Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Autós topik autósoknak
Nekem is volt a 2,5-ös motorral.
Bűn rossz autó volt.Az egyik RS6-ba számoltam be.Zörgött mindene.
A haveromé is nézőpont kérdése: ha épp nincs hibája, akkor jó autó, kényelmes, megy rendesen, jól szól a hifije, stb., de mindig van valami apró nyűgje, ami miatt lehet rossznak is mondani.
Autós topik autósoknak
Ez jó hír, mindig is kedveltem a márkát.
Egyik haveromnak van 9-5-öse, 2.0T motorral, jó autó, de meg kell jegyezni, hogy a SAAB nem véletlenül ment csődbe, folyton van valami apró bosszantó baja...
Nekem is volt a 2,5-ös motorral.
Bűn rossz autó volt.Az egyik RS6-ba számoltam be.Zörgött mindene.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Autós topik autósoknak
Ősszel újra elrajtol a Saab
Ez jó hír, mindig is kedveltem a márkát.
Egyik haveromnak van 9-5-öse, 2.0T motorral, jó autó, de meg kell jegyezni, hogy a SAAB nem véletlenül ment csődbe, folyton van valami apró bosszantó baja...
A távol-keleti tőkével létrehozott NEVS (National Electric Vehicle Sweden) tavaly ősszel vásárolta fela Saab maradványait: a gyártósorokat, a fejlesztőközpontot és a névhasználat jogát is magukénak tudhatják, emellett minden fejlesztési dokumentációt és tervrajzot is megkaptak.
Bár a NEVS kezdetben kizárólag elektromos autók gyártását tervezte, időközben mégis belátták, hogy hagyományos, benzin- és dízelmotoros modellekre is szükségük lehet. Idén nyáron az egyik svéd dizájncég honlapján már felbukkantak egy Saab 9-3-hoz hasonló autó tervei is, ezzel beindítva a találgatásokat a márka sorsáról.
Az új tulajdonos most végre döntött: megnyitották a trollhättani üzemet, 180 dolgozójuk pedig elkezdte felkészíteni a gyártósorokat a termelés újraindítására – erre akár idén szeptemberben sor kerülhet. A hírek szerint persze nem egy forradalmian új modellel állnak elő a svédek, hanem a 9-3-as tér majd vissza, erőteljesen felfrissített, ráncfelvarrott formában. Az autóba kezdetben négyhengeres, benzines turbómotor kerülhet, a későbbiekben azonban dízellel, valamint elektromos hajtáslánccal is kapható lenne. Ami a külsőt illeti, egyelőre csak a szedán visszatéréséről szólnak a hírek, de ha a visszatérés sikeres lesz, nem kizárt a kombi és a kabrió feltámasztása sem.
Az újrakezdés persze egészen biztosan nem lesz könnyű, így ha az idei év végéig tényleg meg is indul a gyártás, újra fel kell majd építeni a kereskedői hálózatot – ez szintén időigényes és nehéz feladatnak ígérkezik.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9128
Autós topik autósoknak
A távol-keleti tőkével létrehozott NEVS (National Electric Vehicle Sweden) tavaly ősszel vásárolta fela Saab maradványait: a gyártósorokat, a fejlesztőközpontot és a névhasználat jogát is magukénak tudhatják, emellett minden fejlesztési dokumentációt és tervrajzot is megkaptak.
Bár a NEVS kezdetben kizárólag elektromos autók gyártását tervezte, időközben mégis belátták, hogy hagyományos, benzin- és dízelmotoros modellekre is szükségük lehet. Idén nyáron az egyik svéd dizájncég honlapján már felbukkantak egy Saab 9-3-hoz hasonló autó tervei is, ezzel beindítva a találgatásokat a márka sorsáról.
Az új tulajdonos most végre döntött: megnyitották a trollhättani üzemet, 180 dolgozójuk pedig elkezdte felkészíteni a gyártósorokat a termelés újraindítására – erre akár idén szeptemberben sor kerülhet. A hírek szerint persze nem egy forradalmian új modellel állnak elő a svédek, hanem a 9-3-as tér majd vissza, erőteljesen felfrissített, ráncfelvarrott formában. Az autóba kezdetben négyhengeres, benzines turbómotor kerülhet, a későbbiekben azonban dízellel, valamint elektromos hajtáslánccal is kapható lenne. Ami a külsőt illeti, egyelőre csak a szedán visszatéréséről szólnak a hírek, de ha a visszatérés sikeres lesz, nem kizárt a kombi és a kabrió feltámasztása sem.
Az újrakezdés persze egészen biztosan nem lesz könnyű, így ha az idei év végéig tényleg meg is indul a gyártás, újra fel kell majd építeni a kereskedői hálózatot – ez szintén időigényes és nehéz feladatnak ígérkezik.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ennyire higgy az újságoknak. Az "Első" Plus csomagot ráadásul nem is RS6 kapta, hanem S6 (akkor még nem volt RS) ÉS 1996-ot írtunk. Ez volt akkor az egyik kedvenc autóm és csak Avant volt belőle, hmmm
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Ennyire higgy az újságoknak. Az "Első" Plus csomagot ráadásul nem is RS6 kapta, hanem S6 (akkor még nem volt RS) ÉS 1996-ot írtunk. Ez volt akkor az egyik kedvenc autóm és csak Avant volt belőle, hmmm
Autós topik autósoknak
600 lóerővel jön az Audi RS6 Plus Nem limitált szériát terveznek
Akár 2014-ben érkezhet a gyári tuningos szuperkombi, simán fut majd 300 km6óra feletti tempót.
A 'Plus' verzió kiköszörülheti az egyetlen csorbát: az elődmodellnél kisebb névleges teljesítményt
Az idei évben biztosan nem nyúlnak hozzá a négyliteres V8-ashoz, utána azonban szabad a pálya: nagy vonalakban ez volt annak a beszélgetésnek az üzenete, amelyet a brit Car autós szaklap folytatott Stephan Reillel, a Quattro GmbH főnökével.
A fejlesztés egy régi, bár soha ki nem bontakozott hagyományt folytat: az első generációs Audi RS6 2004-ben kapott 'Plus' tuningot, amely 30 lóerővel (480 LE-re) növelte a teljesítményét. A második generációs modell tízhengeresét azonban nem piszkálták, mégpedig tapintatból: tudták ugyanis, hogy könnyebb építés ide, jobb hatásfok oda, a most bevezetett 4.0 V8 alaphelyzetében csúnyán lemaradt volna elődjétől (névleges teljesítménye így is alacsonyabb, amit azonban kompenzál a modell kisebb tömege és a hajtáslánc jobb hatásfoka).
Audi TT RS Plus: több lóerő, áthangolt futómű, pimasz optikai kiegészítők
2013 tabu, utána viszont szabad kezet kaphat a Quattro a motor további fejlesztéséhez. Reil szerint 8-10 százaléknál szerényebb teljesítmény-növelés nem jelentene érzékelhető előre lépést, amivel (bár a konkrét szám nem hangzott el) kényelmesen 600 lóerő fölé pozícionálta a leendő RS 6 Plus modellt. Emellett komoly fogyókúrára, illetve futómű-fejlesztésre is számíthatunk, amiben talán már az Audi által korábban bejelentett szénszálas felfüggesztés-technológia is szerepet kaphat.
Webáruház:
Autós topik autósoknak
De miért 'KELL' lenyomnia ?
Mert ez a cél.
Mint írtam, a létező összes infót elolvastam ezekről.
Az RS6 idáig a 4 kerékhajtás miatt egyedinek számított mostanáig.
A merci felvette a kesztyűt és nem véletlenül az E63 AMG-t már gyártják 4 kerékhajtású kivitelben és gondolom nem véletlenül hoztakki két modellt.Az alap 63 AMG 3,9 alatt gyorsul, mint az ES6, de az S kivitel már csak 3,6 alatt.Az Audi pont emiatt fogja az RS6 Plus változatot 3,6 alá hozni.Legrosszabb esetben pont 3,6 lenne, de én a 3,5-ben hiszek.
Erre is mernék fogadást kötni.
Webáruház:
- xtremetuning
- Újonc fórumos
- Értékelés: 19
Autós topik autósoknak
Nekem nem sürgős.
Mivel elég jól ismerem az audikat és nagyjából az összes infót, ami idáig erről a kocsiról kijött, ezért azt gondolom, hogy direkt magasabb számot írtak.
A jövő évben gyártandó RS6 Plus-ról sincs még semmi konkrét infó, de én mernék fogadni, hogy 600 LE felett lesz.A mercit le kell nyomnia.
De miért 'KELL' lenyomnia ?
Autós topik autósoknak
ATC, a kulcsszó itt van : "Ha hinni lehet a Németországból érkező jelentéseknek".
Várd meg a végső adatokat, addig felesleges bármiről beszélni.....
Nekem nem sürgős.
Mivel elég jól ismerem az audikat és nagyjából az összes infót, ami idáig erről a kocsiról kijött, ezért azt gondolom, hogy direkt magasabb számot írtak.
A jövő évben gyártandó RS6 Plus-ról sincs még semmi konkrét infó, de én mernék fogadni, hogy 600 LE felett lesz.A mercit le kell nyomnia.
Webáruház:
- xtremetuning
- Újonc fórumos
Autós topik autósoknak
Szerintem ez egy elírás.
Próbálj logikusan gondolkodni.
Miért vegyék meg ezt a kocsit kb 150000 EUR-ért, ha egy Nissan is lenyomja.
Az RS6 Plus tuti, hogy 3,5-ös gyorsulású lesz.
Erre komoly fogadást is kötnék.
Ennek jóval gyorsabbnak kell lennie, hogy megvegyék.
"Miért vegyék meg ezt a kocsit kb 150000 EUR-ért, ha egy Nissan is lenyomja."
Roppant sok autót lenyom a GTR, mégis sokan mást választanak.
Ne feledd, sokaknál nem csak az számít, hogy mit nyom le.....vannak egyéni preferenciák, márkahűség, szerelem, etc......
Én pl. eret vágnék, ha bele kellene ülnöm minden nap, más pedig álló cerkával használja
- xtremetuning
- Újonc fórumos
Autós topik autósoknak
650 lóerős lesz az új Audi Quattro Concept
http://www.f1-live.hu/auto/650-loeros-l ... o-concept/
Ha hinni lehet a Németországból érkező jelentéseknek, akkor az Audi egy brutálisan erős és gyors Audi Quattro Concept néven futó autót álmodott meg.
2010-ben úgy tűnt, hogy az Audi valóban méltó módon ünnepli meg a híres autó 30. évfordulóját, ám végül a gyártó ejtette a projektet. Most úgy tűnik, hogy a németek valóban rájöttek arra, hogy mit akarnak, és a jövő hónapban megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon leleplezhetik az új koncepciót.
A német Autobild magazin úgy tudja, hogy a 2014-es Audi Quattro Concept súlya mindössze 1200 kilogramm lesz, ami egy könnyű szénszálas és alumínium szerkezet köré épül. Az új kupé 4,6 méter hosszú lesz, amit egy dupla-turbós 4.0 literes V8-as erőforrás hajt majd.
Az alapot a nagyobb A6 szedán platformja jelenti, mely összesen 650 lóerő leadására lehet képes. Ezzel a koncepcióval az autó 3,5 másodperc alatt gyorsulhat fel 100 km/órára, míg a végsebesség elérheti a 320 km/órát.
ATC, a kulcsszó itt van : "Ha hinni lehet a Németországból érkező jelentéseknek".
Várd meg a végső adatokat, addig felesleges bármiről beszélni.....
OK, de én az Audin belőli árra is gondoltam..
Az RS6 110000 EUR.
A Quattro Concept a ritkasága miatt lesz drága.....
Gondolj csak a BMW Z8-ra.....nem egy nagy durranás.De mivel ritka....drága.Hiába gyorsabbak az olcsóbb tipusok.
Autós topik autósoknak
Az RS6 110000 EUR.
A Quattro Concept a ritkasága miatt lesz drága.....
Gondolj csak a BMW Z8-ra.....nem egy nagy durranás.De mivel ritka....drága.Hiába gyorsabbak az olcsóbb tipusok.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Autós topik autósoknak
Nem az ára határozza meg a gyorsulását...
Pl az Alfa 4C "csak" 15 millió lesz,mégis 4,5s alatt gyorsul 100-ra...."csak" 240lovas....igaz,kevesebb mint 900kg....
Az AUDI végsebességét 320km/h-ban határozták meg...pedig 650lóerős. Egy Ferrari kevesebb teljesítménnyel is tudja ezt....vagy ugyanennyi lóval gyorsabb.
Az RS6 110000 EUR.
Webáruház:
A Borgwarner csinál váltót is? Azt hittem, hogy csak turbót.
Ráadásul az Audival közösen is fejleszt.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Ráadásul az Audival közösen is fejleszt.
Autós topik autósoknak
Ráadásul, ha jól tudom az audiban és a GTR-ben is BorgWarner váltó dolgozik, így azon nem múlhat. De ATC egy szoftverfrissítés is tud tizedeket javítani, sőt van már a motor mellett váltó "optimalizálás" is...
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Autós topik autósoknak
Pl a Ferrari F12 gyárilag 3,1-alatt van százon.A tesztek szerint viszont 2,8-as a gyorsulása.A minden tekintetben felette álló LaFerrari gyorsulása "csak" 3s.....viszont,a 0-200-as sprint már 1,5 másodperccel jobb...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Ráadásul hozhatnék fel példákat, hogy nem feltétlen a 0-100 a legfontosabb egy gyártónak, mindamellett, hogy méregdrága. Pl.: Lexus LFA
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Ráadásul hozhatnék fel példákat, hogy nem feltétlen a 0-100 a legfontosabb egy gyártónak, mindamellett, hogy méregdrága. Pl.: Lexus LFA
Szerintem ez egy elírás.
Pl az Alfa 4C "csak" 15 millió lesz,mégis 4,5s alatt gyorsul 100-ra...."csak" 240lovas....igaz,kevesebb mint 900kg....
Az AUDI végsebességét 320km/h-ban határozták meg...pedig 650lóerős. Egy Ferrari kevesebb teljesítménnyel is tudja ezt....vagy ugyanennyi lóval gyorsabb.
Autós topik autósoknak
Szerintem ez egy elírás.
Szerintem ez egy elírás.
Erre mondtam, hogy hivatalos adat még nincs...
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Szerintem ez egy elírás.
Erre mondtam, hogy hivatalos adat még nincs...
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Ráadásul, ha jól tudom az audiban és a GTR-ben is BorgWarner váltó dolgozik, így azon nem múlhat. De ATC egy szoftverfrissítés is tud tizedeket javítani, sőt van már a motor mellett váltó "optimalizálás" is...
Autós topik autósoknak
Ezek még nem hivatalos adatok. De tény, hogy 4 alatt minden tized iszonyat fejfájás. Meg lehet az áttételezés nem 0-100-ról szól ezen autó esetében, van amikor beáldozzák a 0-100-az mondjuk elég, ha egyel többet vált 100-ig. Így lehet a 0-200 vagy 100-200-ra sokkal jobb...
Szerintem ez egy elírás.
Webáruház:
Ezek még nem hivatalos adatok. De tény, hogy 4 alatt minden tized iszonyat fejfájás. Meg lehet az áttételezés nem 0-100-ról szól ezen autó esetében, van amikor beáldozzák a 0-100-az mondjuk elég, ha egyel többet vált 100-ig. Így lehet a 0-200 vagy 100-200-ra sokkal jobb...
Bizony-bizony! Itt jönnek képbe a duplakuplungos váltók,és az aktív futóművek.
Tény és való,hogy a Nissan mindent beleadott annak érdekében hogy a legjobb tapadást,ezáltal a lehető legjobb gyorsulást hozza ki a GT-R-ből.
Autós topik autósoknak
Bizony-bizony! Itt jönnek képbe a duplakuplungos váltók,és az aktív futóművek.
Tény és való,hogy a Nissan mindent beleadott annak érdekében hogy a legjobb tapadást,ezáltal a lehető legjobb gyorsulást hozza ki a GT-R-ből.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Tessék
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Nem ilyen egyszerű.....pl az hogy a 0-100-as gyorsulást adják meg,kissé félrevezető. Ha nagyon le van áttételezve,akkor jó a gyorsulása,de nem olyan jó a végsebessége. Illetve lehet,hogy 100-ig jól gyorsul,de utána már nem olyan intenzíven...
Egy 0-200 már beszédesebb adat....ill. még egy nyomatékrugalmassági adat is jól jön....100-200-ra például.
Gyorsulásnál sokat számít a kezdeti tapadás,ebben nagyon jók az összkerekes autók.De nagyobb sebességnél már hátrányt is jelenthet a sok áttétel.
Autós topik autósoknak
Nem ilyen egyszerű.....pl az hogy a 0-100-as gyorsulást adják meg,kissé félrevezető. Ha nagyon le van áttételezve,akkor jó a gyorsulása,de nem olyan jó a végsebessége. Illetve lehet,hogy 100-ig jól gyorsul,de utána már nem olyan intenzíven...
Egy 0-200 már beszédesebb adat....ill. még egy nyomatékrugalmassági adat is jól jön....100-200-ra például.
Gyorsulásnál sokat számít a kezdeti tapadás,ebben nagyon jók az összkerekes autók.De nagyobb sebességnél már hátrányt is jelenthet a sok áttétel.