Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Mivel vannak a TV és a projektor szempontjából pro és kontra, ezért nehéz a döntés, hogy melyiket válasszam, mivel a saját szempontjaimnak legmegfelelőbbet akarom.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Red75 »

De jó ilyet olvasni! Más is hasonló cipőben jár!

Mostanában gondolkodok, hogy egy újabb fullHD-s 3D-s 144Hz-es projektor lenne-e a legjobb, vagy egy régebbi 720-as 8 ezer óráig nyüstölhető Sim2?

Most is éppen feljebblépni készülök. 

Attól függ, mennyire kell a 3D. Nekem pl. egyáltalán nem hiányzik. Kevés a hozzávaló filmanyag és az sem üti meg a mércét. 2 havonta eltudok menni moziba miatta. 
Sim2, hmm... nyilván lenyűgöző a képminősége, de a 240-es vászonméretedhez elég volna a 720-as felbontás?
Ha jól emlékszem volt régebben Pana 4000 ugye? 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyszer én is meginogtam, ááá nem kell, alig használom. Eladtam. 2 hétig bámultam a mennyezeten az üres tipliket. Na vettem is egy másik vetítőt.

Egyébként tényleg rá kell készülni: Nyugalom, sötétítés, jó film, ücsi, popcorn. Az a másfél-két óra teljesen feltud tölteni.

De jó ilyet olvasni! Más is hasonló cipőben jár!

Engem az zavar, hogy a család rákapott a sorozatokra. Lost, Teen Wolf, Bárka stb...
Esténként és hétvégén is sokszor ezt nézzük és ezekhez sajnálom (sajnáltam) bekapcsolni a projektort.
Most éppen nincs projektorom és nagyon hiányzik! A vásznat direkt nem adtam el, mert így meghagytam az esélyt magamnak a vásárlásra!

Nekem hatalmas élmény a házimozi projektorral, de bármilyen sportműsor is! 
A 3D is vonzott és vettem is egy TV-t, ami 3D-s, de akármekkora a TV mérete, nem lehet élvezni rajta egyáltalán.

Mostanában gondolkodok, hogy egy újabb fullHD-s 3D-s 144Hz-es projektor lenne-e a legjobb, vagy egy régebbi 720-as 8 ezer óráig nyüstölhető Sim2?

Vendég

Házimozi-projektorral

Nekem mások a szempontok, én szülői szempontból nézem. Két szobában van vásznam, 36m2 és 60m2. Kisebb a nappali és ott van minden (media player, x-box, BR, házi-mozi hanggal, 42" plazma, 106"-os vászon projektorral), hogy a család minél többet legyen együtt. Gyerekeim 7 és 11 évesek csak számítógép van a szobájukban.
Igen kevés az alkalom amikor mindenki vásznon, nagyobb méretben akarja látni a filmet. Sokszor csak vendégek kívánságára van bekapcsolva a projektor. A "voltbarátnőm" akkor is többnyire visít, mert nem lát beszélgetni.

Számítógép-meló:
22"-os monitorom van, eljátszottam a gondolattal amiben egy 24"-os körüli van, de annál nagyobbra nem váltanék. A nagyobb méret engem zavar, olyan érzésem van mintha nem látnám át az egész képet. Prezentációkhoz gyakran használok projektort meghagyom a "hátsó sorból is lássák miről pofázok" kategóriában. Na meg billentyű-egér, papír, írószerszám ezekhez egy asztal kell.

X-Box:
Gyerekeim (időnként velük én is) napi rendszerességgel nyomatják a 42"-os TV-n. Próbáltuk vásznon (ami a TV fölött van), nem hagyott bennünk maradandó élményt.

Mozi-TV:
Filmek nézésében van otthon a projektor. Ehhez már szorosan kapcsolódik a jó minőségű forrásból származó anyagok kivetítése, koncert, sportközvetítés, F1. A tavalyi foci VB-t, sörözősen kitettük 3db 51" plazmára és 300" fölötti mozivászonra, Full HD-ben odabasz volt. Pont egy ifjúsági foci torna volt a városban, a 18 év körüli játékosok szájtátva nézték a nagyvásznat, de az egy sötét moziterem vászna volt. Ez mind alkalom szerű, nem mindennapos.

Számítógépes meló terén a tervezés olyan dolog, hogy 17"-os monitoron dolgozni nagyfokú mazohizmus (tapasztalatból tudom). Külföldön álltalában 30" az átlag ilyen téren. Külföldön rájöttek arra már nagyon sok éve, hogy aki számítógépet nyüstöl egész nap, annak olyan gép kell, ami lehetőleg a legminimálisabb mértékben rontja a látását, másrészt a nagy képernyő azért kell, mert áttláthatóbb 1 alkatrész vagy gép, csökken a hibák száma, továbbá nem kell a tervezőnek zoom-olnia, apró dolgok is feltűnnek és így gyorsul a munkavégzés is. Magyarország még ettől fényévekre van sajnos.
Csak pár kép CAD-re:

és CAM-re:

A konzol nekem hatlmas élmény volt 2,5m-es képáttmérőben. Iszonyatosan jó mondjuk valami látványos FPS-el nyomulni, pl.: Crysis 3 vagy valami RPG-vel, pl.: Oblivion, de a szimulátorok is nagyon ütősek és a stratégiák is.
Filmek és TV terén is bejön a nagy képáttmérő. Bejön, amikor "benne" vagyok a filmben.
Mivel vannak a TV és a projektor szempontjából pro és kontra, ezért nehéz a döntés, hogy melyiket válasszam, mivel a saját szempontjaimnak legmegfelelőbbet akarom.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Nekem mások a szempontok, én szülői szempontból nézem. Két szobában van vásznam, 36m2 és 60m2. Kisebb a nappali és ott van minden (media player, x-box, BR, házi-mozi hanggal, 42" plazma, 106"-os vászon projektorral), hogy a család minél többet legyen együtt. Gyerekeim 7 és 11 évesek csak számítógép van a szobájukban.
Igen kevés az alkalom amikor mindenki vásznon, nagyobb méretben akarja látni a filmet. Sokszor csak vendégek kívánságára van bekapcsolva a projektor. A "voltbarátnőm" akkor is többnyire visít, mert nem lát beszélgetni.

Számítógép-meló:
22"-os monitorom van, eljátszottam a gondolattal amiben egy 24"-os körüli van, de annál nagyobbra nem váltanék. A nagyobb méret engem zavar, olyan érzésem van mintha nem látnám át az egész képet. Prezentációkhoz gyakran használok projektort meghagyom a "hátsó sorból is lássák miről pofázok" kategóriában. Na meg billentyű-egér, papír, írószerszám ezekhez egy asztal kell.

X-Box:
Gyerekeim (időnként velük én is) napi rendszerességgel nyomatják a 42"-os TV-n. Próbáltuk vásznon (ami a TV fölött van), nem hagyott bennünk maradandó élményt.

Mozi-TV:
Filmek nézésében van otthon a projektor. Ehhez már szorosan kapcsolódik a jó minőségű forrásból származó anyagok kivetítése, koncert, sportközvetítés, F1. A tavalyi foci VB-t, sörözősen kitettük 3db 51" plazmára és 300" fölötti mozivászonra, Full HD-ben odabasz volt. Pont egy ifjúsági foci torna volt a városban, a 18 év körüli játékosok szájtátva nézték a nagyvásznat, de az egy sötét moziterem vászna volt. Ez mind alkalom szerű, nem mindennapos.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

Házimozi-projektorral

Pl. setétség, és ha a setétség megvan (mesterséges sötétítés avagy az esti órák) akkor mindenkinek a környezetben mozizni kötelező, mert nem lát mást csinálni. Ha fényt gerjeszt az egyéb társas lény akkor azzal a mozizót zavarja. Nem árt a projektor helyét kialakítani, bekábelezni, de ezt már írták. A TV-t teheted a frontra az egyéb házi-mozi komponensek közé, fölé, alá, mellé, elé, mögé de a projektok a szoba ellentétes oldalára kerül. Nem kis bökkenő lehet a FTF, CSTF (feleségtűrésifaktor, családtűrésifaktor) a kábelek, konzol és maga a készülék elhelyezésénél-elrejtésénél. Legjobb egy külön moziszoba. Tapasztalatom szerint a projektor nem a mindennapi használat bajnoka. Utóbbi időben többször voltunk moziban, mint ahányszor itthon a projektort bekapcsoltam, de ha nem lenne akkor rögtön vennék.

Saját szobába kell, ami elég nagy (kb. 36m2 és téglalap alakú tetőtéri, kb. 1,2m-ig egyenes a fal, utána 45 fokos dőlésszögű a plafon és van 1 egyenes rész). Nem csak film nézésre kell, hanem számítógépezni is (CAD és CAM programoknál nagyon hasznos a nagy kép!), meg konzolon játszani, néha tv-t is nézni.
Mivel saját szobám, ezért a család és barátnő sem jelent problémát. A szex és nyújork, meg hasonszőrű borzalmak szerencsére nálunk közutálatnak örvendenek.
Elhelyezés mind a tv esetében, mind a projektor esetében a megoldom kategória.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

de ha nem lenne akkor rögtön vennék.

Egyszer én is meginogtam, ááá nem kell, alig használom. Eladtam. 2 hétig bámultam a mennyezeten az üres tipliket. Na vettem is egy másik vetítőt.

Egyébként tényleg rá kell készülni: Nyugalom, sötétítés, jó film, ücsi, popcorn. Az a másfél-két óra teljesen feltud tölteni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Erre csak azt tudom mondani, mint a pláza cica: Most akkor mi van?
Komolyra fordítva a szót projektorhoz milyen körülmény kell? Kell ahol tudom használni és ennyi. Nagy képméret miatt használnak sok helyen projektort, meg a mobilítás végett is, ugyanis az átlag projektor nem nagy és a súlya sem vészes.

Pl. setétség, és ha a setétség megvan (mesterséges sötétítés avagy az esti órák) akkor mindenkinek a környezetben mozizni kötelező, mert nem lát mást csinálni. Ha fényt gerjeszt az egyéb társas lény akkor azzal a mozizót zavarja. Nem árt a projektor helyét kialakítani, bekábelezni, de ezt már írták. A TV-t teheted a frontra az egyéb házi-mozi komponensek közé, fölé, alá, mellé, elé, mögé de a projektok a szoba ellentétes oldalára kerül. Nem kis bökkenő lehet a FTF, CSTF (feleségtűrésifaktor, családtűrésifaktor) a kábelek, konzol és maga a készülék elhelyezésénél-elrejtésénél. Legjobb egy külön moziszoba. Tapasztalatom szerint a projektor nem a mindennapi használat bajnoka. Utóbbi időben többször voltunk moziban, mint ahányszor itthon a projektort bekapcsoltam, de ha nem lenne akkor rögtön vennék.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

Házimozi-projektorral

Mindennapi használatra TV, a projektor más kategória. Projektorozás inkább alkalom szerű, kicsit rá kell készülni.
A TV-t beüzemeled és nézed, a projektornak meg kell teremteni (vagy várni) a megfelelő körülményeket.

Erre csak azt tudom mondani, mint a pláza cica: Most akkor mi van?
Komolyra fordítva a szót projektorhoz milyen körülmény kell? Kell ahol tudom használni és ennyi. Nagy képméret miatt használnak sok helyen projektort, meg a mobilítás végett is, ugyanis az átlag projektor nem nagy és a súlya sem vészes.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Nem találtam jobb témát, ezért itt teszem fel a kérdésemet.
Nagyon sokat filozofálok azon, hogy mit vegyek majd? LED-es okos TV-t vagy LED-es projektort?
Mindegyiknek van előnye és hátránya...........Konstruktív véleményekre vagyok kíváncsi, ami alapján lehet mérlegelni, még jobban áttlátni a témát, hogy mi lenne a legjobb választás.

Mindennapi használatra TV, a projektor más kategória. Projektorozás inkább alkalom szerű, kicsit rá kell készülni.
A TV-t beüzemeled és nézed, a projektornak meg kell teremteni (vagy várni) a megfelelő körülményeket.

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Vendég

Házimozi-projektorral

Szerintem meg minden készüléket arra kellene használni, amire való.
Tehát a tv legyen tv, a lejátszó eszköz az lejátszó eszköz, aki weben akar böngészni, annál legyen pc de legalább laptop vagy netbook.
Én úgy oldottam meg ezt, hogy a projektor mellett (alatt) van tv. Most már lapos, mivel a crt-n nem jól akart megjelenni a 24P. és úgy általában a fullHD-s dolgok.
A lejátszó egy Dune Prime, annak a hdmi jele egy osztóba ent, ami szétküldte a proji meg a tv felé. Ez se volt sajnos nálam tökéletes, mivel nagyon hosszú a hdmi kábelem a vetítőhöz, így a 1080P/60Hz nem volt tökéletes.
De most vettem egy hdmi-s erősítőt aminek rájaadásul 2 kimenete van és kapcsolható, így ez a gond letudva
Noha a Dune is alkalmas jutubra meg webre, nemigen használom na jó néhe egy egy video beesik a jutubról
A projektor miatt ha használt nem kell aggódni, bár az lcd-s panelek hajlamosak az elszíneződésre, de a dlp vagy a d-ila/sxrd már sokkal jobb ebben (is)
Az izzó miatt sem kell frászba lenni, mert már régen nem 100e-s kiadás, ha érdekel a dolog akkor nézzbe ide: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=2158
A led-es vetítők elég drágák, bár a hosszú élettartama a világításnak megérős, és az hogy egy nap akár 20* is be ki kapcsolható, hát az igazán remek dolog.

Nem lesz mindkettő. Vagy egyik vagy másik.
A TV és a Projektor is megjelenítésre való. Mindegyiknek van előnye és hátránya is és ez alapján akarok mérlegelni, hogy melyik lenne a jobb számomra a kitűzött cél megvalósításához. TV és Projektor terén is csak LED-es jöhet szóba.
Mivel ez nem olyan, mint 1 kenyér, amit most megveszek, hanem hosszú távú kiadás, ezért fontos szempont a pénzügyi része is a dolognak, mert mi van, ha holnap megtöbbszörözik a villamos energia árát? Sajnos nem lehetetlen. Nem mindegy egyböl a fogyasztás. Ahogy eddig tapasztaltam az árak nem lefelé, hanem felfelé mennek (pl. üzemanyag ára 6 év alatt megduplázódott (és ez álltal minden drágább lett), de a fizetések nem (sőt sok embernek csökkent a fizuja)).

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Vagy az egyik, vagy a másik. 2 egyszerre nem lesz. Használtat nem szívesen vennék, főleg mivel a garancia időt bírja ki a készülék és utána drágább legyen a javíttatása (már, ha javítható), mint 1 új vásárlása vagyközel annyi féle felfogás van divatban.
Billentyűzet és egér van.
Napi szintentöbb, mint  4-5 órát menne.
Annak természetesen utánanézek, hogy az adott tv alaklmas-e webes böngészésre normálisan vagy sem, mert ezt már sokan mondták, de ahogy hallottam ez már lassan csak a régi modellek tulajdonságává vállik és sok esetben a gyártó frissítéssel orvosolta a problémát, hogy minden működjön.
Mindegyiknek van előnye és hátránya is és ezért vetettem fel a kérdést, hogy melyik lenne jobb számomra a megadott szepontok alapján.

Szerintem meg minden készüléket arra kellene használni, amire való.
Tehát a tv legyen tv, a lejátszó eszköz az lejátszó eszköz, aki weben akar böngészni, annál legyen pc de legalább laptop vagy netbook.
Én úgy oldottam meg ezt, hogy a projektor mellett (alatt) van tv. Most már lapos, mivel a crt-n nem jól akart megjelenni a 24P. és úgy általában a fullHD-s dolgok.
A lejátszó egy Dune Prime, annak a hdmi jele egy osztóba ent, ami szétküldte a proji meg a tv felé. Ez se volt sajnos nálam tökéletes, mivel nagyon hosszú a hdmi kábelem a vetítőhöz, így a 1080P/60Hz nem volt tökéletes.
De most vettem egy hdmi-s erősítőt aminek rájaadásul 2 kimenete van és kapcsolható, így ez a gond letudva
Noha a Dune is alkalmas jutubra meg webre, nemigen használom na jó néhe egy egy video beesik a jutubról
A projektor miatt ha használt nem kell aggódni, bár az lcd-s panelek hajlamosak az elszíneződésre, de a dlp vagy a d-ila/sxrd már sokkal jobb ebben (is)
Az izzó miatt sem kell frászba lenni, mert már régen nem 100e-s kiadás, ha érdekel a dolog akkor nézzbe ide: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=2158
A led-es vetítők elég drágák, bár a hosszú élettartama a világításnak megérős, és az hogy egy nap akár 20* is be ki kapcsolható, hát az igazán remek dolog.

Vendég

Házimozi-projektorral

Hali.
Ha projektorban gondolkodsz, akkor kiadás téren mindenképp vedd számításba, hogy kell pluszban hosszú (elhelyezéstől függően 8-10-15m) HDMI kábel, valamilyen tartó (asztalka, vagy mennyezeti konzol), relatíve nagyobb távolság a vászon és közted, valamint ne feledkezzünk meg a lámpa élettartamáról sem (a napi 4-5 órát használod, az kb. 1500-1800 óra évente!) A smart tv-nél viszont nem mindegy milyet veszel, nem mindegyik támogatja 100%-osan a webes böngészést (lehetnek oldalak, amiket nem, vagy csak részlegesen jelenít meg). Ráadásul ha nincs hozzá billentyűzet meg egér, akkor megőszül a hajad, mire beírsz egy webcímet. Legideálisabb szerintem, ha veszel használtan egy tv-t, meg használtan egy projektort. Ha csak tv-zel, akkor a tv, ha meg mozizni akarsz, akkor le a vásznat a tv elé, aztán hajrá (persze akkor valamivel többe kerül). Sajnos eléggé lehúztam a projektort, annak ellenére, hogy éppen most kezdtem nézegetni én is. 

Vagy az egyik, vagy a másik. 2 egyszerre nem lesz. Használtat nem szívesen vennék, főleg mivel a garancia időt bírja ki a készülék és utána drágább legyen a javíttatása (már, ha javítható), mint 1 új vásárlása vagyközel annyi féle felfogás van divatban.
Billentyűzet és egér van.
Napi szintentöbb, mint  4-5 órát menne.
Annak természetesen utánanézek, hogy az adott tv alaklmas-e webes böngészésre normálisan vagy sem, mert ezt már sokan mondták, de ahogy hallottam ez már lassan csak a régi modellek tulajdonságává vállik és sok esetben a gyártó frissítéssel orvosolta a problémát, hogy minden működjön.
Mindegyiknek van előnye és hátránya is és ezért vetettem fel a kérdést, hogy melyik lenne jobb számomra a megadott szepontok alapján.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: ujviking »

Nagyon sokat filozofálok azon, hogy mit vegyek majd? LED-es okos TV-t vagy LED-es projektort?
Mindegyiknek van előnye és hátránya.
Sajnos a pénzügyi dolgokat is figyelembe kell vennem és nemcsak a készülék ára, de a fogyasztása is fontos tényező.
Mindenképp Full HD és 3D a minimális igény ezen felűl.
Szóval nézegettem Samsung Smart TV-ket, amik kb. 40"-osak és kb. 130-160ezer Ft körül mozognak ár terén. Előnye, hogy sokmindenre használható (tv, film nézés pen drive-ról, kommunikáció (net böngészés, skype), stb.), alacsonyabb fogyasztású, mint a projektorok többsége álltalában, nem foglal sok helyet a szobában. A fekete leves, hogy "csak" 40"-os képáttmérőjű. Szállítás szempontjából a méretéből adódóan nem olyan mobilis, mint 1 projektor.
A projektornak hatalmas képe van, könnyű szállítani. Fekete leves, hogy álltalában drágább, mint a TV, csak a ráküldött jelet vetíti ki, fogyasztás magasabb, kell hozzá vetítő vászon és úgy kell elhelyezni a szobában, hogy az jó legyen.
Hírtelen ezek jutottak eszembe pro és kontra terén.
Multimédia rendszert akarok kiépíteni. A számítógép sokat fogyaszt, ezért azt csak munka esetén kapcsolom be, de azért rákötném, mert jobb nagy képet nézni, mint picit, meg a számítógép monitor ebben az esetben feleslegessé vállna (nem foglalna plusz helyet, nem kellene azt is elhelyezni). Játékra majd lesz PS4 konzol. Jó kérdés, hogy mit fog tudni majd a PS4 még pluszban. A TV nézéshez jó kérdés, hogy mi kell a projektorhoz, ha azt választanám? Mivel írtam, hogy a fogyasztást minimalizálni akarom, ezért mindig csak azt kapcsolom be, amire szükség van.
A hang terén Genelec 8040a pár van, majd, ha lesz "kedvem" (pénzem), akkor 1 DAC-ot és 1 előfokot beszerzek, hogy minden digitális és analóg cuccot a hangfalakra tudjak irányítani, ne kelljen kötözgetni, meg a hang is javuljon digitális téren.
Konstruktív véleményekre vagyok kíváncsi, ami alapján lehet mérlegelni, még jobban áttlátni a témát, hogy mi lenne a legjobb választás.

Hali.
Ha projektorban gondolkodsz, akkor kiadás téren mindenképp vedd számításba, hogy kell pluszban hosszú (elhelyezéstől függően 8-10-15m) HDMI kábel, valamilyen tartó (asztalka, vagy mennyezeti konzol), relatíve nagyobb távolság a vászon és közted, valamint ne feledkezzünk meg a lámpa élettartamáról sem (a napi 4-5 órát használod, az kb. 1500-1800 óra évente!) A smart tv-nél viszont nem mindegy milyet veszel, nem mindegyik támogatja 100%-osan a webes böngészést (lehetnek oldalak, amiket nem, vagy csak részlegesen jelenít meg). Ráadásul ha nincs hozzá billentyűzet meg egér, akkor megőszül a hajad, mire beírsz egy webcímet. Legideálisabb szerintem, ha veszel használtan egy tv-t, meg használtan egy projektort. Ha csak tv-zel, akkor a tv, ha meg mozizni akarsz, akkor le a vásznat a tv elé, aztán hajrá (persze akkor valamivel többe kerül). Sajnos eléggé lehúztam a projektort, annak ellenére, hogy éppen most kezdtem nézegetni én is. 

Vendég

Házimozi-projektorral

Mindegyiknek van előnye és hátránya.
Sajnos a pénzügyi dolgokat is figyelembe kell vennem és nemcsak a készülék ára, de a fogyasztása is fontos tényező.
Mindenképp Full HD és 3D a minimális igény ezen felűl.
Szóval nézegettem Samsung Smart TV-ket, amik kb. 40"-osak és kb. 130-160ezer Ft körül mozognak ár terén. Előnye, hogy sokmindenre használható (tv, film nézés pen drive-ról, kommunikáció (net böngészés, skype), stb.), alacsonyabb fogyasztású, mint a projektorok többsége álltalában, nem foglal sok helyet a szobában. A fekete leves, hogy "csak" 40"-os képáttmérőjű. Szállítás szempontjából a méretéből adódóan nem olyan mobilis, mint 1 projektor.
A projektornak hatalmas képe van, könnyű szállítani. Fekete leves, hogy álltalában drágább, mint a TV, csak a ráküldött jelet vetíti ki, fogyasztás magasabb, kell hozzá vetítő vászon és úgy kell elhelyezni a szobában, hogy az jó legyen.
Hírtelen ezek jutottak eszembe pro és kontra terén.
Multimédia rendszert akarok kiépíteni. A számítógép sokat fogyaszt, ezért azt csak munka esetén kapcsolom be, de azért rákötném, mert jobb nagy képet nézni, mint picit, meg a számítógép monitor ebben az esetben feleslegessé vállna (nem foglalna plusz helyet, nem kellene azt is elhelyezni). Játékra majd lesz PS4 konzol. Jó kérdés, hogy mit fog tudni majd a PS4 még pluszban. A TV nézéshez jó kérdés, hogy mi kell a projektorhoz, ha azt választanám? Mivel írtam, hogy a fogyasztást minimalizálni akarom, ezért mindig csak azt kapcsolom be, amire szükség van.
A hang terén Genelec 8040a pár van, majd, ha lesz "kedvem" (pénzem), akkor 1 DAC-ot és 1 előfokot beszerzek, hogy minden digitális és analóg cuccot a hangfalakra tudjak irányítani, ne kelljen kötözgetni, meg a hang is javuljon digitális téren.
Konstruktív véleményekre vagyok kíváncsi, ami alapján lehet mérlegelni, még jobban áttlátni a témát, hogy mi lenne a legjobb választás.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Szervizmenüben elvileg lehet ellenőrizni. Mennyi az az olcsó? 
Ez nagyon jó vétel, ha DLP-t szeretnél: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=13397

Az ára átszámítva kb. 100K lenne. 

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Házimozi-projektorral

Hali.
Felbukkant a hirdetések között egy Infocus X10-es "óccsóér".

Szervizmenüben elvileg lehet ellenőrizni. Mennyi az az olcsó? 
Ez nagyon jó vétel, ha DLP-t szeretnél: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=13397

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Hali.
Felbukkant a hirdetések között egy Infocus X10-es "óccsóér". Azt írja az eladó, hogy csak 710 órát ment. Le lehet ezt valahol ellenőrizni?
Szerintetek érdemes egy ilyen "öreg" masinát megvenni?
Valakinek van tapasztalata az X10-essel? 
Köszi
U.i: egy Dune Smart D1-re lenne kötve, szinte csak mozira használva.

apatiattila
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: apatiattila »

Hali. Örülök, hogy olvasgatom a soraitokat. Azt hallottam, hogy a projektoroknak leaáldozott? Ez nem hiszem, hogy igaz lenne. Én is tervezem, hogy otthon mozizok a lakásomban Az egyik fal pont alkalmas lenne rá, vagy egy nagyobb méretű vászon is. Üdv. Attila

JulesM111
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: JulesM111 »

Én pont ezt az Epsont nézegetem.Mire használod?Mozi és TV egyben?
Milyen a képe?Tudnál róla írni?
Ezen az árszinten az LCD v DLP között milyen különbségek vannak?
Epson,Optoma,BenQ hármasból ezen az árszinten (£1000 körül) melyik rendelkezik TV-n és Mozin is egyaránt jó képminőséggel?

Szia,
Miért is Epson EH-TW5910-re esett a választásom? A projector előtt csak egy szimpla 40”-os SonyBravia LCD Tv-t nézegettem üres óráimban, és mindig is szerettem volna a nappalimban szép, és nagy képet nézegetni. Amit kitűztem célnak, fullHD felbontás, 3D képességű, házimozihoz való projector, legalább 2 hdmi bemenettel. A projector, vászon, hdmi kábelek, szemüveg, konzol a plafonhoz kb. félmillió forint körül legyen. Műsorforrás hozzá egy Oppo BDP103-as BluRay lejátszó, és egy Dune HDmax médiaplayer, és természetesen egy XBOX360, hogy a játékok során is élvezzem a nagy képet. Sorry, TV adással (sem SD-vel, sem HD-val nem próbáltam, sőt nem is tervezem)

Ahol lakom, két komolyabb házimozi bolt van, ahol Sony, Epson és Optoma a lehetőség. A kedvenc boltomban Sony-t és Epson forgalmaznak, ahol az Optomát forgalmazzák, egyszerűen nem bírom az eladó srác arcát. Internetről ilyesmiket elvből nem vásárolok, szeretem személyesen megvenni, szeretem, mikor supportot is kapok a kérdéseimhez, és némi tanácsadás is korrekten jár a vásárláshoz, szóval csak Epson, vagy Sony jöhetett szóba. Sony-k 800ezer HUFtól indulnak, így maradt az Epson.
Epson 5910 megvásárolva, két darab 10m-es HDMI kábellel, Grandview 90”-os vászonnal. Nappaliba felszerelés plafonról történő vetítéssel. Jah, és a legrosszabb színe van a nappalimnak, fehér, sötétítés függönnyel megoldva. De legalább sikerült úgy a projektort felszerelni, hogy minden keystone korrekció zérón van.

Egy kis képleírás, esti órákban történő vetítésről. Gépnél a mindenféle hangzatos funkciókat kikapcsoltam, mint Epson Superwhite, auto iris, super resolution, és így tovább, szóval visszavettem minden képminőségfokozó áltechnológiát, és így indult a Hobbit, rendes gyári BluRay lemezről. Huhh, sosem felejtem el, bazi nagy, és szép kép J De egy picit írok is a hátrányról, ezek pedig a feketék, vagyis annak hiányából keletkező képinformációvesztés. Hobbit film, törpék, fekete szakállal. A szakáll nem olyan részletgazdag, mint egy LCD-n. Ezt nevezhetjük képinformáció vesztésnek is akár, de meg kell mondjam nem olyan zavaró. Sorry, nem tudom ezt jobban leírni, nem tudom, hogy a vetítés technológiájából adódik, vagy mennyire befolyásolja a nappalim fehér színe, de ismétlem magam: nem zavaró, vagyis inkább a nagy kép varázsa erősebb számomra, mint ez az “apróság”.
Fényerő: nappal érdemes rajta bekapcsolni a “Living room” képmódot, kell a fényerő, este viszont vissza kell fékezni belőle, pl. dinamikusra állítani xbox játékok esetén, vagy szimplan mozi, vagy természetes módot kell választani filmekhez. Az úgynevezett ECO módját mozi, vagy természetes módban nem érdemes használni, szerintem sokat fékez a megjelenítésen.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: szigony »

Sziasztok,

EPSON EH-TW5910-es Projektort vásároltam kb 1 hónapja. Természetesen a gyári szemüvegeket is megrendeltem hozzá, ami némi timeshift-el érkezett meg hozzám. Addig volt szerencsém teljesen véletlenül egy pár Samsung 3D-s szemüveggel kipróbálni, és relative gond nélkül kommunikáltak egymással.
A Sasmsung szemüveg ára kb 4-6ezer Forint lehet. (SSG-4100GB). Működik, van 3D, sőt szép is. Kicsit aggódtam, talán kár volt megrendelni a gyári szemüveget.

Majd megérkeztek a gyári szemüvegek, amit ugye huszonxezer forintba kerülnek. Azért ég és föld a különbség a két szemüveg között, mikor kicsomagoltam, nem bántam meg, hogy megvettem.

A következő egy picit fura lesz, amit írok: érzésre, ha gyári szemüveggel nézek egy filmet, vagy játszom vele, kevéssé fárasztja a szemem, míg a Samsung kedvező árú szemüvege jobban fárasztja a szemem. Akárhogyan is nézzük, azért egy jó szemüveg mégiscsak 20xezer HUF...

Én pont ezt az Epsont nézegetem.Mire használod?Mozi és TV egyben?
Milyen a képe?Tudnál róla írni?
Ezen az árszinten az LCD v DLP között milyen különbségek vannak?
Epson,Optoma,BenQ hármasból ezen az árszinten (£1000 körül) melyik rendelkezik TV-n és Mozin is egyaránt jó képminőséggel?

JulesM111
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: JulesM111 »

Sziasztok,

EPSON EH-TW5910-es Projektort vásároltam kb 1 hónapja. Természetesen a gyári szemüvegeket is megrendeltem hozzá, ami némi timeshift-el érkezett meg hozzám. Addig volt szerencsém teljesen véletlenül egy pár Samsung 3D-s szemüveggel kipróbálni, és relative gond nélkül kommunikáltak egymással.
A Sasmsung szemüveg ára kb 4-6ezer Forint lehet. (SSG-4100GB). Működik, van 3D, sőt szép is. Kicsit aggódtam, talán kár volt megrendelni a gyári szemüveget.

Majd megérkeztek a gyári szemüvegek, amit ugye huszonxezer forintba kerülnek. Azért ég és föld a különbség a két szemüveg között, mikor kicsomagoltam, nem bántam meg, hogy megvettem.

A következő egy picit fura lesz, amit írok: érzésre, ha gyári szemüveggel nézek egy filmet, vagy játszom vele, kevéssé fárasztja a szemem, míg a Samsung kedvező árú szemüvege jobban fárasztja a szemem. Akárhogyan is nézzük, azért egy jó szemüveg mégiscsak 20xezer HUF...

Vendég

Házimozi-projektorral

Ma kaptam egy ajánlatod, a típus "Benq CP220 DLP", de visszautasítottam mert az infók és a tudásom a témában, szerintem ez nem lenne nekem elég jó.
Azt tudom, hogy nem lesz olyan mint a plazma képe, de azért tudja már az 1280x720-at minimum, és legyen benne hdmi, meg 16:9-es legyen. Ezek a minimál dolgok nálam, mert ugye a plazmán fullHD és felkonvertálva nézem a filmeket.
Jelenleg nem áll szándékomban projektort venni, csak ha majd nézek akkor mik azok amik feltétlenűl legyen benne, és amit tudnia kell ahoz, hogy ne csalódjon az ember.
Az is igaz hogy sajnos nem tudom milyen, mennyivel rosszabb a képe egy plazmához képest, mert sosem láttam még, vagy is igen, de az nem volt igazi, mert nagyon rossz minőségű film volt és 4:3, egy operafóliára vetítve, szóval az nem számított. 
A távolság kb. 4.30m, az átló kb. 2.50m lenne az elképzelt. 
Amennyiben a jövőben eldöntöm, hogy 127-es Pana plazma helyett inkább projektort veszek, akkor is max. 100-150ezret szánnék rá.  A jelenlegi 106-os Panám is 150e volt, ez a legfelső határ, többet semmi esetre sem.

Itt is én válaszolok először. 

A CP220 egy prezentációs projektor! Vigyázz, mert azok házimozira nem jók! Mindenképpen mozis projektort vegyél.
150 ezer forintos kategóriában már találsz sokfélét eladót!

A 127-es plazmával nem igazán lehet a képét összehasonlítani a projektornak, de a méret miatt az élmény és a hatás egészen más és sokkal sokkal jobb.

Ebben az árkategóriában LCD, DLP és LED projektorok elérhetők.
A DLP képe mozisabb, jobb a kontraszt, de a szivárvány hatás sokakat zavar, ha látja. Addig kiderítheted, hogy te látod-e.

Próbálj megnézni valahol néhány projektort. 1080-as belépő szintet és 720-as régebbi felsőbb kategóriásat.
Próbáld eldönteni, hogy melyik tetszik jobban.

Én láttam már hirdetésben 720-as SIM2-es projektort is 8000 órás lámpával - lehet, hogy nem lenne rossz választás egy olyan még most sem.
90-100 ezerért pedig Szintén sok eladó példány van Infocus és hasonló régebbi szintén felsőbb kategóriás modell.

A 1080P is elérhető ennyiért. Epson LCD projektorok, Samsung DLP és még sok minden.

TV helyett ne vegyél projektort, csak TV mellé kiegészítőnek. Ha teheted tényleg menj el néhány projektor tulajhoz megnézni, hogy élőben milyen a képe egy adott vetítőnek. Ha valamelyik megtetszik, akkor vadássz olyanra a hirdetések között. Így nem ér majd csalódás.

Schumy1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Schumy1 »

Ma kaptam egy ajánlatod, a típus "Benq CP220 DLP", de visszautasítottam mert az infók és a tudásom a témában, szerintem ez nem lenne nekem elég jó.
Azt tudom, hogy nem lesz olyan mint a plazma képe, de azért tudja már az 1280x720-at minimum, és legyen benne hdmi, meg 16:9-es legyen. Ezek a minimál dolgok nálam, mert ugye a plazmán fullHD és felkonvertálva nézem a filmeket.
Jelenleg nem áll szándékomban projektort venni, csak ha majd nézek akkor mik azok amik feltétlenűl legyen benne, és amit tudnia kell ahoz, hogy ne csalódjon az ember.
Az is igaz hogy sajnos nem tudom milyen, mennyivel rosszabb a képe egy plazmához képest, mert sosem láttam még, vagy is igen, de az nem volt igazi, mert nagyon rossz minőségű film volt és 4:3, egy operafóliára vetítve, szóval az nem számított. 
A távolság kb. 4.30m, az átló kb. 2.50m lenne az elképzelt. 
Amennyiben a jövőben eldöntöm, hogy 127-es Pana plazma helyett inkább projektort veszek, akkor is max. 100-150ezret szánnék rá.  A jelenlegi 106-os Panám is 150e volt, ez a legfelső határ, többet semmi esetre sem.

TV: Panasonic TX-P42U20E DVD: Pioneer DV-410V-K
HÁZIMOZI: Panasonic SA-HT 15 DVD RECORDER: Panasonic DMR-EH50
MOBIL: Nokia N8 Dark Grey

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!

Egy olyan kéréssel fordúlnék hozzátok, hogy valaki írja le összefoglalóan azt, hogy projektor vásárlásnál mik azok a dolgok amikre feltétlenűl figyelni kell, ami legyen benne pld. hdmi, 16:9 stb.

Jól tudom, hogy a natív 4:3 az azt jelenti, hogy nem tud 16:9-et?

Hát ugye a natív az az eredendő felbontása a cuccnak.
Mert az, hogy a fullHD-t is meg tudja jeleníteni az nem = azzal hogy az is, max van benne jó konverter.
Jobb lenne inkább, ha leírnád, hogy mi lenne a cél, mekkora képet milyen távolságról vetítenél, kb mennyit szánnál rá, ilyesmi. Sokkal könnyebb lenne segíteni Neked

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”