Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Koncertajánló

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7628

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Jövőre Peter Gabriel koncert! 2014.05.06

http://hvg.hu/kultura/20131105_Vilagszt ... Budapesten

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Jövőre Peter Gabriel koncert! 2014.05.06

http://hvg.hu/kultura/20131105_Vilagszt ... Budapesten

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Most voltam Magashegyi Underground koncerten. Ha még olvassátok nagyon jó volt. Ajánlom.

A számaikat kórussal, szimfonikusokkal, külön ütős szekcióval játszották. Kizárólag emiatt mentem el, üdítő volt.

Ez sajnos valami fesztiválról van szokásos gáz hangosítás szerencsére én rendes körülmények közt hallgattam.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Én nagyon régen egy Mystery Gang koncerttel jártam ugyanígy. Alig tértem magamhoz egyrészt a zene miatt, másrészt nagyon jól volt a hangosítás. Meg sem gondoltam volna, hogy milyen keményen tud élőben szólni ez a stílus. Már értem, hogy annak idején az Elvis koncerteken miért kaptak sokkot az emberek.

http://www.youtube.com/watch?v=yx3HHM2n74k

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Tegnap Koncz Zsuzsa koncert volt a szegedi zsinagógában... mivel szeretem annak az épületnek az akusztikáját, gondoltam jöhet egy Koncz-koncert is... amennyire semlegesen mentem, olyan lelkesen jöttem ki... Zsuzsa fantasztikus energiákkal rendelkezik... engem ő és a zenekara (Závodi, Maróthy, Lengyelfi) teljesen lenyűgözött... a legjobban hangosított koncertet halottam itt, pedig voltam páron... a vendég Bródy volt...

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Saját, mobiltelefonos kép:

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: tollact »

... ugyanígy vagyok vele... lehet fanyalogni, hogy a pénzen, a teatralitáson, a spontaneitás hiányán, meg sok minden...
én még októberben húztam képletesen 19-re lapot, mert a kiemelt állót vettem meg... egy pillanatig sem bántam meg... tátott szájjal kapkodtuk a fejünket... a képi és hangi élmények olyan szinten záporoztak... ez 'A' koncert volt, pedig én is voltam néhányon...
Bár én a végefelé meghirdetett "last minute" ülőhelyekből kaptam, mégis azt mondom bárki bármennyit fizetett a jegyért, az utolsó forintig megérte! Mi másért lehetne elkérni pénzt, mint egy ilyen nagyszabású produkcióért! Itt legalább nem érzi becsapva magát az ember...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Számomra a koncert egyik csúcspontja.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

- Én még emésztgetem az ott látottakat, és hallottakat. Bár a Fal megvan bakeliten, még nem mertem felrakni, nehogy túl nagy legyen a kontraszt, pedig itthon sem szólt rosszul...  Az a fény és hangtechnika, az a show nekem egy meghatározó élmény volt, pedig nem dicsekvésből mondom, jártam már egypár koncerten. A nejemmel voltunk, állóhelyen, nem mentünk be nagyon a sűrűbe, és nem is bántuk meg. Így talán még ütősebb volt. Néha csak kapkodtuk a fejünket.... Bánhatja aki kihagyta!  Üdv, SFI
... ugyanígy vagyok vele... lehet fanyalogni, hogy a pénzen, a teatralitáson, a spontaneitás hiányán, meg sok minden...
én még októberben húztam képletesen 19-re lapot, mert a kiemelt állót vettem meg... egy pillanatig sem bántam meg... tátott szájjal kapkodtuk a fejünket... a képi és hangi élmények olyan szinten záporoztak... ez 'A' koncert volt, pedig én is voltam néhányon...

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: SFI »

- Én még emésztgetem az ott látottakat, és hallottakat. Bár a Fal megvan bakeliten, még nem mertem felrakni, nehogy túl nagy legyen a kontraszt, pedig itthon sem szólt rosszul...  Az a fény és hangtechnika, az a show nekem egy meghatározó élmény volt, pedig nem dicsekvésből mondom, jártam már egypár koncerten. A nejemmel voltunk, állóhelyen, nem mentünk be nagyon a sűrűbe, és nem is bántuk meg. Így talán még ütősebb volt. Néha csak kapkodtuk a fejünket.... Bánhatja aki kihagyta!  Üdv, SFI
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

– 34 éve, amikor A falat írtam, még félelmek munkáltak bennem. Ma már magabiztosan adom elő – tette hozzá Waters, aki eredetileg építészmérnök, és ahogy a színpadtechnika fejlődött, úgy gondolta újra a The Wall koncertváltozatát. Az idei turné már a gigantománia csúcsa, de nálunk is óriási az érdeklődés iránta. – Ekkora színpad még nem volt Budapesten. Hatvan kamionnal hozzák, hét napig építik, és két napig bontják, ami egy átlagos stadionprodukciónak a duplája – érzékeltette Márkus Éva, a szervező Live Nation szóvivője, és büszkén újságolta, az Another Brick In The Wall című slágerben hallható gyermekkórust nálunk az SOS Gyermekfalu adja.Látványos. Monumentális és különleges lesz a díszlet.Az augusztus 25-i megashow építkezéséhez 165 fős magyar technikai személyzetet, továbbá szakképzett daru- és targoncasofőröket igényelt a hét busszal érkező stáb, akik a show közben is építenek. Ők húzzák fel a 12 méter magas falat a hatalmas könnyű téglákból 150 méteres szélességben. Erre vetít majd 41 projektor.A faldíszlet közepén áll az 54 méter széles színpad, de a körkörös hangzást biztosító hat hangfalkomplexum is különlegesnek mondható, akárcsak a 1164 négyzetméteres színpadfödém, amelyet három AC80-as daruval raknak fel 32 méteres magasságba, hogy ne árnyékolja a vetítést. A tető mind a 14 tartóeleme héttonnás, a falhoz pedig 38 ezer liter víz is kell ellensúly gyanánt. Tűzből, azaz pirotechnikából sem lesz hiány, mert Waters ilyennek álmodta, de nemcsak ő érezheti magát kiváltságosnak, hanem minden magyar Pink Floyd-rajongó, hiszen Budapest is belefért a 18 állomásos európai gigaturnéba. 

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Szerintem ezekkel a keretekkel az egymás mellett lévő projektorok képeinek az átfedését küszöbölték ki,mert ott a fényerő nagyon megnőne és nem lenne homogén a kép.

Hmm, igen, pedig olyan randomnak tűnt az a keretrendszer, de valszeg ilyesmiről lehet szó, talán pont erről írnak itt:

(...)All this is tied into Medialon Show Control software, while a Barco High End Systems Full Boar console controls the Catalyst system as well as custom projector shutters built by Tait Towers that help create seamless projections. “They introduce a serrated blade to the edge of the projector beams,” says Turner. “A top and bottom DMX-controlled linear actuator per blade means we can alter the angle and incidence of the blade to match that day’s positions. It’s really the only way of achieving a good merge in the blacks where you have six projectors shining on the overlap areas.” Phil Haynes is the Full Boar/Catalyst board op.(...)

http://livedesignonline.com/projectswat ... ion-served
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

fakopáncs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1008

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: fakopáncs »

Bár ez itt eléggé OFF, de a vetítés, azok a projik..hát nemkispálya!

El is kezdek olvasni erről a neten, nekem ördöngösség, hogy pl. mi az a keretszerűség a projektorok előtt, én is láttam kifelé menet, hmm

Szerintem ezekkel a keretekkel az egymás mellett lévő projektorok képeinek az átfedését küszöbölték ki,mert ott a fényerő nagyon megnőne és nem lenne homogén a kép.

fakopáncs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Koncertajánló

Ennél nagyobb képet csak Jean Michel Jarre  Chronologie koncertjén 93-ban láttam a stadionban,igaz az nem ilyen minőségű volt.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Bár ez itt eléggé OFF, de a vetítés, azok a projik..hát nemkispálya!

El is kezdek olvasni erről a neten, nekem ördöngösség, hogy pl. mi az a keretszerűség a projektorok előtt, én is láttam kifelé menet, hmm
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Koncertajánló

Hozzászólás Szerző: AVX »

A képért 36 db projektor ágyú volt felelős.
Atya világ.
Ilyen fénycuccot még sosem láttam.Hihetetlenül élethű volt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Mennyien voltak szerintetek?
Sacc:40000

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Mennyien voltak szerintetek?

fakopáncs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Koncertajánló

A képért 36 db projektor ágyú volt felelős.

fakopáncs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Koncertajánló

Ritka jó koncert volt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Én állójeggyel voltam, keverőpult előtt, pár méterre tőle volt az én sweet spotom
Sajnos az én derekam ezt már nem bírja.
ott tuti, hogy jobb volt.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Én állójeggyel voltam, keverőpult előtt, pár méterre tőle volt az én sweet spotom

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Persze

Hiába volt erős "rásegítés" az énekre, hiába, hogy a kivetítő koncertképe is  javarészt felvételről volt (hogy a fenébe lehetne hívni a kép-playbacket ) ami azt is megerősíti, hogy mennyire minden milliméter pontosan be volt lőve és időzítve, csak nem tudta csökkenteni az élményt, fantasztikus show volt!

Mi pont középpen ültünk.
T jobb 25-ös sot 1-2.
Szerintem a legjobb hely.
Hihetetlenül jó akusztika volt.
A Dire Straits egy rakás .... volt a múltkor a körcsarnokban.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Te is voltál?
Nekem nagyon tetszett.

Persze

Hiába volt erős "rásegítés" az énekre, hiába, hogy a kivetítő koncertképe is  javarészt felvételről volt (hogy a fenébe lehetne hívni a kép-playbacket ) ami azt is megerősíti, hogy mennyire minden milliméter pontosan be volt lőve és időzítve, csak nem tudta csökkenteni az élményt, fantasztikus show volt!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Koncertajánló

Kaptunk a szemünknek és a fülünknek rendesen
Nem a tegnapi koncert, de hát túl nagy eltérés nincs, azt hiszem, egy ilyen turnén kb. minimális az improvizálás, variálás, mindenhol azonos tartalmat, azonos minőségben adnak át a közönségnek:
http://vimeo.com/user16177939/roger-wat ... -final-cut

Te is voltál?
Nekem nagyon tetszett.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”