Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2004-es Denon DVD lejátszók
Úgy tudom, hogy a Denonok egy jó nagy bufferbe olvasnak először a rétegváltás eltüntetése érdekében és azért, hogy az esetleges lemezovasási problémákat többszöri újraolvasással tudják javítani. Talán a nagy buffer feltöltése miatt tűnik olyan lassúnak a játékos; nem ideges embereknek való, az biztos.
Ja a lemez ehelyezésekor jól bebuffereli a menüt, ami majd jól jön rétegváltáskor
Ezt ugye te sem gondoltad végig?
gordon314.fw.hu
No majd veszek be xanaxkot
És attól gondolod, hogy gyorsabb lesz a lejátszó?
OFF
Nem, de talán én hozzá lassulok
No majd veszek be xanaxkot
És attól gondolod, hogy gyorsabb lesz a lejátszó?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
miatt tűnik olyan lassúnak a játékos; nem ideges embereknek való, az biztos.
Akkor lehet hogy tényleg nem nekem való! No majd veszek be xanaxkot
Úgy tudom, hogy a Denonok egy jó nagy bufferbe olvasnak először a rétegváltás eltüntetése érdekében és azért, hogy az esetleges lemezovasási problémákat többszöri újraolvasással tudják javítani. Talán a nagy buffer feltöltése miatt tűnik olyan lassúnak a játékos; nem ideges embereknek való, az biztos.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
És akkor szerinted milyen lenne egy Pio 470-es kizárólag DVD-lejátszásra? A Yamaha DVD-S830-ast pedig
Sajnos nem ismerem ezt a lejtászót, mármint a kisebb kategóriás lejátszókat. Szerintem ha teheted, vegyél egyet ami mindenre jó...
Hát a 668-as Pio úgy tűnik, mindenre jó...
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
És akkor szerinted milyen lenne egy Pio 470-es kizárólag DVD-lejátszásra? A Yamaha DVD-S830-ast pedig
Sajnos nem ismerem ezt a lejtászót, mármint a kisebb kategóriás lejátszókat. Szerintem ha teheted, vegyél egyet ami mindenre jó...
Tegnap nézegettem a lejátszókat. Nagyon bosszantó, hogy hézagos a Denon lejátszópalettája. Van az 1710 és az 1910. Az előbboi 50e körül mozog, az utóbbi 80e. Aztán jön a 2910-es, ami már 220e. Viszont az 1910 és a 2910-es között semmilyen modell nincs. Viszont van 140e forintnyi árkülönbség. Régi modelsorozatoknál mindig volt egy 140e Ft körüli készülék is, most ennek árát 80-ra csökkentették, de nem pótolták az űrt.
Nézegettem az 1910-est és egyik bajom vele, hogy lassú (ezt még elviselném), de csúnya a kijelzője (örökölte az elődjétől a kvarcórás karaktermegjelenítést). A 2910-nek viszont szép pontmátrixos. Ha most kellene lejátszót vennem nálam emiatt elég nagy hátránnyal indulna!
Hát ez elég kijózanítóan hangzik, egyre nehezebb lesz a döntés DVD-lejátszó-ügyileg... A kiállításon már láttam a
Azért nem olyan vészes a helyzet! És mint írtam, én elfogult vagyok a Pioneer DVD -vel szemben, szóval lehet, hogy csak erről van szó...
És akkor szerinted milyen lenne egy Pio 470-es kizárólag DVD-lejátszásra? A Yamaha DVD-S830-ast pedig megtartanám DVDAudio-ra ill. CD-t hallgatni. Csak azért, mert a Yami mostanában kezd kényesebb lenni a lemezekre... De a Pio kisebb modelljeiről eddig inkább csak rosszakat olvastam, igaz, nekem nem kellene progresszív jel, csak normál RGB. Mostanában megfordult nálam egy új Yamaha 550-es is, a kép elég meggyőző is volt, de a kezelésével szerintem hosszú távon sem tudnék megbarátkozni, de szerintem mindenki így van ezzel, aki Pana, ill. Pio alapú lejátszókhoz szokott, ezek az új Philips-modellek (ugye az 550es is az, Made in Hungary, Székesfehérvár) nem az igaziak a kezelés (borzasztó távirányító és menürendszer, szegényes beállítási lehetőségek, stb.) területén.
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Hát ez elég kijózanítóan hangzik, egyre nehezebb lesz a döntés DVD-lejátszó-ügyileg... A kiállításon már láttam a
Azért nem olyan vészes a helyzet! És mint írtam, én elfogult vagyok a Pioneer DVD -vel szemben, szóval lehet, hogy csak erről van szó...
Szia (ex)Cat! Érdekelne, hogy a 2910-esben lévő 216 mHz-es videóprocesszor szerinted sima RGB-n is jelent-e vmi látható pluszt a korábbi generációs lejátszókhoz képest?
Szerintem nem felesleges. és bár sajna már csak az emlékeimre tudok támaszkodni de nekem a Pio668hoz képest a Denon 2910nek mintha kissé mosottabbak lennének a színei... :-/ (Sony TV, RGB-vel)
Hát ez elég kijózanítóan hangzik, egyre nehezebb lesz a döntés DVD-lejátszó-ügyileg... A kiállításon már láttam a Pana S97-es modelljét is, de sajna még csak előszériás modell volt és plazmához kötve, így nem sokat tapasztaltam meg belőle, hogy mit is nyújt egy normál TV-n. Mindenesetre a 100e Ft körüli várható ára elég csábító.
Vajon milyen lehet a Denon 1910-es képe RGB-n? Látta már valaki?
Szia (ex)Cat! Érdekelne, hogy a 2910-esben lévő 216 mHz-es videóprocesszor szerinted sima RGB-n is jelent-e vmi látható pluszt a korábbi generációs lejátszókhoz képest?
Szerintem nem felesleges. és bár sajna már csak az emlékeimre tudok támaszkodni de nekem a Pio668hoz képest a Denon 2910nek mintha kissé mosottabbak lennének a színei... :-/ (Sony TV, RGB-vel)
Szia (ex)Cat! Érdekelne, hogy a 2910-esben lévő 216 mHz-es videóprocesszor szerinted sima RGB-n is jelent-e vmi látható pluszt a korábbi generációs lejátszókhoz képest? Nekem még nincs projektorom (mostanában nem is lesz), így a lejátszót egy szélesvásznú, 82cm-es Pana TX-32PS11P TV-hez csatlakoztatnám. Úgy érzem (látatlanban), hogy TV-hez ez a lejátszó már felesleges luxus, talán a célnak megfelelne egy CA Azur 540D is... Szóval: próbáltad már a 2910-est TV-hez kötve RGB-n, és ha igen, milyen a hasonlítási alapod? Kösz!
Voltam a hazimozi shown, tenyleg nem egy kapkodo idegbeteg a 2910..... Amugy jol emlexem Balagee tanitasara hogy a dvin nincs hatasa a faroudjanak ?Vagy marhasagokat irkalok....? Meg mindig nemtom hogy Z2 oz 668 vagy 2910.....
Hát tényleg nem az... :-/ Ehhez nekem nagyon idő kell(ene) hogy megszokjam. De lehet az lesz a vége, hogy hagyom, hogy megszökjön
A DVI-n van csak igazán hatása a faroudjának szerintem...
Miután még nem láttam mit művel DVI-n a 2910 - bár talán még ma meglesem Wadkannál az AE500-al - dezóval így nekem most még szimpatikusabb a 668, de ha DVI összekötettést akarsz, és minél inkább ki akarod használni a projiban levő felbontást, akkor a pio sajna felejtős.
Egyébként ma végre sierkült végignézni egy filmet a Denonnal és vagy csak szerencsétlenül választottam, vagy valóban tud valamit a lejátszó, de nem érzékeltem a rétegváltást. De majd még tesztelgetem ez ügyben...
Voltam a hazimozi shown, tenyleg nem egy kapkodo idegbeteg a 2910.....
Amugy jol emlexem Balagee tanitasara hogy a dvin nincs hatasa a faroudjanak ?Vagy marhasagokat irkalok....? Meg mindig nemtom hogy Z2 oz 668 vagy 2910.....
TV: Samsung CS-761APF 30"
Projector:Sanyo PLV-Z2
Erősítő:Pioneer VSX-909RDS THX ULTRA
DVD: Denon DVD1910, Panasonic A360
Video:Panasonic NV HD 630
Hangfalak: Phonar volume2, Phonar Center2, Phonar Compact2, YST-SW 80 sub.....
Most végül is melyik készülék nem tudja az SACD/DVD-A digitális linket, az erősítő, a DVD vagy egyik sem?
Végeredményben nem teljesen mindegy? Ha már az egyik nem tudja, a másik hiába erölködik!
Amúgy meg első tapasztalatok a Denon 2910-ről (viszonyítva a pioneer 668-hoz):
1. Valami eszméletlenül lassú. Komolyan határeset számomra, amikor még épp nem akarom földhözvágni, hogy milyen sok időt kell várni ahhoz, hogy beolvasson egy lemzet. Utoljára anno a Pana RA71-nél tapasztaltam ezt, amit pont emaitt adtam el, mert képtelen voltam elviselni a tetvészekdését...
2. Böszme nagy távirányító. És nem elég hogy nagy, még vastag is. Mi a fenének? Tanulhatnánk a Pioneertől... Ráadásul még csak nincs is háttérvilágítása, csak úgy csendesen fluoreszkál... (no jó, ebben azért a pio se jeleskedik. Sosem értettem, hogy ha már megvilágítják azt a távirányítót, akkor a fenéért nem az egészet? :-/)
3. Szerintem TV-n homályosabb, kissé talán remegős kép. De ez nem 100%os infó, mert dög fáradt voltam már amikor megnéztem.
4. Hang: nagyon jó, erről tényleg csak pozitívumot tudok elmondani, habár csak DVD-n teszteltem, szóval se SACD, se DVD-A
5. Nem tetszik hogy zöld - piros szinben világít a standby gomb
Egyelőre ennyi. Gyakorlatilag épp csak kipróbáltam, semmi extra setuppal nem kísérleteztem... Gondolom projektorral azért több pozitívumot tudnék kicsikarni belőle, de hát ez ugye nincs. No majd Wadkan holnap(után?) referál...
Bár nem álltsz szándékomban Denon erősítőt venni, mégis szomorúan hallom - hogy ha ez igaz, akkor - ismét csak át elttünk verve kicsinyt, hiszen ha jól rémlik - de persze tévedhetek - akkor anno pont azt emelték ki, hogy ilyen módon az SACD, DVD-A összeköttetés is megoldott lesz, nem kell analóg kábeleket használni... :-/
Most végül is melyik készülék nem tudja az SACD/DVD-A digitális linket, az erősítő, a DVD vagy egyik sem?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Projektormeghajtásra, mivel oda csak a kép kell mindegyik alkalmas, legfeljebb egy átalakító kell ami a HDMI kimenetet "hozzábutítja" a projektorod DVI bemenetéhez.
Pontosan!
annyi kiegészítéssel, hogy létezik is ilyen kábel (HDMI-DVI) pl. a KÁCSA kínálatában is, szóval nem egy extrém dolog ez!
Arcam!
HDMI- DVI nem: Dr. Matuska Úr és Kerényi Krisztián mondta!
Butaságot mondtak az ismerőseid.
2.- A Denon I-LINK digitális hangkábellel összekötött pl: 3805 és 3910- nél a DVD és CD működik az összes többi pl: SACD, AUDIO DVD nem fog működni, még nem megoldott a szoftveres felokosítás.
Bár nem álltsz szándékomban Denon erősítőt venni, mégis szomorúan hallom - hogy ha ez igaz, akkor - ismét csak át elttünk verve kicsinyt, hiszen ha jól rémlik - de persze tévedhetek - akkor anno pont azt emelték ki, hogy ilyen módon az SACD, DVD-A összeköttetés is megoldott lesz, nem kell analóg kábeleket használni... :-/
...Pioneer- t most nem is tudnék venni, mert még nem lehet kapni az új sorozatát, ők a HDMI kimenetet támogatják, ami nekem nem is jó: nekem is DVI bemenetem van.
DVI- HDMI működik, HDMI- DVI nem: Dr. Matuska Úr és Kerényi Krisztián mondta! ...
Na a HDMI és a DVI között ha jól tévedek, akkor annyi a különbség, hogy a DVI csak képi, míg a HDMI képi és hang információk átvitelére alkalmas. Projektormeghajtásra, mivel oda csak a kép kell mindegyik alkalmas, legfeljebb egy átalakító kell ami a HDMI kimenetet "hozzábutítja" a projektorod DVI bemenetéhez.
gordon314.fw.hu
Egyébként nem egy "szélvész" lejátszó... elég lassan olvas be és lassan reagál.
Sokkal lassabb mint a 668-as?
Eddig én si a 2910-esre szavaztam magamban, de egyre inkább lebeszélem magam róla, ahog jönnek a negatív infók... :-/
Pioneer- Denon konkurenciaharc. Okoskodjunk együtt!!!!!!!!!!!
2 hónapja nincs házimozim, mert eladtam mindent, hogy az új Denon 3805 erősítőt és a 3910 lejátszót veszem meg. Nem tudtok lebeszélni róla, mert az Epson 100 projektorommal láttam a 2910 képét YUV- val és sokkal jobb képminőséget kaptam, mint a 668- al volt, pedig nem is DVI- al néztük és a 10 sávos fekete szint állításhoz hozzá se nyúltunk, ami a képminőség lényege a Denonnál.
Pioneer- t most nem is tudnék venni, mert még nem lehet kapni az új sorozatát, ők a HDMI kimenetet támogatják, ami nekem nem is jó: nekem is DVI bemenetem van.
DVI- HDMI működik, HDMI- DVI nem: Dr. Matuska Úr és Kerényi Krisztián mondta!
Az új Denonok hangminőségben a legnagyobb Pio hívők szerint is verik magasan a régi 868- 668 DVD- ket.
Még egy előny: a Denonok a rétegváltásnál nem pauzálják másodpercekre a képet.
Ha nem Denont, akkor mit vegyek? Marantz nagyon drága és a Piot másolja, Yamahát nem ismerem egyáltalán, Pio nincs még és nekem nem is jó.
Továbbra is várok november végéig az ezüst szinű Denon 3805 és 3910- re!
Két csalás, amiről a nagyérdemű vevőt nem tájékoztatják hivatalosan:
1.- a Pio erősítőkhöz még kell venni egy végfokot is, mert nem erősítik ki az összes csatornát.
2.- A Denon I-LINK digitális hangkábellel összekötött pl: 3805 és 3910- nél a DVD és CD működik az összes többi pl: SACD, AUDIO DVD nem fog működni, még nem megoldott a szoftveres felokosítás.
Vadász
Egyébként nem egy "szélvész" lejátszó... elég lassan olvas be és lassan reagál.
Sokkal lassabb mint a 668-as?
Eddig én si a 2910-esre szavaztam magamban, de egyre inkább lebeszélem magam róla, ahog jönnek a negatív infók... :-/
UDV !
A denon 2910-rol szeretnem a velemenyetek es tapasztalatotokat kerni.
Egy sanyo plv-z2 hasznalnam. Sokaig meditaltam a pio 668-n de mikor megjelentek az elso infok a denonrol turelmesen vartam
Progresszivbe gondolkodok faroudjaval kombinalva....:-))
A projektorodhoz nagyon passzol. Én már jó ideje használom egy hitachi pj-tx100-al és nagyon szép képe van. Kipróbáltam a 3910-est is, de az a plusz (DPIC) amit ez a gép ad szerintem nem ér meg ennyit. Viszont idegesít hogy DVI-n 720p-t nem ad ki a plazmának, bár ez téged gondolom nem igazán érdekel. A menü nekem egy kicsit zavaró, de nem vészes. Egyébként nem egy "szélvész" lejátszó... elég lassan olvas be és lassan reagál. A távretyegője elég ocsmány és brutálisan nagy. Mindezek ellenére nagy előnye (pl a 668-as pio-val szemben), hogy nem látok rajta chroma bugot és választhatok a HDMI, vagy a DVI között. Komponensen szép "analógosan homogén" a kép, de nekem a DVI tűéles képe után homályos. Zenére én nem használom, úgy hogy nem tudok mit mondani, viszont eddig az összes általam kipróbált írott DVD-t hibátlanul viszi.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
UDV !
A denon 2910-rol szeretnem a velemenyetek es tapasztalatotokat kerni.
Egy sanyo plv-z2 hasznalnam. Sokaig meditaltam a pio 668-n de mikor megjelentek az elso infok a denonrol turelmesen vartam
Progresszivbe gondolkodok faroudjaval kombinalva....:-))
TV: Samsung CS-761APF 30"
Projector:Sanyo PLV-Z2
Erősítő:Pioneer VSX-909RDS THX ULTRA
DVD: Denon DVD1910, Panasonic A360
Video:Panasonic NV HD 630
Hangfalak: Phonar volume2, Phonar Center2, Phonar Compact2, YST-SW 80 sub.....
általában a video móddal érdemes játszani a denon setupjában. Az AV találkozón nekem is sikerült egy ilyet prezentálnom, pár állítgatással, de aztán rendben lett, amikor próbáltuk interlace-be tenni.
Végigpróbáltam... auto video 1-2, video 1-2-3, semmi... interlace-el még elég jó a kép, a progresszívet nem akarja szeretni. Egyébként nem valami nagy szám ez a menürendszer. Érdekes, hogy projektoron viszont a 720p jó volt, csak az 576p volt torz.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Setup > Video Setup > Progressive mode.
Szerintem itt próbálj állítani ha még nem próbáltad.
Sajnos plazmával nem tudtam eddig kipróbálni a DVD-t