Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Nekem a DLP-k képe jobban bejön, mint a középkategóriás LCD-ké. Persze az SRXD és a LCoS más kategória, azok jöhetnek.
Pedig a dlp még azoknál is "mozisabb" csak hát azok a dlp-k eléggé ezoterikus árban vannak sajna.
Házimozi-projektorral
szerintem egy harmadik
Házimozi-projektorral
Azért szó sincs itt arról, hogy az Epson 8100-as rossz vetítő lenne. Megvannak a gyengéi is erősségei mint minden más projektornak. Nézegettem az Epsonokat is, amit meg tudtam volna venni az az 5900-as. Hát abszolút nem tetszett. Azon például még fekete sincs, csak sötétkék, az auto írisz meg úgy csattog azt hittem hibás a gép. Persze olyankor nem sokat segít a műszeres kalibrálás se ha a gépből nem lehet a kívánt értéket kihozni. Nekem a DLP-k képe jobban bejön, mint a középkategóriás LCD-ké. Persze az SRXD és a LCoS más kategória, azok jöhetnek.
Itt van két kép, (többen tudják melyik vetítőké, de az most mindegy. mondjuk rajta is van a képen, bár szerintem a Pana nincs jól kalibrálva). Milyen színű az a kocsi? Szürkéskék, mint a balodali képen, vagy sötétszürke mint a a jobb oldalin? Az Epson 5900-as kb olyan kékesfekete mint a bal. Kíváncsi vagyok Den szerint melyik az ideális kép.
Házimozi-projektorral
Most miért vagy Lacy ideges és közönséges és miért próbálsz olyan technikával élni, amit én soha nem írtam, gondoltam?
A kisebbség nem az a többmilliárd ember, aki a saját maga által beállított tévét- projektort- monitort stb nézi. Az alig kimutatható kisebbség az, aki nem használja ki a felsőkategóriás vetítőjének beállítási lehetőségeit.
Sajnos elmentél a lényeg mellett: miért kell a kalibráció által nyert képminőséghez csúcstechnológiás cucc?
Az otthoni házimozizás minden pozitívuma elvész. A legolcsóbb HD Sim- el ilyen képminőséget elő lehet állítani.
Akkor miért van 4- 8 oldalnyi képbeállítási lehetőség a projektoron, ha az a természetes, színte kötelező nézési mód, amit a kalibráció biztosít?
Miért nem kalibrálják be előre az összes vetítőt.............és úgy adják el, ha az a természetes, mérvadó!
Ha eleve nem érthetek a beállitásokhoz, és azokat csak elronthatom, akkor miért áll módomban egyáltalán, hogy én magam beállítsam a projektor képjellemzőit?
Van ám még rengeteg szuverén dolog, a szemünk pedig a legfontosabb az összes közül!
Ezért mondom, hogy a látószervünk teljesen szuverén, egyéni, senki semmivel ne befolyásolja az enyémet, hogy mi KELLJEN hogy tetsszen. Jó hogy nem kötelező.
A filmalkotók létrehoznak egy filmet. Én megveszem. Utána úgy nyúlok bele a képminőségbe ahogy nekem tetszik, miért is ne élnék a lehetőséggel, amikor nem vagyok elégedett azzal, amit alapjaiban látok.
Az vét nagyon nagy hibát, aki a megvett műszaki eszköz adta lehetőségekkel nem él! Akkor miért vette meg?
Kihasználom maximálisan a projektorom, a vásznam, a film minőségét, a kábel, a média lejátszóm adta lehetőségeket!
nem vagyok ideges csak nem bírom ha valaki csökönyös és csak 1 igazság létezik és az az övé még ha az marhaság is, már bocs.
azért nem kalibrálják be az összes vetítőt, mert megteszik. Ha értenél hozzá vagy legalább utána olvastál volna, akár itt a fórumon, akkor tudnád.
Mikor megveszel egy eszközt pl projektor, akkor van a gyári alapbeállítás (nálam is kb minden 50%-on ) utána jönnek az előre deffiniált képmódok.
És utána az user módok amik el is menthetők.
Aki nem ért hozzá, az választhat a gyári alap és az előre beállított közt, az igényesebbek meg hívnak szakit a műszerrel.
És hogy mért nincs 100% pontosan már a gyárba beállítva? mert egy kalibrálás eredménye (ha olvastál volna erről tudnád ) nagyban függ a vászon fajtájától, a szoba falainak színétől a bútorzattól és úgy általában mindentől.
Ráadásul az izzó élettartamától is, ezért -is - kell utána is újra beállítani. Mert ahogy öregszik az égő úgy megy el a színképe.
De az is elég, ha veszel egy új ülőbútort, aminek más a színe és máris ugrott az egész kalibráció.
A filmalkotók létrehoznak egy filmet. Én megveszem. Utána úgy nyúlok bele a képminőségbe ahogy nekem tetszik, miért is ne élnék a lehetőséggel, amikor nem vagyok elégedett azzal, amit alapjaiban látok.
Na ez meg úgy ostobaság ahogy van.
Lásd a Mona Lisát... többet nem is szólnék erről, na max a feltekert hangszín és a loudnes esetét említeném ez vagy te. mint user a loudnessel.
menthetetlen
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 114
Házimozi-projektorral
Most miért vagy Lacy ideges és közönséges és miért próbálsz olyan technikával élni, amit én soha nem írtam, gondoltam?
A kisebbség nem az a többmilliárd ember, aki a saját maga által beállított tévét- projektort- monitort stb nézi. Az alig kimutatható kisebbség az, aki nem használja ki a felsőkategóriás vetítőjének beállítási lehetőségeit.
Sajnos elmentél a lényeg mellett: miért kell a kalibráció által nyert képminőséghez csúcstechnológiás cucc?
Az otthoni házimozizás minden pozitívuma elvész. A legolcsóbb HD Sim- el ilyen képminőséget elő lehet állítani.
Akkor miért van 4- 8 oldalnyi képbeállítási lehetőség a projektoron, ha az a természetes, színte kötelező nézési mód, amit a kalibráció biztosít?
Miért nem kalibrálják be előre az összes vetítőt.............és úgy adják el, ha az a természetes, mérvadó!
Ha eleve nem érthetek a beállitásokhoz, és azokat csak elronthatom, akkor miért áll módomban egyáltalán, hogy én magam beállítsam a projektor képjellemzőit?
Van ám még rengeteg szuverén dolog, a szemünk pedig a legfontosabb az összes közül!
Ezért mondom, hogy a látószervünk teljesen szuverén, egyéni, senki semmivel ne befolyásolja az enyémet, hogy mi KELLJEN hogy tetsszen. Jó hogy nem kötelező.
Az vét nagyon nagy hibát, aki a megvett műszaki eszköz adta lehetőségekkel nem él! Akkor miért vette meg?
Kihasználom maximálisan a projektorom, a vásznam, a film minőségét, a kábel, a média lejátszóm adta lehetőségeket!
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Jól mulatok, hab a tortán, h az Epson optikája a leggagyibb az összes közül. Láttam olyan 9000-t aminek nem lehetett kiélesíteni egy részét a képnek. De tudok ilyen 8100-et. A dinamikus írisze egy vicc, még szerencsé, h jó a natív kontrasztja. Az emelt lámpa mód meg a leghangosabb az összes LCD közül. Elképzelhető, h az úriemberé, egy jubileumi példány, jutalom a 12 évért, így megkapta a világ legjobb projiját.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Házimozi-projektorral
Ez a felállás, hogy én nem érthetek hozzá és csak elronthattam a beállításokat???
A szemre állítgatás hülyeség? Én a szememmel nézem a képet......... Egyébként nem "állítgatom" össze- vissza, hanem olyan értékre, hogy tetsszen a szememnek és semmi képzaj ne legyen!
Nektek az a szélsőség, aki maga be tudja állítani a projektorát és ért hozzá?
Hát apám
csak egy példa
elmész a Louvre-be megnézni a Mona Lisa-t, de mivel neked nem tetszik a ruhája színe így hamar átfesteted
na kb ennyit ér a saját ízlésre beállított projektor (tv akármi) képe.
Nem a te szemed az etalon, ezért vannak a műszerek amikhez pontosan be lehet állítani az alapokat.
Még egyszer elmondom, te nem az eredeti filmet és az alkotók elképzelését látod viszont az össze vissza állított eszközön. Tulajdonképpen ez az eredeti művek megcsúfolása vagy semmibe vevése.
de te tudod, ha neked így jó akkor oké, de nehogy már mi a többiek legyünk a hülyék akiknek nem ez felel meg.
A kisebbségi érzéseid meg (kb egyszinten a farokmérettel ) kár a világ egyik legjobb - ha nem a legjobb - vetítőjével kiélned.
Én is elfogadtam hogy jószerével soha nem lesz olyan kaliberű gépem, mégsem szapulom folyamatosan hogy mekkora szar én a töredékéből jobbat nézek.
illusztráció a vetítődhöz:
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Szevasz Balagee!
Köszönöm soraidat!
Néhány kérdés felmerült, kérlek írd le a véleményedet!
Alap felállás:
A boldog tulajdonos hazaviszi a Sim2- est a színtén nem hétköznapi, hozzávaló vászonnal együtt! Felszereli, vagy felszerelteti mindkettőt, majd bekalibráltatja az általad előírtak szerint!
Ehhez a teljesen visszafogott- puritán- lebutított- képminőséghez miért kell Sim2- es csúcsprojektor és értékes vászon?
A Sim projektorok és a vászon minden előnye elveszik: nincsenek elképesztő, mámorító színek, képmélység, a fehér és fekete színtek óriási különbsége, kontraszt, fényerő, nem válik ÉLŐVÉ a mozgókép....
Egy lényegesen kisebb tudású Sim vetítő elég ezekhez a géppel történő kalibrációs beállításokhoz. Csúcsminőségű vászon sem kell, mert nincs semmi értelme. Nem kap a vászon olyan képinformációkat, melyekket az előnyeit láthatnánk!
/Akkora elánnal vártam a nagytermi vetítést, azt hittem a csúcstechnikán kívül a képi látvány is megdöbbentően pozitív lesz, mindenből a legjobbat nézhetem!/
A művészet nem az, hogy egy géppel sok- sok pénzért bekalibrálják a projektort és azt mondják rá, hogy ez a legjobb mindenkinek, hanem az a művészet, amikor maga a tulajdonos ért a saját projektorához!
!Mellékesen elkerülhetetlen./
Az elképesztően nagy tudású Sim teljesen kihasználatlan marad a vászonnal együtt. A legkisebb Sim- mel lehet ilyen képminőséget simán produkálni egy egyszerű vászonra- nem kellene milliókat kiadni.
Azt sem értem, hogy a sok szakember miért beszél: képmélységról, kontrasztról, fekete színről stb, stb, amikor a totál visszafogott projektor miatt elveszik az a képinformáció, amit a vászonnak meg kellene kapnia.
Totál szuverén dolog, hogy ki melyik projektor színvilágát szereti, mert aki látja a cégek promóit, vagy máshol a projektorait működés közben, az simán megkülönbözteti a vetítőket szemre.
Az új vetítő beüzemelése:
2 hónapi lelkes, ingyenes, szemmel történő kalibrálás után jöttem rá az új képtechnológiák pozitív hatásaira- meg persze az internet is erősen besegített, hogy elméletileg mi milyen irányba befolyásolja a képminőséget. A lényeg legalábbis szerintem: minden képzaj eltűntetése, tökéletesen egybefüggő, pixelmentes kép. Ezt elértem sőt, dupla élményt kapok: egyszer maga a nagyképernyőn nézett film élményanyaga, másodszor a film minősége, ami káprázatot. Néha pauzálom a képet pár másodpercre, mert annyira tetszik a kép minősége!
Szuverén az is anyagilag, hogy kalibráltat valaki, de a vetítő tulajdonosok ezreléke igényelheti kb. Én inkább értek hozzá, mert akkor nincs senkinek a segítségére szükségem.
A "mindennemű hozzáértés nélkül- ről": egy gép mutatja meg, hogy Nektek embereknek mi a jó, igaz, a gép paramétereit ember kreálta. 12 év az 12 év és nagyon érdekel a képtechnika, ezért megtanultam melyik technika hogyan befolyásolja a többit. Így magam állítottam be hibátlanra a képminőségemet 280 centi széles H.C. vászonra.
A képinformációk értékelése erősen egyedi, szuverén alkotórészek együttese. A vetítők kiválasztása is egyedi tetszésindexen alapul, a képbeállítás is egyedi kellene, hogy legyen.
Kérdés maradt: minek a csúcstechnológiás Sim2 csúcsvászonnal, amikor a kihasználtsági foka a nullával egyenlő? Ehhez az anyon lebutított képminőséghez elég lenne egy lényegesen olcsóbb Sim vetítő és vászon.
Ez a felállás, hogy én nem érthetek hozzá és csak elronthattam a beállításokat???
A szemre állítgatás hülyeség? Én a szememmel nézem a képet......... Egyébként nem "állítgatom" össze- vissza, hanem olyan értékre, hogy tetsszen a szememnek és semmi képzaj ne legyen!
Nektek az a szélsőség, aki maga be tudja állítani a projektorát és ért hozzá?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Egy-két helyen töröltem, a törölt részeknél jelet hagytam.
Kérlek benneteket tartózkodjatok a "hitvány nagyképű szar, Itt megfulladtál " és hasonló szavak és szóösszetételek használatától.
Még ha mondanivalótok vagy lelki állapototok, úgy érzitek indokolja is!!!
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Házimozi-projektorral
Nincs itt egyáltalán semmilyen probléma, akár kétféleképpen is megoldható a dolog.
Felélesztjük a nagysikerű hahota magazint és már adott is az első megjelenéshez
egy csomó jó írás, vagy egyszerűen mindenki klónoztatja magának Den mester látóidegeit
és végre mások is látnak majd, mit látnak, szemre kalibrálják majd az űrteleszkópot.
Az egész emberiség hálás lenne. Emellett mondjuk újraindítjuk a géprombolók mozgalmát
szigorúan EPSON-os egyenpólóban, mert a végén csak egy maradhat, és annyira jól esne
2 kilós kalapáccsal tesztelni a 3 chipes DLP vetítőket, főleg ha SIM2
Házimozi-projektorral
Den! Ne is törődj ezekkel, én is utálom a Sim-et, mert drága.
Inkább meséld el, hogy zajlik nálad a szemre kalibrálás és miket hová kell tologatni, hátha tanulunk mi is (akik nem értenek hozzá) belőle. Szeretném, ha nekem is szememnek kényelmesebb színeket, jó kontrasztos és fényerős képet láthatnék, igaz nem Epsonom van (de, ami késik nem múlik) de hátha lehet valamit kihozni belőle.
Előre is köszi.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Házimozi-projektorral
inkább kitörlöm...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Házimozi-projektorral
Akik tévével, vetítővel stb rendelkeznek, még tört ezrelékben sem kalibráltatják be a készülékeiket. Én sem, minek, amikor értek hozzá! Néhány milliárd ember is megteszi a saját maga szája íze szerint: ahogy tetszik neki.
Mármint gondolom úgy értetted, hogy nem értesz hozzá, akkor minek. Mert az egy dolog, hogy feltegergeted a színeket jó harsányra, és neked úgy tetszik is, de ez nem beállítás, főleg nem kalibrálás.
Házimozi-projektorral
Jó ez a topik srácok! Mindent bele!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Házimozi-projektorral
Den
Azért használunk műszert kalibráláshoz mert segít. Lehet próbálkozni szemmel, de sokminden van amit kb lehetetlen pontosan beállítani szemre. Pl RGB tracking, gamut kalibráció.
Ezt a módszert (ábrák + mérés) sok százezren használják a világban megjelenítő kalibráláshoz, bevált és szabványosított eljárás ez. Nincs benne semmi extra, viszont egyáltalán nem hülyeség. A szemre állítgatás az viszont hülyeség. Nem is értem hogy merülhet fel, hogy az utóbbi a jó
Természetesen a saját projektorodon olyan beállítást nézel amit szeretnél, azt állítasz el rajta ami neked szimpatikus. Ezen kívül a véleményed is szabad, ha szerinted szar a műszerrel kalibrált kép, nincs ezzel semmi gond. Nem vagyunk egyformák, ez a te véleményed.
De itt a fórumban más munkáját mindennemű hozzáértés nélkül durván kritizáni, valamint azt állítani hogy átverjük a vevőket (???)... sok egy kicsit ez szerintem.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Akik tévével, vetítővel stb rendelkeznek, még tört ezrelékben sem kalibráltatják be a készülékeiket. Én sem, minek, amikor értek hozzá! Néhány milliárd ember is megteszi a saját maga szája íze szerint: ahogy tetszik neki.
Köszönöm az audio összehasonlítást: 11 évig voltam műsorvezető és én voltam az egyetlen az OSZK szerint, akit soha sehonnan nem rúgtak ki.
CD audionál én sem nyúlok bele semmibe.
Színtévesztő nem vagyok, a szemem elég jó, 5 különböző kaliberű fegyverrel nyertem Bp, országos, hadseregbajnokságot, sőt én lőttem meg előszőr a 100- at M- on 5 kg- os légpuskával.
Jogsi orvosi vizsgálatnál tucatnyi színtévesztő ábrát kellett megfejteni.
Szóval a rosszminőségű kép a jó, mert a műszer azt mutatja ki, hogy az a jó, amit a készítők megálmodtak! Nekem az nem lesz jó, Van a projektoromon 10 memória, oda el lehet menteni akár 10 féle képet. Majd én beállítom a sok oldalnyi képinformációt, nem kérek senki segítségéből, hogy én mit nézzek a saját pénzemből!
Én ide véleményt cserélni jöttem, nem küldök el senkit sehová, mert az semmi jóra nem vezet! Az utolsó mondatodért befejezem a beszélgetést és nem azért, mert elfogyott volna a türelmem.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
A Sim2- re nem azt írtam, hogy bármilyen, hanem, hogy: a kiállításon beállítottak alapján minden paraméterében erősen kifogásolható képminősége volt: fakó színek, képmélység alig volt, fényerő kevés volt, a fekete- fehér színt közötti különbséget lényegesen jobban kellett volna érzékelni, kontraszt hiánya,
Ne viccelj már! Ott voltam, láttam, hogy milyen képe van a Sim2-nek. Meg kell mondjam pazar volt. Én sem most kezdtem a projizást, azok pedig akikkel most vitatkozol, még régebben. Elég sok tapasztalattal bírnak ráadásul.
Mindez 3, projektoros házimozit igen gyakran látó ember egybehangzó kritikája kritikája.
Gratulálok nekik!
A beírásomra nem kell válaszolnod én sem írok többet erről.
Üdv. Red
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Házimozi-projektorral
A Sim2- re nem azt írtam, hogy bármilyen, hanem, hogy: a kiállításon beállítottak alapján minden paraméterében erősen kifogásolható képminősége volt: fakó színek, képmélység alig volt, fényerő kevés volt, a fekete- fehér színt közötti különbséget lényegesen jobban kellett volna érzékelni, kontraszt hiánya,
Ne viccelj már! Ott voltam, láttam, hogy milyen képe van a Sim2-nek. Meg kell mondjam pazar volt. Én sem most kezdtem a projizást, azok pedig akikkel most vitatkozol, még régebben. Elég sok tapasztalattal bírnak ráadásul.
Mindez 3, projektoros házimozit igen gyakran látó ember egybehangzó kritikája kritikája.
Gratulálok nekik!
A beírásomra nem kell válaszolnod én sem írok többet erről.
Üdv. Red
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Házimozi-projektorral
Nem nekünk nem kell gép ami megmutatja, hanem a normálisan kalibrált vetítővel azt fogod viszontlátni a vásznon, mint amit az alkotók odaképzeétek és elő is állítottak. Az, hogy neked ez néha fakó vagy kontraszthiányos az a te bajod.
Tehát, ha te éppen színtévesztő vagy, akkor mindenki más hülye, mert neked igy a tökéletes és mindenki másnak kuss?
Még egy példa:
Anno én is úgy hallgattam zenét, hogy a hangszínszabályzók teljesen fel voltak tekerve a plusz irányba és ha volt loudness gomb az is erősen be volt nyomva.
a mostani erősítőmön még hangszínszabályzó sincs, nemhogy loudness gomb.
Véletlenül sem tudok színezett tehát nem valós hangot hallani, hacsak szándékosan nem olyan a felvétel.
De az idevezető út hosszú volt és nehéz (meg néha sokba is került )
Tehát te is vagy most egy szinten, de engedtessék meg, hogy mi (úgy tűnik a többség) azt állítjuk, hogy talán mégsem.
Még egyszer elmondom - A BELÉPŐS MÁSFÉLMILLÁS IDIÓTASÁGODTÓL MEG KÍMÉLJ MEG LÉCCI - én állom a mérést, de ha nem akkor hazug vagy mindenki szemében. nem csak az enyémben
Házimozi-projektorral
Ki írta, hogy bármi közöd van a H.S.- hoz? Tényeket írjál, mint én és ne találj ki semmit Fish!
Nektek gép kell, ami megmutatja grafikonokon, ábrákon, hogy mi a megfelelő a saját szemeteknek és azt el is fogadjátok?
Érdekes, nekem sikerült még az összes projektoromat beállítanom a saját szememre támaszkodva!
húú apám ezt az önbizalmat
Nem nekünk nem kell gép ami megmutatja, hanem a normálisan kalibrált vetítővel azt fogod viszontlátni a vásznon, mint amit az alkotók odaképzeétek és elő is állítottak. Az, hogy neked ez néha fakó vagy kontraszthiányos az a te bajod.
Érdekes, nekem sikerült még az összes projektoromat beállítanom a saját szememre támaszkodva!
Tehát, ha te éppen színtévesztő vagy, akkor mindenki más hülye, mert neked igy a tökéletes és mindenki másnak kuss? röhög a vakbelem.
Ennyire nem lehetsz hülye a dolgokhoz. Biztos most hecceled itt a népet és jókat röhögsz otthon hogy ennyi embert bepaliztál.
Vagy komoly, de akkor nagyon sajnálatra méltó elmeállapotod van.
Még egy példa:
Anno én is úgy hallgattam zenét, hogy a hangszínszabályzók teljesen fel voltak tekerve a plusz irányba és ha volt loudness gomb az is erősen be volt nyomva.
a mostani erősítőmön még hangszínszabályzó sincs, nemhogy loudness gomb.
Véletlenül sem tudok színezett tehát nem valós hangot hallani, hacsak szándékosan nem olyan a felvétel.
De az idevezető út hosszú volt és nehéz (meg néha sokba is került )
Tehát te is vagy most egy szinten, de engedtessék meg, hogy mi (úgy tűnik a többség) azt állítjuk, hogy talán mégsem.
Még egyszer elmondom - A BELÉPŐS MÁSFÉLMILLÁS IDIÓTASÁGODTÓL MEG KÍMÉLJ MEG LÉCCI - én állom a mérést, de ha nem akkor hazug vagy mindenki szemében. nem csak az enyémben
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Ki írta, hogy bármi közöd van a H.S.- hoz? Tényeket írjál, mint én és ne találj ki semmit Fish!
Nektek gép kell, ami megmutatja grafikonokon, ábrákon, hogy mi a megfelelő a saját szemeteknek és azt el is fogadjátok?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Kedves Den!
Miért gondolod ,hogy bármi közöm lenne a Házimozi Studió-hoz? Azért mert van egy Sim2 semmit sem érő gépem( érzem ,hogy epsont kellett volna vennem) mint itt jó pár embernek attól még nincs közöm a forgalmazóhoz..
A válaszaid értelmetlenek és semmitmondóak, és csak nevetni tudok rajtuk,szakmai hozzértésed = a 0-val ez azonnal látszik... de hidd azt hogy neked most jó ,és legyél boldog ebben a tudatban! Én maradok a szar sim2 nél ,remélem ez nem fáj neked, vagy igen !
üdv
fish
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Én ember vagyok, nem gép. Nem kell méregdrága kalibráció ahhoz, hogy kifogástalan képet hozzak létre egy nagyon jó minősítésű projektorral a szememre támaszkodva. Ehhez kellett a 12 évnyi projektor használat, ami már némi hozzáértést, gyakorlatot tartalmaz. Mindez a gyakorlat akkor jött igazán jól, amikor olvastam az új képjellemzők beállításainak technikáiról és nekem kellett őket beállítani. 2 hónapba telt, mire megértettem melyik beállítás hogyan viszonyul a többihez. Ha nem lett volna előtte a 12 év, nekem sem sikerült volna.
Fish: """hogyan állna helyt egy ekkora teremben"""................... az én felszerelésem? A 16:9- es nagytermi képe 274 centi volt, a teljes vásznas 365 cm.
6 centivel még nagyobb is az otthoni képem 16:9- es méretaránynál.
Egy gép ne mondja meg, hogy mi jó, az én szememnek.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Én kifizettem 1500 ft- ot a belépőért, mert annyit is ért a kiállítás- egyetlen egy nagy cég sem képviseltette magát- Ti fizessetek ki 1.5 milliót és megnézhetitek az én kiállításomat!
De előtte jól jegyezd meg a Sim2- es kalibrált képét 274 centis szélességben!
Elnézést, hogy kiállok az igazamért, de konkrétan tudom, hogy igazam van. Sajnos egy szuverén dologról értekezünk...........
Fish olvasatlanul írt véleményt úgy, hogy az én vásznam még nagyobb is, mint amiről kritikát fogalmaztam. Pedig már írtam, mekkora az enyém és milyen.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Fish:
Úszkálj, mint hal a vízben!
Azt, hogy hülye vagy még elnézzük
de hogy személyeskedj más nevével csúfolódj, az egyáltalán nem korrekt.
Normális érvekre már nem tudsz választ adni akkor jössz a személyeskedéssel.
Szerintem vegyél vissza az arcodból, mert ez nem lesz így jó,.
Noha nem nekem írtad, de engem is bosszant ha valaki érvek híjján vagdakozik
Ja és még egyszer:
ha bizonyítani akarsz, akkor tuti megszervezem neked a mérést, pedig az nem 2 ft, de állom ellenkező esetben engedd meg hogy alaknak nevezzünk
Házimozi-projektorral
A Sim 2- re vágysz milliókért? Akkor nézz meg egy jól bállított Epsont a 3 legfelsőből! Én tudom, hogy a legkisebb Epson EH-TW8100- as is veri a legjobbnak mondott Sim2- est!
Az Epsonhoz képest fakók, élettelenek a színek, mert teljesen más színfelfogással dolgoznak az olaszok. A kiállításon nem volt elég kontrasztos a kép és a fényerő sem volt elég. Az utolsó kettőt ki tudná javítani, de a színek sohasem lesznek olyan mámorítóan magával ragadóak, mint azt az Epsonok produkálják.
Na ekkora baromságot nem mostanában olvastam ezen a fórumon Szerintem te egy vicces ember lehetsz és egyetlen szándékod volt ezzel az amatőr beírással, kicsit felpörgetni a topikot Ha igen, akkor minden oké, de ha komolyan gondolod a véleményedet az nagy probléma. Ezeken a fórumokon sok teljesen tapasztalatlan tag vagy látogató fordul meg és nagyon nem jó, ha egy ilyen "szakember" véleménye alapján döntenek projektor és vászon vásárlásról.