Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Narumon »

A héten megérkezett.

DSC06673.JPG

A hetyefüttye burrá-rum... hol lehet ezt kapni?

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Én ma a Djabe koncertlemezét hallgattam végig egyik kedves fórumtársam jóvoltából.
Köszönöm ezúton is Valhalla.
Nagyon jó zeneanyag, a minőség pazar. Csodálatosan zajtalan a lemez, nagyon sima és telt hangzással. Koncert lemezhez képest meglepően jó hangminőséggel.
Számomra az első Djabe lemezek inkább öncélú effektekkel voltak teli, amit persze jó volt hallgatni, szó se róla.
Viszont ezen a lemezen igazán kitűnő zene is található.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Ráadásul Steve Hackett közreműködésével, ami már magában is unikum. A lemez mastering digitális felvétel, analógra átírt változatáról készült, amit egyébként kicsit furcsának tartok. Miért nem csinálták meg direktben a digitális felvételről?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

köszönöm a visszajelzéseiteket. Nagyon jó kezdeményezés ez a Csík lemez ebben a fizikai hanghordozóktól mentes silány világban.
stílusuk nagyon távol áll tőlem, de remélem, hogy egyre többen kezdik el kiadogatni lp-n a cuccaikat itthon is, nemcsak külföldön

istenigazából tavaly kezdtem el gyűjteni főleg a régi kedvencek lp-it újonnan kiadva. az iron maiden 80-89 közötti cuccaival telt az elmúlt 1-1.5 évem, esküszöm, visszatért az a gyerekkori öröm, ami 20 éve kapott el újra, mikor 1-2 lp-t meghozott a postás és kibontottam a csomagokat.
új év, új remények, a dream theater sorból pár lemezt beszedtem, szerencsére nem tétlenkednek, adogatják ki a régi lemezeket szépen sorban 

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

köszönöm a visszajelzéseiteket. Nagyon jó kezdeményezés ez a Csík lemez ebben a fizikai hanghordozóktól mentes silány világban.
Én ma a Djabe koncertlemezét hallgattam végig egyik kedves fórumtársam jóvoltából.
Köszönöm ezúton is Valhalla.
Nagyon jó zeneanyag, a minőség pazar. Csodálatosan zajtalan a lemez, nagyon sima és telt hangzással. Koncert lemezhez képest meglepően jó hangminőséggel.
Számomra az első Djabe lemezek inkább öncélú effektekkel voltak teli, amit persze jó volt hallgatni, szó se róla.
Viszont ezen a lemezen igazán kitűnő zene is található.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: adrian »

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: nor »

A nyomàs szàmomra se derült ki. A lemez minôsège meglepörn jó (legalàbbis èn nem vàrtam volna ilyet), a gond, hogy a dalok felvètelei innen-onnan szàrmaznak..igy hol jobb, hol rosszabb a forràs.
Amúgy a fonó kiadàsa a lemez.

Amúgy igen jó volt hallgatni, szeretem a zenéjüket.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Sajnos nem tudom hol nyomták, a hangminőség nem egyöntetű.A nyomàs szàmomra se derült ki. A lemez minôsège meglepörn jó (legalàbbis èn nem vàrtam volna ilyet), a gond, hogy a dalok felvètelei innen-onnan szàrmaznak..igy hol jobb, hol rosszabb a forràs.Amúgy a fonó kiadàsa a lemez.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

A Csík Zenekar lemezéről tudna valaki visszajelzést adni a hangminőséget illetően? Hol nyomták a lemezt? Köszi.
Sajnos nem tudom hol nyomták, a hangminőség nem egyöntetű.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A Csík Zenekar lemezéről tudna valaki visszajelzést adni a hangminőséget illetően? Hol nyomták a lemezt? Köszi.
Még nem volt időm meghallgatni, de lehet ma este sort kerítek rá és megírom.

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: adrian »

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nekem ez jött az USAkoktól.
1988-as első kiadás..és bontatlan volt még:)

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

A héten megérkezett.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Véleményed róluk?
Dinamikában némileg korlátozottak, de nem szólnak rosszul.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Véleményed róluk?
Ezek jók, az egyik koncert. Van még két MINI album ezeken kívül, az "Úton a Föld felé" és a "Dzsungel". Ez utóbbi viszonylag ritkább, mert kisebb példányú volt már eredetileg is. Hangra jellegzetesen 70-80-as évekbeli magyar lemezek. ( Nálam jól szólnak) Ahogy javult az évek alatt a lemezjátszó rendszerem, úgy lett egyre jobb a hangzásuk a magyar lemezeknek is. Persze a jobb nyugati felvételek minőségét nem érik el.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nekem ez a kettő van meg:
Véleményed róluk?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Nem emlékszem melyik lemez jelent meg LP-n. Talán a Rabb...Vagy ha koraiakra gondolsz talán a MINI együttes lemezei?
Ezek emlékeim szerint jók.

Nekem ez a kettő van meg:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A koraiak is jók:)
Töröknek találtam LP-it..csak félek, hogy fertelmes lehet a minőségük.

Nem emlékszem melyik lemez jelent meg LP-n. Talán a Rabb...Vagy ha koraiakra gondolsz talán a MINI együttes lemezei?
Ezek emlékeim szerint jók.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ennek a két előadónak a későbbi munkái csak CD-n elérhető. De azon a formátumon is nehéz fellelni, mert sajnos kis példányszámban jelentek meg.A koraiak is jók:)Töröknek találtam LP-it..csak félek, hogy fertelmes lehet a minőségük.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ezeknek az előadóknak van valami jobb féle minőségben LP-jük kiadva? (Ha igen, akkor melyik?)
Török Ádám
Ferenczi György

Ennek a két előadónak a későbbi munkái csak CD-n elérhető. De azon a formátumon is nehéz fellelni, mert sajnos kis példányszámban jelentek meg.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ezeknek az előadóknak van valami jobb féle minőségben LP-jük kiadva? (Ha igen, akkor melyik?)
Török Ádám
Ferenczi György

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Ide is berakom, remélem nem bánjátok.
Szóval az új Red Hot Chili Peppers - I'm Beside You (limitált, sorszámozott lemez) most jelent meg, és mivel nekem nagyon fontos volt, hogy legyen belőle ezért több helyen leadtam a rendelést. A végén persze lett plusz 1db-om. Szóval ha valakit esetleg érdekel, akkor az eladó lemezek topicba betettem.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2885

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 842

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: lacy »

ez most a vinil amit  MÉG !! nem hallgatunk de majd januárban

http://store.universal-music.co.uk/rest ... 2537606993

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2885

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

huh, e jó albumokat vettél. Állapotuk?

mind 5,kivétel Howlin Wolf,szemre az is OK,de sajnos van egy fura hiba rajta,megy a feladóhoz vissza,sajnos....marad továbbra is a régi RTB példányom..
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

gelván
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 589

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gelván »

ma,PeCsa:
... akkor ma THE RED ROOSTER!!!
Egyébként ez a Howlin Wolf album a Rolling tagokkal nagy ütős!
Én is gazdagodtam, de még a Hifi Show-ról, DG már több példányban
fogyott nálam, lévén ez az öröm-bánat felvételem.

LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: AN J/LX - Hifi rack:Pisti80

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”