Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Miben tetszett jobban? És milyen szoftverekkel ment, beállításokkal?

- itunes + bitperfect plugin mindkettőn
- nem tudom h a jobb táp-, vagy az izmos proci miatt, de az erősebb gép csendesebb háttérrel, emiatt kicsit több részlettel zenél.

A különbség nem annyira szembe (fülbe) tűnő, de ott van, ráadásul ezen a gépen nagyon egyszerű lenne lineáris tápra váltani,
és eleve teljesen néma -passzív hűtéssel- ami egy újabb előny volt a mini-vel szemben éjjeli -nagyon halk- zenehallgatásnál.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Volt a kettő egyszerre, egy mid 2012 macmini, és egy Z77lapos i7-3770 procis hackintosh ipari kapcs.táppal, mindkettő SSD-vel a mini 16GB, a PC 8GB rammal.
Utóbbit jobbnak hallottam, azóta is az megy - egy moddolt hiface evo van rákötve, de se bill, se egér, se monitor.

A hackintosh telepítés viszont annyira nyűgös hogy nem állnék neki újra ha esetleg elhullana...

m

Miben tetszett jobban? És milyen szoftverekkel ment, beállításokkal?

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gyári Macet, Hackintosht hallgattok már össze? Szóval mennyire kell gyárinak lennie a hardvernek?
Minit szedtek szét egyik oldalon, és oké, h nagyjából PC alkatrészekből áll,de azért pl az új mini chipkészlete nem Z77,hanem valami olyasmi. USB chipje szintén nem túl gyakran használatos PCs lapokban. A rendkivül rövid jelutaknak,ami a gyári miniben van, van előnye, de olyan hátránya is, hogy kevéssé lehet extrább minőségű alkatrészekből összerakni. Szóval elég 2esélyesnek érzem, és pont ilyen tesztet még nem olvastam.

Volt a kettő egyszerre, egy mid 2012 macmini, és egy Z77lapos i7-3770 procis hackintosh ipari kapcs.táppal, mindkettő SSD-vel a mini 16GB, a PC 8GB rammal.
Utóbbit jobbnak hallottam, azóta is az megy - egy moddolt hiface evo van rákötve, de se bill, se egér, se monitor.

A hackintosh telepítés viszont annyira nyűgös hogy nem állnék neki újra ha esetleg elhullana...

m

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Gyári Macet, Hackintosht hallgattok már össze? Szóval mennyire kell gyárinak lennie a hardvernek?
Minit szedtek szét egyik oldalon, és oké, h nagyjából PC alkatrészekből áll,de azért pl az új mini chipkészlete nem Z77,hanem valami olyasmi. USB chipje szintén nem túl gyakran használatos PCs lapokban. A rendkivül rövid jelutaknak,ami a gyári miniben van, van előnye, de olyan hátránya is, hogy kevéssé lehet extrább minőségű alkatrészekből összerakni. Szóval elég 2esélyesnek érzem, és pont ilyen tesztet még nem olvastam.

Laptopomra megpróbálom felrakni az utolsó mac-et,de kérdés mennyire lesz korrekt az összehasonlítás, pl egy Ubuntu Studioval... (szvsz semennyire, ez túl sok változós függvény, de hátha átlagolódik a két hang)

Tegnap pl egy gyári mac pro vs linuxos laptop meccs volt itthon, és 3emberből 1 a linuxot, egy a Mac-et hallotta jobbnak, mindkettő nagyon erős véleménnyel volt, én meg fáradt voltam De eléggé különbözött a hangja a kettőnek... Mindkettő tetszett, de tök mások voltak.

Laptopom egy saját USB vezérlős fujitsu 532 volt, ubuntu studio jack deadbeef, Pro meg audirvana volt, elvileg oversample nélkül, többi beálltást még kérdezem. Pro akksiról ment, sajátom meg töltőről.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ok értelek. Én sem akarok vitát ebből. De tegyük fel ha az említett olcso g4 mac minit csak zenére használom akkor az nem egy nagyon rossz elgondolás.

a g4 szoftver-támogatottsága nem tudom mennyire megoldott, mert az újabb os x -ek már elég régen nem mennek fel rá...
a mini-től jelentősen olcsóbb megoldás lehet még egy hackintosh építése..

kmadar75
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kmadar75 »

Azért ez nem ilyen fehér, vagy fekete.
Magyon összetett kérdés ez.
Hogy ne legyen itt mindjárt anyázás, úgy fogalmaznék, hogy a Mac sokkal felhasználó barátabb, a win pedig kétség kívül olcsóbb, jó hangot meg mindkettőből elő lehet csalogatni.
Én csak arra reagáltam, hogy nem szerencsés egy lejátszó program tesztje miatt temetni egy rendszert.( főként, hogy nem prioritás mac-en az a lejátszó progi amúgy sem )

Ok értelek. Én sem akarok vitát ebből. De tegyük fel ha az említett olcso g4 mac minit csak zenére használom akkor az nem egy nagyon rossz elgondolás.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Rövidre fogva ha veszek egy mondjuk G4-es mac minit és amarra-t használok akkor az jobb lesz mint egy PC + JRMC hangban ?
Azért ez nem ilyen fehér, vagy fekete.
Magyon összetett kérdés ez.
Hogy ne legyen itt mindjárt anyázás, úgy fogalmaznék, hogy a Mac sokkal felhasználó barátabb, a win pedig kétség kívül olcsóbb, jó hangot meg mindkettőből elő lehet csalogatni.
Én csak arra reagáltam, hogy nem szerencsés egy lejátszó program tesztje miatt temetni egy rendszert.( főként, hogy nem prioritás mac-en az a lejátszó progi amúgy sem )
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

kmadar75
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Mac-en Amarra-t, Pure Music-ot használunk, azokkal nem igen versenghet a jriver ( elsőre látványos, de csal )
Pc-n eddig még mindenki szerint sokkal jobb hangú a 8.

Rövidre fogva ha veszek egy mondjuk G4-es mac minit és amarra-t használok akkor az jobb lesz mint egy PC + JRMC hangban ?

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Gondolom ez lényegtelen mert PC-n is az egyik legjobb hangú lejátszó. De hangminőségileg a különbség max placebo lehet. Mármint mac vs. win között.
Engem a win8 érdekelne hangilag vagy az is csak placebo ? :-D

Mac-en Amarra-t, Pure Music-ot használunk, azokkal nem igen versenghet a jriver ( elsőre látványos, de csal )
Pc-n eddig még mindenki szerint sokkal jobb hangú a 8.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

kmadar75
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Őő, ennek nem sok köze van a mac-ezéshez. Az almások nemigen használják a jrivert....   
Gondolom ez lényegtelen mert PC-n is az egyik legjobb hangú lejátszó. De hangminőségileg a különbség max placebo lehet. Mármint mac vs. win között.
Engem a win8 érdekelne hangilag vagy az is csak placebo ? :-D

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok

Ez már volt?: http://www.computeraudiophile.com/conte ... omparison/
Ez alapján nem kezdek mac-ezni.
Az 5 éves Win7 -em megérett egy tiszta install-ra és gondolkodom a win8-on.  Van valakinek értékelhető tapasztalat a kettő különbségéről ?
De nem csak olyan, hogy jobban szól.

Őő, ennek nem sok köze van a mac-ezéshez. Az almások nemigen használják a jrivert....   

kmadar75
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok

Ez már volt?: http://www.computeraudiophile.com/conte ... omparison/
Ez alapján nem kezdek mac-ezni.
Az 5 éves Win7 -em megérett egy tiszta install-ra és gondolkodom a win8-on.  Van valakinek értékelhető tapasztalat a kettő különbségéről ?
De nem csak olyan, hogy jobban szól.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Az elmult 2 ora aktivan telt,kapott az audio gd di v 3 interfesz egy linearis tapot az akku helyett.Hat nem semmi.Nem kell tobbe akku!!!!!

Amikor én is kidobtam a DACom külső (kapcsi) tápját és egy neki való toroiddal kezdtem táplálni, megnyugtató távolságba került a DAC-csere szükségessége. 

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vagy egy karaoke lcd,erintokepernyos,es meg szep is .

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem, ahogy írtam is a W7-et! Viszont nálam dedikált hálózati lejátszónak kell, billentyűzet, egér nélkül, tehát ezeknek a funkcióknak is meg kell felelnie, ipad távvezérlésssel. Tehát fidelizer futtatása zenehallgatáskor, stb. ki van zárva. Ez a W7-en is nehézkesen valósult meg, bár nem sokáig kísérleteztem vele, de a wines htpcn majd kipróbálom.
Nekem az a tervem hogy veszek egy tablet meretu erintos led kijelzot,esetleg atalakitani egy tabletet wga vagy hdmi bemenetesre ,es akkor tudom futtatni a fidelizert,nem kell eger,billentyu ,tv.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

OSX szoftverek még amit érdemes meghallgatni: Amarra, Audirvana, Pure Music, Fidelia. Mind ingyen tesztelhető!
Kar hogy az amd procis gepemre nem lehet felrakni osx et.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az elmult 2 ora aktivan telt,kapott az audio gd di v 3 interfesz egy linearis tapot az akku helyett.Hat nem semmi.Nem kell tobbe akku!!!!!

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

ez tenyleg nem 200 dollar!!ki fogom probalni!!!Nekem edes mindegy melyik op rendszer van,a lenyeg a hang!!!
OSX szoftverek még amit érdemes meghallgatni: Amarra, Audirvana, Pure Music, Fidelia. Mind ingyen tesztelhető!

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Na ugye hogy nem a win 8 at probaltad!!!
Nem, ahogy írtam is a W7-et! Viszont nálam dedikált hálózati lejátszónak kell, billentyűzet, egér nélkül, tehát ezeknek a funkcióknak is meg kell felelnie, ipad távvezérlésssel. Tehát fidelizer futtatása zenehallgatáskor, stb. ki van zárva. Ez a W7-en is nehézkesen valósult meg, bár nem sokáig kísérleteztem vele, de a wines htpcn majd kipróbálom.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Jo multkor probaltam egy pci-e usb3 bovitokartyat,es abba dugni az usb spdif interfeszt,de nem hallottam kulonbseget a hangban.Most hogy linearis 3,3volt van,ismet kiprobaltam,igy az interfesz szeparalva van az egertol es a billentyuzettol.Es bizony hogy jobb!!!!!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Kisjano: egy kis pontosítás ha már OS X-ről megy a diskurzus..
Megteheted. A Jriver win->osx portolása jelenleg is folyik. Nincs végleges stabil verzió belőle:
Az utolsó bétát itt le lehet tölteni:
JRiver Media Center for Mac version 18.0.197 Beta
http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=81366.0

(Megvásárolni pedig így tudnád: "We're offering a discount on Mac licenses while we continue to work on it.  You can purchase through the end of June for $44.98.  The price will be $49.98 in July.
The early versions had 30 day timeouts, so you will need to install a newer version if that happens."
http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=78453.0)

ez tenyleg nem 200 dollar!!ki fogom probalni!!!Nekem edes mindegy melyik op rendszer van,a lenyeg a hang!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ramdisk? Ennyi pénzből rendszert bővíteni/koncertre járni érdemesebb.
Van egy mappam,701 greatest hits 1980.Ezidaig nem igen hallgattam,mert azt hittem nem szolnak eleg jol.Ma elkezdtem hallgatni.Lenyugozo,csodas,imadom hallgatni!!!Akkor mi ez ha nem egy jokora fejlesztes????

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Egy kulfoldi kereskedovel beszeltem,szerez nekem ocz revodrive 3 fhpx4 120gb os pci e ssd t ami ugyan csak 975 Mb/s al olvas(CSAK!!)
de 80 ezernel nem lesz dragabb!!Es ide a rozsdas bokot hogy jobb lesz hangban mint a sima sata 3 ssd!!!!!!!!!!

Ramdisk? Ennyi pénzből rendszert bővíteni/koncertre járni érdemesebb.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Kisjano: egy kis pontosítás ha már OS X-ről megy a diskurzus..
"ki szerettem volna probalni baratom mac jen a j river t"
Megteheted. A Jriver win->osx portolása jelenleg is folyik. Nincs végleges stabil verzió belőle:
Az utolsó bétát itt le lehet tölteni:
JRiver Media Center for Mac version 18.0.197 Beta
http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=81366.0

(Megvásárolni pedig így tudnád: "We're offering a discount on Mac licenses while we continue to work on it.  You can purchase through the end of June for $44.98.  The price will be $49.98 in July.
The early versions had 30 day timeouts, so you will need to install a newer version if that happens."
http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=78453.0)

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ami nálam még az OSX mellett szól, hogy nem kell szinte soha újraindítani, sleepből azonnal felébred stb., vagyis ezek a "kényelmi" funkciók nagyon megkönnyítik a használatát ezen a téren is. Mindezek miatt én inkább mindenkinek azt tanácsolom, hogy azonos környezetben hallgassa meg mindkettőt és válassza azt, amelyik neki jobban tetszik!

még egy sima osx + itunes + bitperfect trió is elkalapálja a pc-ket kezelhetőségben (az én ízlésem szerint hangban is).

Építettem bő fél éve zenére erős cpu + ssd + passzív ház + ipari táp alapokra  egy-, a macmintiől alig nagyobb de teljesen zajmentes mac-et, amin nincs se billentyűzet, se egér, se monitor; mindig csak simán áramtalanítással van leállítva. (...sosem nyüszögött ezért...)
Hangban - zajban - kényelemben köröket fut a win alapú pc-k körül, almás telefonról és tábláról teljesen stabilan távirányítható, már csak egy megmérettetés van előtte, összehasonlítás azonos rendszerben egy gyári linux-alapú célhardverrel (vmelyik linn DS gép), ahok a mac simán alul maradhat - de hamarosan kiderül

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”