Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Nekem ilyen dobozaim vannak, kb megfelel a leírtaknak, kivéve a fedettséget, de arra meg sztem semmi szükség. De nem is agresszív hangú amúgy.
Szimpatikus EPI dobozok, ez milyen típus? Mekkorák kb.?
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Nekem ilyen dobozaim vannak, kb megfelel a leírtaknak, kivéve a fedettséget, de arra meg sztem semmi szükség. De nem is agresszív hangú amúgy.
- charlie-obrian
- V.I.P.
Egyelőre sajnos inkább elméleti a kérdés, bár fene tudja.
Milyen hangsugárzó felelhet meg a hangzásideálomnak és a körülményeimnek, amiket alant sorolok?
-Rendszer: Philips CD a 600-as sorozatból, Williamson kapcs. csöves erősítő (2*25watt), esetleg a jövőben elképzelhető, hogy lesz robusztus MOS erősítőm is, aránylag nagy kimenő teljesítménnyel és damping faktorral.
-Helyiség: kisebb, hosszúkás padlásszoba 3*6*2,4 kb, aránylag basszus elnyelő akusztikával.
-Zenei preferencia: hogy egyszerű legyen a helyzet, szimfóniák, tipikusan a "szkíj végű" szerzőktől, valamint 50-es, 60-as jazz klasszikusok elsősorban.
-Preferált hangzásvilág: nem prezenszes, inkább selymes, lágy magasak, lehet fedett, sőt kissé legyen is fedett , de lehetőleg ne súlyosan mosottan (kis mosottság belefér), szóljon telten, realisztikus jó minőségű basszussal, kellő vehemenciával, szép középtartománnyal és jó térleképezéssel. Nem riadok megy a nagy méretű sugárzóktól.
(Amit leírtam az nagyjából a Wharfedale vintage világ, talán kisebb mosottsággal, de leginkább még teltebb és mélyebb basszussal.)
Szívesen fogadok ötleteket!
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.
Ismeri valaki a MARANTZ 7-G típusú hangsugárzókat? Ha igen, röviden jellemezné valaki a hangjukat?
Köszönöm!
Úgy látszik nem igazán ismert, vagy csekély a fórum aktivitás ezen az oldalon. Időközben úgy döntöttem, hogy nem az én világom. Műszakilag kicsit aggályos a kónuszos magas, de azért nem kizárt, hogy jó lehet; viszont jobban zavar, hogy 2 kónuszos magas van, amiket hagynak is kifutni, így jócskán paralell dolgoznak, ami szvsz nem túl szerencsés interFERENCia szempontjából.
Üdv
Kicsit olyan érzésem van, mintha egy 486dx4-be próbálnék egy GTX Titan-t próbálnék beletuszkolni.
A cuccaim: LG 50PA6500, Yamaha RX-V2600, Magnat motion 990 set, Sony SS-FCR450, frontok ugyanezen szettből háttérsugárzók valamint presence-nek egy genius szettből a kis sugárzók, ugyanebből a szettből az aktív mélyláda. Mindez egy htpc-vel.
Ebben az összeállításban nyilvánvalóan a hangsugárzók a gyenge láncszemek. Persze a tévé sem a leghűde de azt most hanyagoljuk.
Mik lennének a javaslatok?
Első körben szeretnék egy jó centert. Max 30k értékben.
köszi
esetleg valaki valami javaslat? hol kezdjek neki?
valószínűleg így vásárol A NŐ autót. meg úgy általában mindent...
köszi!
- charlie-obrian
- V.I.P.
Ismeri valaki a MARANTZ 7-G típusú hangsugárzókat? Ha igen, röviden jellemezné valaki a hangjukat?
Köszönöm!
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 25
Gergőt keresd, de hétköznap ezen a számon
70-4556537
Ma megérkezett a D2.1. Szenzációs, köszönöm.
Ilyet hallott már valaki sztereó rendszerben? Érdemes hazacipelni egy párat próbára? Saját szubjával? Nélküle?
Ma délelőtt bekötöttük egy próbára, de utána úgy szólt ugyanott egy JPW Sonata, hogy az ember azt érezte, megszűnt a zajszennyezés. Még jó, hogy nem cipeltem haza.
Ilyet hallott már valaki sztereó rendszerben? Érdemes hazacipelni egy párat próbára? Saját szubjával? Nélküle?
Én nem használok, de tökéletesen teljesíti. Akkor a legjobb, ha a centerben ugyanazok a hangszórók vannak.
Kicsit gyengébb össz-dinamikára egy monitor, de jó subot kell beszerezni hozzá és a bass-management megoldja a problémákat.
Legnagyobb sajnálatomra A Monitor RX2 jelenleg beszerezhetetlen Magyarországon.
-
- Lefelé a lejtőn
70-4556537
Ok, köszönöm.
Köszönöm a lehetőséget, hétfőn telefonálok időpontért.
70-4556537
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
- Lefelé a lejtőn
Meg tudod, mert van egy eladó M12 is.
Ne tőlem várd, hogy elmondjam.
Mivel mindkettő a cégé, így akár hihető is amit mondok.
A Swans jobb befektetés és szebb a kivitele.
Meg kell hallgatni.
Köszönöm a lehetőséget, hétfőn telefonálok időpontért.
21m2-en - panel lakás, használ itt valaki HM célra monitor sugárzókat fontoknak?
Persze, később saját center és surround dobozokkal.
Mik a benyomások róla, teljesíti a " halkabb, teres, részletező mozizás elvárásait?
Én nem használok, de tökéletesen teljesíti. Akkor a legjobb, ha a centerben ugyanazok a hangszórók vannak.
Kicsit gyengébb össz-dinamikára egy monitor, de jó subot kell beszerezni hozzá és a bass-management megoldja a problémákat.
21m2-en - panel lakás, használ itt valaki HM célra monitor sugárzókat fontoknak?
Persze, később saját center és surround dobozokkal.
Mik a benyomások róla, teljesíti a " halkabb, teres, részletező mozizás elvárásait?
Igen, erre már rájöttem én is. Nem egyszerre kellene a hangfalat és az erősítőt cserélni, de mit csináljak ha már elültettem a saját fülemben a bogarat. Amúgy szívesen veszek erősítő ötleteket is
Meg tudom őket hallgatni nálatok? Pár gondolatot tudnál írni, hogy milyenek egymáshoz képest.
Meg tudod, mert van egy eladó M12 is.
Ne tőlem várd, hogy elmondjam.
Mivel mindkettő a cégé, így akár hihető is amit mondok.
A Swans jobb befektetés és szebb a kivitele.
Meg kell hallgatni.
Webáruház:
-
- Lefelé a lejtőn
Igen, erre már rájöttem én is. Nem egyszerre kellene a hangfalat és az erősítőt cserélni, de mit csináljak ha már elültettem a saját fülemben a bogarat. Amúgy szívesen veszek erősítő ötleteket is
Meg tudom őket hallgatni nálatok? Pár gondolatot tudnál írni, hogy milyenek egymáshoz képest.
Így elég nehéz lesz, ha még az erősítő sincs meg konkrétan.
Ezt nem is olvastam.Így valóban nem egyszerű.
Webáruház:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6274
Sziasztok!
2 doboz között hezitálok, de sajnos nincs lehetőségem meghallgatni őket.
Swans D2.1SE
Epos M12i
Kb. 20-25m2-en hallgatnám főleg jazz és régebbi rock zenével. Az erősítő sem végleges még, hajlok egy régebbi Parasoundra.
Melyiket válasszam?
Köszönöm a segítséget.
Így elég nehéz lesz, ha még az erősítő sincs meg konkrétan.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok!
Swans D2.1SE
Epos M12i
Kb. 20-25m2-en hallgatnám főleg jazz és régebbi rock zenével. Az erősítő sem végleges még, hajlok egy régebbi Parasoundra.
Melyiket válasszam?
Köszönöm a segítséget.
Nálunk van mindkettő.
Webáruház:
-
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
Swans D2.1SE
Epos M12i
Melyiket válasszam?
Köszönöm a segítséget.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Gondoltam erre is, hogy más hangszóróval, de olyan jó kiegyensúlyozott volt középtartományban az F2...
A váltási freki 2,9kHz.
Muv.imi által linkelt hangszóró görbéje borzasztó, már ilyen felbontásban, minőségben nézve, semmiképpen nem hallgatnék egy ilyen hangszórót.
A Monacornak van ilyen kicsi hangszórója, nem hallottam, de a görbéje elég egyenletes. Ez el is férne szerintem:
http://www.hangszorobolt.hu/?showid=240
Ezt azért nagyon le kellene szelídíteni a 95dB érzékenységével és ezzel a középtartománynál lenne egy 6-10dB-es beszakadás, ha a Tannoy F2 88dB-es érzékenységét vesszük számításba.
Az én dobozomban Monacor DT28N ( http://www.monacor.hu/product/show/3573/DT-28N ) van és szép, finom a hangja!
Kérdés hogy nálad miként és mit lehetne alkalmazni!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Gondoltam erre is, hogy más hangszóróval, de olyan jó kiegyensúlyozott volt középtartományban az F2...
A váltási freki 2,9kHz.
Muv.imi által linkelt hangszóró görbéje borzasztó, már ilyen felbontásban, minőségben nézve, semmiképpen nem hallgatnék egy ilyen hangszórót.
A Monacornak van ilyen kicsi hangszórója, nem hallottam, de a görbéje elég egyenletes. Ez el is férne szerintem:
http://www.hangszorobolt.hu/?showid=240
Ezt azért nagyon le kellene szelídíteni a 95dB érzékenységével és ezzel a középtartománynál lenne egy 6-10dB-es beszakadás, ha a Tannoy F2 88dB-es érzékenységét vesszük számításba.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Én azt javasolnám, hogy vedd fel a kapcsolatot valami szakival, és tegyetek mindkét hangfalba valami olcsóbb, de karakterében odaillő magas sugárzót, aztán igazíttasd hozzá a váltót. igaz, ez már nem gyári Tannoy lesz, de tovább fogod tudni hallgatni, és anyagilag még így jársz a legjobban...
Én is ezt javasolnám!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ezt inkább ne......borzalmas. De tényleg.....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.