Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pointe tulajdonosok klubja
Moderátor: Pointe
Bár én csak ex tulaj vagyok, de mindig érdekelni fognak a pointe termékei.
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
http://pointe.hu/erositok/pointe-sima-20-2014
Fent van a neten az új erősítő, a "Sima 20" saját oldala.
De még nincs hozzá link sehonnan ;-)
Aki ügyes, így is megtalálja.
Az első megtaláló meglepit kap ;-) Egy CD-t, amit több közül választhat ki.
A szöveg még végleges jóváhagyást vár Tibortól, ha az megvan, indul a Facebook-kampány.
Februárban bemutató buli!
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 469
- Kapcsolat:
Fent van a neten az új erősítő, a "Sima 20" saját oldala.
De még nincs hozzá link sehonnan ;-)
Aki ügyes, így is megtalálja.
Az első megtaláló meglepit kap ;-) Egy CD-t, amit több közül választhat ki.
A szöveg még végleges jóváhagyást vár Tibortól, ha az megvan, indul a Facebook-kampány.
Februárban bemutató buli!
- borzy
- Törzsvendég

- Értékelés: 112
Egy hozzá szólásom lenne : Hogy jól szol e a Triangle Altea EX egy Pointe Amlificával ezt ÉN meg tudom erősíteni mivel én egy ilyen párosítást használok !!!!!!! A hang erőt max 12h nál tovább még soha semmilyen CD-nél még nem kellett feljebb tekernem sőt még 10h nál is tökéletesen szol.
Audio Research VSi75
Primare CD35 + Prisma modul
Sonus Faber Sonetto V
Vertere Pulse HB & X Reference Madzagok
”Amikor Valamit Tökéletesnek Érzünk, Csak Arra Vágyunk,Hogy Még Jobbá Tehessük"
Touraj Moghaddam - Roksan Audio / Vertere Acoustics
Sonus Faber Sonetto V
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Pedig én éppen azért ajánlottam, mert én tudom, hogy jól szólnak együtt :-)
A gyári specifikációban a 100W "ajánlott erősítőteljesítmény" nyilván valami tévedés, feltehetően valami olyasmit akartak írni, hogy max. 100W, hiszen ez egy meglehetősen érzékeny (91 dB) hangdoboz. A Triangle pedig nem hülye, hogy egy még messze a konzumer kategóriába tartozó hangdoboz használatából élből kizárja a való világ erősítőinek uszkve 80 százalékát.
Az impedanciára megadott 4.4 Ohm is elég furcsa adat - az impedanciát általában névleges értéken adják meg, egy ilyen 4.4 érték a minimum impedancia lehet, amennyiben viszont egy hangdobz impedanciája soha nem esik 4.4 Ohm alá, akkor annak a névleges impedanciája éppenséggel simán lehet 6 Ohm - ez megint viszonylag könnyű hajthatóságra utalhat.
A lényeg, hogy hallottam ilyen hangfalat Amplificával szólni, és Isten is egymának teremtette őket :-)
Na, utánanéztem, és eléggé pontosak voltak a megérzéseim. Itt a hangfal angol nyelvű specifikációja, közvetlenül a gyári oldalról:
http://www.triangle-fr.com/esprit_altea_en.php
Itt "Power Handling" a teljesítmény adat, ami egyértelműen a megengedett legnagyobb teljesítményre utal, azaz a 100W nem az "ajánlott" teljesítmény, hanem éppenséggel a használható max teljesítmény.
Ugyanígy, az impedancia 4.4 Ohm-ja is "Minimum Impedance" - ezt már nem is fordítom.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Recomended Amp power 100 W
Azért én nem lennék benne biztos,hogy 10-20 wattos Pointe erősítők ki tudnák szolgálni tökéletesen ezeket a hangsugárzókat.
Pedig én éppen azért ajánlottam, mert én tudom, hogy jól szólnak együtt :-)
A gyári specifikációban a 100W "ajánlott erősítőteljesítmény" nyilván valami tévedés, feltehetően valami olyasmit akartak írni, hogy max. 100W, hiszen ez egy meglehetősen érzékeny (91 dB) hangdoboz. A Triangle pedig nem hülye, hogy egy még messze a konzumer kategóriába tartozó hangdoboz használatából élből kizárja a való világ erősítőinek uszkve 80 százalékát.
Az impedanciára megadott 4.4 Ohm is elég furcsa adat - az impedanciát általában névleges értéken adják meg, egy ilyen 4.4 érték a minimum impedancia lehet, amennyiben viszont egy hangdobz impedanciája soha nem esik 4.4 Ohm alá, akkor annak a névleges impedanciája éppenséggel simán lehet 6 Ohm - ez megint viszonylag könnyű hajthatóságra utalhat.
A lényeg, hogy hallottam ilyen hangfalat Amplificával szólni, és Isten is egymának teremtette őket :-)
- Adamskyy
- Törzsvendég

- Értékelés: 435
A poѐn az,hogy a tulajdonosa csövessel hajtotta ѐs nagyon ѐltek a hangfalak.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 220
Akinek már van Pointe erősítője :-) és most éppen hangfalat venne, annak találtam egy nagyon jó darabot:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -altea-ex/
Nem én árulom, nem is ismerem azt, aki árulja, és nem ismerem a konkrét hangsugárzó párt sem, ez csak egy figyelemfelhívás :-)
(Ez egy Triangle Altea EX állódoboz 230 ezerért.)
Recomended Amp power 100 W
Azért én nem lennék benne biztos,hogy 10-20 wattos Pointe erősítők ki tudnák szolgálni tökéletesen ezeket a hangsugárzókat.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Akinek már van Pointe erősítője :-) és most éppen hangfalat venne, annak találtam egy nagyon jó darabot:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -altea-ex/
Nem én árulom, nem is ismerem azt, aki árulja, és nem ismerem a konkrét hangsugárzó párt sem, ez csak egy figyelemfelhívás :-)
(Ez egy Triangle Altea EX állódoboz 230 ezerért.)
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Már egyszer beszéltünk,akkor a DPA-t választottam.
Személyes találkozóról lehetne szó,és egy meggyőző bemutatóról?
Természetesen lehet szó, sőt :-)
Írok egy magán üzenetet, nézz rá.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Izgalmas beszámított készülékek érkeztek, két Sima és egy trafó:
http://pointe.hu/akciok
:-)
Már egyszer beszéltünk,akkor a DPA-t választottam.
Személyes találkozóról lehetne szó,és egy meggyőző bemutatóról?
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Szia Tamás,
üdv a klubban! :-)
Azért nem mindenki vihet el csak úgy egy erősítőt magához, kizárólag az érdemes, szimpatikus zenerajongók.
A tápkábelekből most kifogytunk, de nemsokára jön az új szállítmány. Jelentkezem, amikor itt vannak. (A csöveket sem felejtettem el.)
ÉN is állitolag klubtagá váltam ? István hathatos segitsége révén KÖSZÖNET NEKI , sikerült szert tennem egy Pointe Amplificára ( elsö találkozásunknál minden ismeretség nélkül !!!! , NULLA forint letét nélkül !!! kölcsön adott egy erösitöt othoni tesztelésre !!!!! ) és fájo de boldog szivel cseréltem le a Musical Fidelity M3i met.
- borzy
- Törzsvendég

- Értékelés: 112
ÉN is állitolag klubtagá váltam ? István hathatos segitsége révén KÖSZÖNET NEKI , sikerült szert tennem egy Pointe Amplificára ( elsö találkozásunknál minden ismeretség nélkül !!!! , NULLA forint letét nélkül !!! kölcsön adott egy erösitöt othoni tesztelésre !!!!! ) és fájo de boldog szivel cseréltem le a Musical Fidelity M3i met.
Audio Research VSi75
Sonus Faber Sonetto V
Sonus Faber Sonetto V
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
És mit fogtok csináni azzal a raklapnyi Simával és Mediummal?
Ó, hát egy részüknek már látatlanban megvan a gazdája :-)
Elég sokan keresnek meg, hogy nem tudunk-e valami jó állapotú Simát, de persze nem tudunk, mert honnan tudnánk? Eddig is előfordultak persze beszámított készülékek, de azok igen gyorsan megtalálták új gazdájukat.
Szóval a beérkezett gépek mennek Szabadkára egy alapos átvizsgálásra, ha szükséges javításra vagy felújításra, és kapnak új csöveket. Ezek után vagy a "várólistámon" lévő ügyfeleknek lesznek felajánlva, vagy felmennek apróhirdetésbe, ide az AVX-re, és/vagy Szerbiába/ex-Jugoszláviába.
Arrefelé mindig is drágábbak voltak a Pointe készülékek, így használtan is magasabb az árfolyamuk.
Most is van fenn két Sima, mind a kettő 300 EUR-ért, amiért nálunk szóba sem állnának velünk a vevők:
http://www.kupujemprodajem.com/Pointe-S ... d=33470962
http://www.kupujemprodajem.com/Pointe-l ... d=33470962
De árulnak egy Gleam-et is 900 euróért (kb 270e ft), amit itthon -- átnézve, felújítgatva -- 160 ezerért szoktunk feltenni:
http://www.kupujemprodajem.com/pointe-g ... d=33470962
Akkor már jobb vétel egy 288SE, ugyanennyiért:
http://www.kupujemprodajem.com/pointe-s ... d=33470962
Ahhoz képest persze minden ilyen beszámításon bukunk, mintha rendes listaáron adnánk el az új erősítőket, de
1) nem gyakori, hogy listaáron adnánk el az új készülékeket :-) Ez egy ilyen piac...
2) az igenis fontos, hogy az új erősítők olyan helyre kerüljenek, ahol megbecsülik őket, illetve számunkra teljesen oké, hogy a magas beszámítási árakkal "megjutalmazzuk" a hűséges Pointe felhasználókat;
3) a használt készülékek forgásával forog a márka neve is, ami pillanatnyilag igen fontos a számunkra. Ezt nehéz forintosítani, de minden egyes meghírdetett használt készülék pár tucat új érdeklődőt hoz el a honlapunkra és az FB oldalunkra. Pillanatnyilag abban hiszünk -- és ezt az eddigi tapasztalatok is alátámasztják -- hogy ezekből az érdeklődőkből lesznek hosszú távon a vevők.
És mit fogtok csináni azzal a raklapnyi Simával és Mediummal?
Remélem, ez sok Pointe tulajdonost érint: Nagy nyári beszámítási akció!
http://pointe.hu/egyeb/nagy-nyari-beszamitasi-akcio
A készülékeket a normál piaci ár kb duplájáért számítjuk be.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Remélem, ez sok Pointe tulajdonost érint: Nagy nyári beszámítási akció!
http://pointe.hu/egyeb/nagy-nyari-beszamitasi-akcio
A készülékeket a normál piaci ár kb duplájáért számítjuk be.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
A következő a helyzet: a 40 fokos időben szerintem senki nem szeretne zenét hallgatni egy csukott ablakú szobában, ezért ezt a rendezvényt most elhalasztjuk, feltehetően október elejéig.
Az időjáráson kívül ennek az a másik apropója, hogy addigra lesz teljes a Pointe erősítőcsalád. A napokban készül el az első kézzel fogható példánya az új erősítőnek, aminek a neve "Sima 20," és kábé ősz elejére lesz belőle sorozat.
Nagyon mókás darab, az eredeti Sima dobozmérete és formai jegyei (két nagy kerek poti), de kifejezetten high-end anyagokból megépítve (vastag, lekerekített, szálcsiszolt alu előlap, a feliratok szitázás helyett gravírozással, teljesen egyedi tekerentyűkkel, a tekerentyűk között a távirányító infra szeme).
Belül meg EL34-re épülő megoldás, mint az eredeti Simában, de egy meglehetősen eredeti, hifiben ritkán használt előfok-kapcsolással kiegészítve, egészen különleges trafókkal.
Szívesen elmennék én is.
Jó ötletnek tartom.
Szívesen elmennék én is.
Jó ötletnek tartom.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1657
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Én benne lennék!
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Miért nem szerveztek egy nyilvános bemutatót?
Őszintén szólva gondolkodunk rajta.
Talán egy "klubdélután" 15-20-25 fővel megoldható lenne.
Érdekelne innen valakit konkrétan? Mondjuk egy júniusi szombat délután Halásztelken (a Csepel-szigeten, az M0-tól 3 km délre), valami ilyesmi programmal:
1) zenehallgatás mindkét forgalomban lévő erősítőn (Amplifica, Delica), mondjuk eredeti mesterszalagokról, illetve Viri fórumtárs, egykori Pointe-tulajdonos és szomszéd jóvoltából, aki most éppen az 1,500 darabos CD-gyűjteményét árulja. A szokásos lánc: Micromega Duo CD3.1 transzport, Theta DS Pro Progeny DAC, Triangle Genése Quartet hangfalak, Audio Note ezüst kábelezés, Pointe tápkábelek, és egy meglepetés termék: Tibor aktív + passzív hálózati szűrője
2) a fenti CD-k azonnali vásárlási/licitálási lehetőséggel
3) személyes találkozás Sindric Tiborral
4) valamilyen zenével kapcsolatos előadás a TED stílusában (egy szellemes és népszerű előadó bevonásával, mint mondjuk Dauner Nagy Pista, a legendás Hifi Magazin egykori zenei szakírója, a www.momus.hu kiadója)
5) valami egyszerű kaja (bográcsozás)
Azt előre elmondanám, hogy nem valami bennfentes kör szokásos szeánszáról lenne szó, tudtommal mindenki először találkozna a többiekkel, max engem ismernek néhányan, illetve a fórumos nickek alapján lehetnek ismerősök. Ennek vannak előnyei (klikkesedés kizárva), illetve hátrányai (visszafogott hangulat).
Küldjetek valami pozitív visszajelzést, és akkor megcsináljuk :-)
Miért nem szerveztek egy nyilvános bemutatót?
Sikerült meghallgatnom Szabadkán. Én már azt is értem, miért Delica lett a neve. Finom, levegős, édes hangzás, de meglepő energiái is vannak, ha az kell.
delica-004-mini.jpg
Megszületett a bébi. Szép és egészséges.
http://pointe.hu/erositok/pointe-delica
Lehet jönni meglátogatni :-)
Mindenkit szívesen látunk, mindenféle vásárlási kötelezettség nélkül.
De aki vásárolni szeretne, annak tudok egy már-már tisztességtelenül jó ajánlatot tenni:
- jelentős árkedvezmény ;-)
- ajándék PowerCord 3.0 tápkábel
- Pointe készülékek igen tisztességes árú beszámítása
Telefon: 20/322-9095
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Szép darab!
Nekem a táv is bejön!
Egy fotóval szerintem megörvendeztethetnétek a nagyérdeműt
Fotós kerestetik :-)
Az a helyzet, hogy sötétben nem könnyű halvány fényeket fotózni.
De ha valakinek van hozzá cucca, plusz állvány, meg türelem, meg minden, akkor megpróbálom kárpótolni a fáradozásaiért :-) Jó hang, remek zenék, Mackov-féle fruskagorai portugieser vagy montenegrói vranac,... :-)