Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Még egy kérdésem volna. Ha már volt erről szó, akkor elnézést.

Mi az a kábel minőségben, ami alá semmiképpen nem ajánlatos menni, ha az av professzort összekötöm a végfokkal?
Valami középkategóriás kábelben gondolkodom, mert százezreket nem tudok kifizetni így kapásból erre. A nem túl nagy (inkább kicsi) nappalimban nem biztos, hogy kihallanám a finom minőségkülönbségeket...

Ha van konkrét bolt, konkrét kábel ajánlat anak is örülnék.

Köszi!

Szia,

én Nordost wyrewizard dreamcaster Ic-t (0,6m) használok. Abszolút elégedett vagyok vele.
Bp-n vettem az Audiophil Szalon-ban.

Üdv:
Norbi
Aavik - Borresen - Ansuz

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

optikaival is össze van kötve, de ha HDMI-t használsz, azt letiltja, de egyébként is, optikain nem lehet a HD, TruHD hangzásokat kihasználni, csak HDMI összekötés esetén
Ezt viszont én nem tudtam ,nem akartam okoskodni bocs!
Még egy hónap és jön a hd-vasam így ez nem fog váratlanul érni ezért én köszönöm a segítséget(ezért szeretem ezt a közösséget)!

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: jako »

Remek tipp, főleg hogy a HD hang nem közlekedik rajta...

Az LG-nél, beállítások/hang/HDMI/ "primer jelút" -ra van állítva?  

Azt hiszem valami ilyesmi volt a neve, de már nem esküszöm meg rá .

az LG/HDMI/primary pass-thru erre állítottam

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem ismerem az onkyokat,de a hangot inkább optikai kábelen vidd át saját tapasztalatom hogy így jobb a hangminőség!:-)
optikaival is össze van kötve, de ha HDMI-t használsz, azt letiltja, de egyébként is, optikain nem lehet a HD, TruHD hangzásokat kihasználni, csak HDMI összekötés esetén

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Nem ismerem az onkyokat,de a hangot inkább optikai kábelen vidd át saját tapasztalatom hogy így jobb a hangminőség!:-)

Remek tipp, főleg hogy a HD hang nem közlekedik rajta...

Üdvözletem!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Onkyo TX-SR605 HDMI erőstő, egy Lg BD370 Bluray, és adott az Avatar BD lemez.
A problémám, hogy eddig Kenwood erősítőm volt, és most nem bírok az Onkyóval. össze van kötve a BD lejátszó az Onkyóval HDMI kábelel, de hiába állítom be az erősítőt is, és a BD lejátszót is a lemezen levő DTS HD-t nem írja ki, csak azt, hogy HDMI Through (azaz HDMI-n kapott jel) hogy kellene a lejátszót, és az erősítőt beállítani, hogy a HD hangokat játsza le.

Köszönöm előre is a válaszokat

Az LG-nél, beállítások/hang/HDMI/ "primer jelút" -ra van állítva?  

Azt hiszem valami ilyesmi volt a neve, de már nem esküszöm meg rá .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

rigo.88
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: rigo.88 »

htpc is van a rendszerben. tehát a lan ezek szerint teljesen felesleges.
előrukkolhatna a yamaha (vagy bármelyik erősítőkészítőcég) valami komplex dologgal.
pl az erősítőkbe alapból rakhatnának egy erősebb raspberry pi-t wlannal. esetleg sat/cable tv tunerrel. valami xbmc add-on meg kezelhetné a vasat szoftveresen.
emeljem ki a biliből a kezem?

Internet rádiót és a dlna szabványt támogató "eszközökről" tudsz zenét hallgatni. Persze FLAC -ot kivéve...

Nekem is van, de a mindennapi használata macerás. Kell kijelző, meg 273 gombnyomás amire elérsz valamit . 

Az airplay az már talán.

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Internet rádiót és a dlna szabványt támogató "eszközökről" tudsz zenét hallgatni. Persze FLAC -ot kivéve...

Nekem is van, de a mindennapi használata macerás. Kell kijelző, meg 273 gombnyomás amire elérsz valamit . 

Az airplay az már talán.

batman98
V.I.P.
V.I.P.

egyébként a lan azon kívül hogy szeretem ha minden hálózaton van és egyszerűen csak ki akarom próbálni mire jó?

Az airplay az már talán.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Üdvözletem!
Van egy Onkyo TX-SR605 HDMI erőstő, egy Lg BD370 Bluray, és adott az Avatar BD lemez.
A problémám, hogy eddig Kenwood erősítőm volt, és most nem bírok az Onkyóval. össze van kötve a BD lejátszó az Onkyóval HDMI kábelel, de hiába állítom be az erősítőt is, és a BD lejátszót is a lemezen levő DTS HD-t nem írja ki, csak azt, hogy HDMI Through (azaz HDMI-n kapott jel) hogy kellene a lejátszót, és az erősítőt beállítani, hogy a HD hangokat játsza le.

rigo.88

köszi a választ
szerintem sem lehet követni...
viszont találtam, igaz valszeg nem az a árkatyegóríjja.
rx-v2700.
úgyhogy marad az rx-v765

egyébként a lan azon kívül hogy szeretem ha minden hálózaton van és egyszerűen csak ki akarom próbálni mire jó?

Ezt szerintem Yamaháéknál sem tudják követni

RX - Hifi rádióerősítők   , AX - Hifierősítők

RX-V Házimozi rádióerősítők , +D dab tuner  és RX-Z Házimozi erősítők

Egy biztos a háromjegyű szériák azért egy ideje áttekinthetőbbek, 50...67,73,75, a négyjegyűeknél a felső kategóriában kisebb káosz volt, most ezt az Aventage RX-A szériával valahogy rendbe szették.

1-2-3-4 ezres szériák keresztül - kasul lefedték egymást .

Legegyszerűbb az összes katalógust begyűjteni és azokból tájékozódni.

Amit te keresel az lehet ennyi pénzért ne is létezik . perpillanat  

67 esekből 1067 - től felfele, 73 asokból 473 től felfele van például LAN.  

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdvözletem!

batman98
V.I.P.
V.I.P.

R, RX, V, V nélkül, 4 jegyűek 3 jegyűek, 3, 4, 5 stb szériák (?) ha egyáltalán léteznek, hdmi, lan, rs232, A+B, 5.1, 6.1, 7.2 stbstbstb.. azt hittem hogy a nevéből ki lehet találni hogy melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik, de ez elég valószínűtlennek tűnik átnézve kb 50 készüléket.
amit én keresek az 7.2 lehetne (nembaj ha 7.1) min 3 hdmi, legyen rajta optikai, baró lenne lan-nal, és soros porttal. ezutóbbi kettő hiányzik (leginkább a lan jobban) az rx-v765ből.
ja igen és az ára nem kéne h több legyen 60-65k-nál.
a kérdésem konkrétan h létezik-e egyáltalán az általam keresett jószág?

Ezt szerintem Yamaháéknál sem tudják követni

RX - Hifi rádióerősítők   , AX - Hifierősítők

RX-V Házimozi rádióerősítők , +D dab tuner  és RX-Z Házimozi erősítők

Egy biztos a háromjegyű szériák azért egy ideje áttekinthetőbbek, 50...67,73,75, a négyjegyűeknél a felső kategóriában kisebb káosz volt, most ezt az Aventage RX-A szériával valahogy rendbe szették.

1-2-3-4 ezres szériák keresztül - kasul lefedték egymást .

Legegyszerűbb az összes katalógust begyűjteni és azokból tájékozódni.

Amit te keresel az lehet ennyi pénzért ne is létezik . perpillanat  

67 esekből 1067 - től felfele, 73 asokból 473 től felfele van például LAN.  

rigo.88

Üdv!
Valakinek már sikerült megfejtenie a yamaha erősítők naming conceptionját? Vagy nincs is!?
R, RX, V, V nélkül, 4 jegyűek 3 jegyűek, 3, 4, 5 stb szériák (?) ha egyáltalán léteznek, hdmi, lan, rs232, A+B, 5.1, 6.1, 7.2 stbstbstb.. azt hittem hogy a nevéből ki lehet találni hogy melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik, de ez elég valószínűtlennek tűnik átnézve kb 50 készüléket.
amit én keresek az 7.2 lehetne (nembaj ha 7.1) min 3 hdmi, legyen rajta optikai, baró lenne lan-nal, és soros porttal. ezutóbbi kettő hiányzik (leginkább a lan jobban) az rx-v765ből.
ja igen és az ára nem kéne h több legyen 60-65k-nál.
a kérdésem konkrétan h létezik-e egyáltalán az általam keresett jószág?
de a jelölés-kód-megfejtés is érdekelne nagyon!
köszi
r

ja igen, most egy rx-v550em van meghirdetve itt is és több helyen, hozzá magnat motion/monitor (nemtom mindig keverem) szett, amit le kéne cserélnem, de először az erősítőt szeretném kicsit megtolni.
hol olvashatok utána hogy milyen tulajdonságokkal kell(ene) rendelkeznie az adott kimenetre dugott hangfalaknak?

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kismisi »

Sziasztok!

Egy kedves barátom kérésére keresek Denon 4520-as HM erősítőhöz, magyar nyelvű használati útmutatót.

Az "Erősítőt keres" topicba is beírtam, de hátha ez itt látogatottabb.

Ha valaki tudna segíteni, kérem jelezze!

Köszönöm!

Misi

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ha a frontokhoz jobb kábelt veszel, akkor a centerhez is. A surroundok kevésbé lényegesek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: GbMester »

Én Bicon féle RCA kábelekkel oldottam meg az összekötést.
Talán ezüst-réz, kerámia dugókkal.
Vannak jó vélemények róla, az eladási topikban utánaolvashatsz.
Néhányan a mélyeket keveslik, de szerintem házimozi proci-végfok összekötésére olcsó és jó megoldás!

A mély az úgyis külön kábelen megy a mélyládába. Köszi a tippet!
Talán a frontok kábelére érdemesebb lehet kicsit jobb kábelt venni? A két csatornás sztereo utat szeretném profibbra megcsinálni. Nem hiszem, hogy nagyon észrevehető lenne a mozi során, hogy a front kicsit jobban szól... öö.. vagy igen?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mi az a kábel minőségben, ami alá semmiképpen nem ajánlatos menni, ha az av professzort összekötöm a végfokkal?
Valami középkategóriás kábelben gondolkodom, mert százezreket nem tudok kifizetni így kapásból erre. A nem túl nagy (inkább kicsi) nappalimban nem biztos, hogy kihallanám a finom minőségkülönbségeket...

Köszi!

Én Bicon féle RCA kábelekkel oldottam meg az összekötést.
Talán ezüst-réz, kerámia dugókkal.
Vannak jó vélemények róla, az eladási topikban utánaolvashatsz.
Néhányan a mélyeket keveslik, de szerintem házimozi proci-végfok összekötésére olcsó és jó megoldás!

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Köszi!

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nem rossz erősítő a Denon! Nekem a dinamika hiányzik belőle.
Én a CA 605R erősítőt tudom ajánlani, de meg kell hozzá találni a megfelelő társakat!

Köszi a tanácsot Nimród!

A hozzászólásaidból láttam, hogy a CA 650-est favorizálod és biztos vagyok benne, hogy szuper készülék.
A helyzet a következő:
Nem akartam az Arcamot lecserélni, de baráti áron hozzájutnék a Denonhoz. A kérdés, hogy érdemes-e lecserélni?
Természetesen meg fogom hallgatni saját rendszerben, csak kiváncsi vagyok, valakinek van-e tapasztalata mindkét erősítővel kapcsolatosan.

Misi

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Ez jó :-0 még jó hogy nem vettél még egy subot az lett volna igazán nagy öngól!:-)
Az betette volna a kisajtót. A frontokban lévő oldalanként 1db. 25-ös mély és a külön lévő passzív 30cm-es láda így is elegendő alsó frekvenciát biztosít.
Nemrég visszakerült a kocsiból a Radical Audio RA12W4-es 30cm-es mélytányér a házimozi rendszerbe. Csak most nem a 35literes zárt ládába mint régebben, hanem a nettó 55literes reflexben (mínusz a nyomó és a portcső által kiszorított térfogat).
Végigkentem vele ma a Trafó 1-et, dühöngött rendesen a "kis" rohadék.
9.6kg maga a nyomó és kb. 15kg a masszív MDF reflex ládája. A láda dupla előlapú, a többi oldala 19mm vastagságú. Portja 100mm-es átmérőjű és 27cm hosszú, mindkét vége kerekítve vagyon.
A nyomó 1x4ohm-os, 15-200Hz frekiátvitelű, 84.9dB érzékeny, 113oz Stroncium-Ferrit mágnesű és 500W RMS-ű. Továbbra is Reckhorn A-1000-es monoblokk erősítő kergeti.
Az már tuti, hogy a szobám ajtaja kap majd a héten D-profilú öntapadós szigetelő gumicsövet körbe, mert volt, hogy csúnyán ciripelt a tokban egy-egy akciódús jelenet alkalmával.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

A kis TX-SR605-ös Onkyo-m még mindig tud meglepiket okozni. Már jó pár hónapja (de lehet van már egy éve is) a tulajdonom, de csak ma vettem észre, hogy a Late Night funkció be van kapcsolva és hogy az mire is "jó".
Kikapcsoltam és mindjárt visszább kellett venni a hangerőből. Hogy nézhettem ezt be eddig.
Mindegy, most már OFF állásra lett téve ez a funkciója, mindjárt másabb a helyzet.

Ez jó:-0 még jó hogy nem vettél még egy subot az lett volna igazán nagy öngól!:-)

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

A kis TX-SR605-ös Onkyo-m még mindig tud meglepiket okozni. Már jó pár hónapja (de lehet van már egy éve is) a tulajdonom, de csak ma vettem észre, hogy a Late Night funkció be van kapcsolva és hogy az mire is "jó".
Kikapcsoltam és mindjárt visszább kellett venni a hangerőből. Hogy nézhettem ezt be eddig.
Mindegy, most már OFF állásra lett téve ez a funkciója, mindjárt másabb a helyzet.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a választ!

Jól gondolod, fontos, hogy zenét is tudjak hallgatni.,
Válóban ezért válaszottam annak idején az Arcamot.
Természetesen ki fogom próbálni saját rendszerben is, ha úgy alakul a dolog, de  kiváncsi vagyok  a Fórumtársak véleményére is.

Misi

Nem rossz erősítő a Denon! Nekem a dinamika hiányzik belőle.
Én a CA 605R erősítőt tudom ajánlani, de meg kell hozzá találni a megfelelő társakat!

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia!

Szerintem kipróbálás nélkül semmiképpen se cserélj. Ha nem tetszik és eladod, jó eséllyel buksz rajta, én is jártam már úgy. Biztosan más a Denon hangkaraktere és az sem mindegy, hogy a zene, vagy a film a fontosabb. Minthogy Arcamod van, feltételezem, hogy a zenei hang is fontos neked, akkor viszont mindenképpen hallgasdd meg otthon a saját lejátszóddal, saját hangfalaiddal.

Nekem is volt egy komoly Onkyo HM erősítőm, de eladtam, mert mozira valóban kiváló volt, de zenére nekem nem jött be. Viszont a video áramkörök olyan szép képet csináltak a dvd képből, hogy elképedtem rajta... Szóval próba, cseresznye!

Üdv.
Gábor

Köszönöm a választ!

Jól gondolod, fontos, hogy zenét is tudjak hallgatni.,
Válóban ezért válaszottam annak idején az Arcamot.
Természetesen ki fogom próbálni saját rendszerben is, ha úgy alakul a dolog, de  kiváncsi vagyok  a Fórumtársak véleményére is.

Misi

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia!

Szerintem kipróbálás nélkül semmiképpen se cserélj. Ha nem tetszik és eladod, jó eséllyel buksz rajta, én is jártam már úgy. Biztosan más a Denon hangkaraktere és az sem mindegy, hogy a zene, vagy a film a fontosabb. Minthogy Arcamod van, feltételezem, hogy a zenei hang is fontos neked, akkor viszont mindenképpen hallgasdd meg otthon a saját lejátszóddal, saját hangfalaiddal.

Nekem is volt egy komoly Onkyo HM erősítőm, de eladtam, mert mozira valóban kiváló volt, de zenére nekem nem jött be. Viszont a video áramkörök olyan szép képet csináltak a dvd képből, hogy elképedtem rajta... Szóval próba, cseresznye!

Üdv.
Gábor

Tisztelt Fórumtársak!

Jelenleg egy Arcam 350-es HM erősítőt használok, de lehet, hogy lecserélném egy Denon 4310-re.
Volna esetleg valaki. aki mindkét tipust használta már és össze tudná hasonlítani a kettőt?
Érdemes lenne lecserélni az Arcamot szerintetek?

A választ előre is köszönöm!

Misi

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”