Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
Ezeknek az előadóknak van valami jobb féle minőségben LP-jük kiadva? (Ha igen, akkor melyik?)
Török Ádám
Ferenczi György
Vinyl - amit hallgatunk
Ide is berakom, remélem nem bánjátok.
Szóval az új Red Hot Chili Peppers - I'm Beside You (limitált, sorszámozott lemez) most jelent meg, és mivel nekem nagyon fontos volt, hogy legyen belőle ezért több helyen leadtam a rendelést. A végén persze lett plusz 1db-om. Szóval ha valakit esetleg érdekel, akkor az eladó lemezek topicba betettem.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2902
Vinyl - amit hallgatunk
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
ez most a vinil amit MÉG !! nem hallgatunk de majd januárban
http://store.universal-music.co.uk/rest ... 2537606993
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
huh, e jó albumokat vettél. Állapotuk?
mind 5,kivétel Howlin Wolf,szemre az is OK,de sajnos van egy fura hiba rajta,megy a feladóhoz vissza,sajnos....marad továbbra is a régi RTB példányom..
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Vinyl - amit hallgatunk
ma,PeCsa:
... akkor ma THE RED ROOSTER!!!
Egyébként ez a Howlin Wolf album a Rolling tagokkal nagy ütős!
Én is gazdagodtam, de még a Hifi Show-ról, DG már több példányban
fogyott nálam, lévén ez az öröm-bánat felvételem.
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: AN J/LX - Hifi rack:Pisti80
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 559
- Kapcsolat:
Vinyl - amit hallgatunk
ma,PeCsa:
huh, e jó albumokat vettél. Állapotuk?
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
ma,PeCsa:
Vinyl - amit hallgatunk
Ne feledjétek, holnap lemezbörze a PeCsában délelőtt 10 órától! Akit a digitális formátumok jobban érdekelnek, lesznek CD-k és DVD-k is...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Vinyl - amit hallgatunk
nem biztos hogy ilyen esetben a "jövedelem" a fő paraméter ,a lényeg keresni egy kis pénzt meglegyen a tengi lengi szint,és élni egy tengi lengi életet,elkerülvén a modern munkahelyek örületeit..
Persze ebben is van valami. Én is el tudnám képzekni a napjaimat a szeretett lemezeim között, csak ami ezért kérnek az nem a link kategória..
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Ha lenne 100 millám szerintem tudnék jövedelmezőbb vállalkozást is elképzelni belőle
nem biztos hogy ilyen esetben a "jövedelem" a fő paraméter ,a lényeg keresni egy kis pénzt meglegyen a tengi lengi szint,és élni egy tengi lengi életet,elkerülvén a modern munkahelyek örületeit..
Vinyl - amit hallgatunk
Összedobjuk?
Ha lenne 100 millám szerintem tudnék jövedelmezőbb vállalkozást is elképzelni belőle
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Vinyl - amit hallgatunk
Itt vettem az első May Blitz lemezemet.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Vinyl - amit hallgatunk
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Vinyl - amit hallgatunk
Sajnos nem tudom, hogy pontosan hol készülhetnek ezek a kiadványok. Nekem az a tippem, hogy Angliában. Érdekes, hogy régen a borítókra rá volt a legtöbb esetben nyomtatva a gyártási hely, főleg az angol és az USA lemezek esetében, ez ma már nem szokás sajnos. Kerestem lemezgyártó üzemeket, meglepő módon elég sok van már belőlük újra
http://monoequipped.wordpress.com/vinyl ... ng-plants/
Ahogy nézem itt mondjuk az is fel van sorolva amelyik szinte csak házi gyártású dubplateket csinál.
Viszont valamilyen cikkben egyszer már olvastam, hogy a világ legnagyobb gyára az most talán a Holland Record Industry?
Mindenesetre a Red Hot albumok nekem ilyen nyomásban vannak meg és szerintem nagyon jó munkák! (Meg mondjuk én általában véve is szeretem a Holland nyomásokat - bár ítt valaki írja, hogy a régieknél amerikai nyomóformát használnak (CBS) ezt most nem tudom megcáfolni mert csak az emlékeimben él, hogy az USA nyomású TOTO lemezem rosszabbul szólt mint ugyanaz Holland nyomásban. Legalábbis most a Holland nyomás van a polcomon az USA-t meg eladtam. Aztán lehet, hogy ez nem minden esetben áll. Igazából azt veszem észre, hogy jól bele lehet ebbe zavarodni - nem elég hogy egy vágyott lemezt megszerez az ember még igazából azon is agyalni kéne melyik szólhat jobban de hát ilyen összehasonlításokra a legtöbbször nincs esély
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem a 70-es, 80-as évek prog rock lemezei holland nyomásban nem nagyon jönnek be hangminőségileg, ez különösen igaz az eredeileg német kiadásokra, pl. Eloy, Vollenweider vagy Birth Control. De manapság a Tonefloat kiadások igen jók. Azt nem tudod, hol készülnek a Kscope lemezek?
Sajnos nem tudom, hogy pontosan hol készülhetnek ezek a kiadványok. Nekem az a tippem, hogy Angliában. Érdekes, hogy régen a borítókra rá volt a legtöbb esetben nyomtatva a gyártási hely, főleg az angol és az USA lemezek esetében, ez ma már nem szokás sajnos. Kerestem lemezgyártó üzemeket, meglepő módon elég sok van már belőlük újra
http://monoequipped.wordpress.com/vinyl ... ng-plants/
Vinyl - amit hallgatunk
A holland legtöbbször az US présről készül, föleg a Columbia-CBS kiadásoknál. Lehet látni rajtuk az eredeti matrix jeleket. Ezért szerintem közelebb van az amcsihoz, mint az angolhoz, de ez sem mindig igaz...
Nekem a 70-es, 80-as évek prog rock lemezei holland nyomásban nem nagyon jönnek be hangminőségileg, ez különösen igaz az eredeileg német kiadásokra, pl. Eloy, Vollenweider vagy Birth Control. De manapság a Tonefloat kiadások igen jók. Azt nem tudod, hol készülnek a Kscope lemezek?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
No ha már így belementünk
A Holland nyomásokat abszolút ne felejtsük el, én a német és UK (ami nálam egyszint) fölé helyezem őket, sőt megkockáztatom, hogy az USA fölé (kanadait nem ismerem). Holland nyomásban sem igen csalódtam még!
A holland legtöbbször az US présről készül, föleg a Columbia-CBS kiadásoknál. Lehet látni rajtuk az eredeti matrix jeleket. Ezért szerintem közelebb van az amcsihoz, mint az angolhoz, de ez sem mindig igaz...
Vinyl - amit hallgatunk
No ha már így belementünk
A Holland nyomásokat abszolút ne felejtsük el, én a német és UK (ami nálam egyszint) fölé helyezem őket, sőt megkockáztatom, hogy az USA fölé (kanadait nem ismerem). Holland nyomásban sem igen csalódtam még!
Vinyl - amit hallgatunk
Igen, növekvő sorrendbe raktam, persze hogy játszik a német nyomás is, de szerintem az az angol mögött van, nekem egyébként nincs bajom a német nyomással se, sok olyan lemezem van.
Szerintem ez így nem jó. A japán (eddig tapasztalataim alapján) tuti legelől van. Rossz japán nyomást még nem hallottam. (ami nem jelenti azt, hogy nem létezik) de bizony amik nekem vannak és esetleg angol, német, USA-val össze tudom hasonlítani ott mindig a japán nyer. Meg nálad német nyomás nem is játszik?
(vagy növekvő sorrendbe raktad őket?)
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Vinyl - amit hallgatunk
Angol, USA, Kanada, Japán a soorend nem? Vagy ez absz. hülyeség? Valahol ilyesmit hallottam.
Szerintem ez így nem jó. A japán (eddig tapasztalataim alapján) tuti legelől van. Rossz japán nyomást még nem hallottam. (ami nem jelenti azt, hogy nem létezik) de bizony amik nekem vannak és esetleg angol, német, USA-val össze tudom hasonlítani ott mindig a japán nyer. Meg nálad német nyomás nem is játszik?
(vagy növekvő sorrendbe raktad őket?)
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Vinyl - amit hallgatunk
Angol, USA, Kanada, Japán a soorend nem? Vagy ez absz. hülyeség? Valahol ilyesmit hallottam.
Jól hallottad.Bár nálam a Japán elenyésző.
De mondjuk logikusan egy Dave Brubeck nem angol nyomásban keresendő.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk