Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Házimoziban nagyon zöldfülű vagyok. Eredetileg csak sztereo rendszernek indult, de az elhelyezés nehézsége miatt kisebb hangfalakban kell gondolkodnom. Tannoy saját építés lenne, gyárihoz hasonló, de nem álló, hanem egy méretes monitor lesz belőle. Viszont ehhez kellene egy mélynyomó is.
Elsőkörben egy dupla mono erősítőt szerettem volna, de mivel leredukáltam a lehetséges hangfal méretet, ezért ki kellene egy mélynyomóval is egészíteni. Sok pénz nincs rá most hirtelen, ezért gondolkodtam az előbb leírtakon. A házimozi erősítő ugyan drágább 15k-val használtan, mint a kiszemelt dual mono, de reménykedtem abban, hogy a mélyláda erősítőjét megspórolhatom. Ezek szerint nem.
A házimozi erősítő mellett szól az is, hogy későbbiekben tényleg szeretnék házi mozit, szépen apránként, illetve az, hogy a mélycsatornát lekeveri magától, nem kell aktív szűrőkkel bajlódnom.
Ez elméletben hangzik csak jól az elgondolásod.
De sok probléma lehet például az illesztéssel is: gondolom az autós hifi világából építenél mélyládát, a hangszórók impedanciája általában 4 ohm, és elég nehezen hajthatóak -ezt biztosan nem kedvelné a Denon a zone kimeneteken.
És valamivel meg is kellene vágnod a frekit neki, arról nem is beszélve hogy eleve ki e küldi a teljes mély tartományt rá - lehet eleve a sub beállítástól függően vágja meg a zóna csatornákat...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Segítség,kezdő vagyok!
Szia.
Tényleg nagyon eretnek, leirom miért.
A mélynyomók tulnyomó többsége aktív tehát saját erősitőjük van amit egy erre épített legtöbbször D osztályú erősitő végez el bennük, ami épp azért jó hogy a mélyhangok előállításának "fáradalmait" leveszi a házimozi erősitőről. És épp azért van erre dedikált kimenet hogy ne is kösd máshová lehetőleg mivel 1: ezen tényleg csak mélyhangokat kapja a méylnyomó és 2: a hangerőváltozásokat ez a kimenet (és esetleg a köré épitett pre amp kimenetek mindegyike) tudja követni és változtatni a mélynyomód hangerejét a Volume gomb forgatásakor vagyis hangerö növelés/csökkentéskor. Tehát mindkét elgondolásod hibás, lehetőleg csak az SW out/subwofer out kimenetet használd. Mélynyomót vehetsz bármilyet semmi megkötés nincs se teljesitményben se egyéb paraméterben, márkára mindegy sőt teljesen eltérhet a többi hangfaltól, de általánosságban elmondható hogy kis szobába kisebb (ajánlott a minimum 20 mm. membránátmérő) nagyobb szobába nagyobb vagy töb darab mélynyomó szükséges.Jelenleg legjobb vételek a Proson, Polk és a JBL mélynyomók ebben a kategóriában vagyis 100 ezer forintig.
Házimoziban nagyon zöldfülű vagyok. Eredetileg csak sztereo rendszernek indult, de az elhelyezés nehézsége miatt kisebb hangfalakban kell gondolkodnom. Tannoy saját építés lenne, gyárihoz hasonló, de nem álló, hanem egy méretes monitor lesz belőle. Viszont ehhez kellene egy mélynyomó is.
Elsőkörben egy dupla mono erősítőt szerettem volna, de mivel leredukáltam a lehetséges hangfal méretet, ezért ki kellene egy mélynyomóval is egészíteni. Sok pénz nincs rá most hirtelen, ezért gondolkodtam az előbb leírtakon. A házimozi erősítő ugyan drágább 15k-val használtan, mint a kiszemelt dual mono, de reménykedtem abban, hogy a mélyláda erősítőjét megspórolhatom. Ezek szerint nem.
A házimozi erősítő mellett szól az is, hogy későbbiekben tényleg szeretnék házi mozit, szépen apránként, illetve az, hogy a mélycsatornát lekeveri magától, nem kell aktív szűrőkkel bajlódnom.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia.
A mélynyomók tulnyomó többsége aktív tehát saját erősitőjük van amit egy erre épített legtöbbször D osztályú erősitő végez el bennük, ami épp azért jó hogy a mélyhangok előállításának "fáradalmait" leveszi a házimozi erősitőről. És épp azért van erre dedikált kimenet hogy ne is kösd máshová lehetőleg mivel 1: ezen tényleg csak mélyhangokat kapja a méylnyomó és 2: a hangerőváltozásokat ez a kimenet (és esetleg a köré épitett pre amp kimenetek mindegyike) tudja követni és változtatni a mélynyomód hangerejét a Volume gomb forgatásakor vagyis hangerö növelés/csökkentéskor. Tehát mindkét elgondolásod hibás, lehetőleg csak az SW out/subwofer out kimenetet használd. Mélynyomót vehetsz bármilyet semmi megkötés nincs se teljesitményben se egyéb paraméterben, márkára mindegy sőt teljesen eltérhet a többi hangfaltól, de általánosságban elmondható hogy kis szobába kisebb (ajánlott a minimum 200 mm. membránátmérő) nagyobb szobába nagyobb vagy töb darab mélynyomó szükséges.Jelenleg legjobb vételek a Proson, Polk és a JBL mélynyomók ebben a kategóriában vagyis 100 ezer forintig.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia.
A mélynyomók tulnyomó többsége aktív tehát saját erősitőjük van amit egy erre épített legtöbbször D osztályú erősitő végez el bennük, ami épp azért jó hogy a mélyhangok előállításának "fáradalmait" leveszi a házimozi erősitőről. És épp azért van erre dedikált kimenet hogy ne is kösd máshová lehetőleg mivel 1: ezen tényleg csak mélyhangokat kapja a méylnyomó és 2: a hangerőváltozásokat ez a kimenet (és esetleg a köré épitett pre amp kimenetek mindegyike) tudja követni és változtatni a mélynyomód hangerejét a Volume gomb forgatásakor vagyis hangerö növelés/csökkentéskor. Tehát mindkét elgondolásod hibás, lehetőleg csak az SW out/subwofer out kimenetet használd. Mélynyomót vehetsz bármilyet semmi megkötés nincs se teljesitményben se egyéb paraméterben, márkára mindegy sőt teljesen eltérhet a többi hangfaltól, de általánosságban elmondható hogy kis szobába kisebb (ajánlott a minimum 20 mm. membránátmérő) nagyobb szobába nagyobb vagy töb darab mélynyomó szükséges.Jelenleg legjobb vételek a Proson, Polk és a JBL mélynyomók ebben a kategóriában vagyis 100 ezer forintig.
Sziasztok!
Elkezdtem építgetni a kis rendszeremet.
A kérdésem az lenne, hogy egy Denon AVR-1905-ösnek ha Zone2 is van, akkor ezt a két csatornát fel lehet-e használni mélynyomó meghajtásához? Sub kimenetet vissza lehet-e csatolni valamelyik bemenetre, ami forrása lesz a Zone2-nek?
Ha nagyon eretnek elgondolás szóljatok.
Egyenlőre még nincs meg az erősítő, illetve mélynyomó sincs, de az utóbbit építeném, és költséghatékonyságból merült fel bennem ez a kérdés.
A frontok Tannoy M4 hangszóróiból állnak, az eredeti hangszóró papírforma szerint maximum 100W-os erősítőt szeret. Mekkora mélynyomóban érdemes ehhez gondolkodni? Természetesen a mélynyomóhoz majd vennék egy erősítőt, de ideiglenesen megoldható-e a fent vázoltak szerint?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Elkezdtem építgetni a kis rendszeremet.
A kérdésem az lenne, hogy egy Denon AVR-1905-ösnek ha Zone2 is van, akkor ezt a két csatornát fel lehet-e használni mélynyomó meghajtásához? Sub kimenetet vissza lehet-e csatolni valamelyik bemenetre, ami forrása lesz a Zone2-nek?
Ha nagyon eretnek elgondolás szóljatok.
Egyenlőre még nincs meg az erősítő, illetve mélynyomó sincs, de az utóbbit építeném, és költséghatékonyságból merült fel bennem ez a kérdés.
A frontok Tannoy M4 hangszóróiból állnak, az eredeti hangszóró papírforma szerint maximum 100W-os erősítőt szeret. Mekkora mélynyomóban érdemes ehhez gondolkodni? Természetesen a mélynyomóhoz majd vennék egy erősítőt, de ideiglenesen megoldható-e a fent vázoltak szerint?
Segítség,kezdő vagyok!
Bővebben a basszushangokról.
Pont megtaláltam már én is.
Na, tegnap próbálgattam, de a jelenlegit a legjobbnak érzem most. Semmi sincs a sarokban egyébként, és a másik oldalon ugyan így volt. Most olyan kiteljesedett, nem ilyen volt régen az biztos. Nagyon sok variációm nincs, mert azért kötött vagyok dolgokhoz, azért köszi sokat segítettél. A projector kérdéshez tudsz válaszolni, mert nem igen pörög az se.
TV: Panasonic TX-P42U20E DVD: Pioneer DV-410V-K
HÁZIMOZI: Panasonic SA-HT 15 DVD RECORDER: Panasonic DMR-EH50
MOBIL: Nokia N8 Dark Grey
Segítség,kezdő vagyok!
Bővebben a basszushangokról.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia.
Állóhullámok vannak és ezzel a jelenséggel találkozol méghozzá szerintem keményen. Állóhullám: szoba méretével megegyezó amplitúdújú hullám, mely akkor keletkezik, ha egyazon helyen két azonos hullámhosszú hullám egymással ellentétes irányban halad át. És ez ugye jelenleg egy dobozba van zárva (amik a szobád falai határolnak) és az annak felével egyenlő hullámhoszú hullám magasságával alakul ki legygyakrabban. Amit te elő is segitettél 1: falra és sarokba tolt hangszórókkal és 2: fal mellé tolt subbal:ökölszabályként felfoghatjuk hogy a sub és a fal között levő távolság minimum 70 cm. távolságnak kell lennie, ezeket sürgősen orvosold!!! Ha nem tudod állitani a sub fázisát akkor a sub és a center a hallgatói helyzettől mért távolsága maximuma nem lehet több 70 cm-nél tehát a helyedről megméred külön a center éa külön a sub távolságát és max 70 cm. lehet különben zavaró mélyek és csökkent beszédérthetőség fog kialakulni. Ezért jöt létre zavaró mértékben. Ja amit teszteltél anak semmi köze az állóhullámokhoz: csörgővisszhang nincs: ez a szobád akusztikai paramétereinek (szabad fal, szőnyeg függönyméretek, virágok) függvénye.. és ugyanennek tudható be a méylhangok megnagyobbodása is: ugyanis a mélyhangok nagy része nem közvetlenül hanem visszaverődve jut a fülünkbe, amit idáig a butorok elnyeltek (bizony egy-két butor is dobhat rajta/nyelhet el) valamint a frontok "átvonulása" is megnövelhette ezt. Igy edddig ugymond "jó" helyen ültél, most pedig a mélyhangok epicentrumába kerültél. Falvastagság is számit, ezt jól irtad. A konyhafal vékonyabb igy berezonál abban a tartományban kb. amekkora a mögötte levő konyha főleg ha elég vékony akusztikai szempontból.
Tehát próbáld ki amiket leirtam:
-sarokból ki a hangszórókkal, a sub kivételével teheted a többit fal mellé, pár centi távolságra.
-subot el a faltól 70 centire legyen a faltól minimum (jó helyének választására leirták az ötletet én azzal kiegésziteném hogy a subot tedd a hallgatási helyre és ott hallgatva válaszd ki a két front között valahool
-és utána úgy helyezd el a centert hogy 70 cm. legyen max a különbség a sub és a center tőled mért távolsága között, de szigorúan a kép közévonalában horizontálisan értve a középvonalat tehát tévé alatt vagy fölött..Ha állitható a fázisszög akkor mehet bármilyen távolságra viszont el kell kapcsolnod 70 és 210 cm táv közöt a másik állásba.
Mivel ez elég aktív topic, így ide teszem a kérdésem.
Azt tudnotok kell, hogy ilyen dologgal még nem találkoztam, de tudom hogy sokat nyom a latba a helyes elhelyezés.
A régi elrendezésnél a sub 10-es hangerőn volt, de amióta meg lett fordítva sok lett. Csak azt nem értem miért és hogy mikor a szemközti falra lett téve, és minden úgyan úgy mint anno szemben, egy két bútor máshova került.
Csináltam egy rajzot is hogy lássátok.
A kanapé a tv helyén volt, a dvd a kanapé helyén, a tv, rendszer a mozifotelek helyén, most meg olyan mélyek jöttek elő amiket imádok, azok a 40hz vagy alatti, szép kellemes lágy maszirozó mély. Idáig is volt, de nem hallottam ennyire.
Nem értem az okát. Ugye írtam, hogy 10-es hangerőn volt (0-20-ig állítható), most meg 5-ön van, de mint ha még mindíg sok lenne vagy nem tudom. Sok állítási lehetőségem nincs, mert egybemoziról van szó.
Szerintetek lehet ekkora különbség hogy melyik falon van? A régi fala tűzfal volt, az új helyén a konyha fal. Próbáltam úgy hogy áttettem a jobb oldalra a ládát, de ugyan ez.
Gondoltam az álló hanghullámokra is, de szerintem az nincs, ezt úgy teszteltem hogy mikor megszólalt a mély pause, és figyeltem mennyit hallok még utána (nem tudom helyes e így).
Remélem érthető voltam.
ui:olyan mint ha most teljesedett volna ki igazán a mély. az is igaz, hogy egy cseppet mélyebben hallom a hangokat mert a bal fülem picit bedugúlt, de volt ilyen régebben is, még sem volt ilyen jó a hang, ha egyáltalán így a jó.
Segítség,kezdő vagyok!
Sajnos a kompakt rendszerek legnagyobb hátránya a nem megfelelő minőségű sub. Ráadásul, mivel a hangfalak sokszor 100-130Hz körül "működnek" a gyengébb subnak még nagyobb részt kell vállalni a filmek hangjából.
Nekem volt Pana egybemozim és a legjobban az zavart, hogy a center hangjából is keményen vágott a subra és azt mivel nem a centerből hallottam kicsit felborult a hangkép.
Hát igen, de ezen még a "nagy" házimozis haverom is meglepődött, milyen jól szól, de amit írtál az tényleg megközelítőleg így van nálam is, de én nem veszek észre borulást.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Marad így.
Betettem demo dvd-t (dolby, dts, thx), demostration dvd-t, Dido koncert, DM koncert, és ég és föld most a dobok milyensége.
Lábdob olyan volt eddig, hogy hogy is mondjam, pattogós, de nem kiteljesedett mély, az effect mély is sokat javúlt, szóval tetszik.
A legmélyebb a szobában a sarkok, de ott már tényleg túlnyomóan sok és egyveleg.
Sajnos a kompakt rendszerek legnagyobb hátránya a nem megfelelő minőségű sub. Ráadásul, mivel a hangfalak sokszor 100-130Hz körül "működnek" a gyengébb subnak még nagyobb részt kell vállalni a filmek hangjából.
Nekem volt Pana egybemozim és a legjobban az zavart, hogy a center hangjából is keményen vágott a subra és azt mivel nem a centerből hallottam kicsit felborult a hangkép.
Segítség,kezdő vagyok!
Marad így.
Betettem demo dvd-t (dolby, dts, thx), demostration dvd-t, Dido koncert, DM koncert, és ég és föld most a dobok milyensége.
Lábdob olyan volt eddig, hogy hogy is mondjam, pattogós, de nem kiteljesedett mély, az effect mély is sokat javúlt, szóval tetszik.
A legmélyebb a szobában a sarkok, de ott már tényleg túlnyomóan sok és egyveleg.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Megerősítést várok, hogy így a jó, igaz a legjobb lenne ha egy hozzáértő is hallaná. Olvastam már valamiféle álló hullámokról vagy mi, de azt se tudom mit jelent pontosan, mert nem hallottam ilyet. Elég régóta a témában vagyok, de azért inkább amatőr szinten.
Majd szakértők is írnak az állóhullámokról.
Az elhelyezés jó, a két front közé szokták a subot elhelyezni általában, de a legjobb módszer az, amit írtam. Próbáld ki!
Olyan zenével teszteld, amiben jó basszus hangok vannak és menj körbe a szobádban. Érdekes lesz, mert változni fog a mélyek minősége és mennyisége. Ahol a legjobbnak ítéled, oda kellene tenni a subot elvileg.
Segítség,kezdő vagyok!
De akkor mit kellene megmagyarázni? Ha most jobb, akkor minden OK, nem?
Elvileg a subot úgy kellene elhelyezni, hogy mondjuk a mostani helyén hagyod, elkezdesz a szobában mozogni mindenfelé és ahol a legjobbnak hallod a mélyeket - oda kell tenni.
Most a kanapé és a sarok lehet, hogy kicsit felerősíti a mélyhangokat és ezért hallod jobbnak.
Megerősítést várok, hogy így a jó, igaz a legjobb lenne ha egy hozzáértő is hallaná. Olvastam már valamiféle álló hullámokról vagy mi, de azt se tudom mit jelent pontosan, mert nem hallottam ilyet. Elég régóta a témában vagyok, de azért inkább amatőr szinten.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
ui:olyan mint ha most teljesedett volna ki igazán a mély. az is igaz, hogy egy cseppet mélyebben hallom a hangokat mert a bal fülem picit bedugúlt, de volt ilyen régebben is, még sem volt ilyen jó a hang, ha egyáltalán így a jó.
De akkor mit kellene megmagyarázni? Ha most jobb, akkor minden OK, nem?
Elvileg a subot úgy kellene elhelyezni, hogy mondjuk a mostani helyén hagyod, elkezdesz a szobában mozogni mindenfelé és ahol a legjobbnak hallod a mélyeket - oda kell tenni.
Most a kanapé és a sarok lehet, hogy kicsit felerősíti a mélyhangokat és ezért hallod jobbnak.
Segítség,kezdő vagyok!
Azt tudnotok kell, hogy ilyen dologgal még nem találkoztam, de tudom hogy sokat nyom a latba a helyes elhelyezés.
A régi elrendezésnél a sub 10-es hangerőn volt, de amióta meg lett fordítva sok lett. Csak azt nem értem miért és hogy mikor a szemközti falra lett téve, és minden úgyan úgy mint anno szemben, egy két bútor máshova került.
Csináltam egy rajzot is hogy lássátok.
A kanapé a tv helyén volt, a dvd a kanapé helyén, a tv, rendszer a mozifotelek helyén, most meg olyan mélyek jöttek elő amiket imádok, azok a 40hz vagy alatti, szép kellemes lágy maszirozó mély. Idáig is volt, de nem hallottam ennyire.
Nem értem az okát. Ugye írtam, hogy 10-es hangerőn volt (0-20-ig állítható), most meg 5-ön van, de mint ha még mindíg sok lenne vagy nem tudom. Sok állítási lehetőségem nincs, mert egybemoziról van szó.
Szerintetek lehet ekkora különbség hogy melyik falon van? A régi fala tűzfal volt, az új helyén a konyha fal. Próbáltam úgy hogy áttettem a jobb oldalra a ládát, de ugyan ez.
Gondoltam az álló hanghullámokra is, de szerintem az nincs, ezt úgy teszteltem hogy mikor megszólalt a mély pause, és figyeltem mennyit hallok még utána (nem tudom helyes e így).
Remélem érthető voltam.
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Segítség,kezdő vagyok!
És ugye amire sokan nem gondolnak... a forrás is nagyon lényeges!!!
Hiába jó az "alapanyag" ha gyengül mire a vashoz, dobozokig eljut!
Hát igen az is kérdéses. Jelenleg laptopról nézek torrentről szedett BD25/50 formátumú filmeket. Laptop=>Onkyo=>TV felállásban, szigorúan angol nyelven, eredeti hanggal mindent általában. A laptop miatt már elve bukta?
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv mindenkinek!
A jelenlegi rendszerem kábelezésén szeretnék fejleszteni, először is hangfalkábel téren, sajnos egyáltalán nem tudom mi felé lenne érdemes elindulni. Jelenleg Inakustic STAR 1,5 mm2 kábeleket használok, csatlakozók nélkül. http://www.netdepo.hu/inakustik-star-15-2372.html/hun/ . A Néhai, Fapaci, EXCALIBUR mesterek által készített kábelek elég jó ár/érték arányt képviselhetnek az olvasottak alapján, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes-e egyáltalán eddig a szintig beruházni. A JBL dobozok belső kábelezésétől nem vagyok elájulva, ha azt nem cserélném, akkor lehet felesleges kábelfejlesztésen gondolkodni? És akkor itt jön képbe a lakás kábelezése. Elég régi építés, nagyon régi kismegszakítókkal és fali dugaljakkal, elosztó is noname. Lehet itt lenne érdemes kezdeni a kábelfejlesztést? Egy ilyen szintű rendszeren lehet nem is lehetne javulást hallani? Egyéb rendszerfejlesztés mostanában nem valószínű, hogy lesz, talán erősítő csere.
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
Nos mint már sokszor sok helyen elhangzott: Egy rendszer olyan erős ill gyenge mint a leggyengébb láncszem!
És mindig a rendszerszinergiát kell szemelőt tartani!
Lehet hogy pl beszerzel valami nagyon tuti kábelt ami éppen nem passzol a láncodban akkor sem vagy sokkal előrébb!
De mindenképpen érdemes próbálkozni!
Mókuskerék!
Tapasztalat:
Mikor hozzám került a hangfalkábelem az asszony is megkérdezte hogy ezek másik lemezek?
Mert eddig bizonyos részleteket nem hallott a zenében!
Tehát igen is nagyon fontos a kábelezés is!!!
Aztán lakásfelújítás volt (vezetékek, kismegszakító csere) és ott is profitáltunk (igaz, szerencsések voltunk mert abban a lakásban nem volt szemetes a villany, közvetlenül jött a villany a 30 m-re lévő trafóházból)!
Ott pl a zavarszűrők sem igazán hoztak markáns változást!
Amit én javasolnék neked ebben a felállásban:
Gondolkozz el komolyabb vason (persze ahhoz mindenképpen jobb kábelezés) vagy ha marad ez akkor jobb de nem nagyon drága kábelek!
És ugye amire sokan nem gondolnak... a forrás is nagyon lényeges!!!
Hiába jó az "alapanyag" ha gyengül mire a vashoz, dobozokig eljut!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Segítség,kezdő vagyok!
Hát igen, ha 605 menne, rádobok 30-40 ezret annyiért már talán van 805... utálom a mókuskereket!
Közben látom már ezelőtt meghirdetted .
Sajnos így van, vannak hihetetlen jó árú cuccok 80k körül, amiket érdemes megugrani nálad. Onkyo dömping kicsit lecsillapodott mostanában, de szerintem ez átmeneti.
Ismerős a helyzeted, nálam az AX3 mas váltotta a 601 -est. Asszem olyan 10 ezerben volt a csere, de azt a minőségbeli javulást semmilyen kábel nem hozta volna....
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- Denonavr
- Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!
másodkézből 20-30 ezer forintért és lehet hogy hoz javulást, de annyit biztosan nem ár/érték arányban mintha (maradjunk az onkyonál) váltanál erősítőt, mondjuk egy 805/806/875/876 ra...
Hát igen, ha 605 menne, rádobok 30-40 ezret annyiért már talán van 805... utálom a mókuskereket!
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv mindenkinek!
A jelenlegi rendszerem kábelezésén szeretnék fejleszteni, először is hangfalkábel téren, sajnos egyáltalán nem tudom mi felé lenne érdemes elindulni. Jelenleg Inakustic STAR 1,5 mm2 kábeleket használok, csatlakozók nélkül. http://www.netdepo.hu/inakustik-star-15-2372.html/hun/ . A Néhai, Fapaci, EXCALIBUR mesterek által készített kábelek elég jó ár/érték arányt képviselhetnek az olvasottak alapján, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes-e egyáltalán eddig a szintig beruházni. A JBL dobozok belső kábelezésétől nem vagyok elájulva, ha azt nem cserélném, akkor lehet felesleges kábelfejlesztésen gondolkodni? És akkor itt jön képbe a lakás kábelezése. Elég régi építés, nagyon régi kismegszakítókkal és fali dugaljakkal, elosztó is noname. Lehet itt lenne érdemes kezdeni a kábelfejlesztést? Egy ilyen szintű rendszeren lehet nem is lehetne javulást hallani? Egyéb rendszerfejlesztés mostanában nem valószínű, hogy lesz, talán erősítő csere.
Hát ez egy jó kérdés.
Ezt valahol neked kell eldöntened, hogy mennyit szánsz a témára. Az hogy a rendszer mennyit profitál különböző kábelekből, azt csak kipróbálás után fogod megtudni.
Viszont a te helyzetedben érdemes megfontolóra venni mennyi az az összeg amit még érdemes belefeccölni a rendszer lehetőségeihez képest: tegyük fel beszerzel egy szettet másodkézből 20-30 ezer forintért és lehet hogy hoz javulást, de annyit biztosan nem ár/érték arányban mintha (maradjunk az onkyonál) váltanál erősítőt, mondjuk egy 805/806/875/876 ra... de ez egy ördögi mókuskerék ugye, de ezzel számolni kell: a jó ár/érték arányú feljebb lépéssel általában jóval többet profitálhatsz mint bármilyen kábelcserével.
De hogy a kérdésre is válaszoljak : A star madzagjaidnak menniük kell, sok jó használt kábel forog az aprón akár a 10k-s kategóriában, tápkábelből Fapacié adja magát.
Áramellátás házon belül , legegyszerűbben: ha van egy jobbféle hosszabbítód és tudsz közvetlen a villanyórától csatlakozni akkor próbáld ki, vagy legózd ki melyik a legterheletlenebb fázis.
De ha nem hallasz majd semmilyen javulást, akkor hanyagold a témát, más dimenziójú jó magyar valutába kerülne a fejlesztés...
- Denonavr
- Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!
Üdv mindenkinek!
Segítség,kezdő vagyok!
Neked is szeretném megköszönni a sok hasznos infót. (harmadik hozzászólásomra, már a relpy gombot is megtaláltam).
Nos, stereozni szeretek, de főként zenei cd-knél. 5.1-et jellemzően akkor használom, ha filmet vagy olya koncert dvd-t nézek, amin van értelmes dts. Amit Szami ajánlott elrendezést az nagyon megtetszett, persze ez a kanapé kérdés + a többi... Kedves Párom van annyira rendes, hogy tolerálja a hangfalak fontosságát a nappaliban de kérdés, hogy ez mennyire terjed ki a fal illetve és a szoba többi részére. Mondjuk, a padlószőnyegnek én is jobban örülnék, már csak azért is, mert a régi helyen az volt a szobában és nem csak a hangzásnak de az én kényelmi érzetemnek is jobban tetszett. Még1x köszi a hsz-t és hogy foglalkoztatok a problémámmal. Köszönöm!
A fali csillapításhoz rengeteg kreatív ötletet lehet találni a neten, illetve a Házimozi építés topicban az elején és a végefelé a képeken is. Biztos vagyok benne találtok olyat is ami Neked és az asszonynak is megfelel és a szoba Díszévé is tud akár válni Én is ezeken gondolkodom, a ház átalakítása után. Ha parketta lesz mégis, akkor a hosszú szálú és mutatós Shaggy szőnyegek is nagyon jók.
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv,
Arra készülj fel, hogy az új lakásban nem lesz pont olyan az élmény mint a régiben. A hangdobozok elhelyezésével, a hallgatási pozícióval és a berendezési tárgyakkal tudod majd az optimális helyzetet beállítani. Szami tippje jónak tűnik, első körben én is ilyesmi elrendezéssel próbálkoznék. Ha a kanapét rátolod a falra akkor számolj azzal, hogy a mélyhangok feldúsúlhatnak, megerősödhetnek. Ilyenkor érdemes a szub tologatásával játszadozni, beállítani az egyenletesebb mélyátvitelt a hallgatási pozícióban.Ha sztereózni is szeretnél és a kanapét a falra tolod (nem nagyon ajánlott) akkor a fejed mögötti falat ne hagyd üresen, lehetőleg valamilyen nagyobb méretű hangelnyelőt akassz a falra pl. hosszú szálú faliszőnyeget, subát de más kreativ ötletet is be lehet vetni. Ha a szoba padlója kemény anyagból lesz (pl. parketta, járólap) akkor érdemes nagyobb felületű szőnyeget a padlóra tenni. A falakon elhelyezett nyitott könyvespolcokkal kicsit növelni lehet a diffúz teret. Ha sok a csillapító anyag a szobában (pl. nagy felületű, hosszú szálú szőnyegek, nehéz függönyök, sok könyvespolc, stb.) akkor érdemes lehet bőr bevonatú kanapét használni. Ellenkező esetben inkább kárpit bevonatú kanapé használata célszerűbb. Mozizáshoz nem probléma ha kicsit túlcsillapított a szoba, de végülis sztereóhoz sem gond. Az "élőbb", sok reflexióval rendelkező szobák problémásabbak szoktak lenni. Dióhéjban kb. ennyi jutott eszembe.
Sok sikert a berendezéshez!
Neked is szeretném megköszönni a sok hasznos infót. (harmadik hozzászólásomra, már a relpy gombot is megtaláltam).
Nos, stereozni szeretek, de főként zenei cd-knél. 5.1-et jellemzően akkor használom, ha filmet vagy olya koncert dvd-t nézek, amin van értelmes dts. Amit Szami ajánlott elrendezést az nagyon megtetszett, persze ez a kanapé kérdés + a többi... Kedves Párom van annyira rendes, hogy tolerálja a hangfalak fontosságát a nappaliban de kérdés, hogy ez mennyire terjed ki a fal illetve és a szoba többi részére. Mondjuk, a padlószőnyegnek én is jobban örülnék, már csak azért is, mert a régi helyen az volt a szobában és nem csak a hangzásnak de az én kényelmi érzetemnek is jobban tetszett. Még1x köszi a hsz-t és hogy foglalkoztatok a problémámmal. Köszönöm!
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv,
Arra készülj fel, hogy az új lakásban nem lesz pont olyan az élmény mint a régiben. A hangdobozok elhelyezésével, a hallgatási pozícióval és a berendezési tárgyakkal tudod majd az optimális helyzetet beállítani. Szami tippje jónak tűnik, első körben én is ilyesmi elrendezéssel próbálkoznék. Ha a kanapét rátolod a falra akkor számolj azzal, hogy a mélyhangok feldúsúlhatnak, megerősödhetnek. Ilyenkor érdemes a szub tologatásával játszadozni, beállítani az egyenletesebb mélyátvitelt a hallgatási pozícióban.Ha sztereózni is szeretnél és a kanapét a falra tolod (nem nagyon ajánlott) akkor a fejed mögötti falat ne hagyd üresen, lehetőleg valamilyen nagyobb méretű hangelnyelőt akassz a falra pl. hosszú szálú faliszőnyeget, subát de más kreativ ötletet is be lehet vetni. Ha a szoba padlója kemény anyagból lesz (pl. parketta, járólap) akkor érdemes nagyobb felületű szőnyeget a padlóra tenni. A falakon elhelyezett nyitott könyvespolcokkal kicsit növelni lehet a diffúz teret. Ha sok a csillapító anyag a szobában (pl. nagy felületű, hosszú szálú szőnyegek, nehéz függönyök, sok könyvespolc, stb.) akkor érdemes lehet bőr bevonatú kanapét használni. Ellenkező esetben inkább kárpit bevonatú kanapé használata célszerűbb. Mozizáshoz nem probléma ha kicsit túlcsillapított a szoba, de végülis sztereóhoz sem gond. Az "élőbb", sok reflexióval rendelkező szobák problémásabbak szoktak lenni. Dióhéjban kb. ennyi jutott eszembe.
Sok sikert a berendezéshez!
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Segítség,kezdő vagyok!
Az ötlet jónak tűnik. Mondjuk annyi, hogy a kanapét nem szeretném a szoba közepén hagyni, egy sarok kanapét képzeltem el, valamilyen formában.
De az ötlet tényleg jó. Én annyira szögletes gondolkodásban voltam, hogy ez eszembe sem jutott.
Köszönöm az ötletet és ha van bármi + neked vagy másnak, szívesen várom a hsz-eket.