Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
Hangsugárzók javítása
gondolkozom hangsugarzovetelen (2.9x3.9 m-es szobaba, Swans M1S ill Dynaudio Audience 52-m van, kivancsi vagyok, szamomra elerhetö aron tudok-e jobb hangzast elerni, talan testesseg, teresseg hianyzik)
volt mar, hogy regebbi hangsugagarzokat ajanlottak (azok "maskepp" szolnak, mint ujabbak), es gyakran arban is kedvezöbbek.
Fenti bevezetöt azert ide irtam, mert a javitashoz kapcsolodik: regi (30-40 eves) hangszorok peremezesre szorul(hat)nak.
nehany JBLhez lehet venni - de nem kis penzert - "gyari" felujito keszletet.
Mit mondanak a szakemberek: fel lehet ujitani / peremezni hangszorot "jol" ? nehez definialni a jot, de olyanra is gondolok, hogy a peremezes mechanikai tulajdonsagai egyezzenek meg a gyari ujjal - különben mas lesz a lengö rendszer mechanikai csillapitasa, viselkedese igy a hang is - gondolom en.
azaz pl. "gyarival" egyenerteküen fel lehet-e ujitani / peremezni ? es milyen összegböl (ha altalanos valasz igen szorna, kiszemelhetünk 1-2 ismertebb tipust is, legyen JBL L19, vagy regi nemet doboz pl. Canton) ? vagy sosem lesz ugyanolyan, mint amilyennek a gyarto akkoriban kigondolta, mert mas mechanikai tulajdonsagu lesz az uj peremezes (kiveve, ha gyari szettel es gondosan, szaktudassal keszül) ? esetleg azt gondoljatok, ennek nincs nagy szerepe ?
Nagy szerepe van. A pille és a perem együttesen határozzák meg a lengőrendszer paramétereit. A peremnek elvileg megfelelő akusztikus impedanciával kell illesztenie a membránt. Amennyiben nem jó az anyagválasztás, forma, mindenféle anomáliák keletkeznek az átvitelben, ha jól tudom jellemzően ilyen 1k környékén szokott ez gondot okozni (beszakadás, kiemelés), plusz a TSP paraméterek is elmásznak értelemszerűen. A fő meghatározó a pille, szóval ott a nagyobb a hangsúly, de a nem gyári perem valószínűleg sosem lesz olyan mint az erdeti, ha csak nem valami aranykezű csinálja aki megméri a gyári jó hangszórót előtte és a javítottat utána. A gyári peremmel szerintem sokkal biztosabb a hatékony javítás.
-
Vendég
Hangsugárzók javítása
Hello!
egy olyan kerdesem lenne hogy ha ki szeretnem cserelni a sima dome magasat egy ribbonra akkor szukseges valtoztatni a hangvalton is vagy csak siman kicserelem es minden ok lesz Egy quadral shogun mk2-rol lenne szo ami mindket tipusu magassal volt gyarilag! Elore is koszonom
Én egy vintage Phonar-on cseréltem a dómot ribbonra(mert keveselltem a magas hangokat) és jól sikerült anélkül is, hogy a hangváltóhoz nyúltam volna.
Hangsugárzók javítása
Hello!
Van egy elado Magnat Vintage 410-es monitorokbol szarmazo aranyozott bi-wire csatlakozokkal ellatott 2 utas hangvaltopar!90/160 w4-8 ohm30--75.000 Hz
5000 Ft
- gabortajthi
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Hangsugárzók javítása
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, Mission M 73-hoz hol lehet selyemelőlapot beszerezni?
Hangsugárzók javítása
Hello!
Ujabb kerdesem lenne hozzatok Ma vasaroltam egy egy Magnat Vintage 4-es 5.0-as csaladot (e450-es frontok, e430-as hatsok es a hozzuk jaro center). Viszont az a problema van veluk h nem szolnak a magasak, hol tudnek beszelerezni ujjakat? Valakinek valami otlet?
Elore is koszi
Udv
Hangsugárzók javítása
Hello!
egy olyan kerdesem lenne hogy ha ki szeretnem cserelni a sima dome magasat egy ribbonra akkor szukseges valtoztatni a hangvalton is vagy csak siman kicserelem es minden ok lesz Egy quadral shogun mk2-rol lenne szo ami mindket tipusu magassal volt gyarilag! Elore is koszonom
Próbáld megkeresni a neten a két változat váltójának a rajzát, ha sikerül, akkor nyert ügyed van.
Hangsugárzók javítása
Hello!
Fordulj szakihoz.Nem ennyire egyszerű a dolog.Ki ne cseréld.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzók javítása
Hello!
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Debrecen környékén van olyan valaki,aki tekercsel hangszórót?
Pü-ben várom a lehetőségeket,ajánlatokat!
Ez engem is érdekelne!
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC
Hangsugárzók javítása
gondolkozom hangsugarzovetelen (2.9x3.9 m-es szobaba, Swans M1S ill Dynaudio Audience 52-m van, kivancsi vagyok, szamomra elerhetö aron tudok-e jobb hangzast elerni, talan testesseg, teresseg hianyzik)
volt mar, hogy regebbi hangsugagarzokat ajanlottak (azok "maskepp" szolnak, mint ujabbak), es gyakran arban is kedvezöbbek.
Fenti bevezetöt azert ide irtam, mert a javitashoz kapcsolodik: regi (30-40 eves) hangszorok peremezesre szorul(hat)nak.
nehany JBLhez lehet venni - de nem kis penzert - "gyari" felujito keszletet.
Mit mondanak a szakemberek: fel lehet ujitani / peremezni hangszorot "jol" ? nehez definialni a jot, de olyanra is gondolok, hogy a peremezes mechanikai tulajdonsagai egyezzenek meg a gyari ujjal - különben mas lesz a lengö rendszer mechanikai csillapitasa, viselkedese igy a hang is - gondolom en.
azaz pl. "gyarival" egyenerteküen fel lehet-e ujitani / peremezni ? es milyen összegböl (ha altalanos valasz igen szorna, kiszemelhetünk 1-2 ismertebb tipust is, legyen JBL L19, vagy regi nemet doboz pl. Canton) ? vagy sosem lesz ugyanolyan, mint amilyennek a gyarto akkoriban kigondolta, mert mas mechanikai tulajdonsagu lesz az uj peremezes (kiveve, ha gyari szettel es gondosan, szaktudassal keszül) ? esetleg azt gondoljatok, ennek nincs nagy szerepe ?
Hangsugárzók javítása
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=8213
A magyar VISATON képviselet hátha tud segíteni
- Adamskyy
- Törzsvendég

- Értékelés: 435
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Debrecen környékén van olyan valaki,aki tekercsel hangszórót?
Pü-ben várom a lehetőségeket,ajánlatokat!
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Egy ügyes fórumtársat keresek vagy céget aki külsőleg felújítaná Magnat Sonobull SB1 hangfalpáromat.Újrafóliázásra lenne szükség és új előlapokra.
Új hangfalat nem akarok venni,a jelenlegit meg nem akarom kidobni mert elégedett vagyok a hangjával.
"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."
Daniel Nathan Leone
- Audiomaster
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 3
Hangsugárzók javítása
Sziasztok, pest megyében keresek
olyat aki nem hamgszórókkal foglalkozik
hanem a doboz felújításával. Akár
fényezésről legyen szó MDF esetén, vagy
laminálás kellene. Köszönöm.
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Hangsugárzók javítása
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Hangsugárzók javítása
Ha a neten csupa nagybetüvel írsz valamit, az kiabálásnak számít.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
-
Vendég
Hangsugárzók javítása
Ha már ordibálsz. SEMMIVEL NE KENEGESD !!!
Én nem ordibálok, szépen kérdeztem, de a te hozzászólásoddal nem vagyok beljebb.
- donignatio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 99
Hangsugárzók javítása
SENKI NEM TUD SEGÍTENI???
Ha már ordibálsz. SEMMIVEL NE KENEGESD !!!
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
-
Vendég
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy létezik valami olyan szer amivel bekenve felújítható a papír hangszóró membránja?
30 éves a szóban forgó és amitől megint szép újszerű, élénk (mármint a színe) lesz.
Előre is köszike.
SENKI NEM TUD SEGÍTENI???
- aszem
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Hangsugárzók javítása
Nem tudjátok esetleg, hogy Aubeck Ferenc Múzeum körúti hangszóró javító műhelye működik még?
Igen működik
Tel:06három0három1három011három. Sony CDP-X33ES (optikai és Koaxiális Out)-Onkyo integra dx6550 dx6660-Denon CD-3560
Esetleg ezek is eladóak lehetnek, de nem minden áron.
Esetleg ezek is eladóak lehetnek, de nem minden áron.
-
Vendég
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy létezik valami olyan szer amivel bekenve felújítható a papír hangszóró membránja?
30 éves a szóban forgó és amitől megint szép újszerű, élénk (mármint a színe) lesz.
Előre is köszike.
- skiraly
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
Hangsugárzók javítása
Nem tudjátok esetleg, hogy Aubeck Ferenc Múzeum körúti hangszóró javító műhelye működik még?
Hangsugárzók javítása
Van itt, a fórumon, minimum kettő is!
Én legalább hármat is tudok kapásból.
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Én BP-en vagy könyékén keresek
laminálás kellene.
Ügyes, normális bútorasztalost (?) keresek.
Köszi
Van itt, a fórumon, minimum kettő is!
Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Én BP-en vagy könyékén keresek
laminálás kellene.
Ügyes, normális bútorasztalost (?) keresek.
Köszi