerző: Challanger »

Segítsetek légyszi! Szemèlyes meghallgatásra nincs lehetőségem, de mindenképpen szeretnék vásárolni és jól választani.

Denon PMA-520AE erősítőhöz keresnék hangfalat. 15-20 m2-en használnám. Nem házibulikra, kimondottan saját szórakoztatásomra. Elsősorban nem klasszikusokat hallgatnék rajta. De ezen túlmenően elég vegyes...szinte minden. Régebbi rock, mai metal, mai slágerek, stb... Techno, dubstep és egyéb bogyós zenék szintén kizárva.

Ezek alapján ti mit ajánlanátok? Én 3-ra szűkítettem a listát, de egyéb ötleteket is szívesen várok.

- Swans M1S
- CAV DP 288
- Sound Art L2
Eladó DVD gyűjteményem

AVX
V.I.P.
V.I.P.

akkor Master-Audio SPM30 -199000 Ft  1pár 
erről lecsúsztam..?

mit ajánlanátok focal chorus 715 leváltására..? Rotel RA-06 van előtte, Cables (power-r) kábelezéssel..?
esetleg a:
CAV Fi-EX wood
vagy

Swans T600F
vagy

CAV FI-II  ?

Ezt jobb lenne nem itt kitárgyalni, mert a hírdetés hátracsúszik.
Milyen hangsugárzót?
 Itt inkább.

egyébként van még 1 pár SPM20.

nuke7
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: nuke7 »

Aki Kapja Marja!

akkor Master-Audio SPM30 -199000 Ft  1pár 
erről lecsúsztam..?

mit ajánlanátok focal chorus 715 leváltására..? Rotel RA-06 van előtte, Cables (power-r) kábelezéssel..?
esetleg a:
CAV Fi-EX wood
vagy

Swans T600F
vagy

CAV FI-II  ?

charlee74
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: charlee74 »

Szia!

Árul itt valaki egy Polk Audio 5.0-ás szettet és láttam Harman/Kardon HK355-ös erősítőt is a hirdetések között. Az általad leírtakhoz szerintem ezek felelnének meg a legjobban és a keretedbe is belefér. Legalább is én erre a célra, ennyi pénzből ezeket venném meg.

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni egy kezdő házimozi szett összeállításához. Mivel egyszerre túl sokat nem tudok rákölteni, így elsőkörben egy 5.0-s rendszerben gondolkodom, később kiegészíteném egy subbal.
rész 
Egy kb 4x8 méteres, téglalap alakú szoba egyik fele, kb 4x2,5 méteres van kialakítva erre a célra - ágy, tv, stb. Egy 47"-es LCD tvhez szeretném csatlakoztatni a rendszert, a tvre külső vinyóról illetve DLNA-n keresztül szoktam jó minőségű fullHD filmeket és sorozatokat átlőni. Elsősorban tehát a moziélmény lenne a fő szempont, mellékesként pedig a zene, zenei dvdk - koncertdvdk lejátszása - főleg és szinte kizárólag akkusztikus, rock, illetve dallamosabb, néha keményebb metálzenére.

A zavarodottságom abból adódik, hogy szeretném megtalálni a számomra legmegfelelőbb ár/érték arányú cuccot: nem akarok súlyos 10 - 100ezreket kifizetni a felesleges, kihasználatlan kapacitásért, de az általam minimálisan elvárt szinttől sem adnám lejjebb. Jelenleg a szobában a hely nem a legnagyobb, de jólenne egy olyan időtálló szett, ami később akár egy nagyobb nappali teljesértékű része lehet. Időtálló darabot azért keresek, mert nem szoktam sűrűn cserélgetni ezeket a cuccokat, nem ez a hobbim, így sem anyagiakban sem időben nem tervezem, hogy hosszútávon folyamatosan ebbe öljek.

Az értékhatár elég széles, gyakorlatilag 100-250 között bármi beleférhet, ha az indokolt. Pl ha van egy szett 120-ért, és mondjuk 220-ért van egy mondjuk 10%-al jobb, akkor nem mondom hogy az a kisebb különbség nekem emgéri a 100ezer pluszt, de egy jelentősebb minőségbeli különbségnél már elgondolkodom rajta.

Amiket nézegettem, az pl a 

Proson Event 5.0 + Denon X500 erősítő - 139K
Wharfedale Crystal 3 5.0 + Denon X500 - 135K
Dynavoice Magic F6 5.0 - 129K, erőstővel kicsit gondban vagyok
Wharfedale Obsidian 600 5.0 - 149K + erőlködő szintén hiányzik

De bármilyen egyéb tanács érdekel. Ha esetleg nem a elgmegfelelőbb topikba írtam, valaki linkelné a jót, és akkor átmásolom oda is.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni egy kezdő házimozi szett összeállításához. Mivel egyszerre túl sokat nem tudok rákölteni, így elsőkörben egy 5.0-s rendszerben gondolkodom, később kiegészíteném egy subbal.
rész 
Egy kb 4x8 méteres, téglalap alakú szoba egyik fele, kb 4x2,5 méteres van kialakítva erre a célra - ágy, tv, stb. Egy 47"-es LCD tvhez szeretném csatlakoztatni a rendszert, a tvre külső vinyóról illetve DLNA-n keresztül szoktam jó minőségű fullHD filmeket és sorozatokat átlőni. Elsősorban tehát a moziélmény lenne a fő szempont, mellékesként pedig a zene, zenei dvdk - koncertdvdk lejátszása - főleg és szinte kizárólag akkusztikus, rock, illetve dallamosabb, néha keményebb metálzenére.

A zavarodottságom abból adódik, hogy szeretném megtalálni a számomra legmegfelelőbb ár/érték arányú cuccot: nem akarok súlyos 10 - 100ezreket kifizetni a felesleges, kihasználatlan kapacitásért, de az általam minimálisan elvárt szinttől sem adnám lejjebb. Jelenleg a szobában a hely nem a legnagyobb, de jólenne egy olyan időtálló szett, ami később akár egy nagyobb nappali teljesértékű része lehet. Időtálló darabot azért keresek, mert nem szoktam sűrűn cserélgetni ezeket a cuccokat, nem ez a hobbim, így sem anyagiakban sem időben nem tervezem, hogy hosszútávon folyamatosan ebbe öljek.

Az értékhatár elég széles, gyakorlatilag 100-250 között bármi beleférhet, ha az indokolt. Pl ha van egy szett 120-ért, és mondjuk 220-ért van egy mondjuk 10%-al jobb, akkor nem mondom hogy az a kisebb különbség nekem emgéri a 100ezer pluszt, de egy jelentősebb minőségbeli különbségnél már elgondolkodom rajta.

De bármilyen egyéb tanács érdekel. Ha esetleg nem a elgmegfelelőbb topikba írtam, valaki linkelné a jót, és akkor átmásolom oda is.

Az adott keretből én inkább régebbi (2-5-8 éves) nagyvasat vennék (persze ha nem a legfontosabb a HDMI kapcsolat) és valami jó használt dobozt!
Sajnos ill nem sajnos... használtban most igen jó árban hozzá lehet jutni frankó cuccokhoz!
100-140 között elég jó vasakat lehet már megfogni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Régi kérdés, végül most válaszolta meg az élet. Rega Ela 1.5 lett belőle, amiért külön köszönet jár trane kollégának. Ismerkedés folyamatban, de ma este a család remek táncos estét rendezett Cserháti Zsuzsa egyik lemezére, és az én beteg hifis hozzáállásommal szemben ők mindig jó kontrollcsoportot képeznek. 
Szóval köszönet a tanácsokért, még egyszer.

Kitűnő választás volt,    az erősítőt figyelembe véve egy Rega-val v. Royd-dal nem igazán lehet mellé nyúlni

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudom, minden relatív, de a kérdés nagyjából adott: Rega Brio 2000 mellé, főleg komolyzenéhez melyik hangfalat inkább? Rega Ela MK2, Rogers LS7t, B&W DM2, vagy valami Royd, ha megoldható (Minstrel, esetleg Apex)? Valami más, ebben az ársávban? Mindenki tegye a szívére a kezét, csukja be a szemét, és válaszoljon egyértelműen, ő melyiket választaná? Minden más szakmai indoklás ezután. Decemberben lesz aktuális, de már most ezen pörgök. Minden segítséget örömmel fogadok.
Régi kérdés, végül most válaszolta meg az élet. Rega Ela 1.5 lett belőle, amiért külön köszönet jár trane kollégának. Ismerkedés folyamatban, de ma este a család remek táncos estét rendezett Cserháti Zsuzsa egyik lemezére, és az én beteg hifis hozzáállásommal szemben ők mindig jó kontrollcsoportot képeznek. 
Szóval köszönet a tanácsokért, még egyszer.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Általánosságban mi a vélemény a Pázmándi-féle hangszórókról?

Walleye

Hozzászólás Szerző: Walleye »

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, mivel hangfal/erősítő vásárlása előtt állok, viszont gyakorlatilag nulla tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezem ( és ami azt illeti a fülem sem valami jó ). 25 négyzetméteres nappalimba szeretnék egy sztereó rendszert kialakítani, amelyet egy Dune Smart D1 media playerhez (esetleg a számítógépemhez) szeretnék csatlakoztatni. A hangminőség mellett nekem fontos, hogy könnyen kezelhető és viszonylag egyszerű legyen, ezért arra gondoltam, hogy körülnézek az aktív hangfalak között, A kérdésem az lenne, hogy a Paradigm Shif A2 és az Audioengine a5+ hangfalak alkalmasak-e egy ekkora helység "bezenélésére", illetve hogy hangminőség terén hogyan viszonyulnak egy hasonló árú erősítő/hangfal rendszerhez. Remélem nem kérdeztem ostobaságot...

SittesJoe

Hozzászólás Szerző: SittesJoe »

Sziasztok,

rész 

nufenen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: nufenen »

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Sony SS-FCR450-es szettről és egy DG 510-es erősítőről? Tudom, nem a luxus kategória, de egy Thomson DPL 570HT-házimoziszettet helyettesítene ha összejönne az üzlet. . Nagy előrelépés lenne? Jobban, szebben szólna?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Értem. A helyzet az, hogy erősítőm már van, 5.1-es.
Add el !

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Nekem Ikon2-k vannak frontként és surroundként és maxxximálisan meg vagyok elégedve a kapott hanggal!!! :-D
Osu no seishin!

charlee74
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: charlee74 »

Szia! Ebben az árkategóriában a Jamo (S6 sorozat), Tannoy (Mercury sorozat), Polk Audio (TSi sorozat) hangsugárzóit tudnám ajánlani. Mindhárom más hangzásvilág, ezért hallgasd meg előtte és az alapján dönts, hogy neked melyik tetszik a legjobban.

Bár még nem késő, hogy lecseréld az erősítődet egy rendes sztereóra és ahhoz vegyél két frontot A sokpontegy úgyis csak ámítás, hogy többet költsön a vásárló. Egy JÓ sztereó rendszerrel ugyanolyan térhatást érhetsz el (csak a jó helyen kell ülni a szobában )

saltrock

Hozzászólás Szerző: saltrock »

Az alant írt JPW  jó hangsugárzó, és az sem biztos, hogy abba a szobába kell 5.1. Vegyél egy olyan sztereó erősítőt, amin van sub kimenet, plusz filmnézéshez egy subot, a rászánt összegből a kapott hangminőséget össze sem lehet hasonlítani egy 5.1-es erősítő által produkált káosszal.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm!
Így felmerül egy olyan kérdés, hogy szerinted monitor hangfalakkal lehet/szabad 5.1-et összeállítani? Tehát monitor hanfal a frontsugárzóként.

Zs

Az alant írt JPW  jó hangsugárzó, és az sem biztos, hogy abba a szobába kell 5.1. Vegyél egy olyan sztereó erősítőt, amin van sub kimenet, plusz filmnézéshez egy subot, a rászánt összegből a kapott hangminőséget össze sem lehet hasonlítani egy 5.1-es erősítő által produkált káosszal.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen hangfala(ka)t ajánlanátok egy Marantz NR-1403 mellé. Elsősorban fontos, hogy zenében is kellemes legyen, viszont elég a középkategória, a részletező hangfalakat nem tudnám megfizetni. Másodsorban filmezésre lenne használva, illetve Playstation 3-on való játszáshoz. Ami fontos lehet még, hogy a szoba elrendezés kedvezőtlen 19 nm "L" alakban. Használt is szóba jöhet. A rá szánt összeg egyenlőre 100E Ft. Tudom ennél illene többet rászánni, de attól sem riadok el, hogy egyenlőre most front párt vennék csak, s később bővítenék.
Nézegettem Dynavoice Challenger M-63-at frontnak, illetve Kef C5-t, használtban találtam egy pár Kef Q4-et 72 E Ft-ért.

Tannoy
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

saltrock

Én a fentieket nem erőltetném, az eladó hangsugárzók között van több is, ami sokkal jobb. Ebbe a szobába egy közepes méretű, zárt monitor, felelne meg leginkább, mondjuk egy JPW AP2-es, valaki árul is egyet 50 ezer Forint körüli összegért, ha teheted próbáld ki.
Köszönöm!
Így felmerül egy olyan kérdés, hogy szerinted monitor hangfalakkal lehet/szabad 5.1-et összeállítani? Tehát monitor hanfal a frontsugárzóként.

Zs

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy milyen hangfala(ka)t ajánlanátok egy Marantz NR-1403 mellé. Elsősorban fontos, hogy zenében is kellemes legyen, viszont elég a középkategória, a részletező hangfalakat nem tudnám megfizetni. Másodsorban filmezésre lenne használva, illetve Playstation 3-on való játszáshoz. Ami fontos lehet még, hogy a szoba elrendezés kedvezőtlen 19 nm "L" alakban. Használt is szóba jöhet. A rá szánt összeg egyenlőre 100E Ft. Tudom ennél illene többet rászánni, de attól sem riadok el, hogy egyenlőre most front párt vennék csak, s később bővítenék.
Nézegettem Dynavoice Challenger M-63-at frontnak, illetve Kef C5-t, használtban találtam egy pár Kef Q4-et 72 E Ft-ért.

Én a fentieket nem erőltetném, az eladó hangsugárzók között van több is, ami sokkal jobb. Ebbe a szobába egy közepes méretű, zárt monitor, felelne meg leginkább, mondjuk egy JPW AP2-es, valaki árul is egyet 50 ezer Forint körüli összegért, ha teheted próbáld ki.

saltrock

Sziasztok!

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: hubee »

Elég szomorú...

Tetszik ez a hangfaluk, meghallgattam volna.

ATC hifi sorozatú hangsugárzókat forgalmaz valaki idehaza? Csak a pro dobozokat találtam meg a hitspace-nél.. :S

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sziasztok !

A következő a kérdésem: Külföldön dolgoztam és vásároltam pár éve egy Dali concept c2 hangfalat (ill. kettőt). Nagyon keveset hallgattam, szinte csak néhány órát, olyanok mint az újak, viszont a barátomnál hallottam nem rég  hasonló árkategóriájú hangfalat viszont az álló azaz teljes értékű hangszóró volt nem pedig ilyen polcra való mint az enyém, szeretném lecserélni az enyémeket, milyet ajánlotok hasonló árkategóriában (60-70 ezer forint) az erősítőm nad c315 bee.
köszönöm.

Szerintme egy régebbi Acoustic Energy, vagy egy Tannoy jó lehetne a kis NAD mellé. Például AE EVO 3, Tannoy R2.
Naim-ZU

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”