Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

gabor1.1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gabor1.1 »

Sziasztok, egy kis segítség kellene ,melyike hangkártya lenne jobb választás Asus Xonar D2 vagy Xonsa stx ?Ha jól tudom az Stx-ben nincs Dts kódolás ? A házimozi erősítőre SPDIF kábellel lenne összekötve.
Mivel nem sok reagálás érkezett,közben kialakult a megfelelő megoldás http://www.asus.com/Sound_Cards_and_Dig ... onar_D2PM/ tökéletesen bevált ,minden ami a tesztekben szerepelt valóban olyan jó . Nagyon meg vagyok elégedve vele ,mind zenére mind filmre is tökéletes az erősítővel könnyen lehet párosítani .

gabor1.1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gabor1.1 »

Sziasztok, egy kis segítség kellene ,melyike hangkártya lenne jobb választás Asus Xonar D2 vagy Xonsa stx ?Ha jól tudom az Stx-ben nincs Dts kódolás ? A házimozi erősítőre SPDIF kábellel lenne összekötve.

vik82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: vik82 »

Köszönöm szépen a segítséget, ha minden kötél szakad marad zenére is a HDMI!

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Sziasztok!

Egy kis segítségre vagy információra lenne szükségem. Létezik az hogy az optikai kábel (számítógép és hm proci között) nem képes átvinni a 24bit 192khz jelet? HDMI-n szépen minden akadás nélkül átmegy viszont optikain 4-5 másodpercenként megakad vagy nincs is hangja. Alaplapom Gigabyta GA 990FXA UD3 a procim pedig egy Onkyo PR SC 886. A válaszokat, segítséget előre is köszönöm.

Üdv!

nem vagyok biztos benne, hogy mindent átnéztem, minden esetre én a speckük között a manual 76. oldalán ezt találtam:

"*2. DVD-Audio discs output multichannel 176.4/192 kHz PCM only via HDMI"

Illetve még a HD hangoknál találtam 192 kHz-s mintavételezést, de ugye azt szintén nem viszi át a digit kijárat, csak a HDMI

Azért szerintem lapozd át a manualt.

vik82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: vik82 »

Sziasztok!

Egy kis segítségre vagy információra lenne szükségem. Létezik az hogy az optikai kábel (számítógép és hm proci között) nem képes átvinni a 24bit 192khz jelet? HDMI-n szépen minden akadás nélkül átmegy viszont optikain 4-5 másodpercenként megakad vagy nincs is hangja. Alaplapom Gigabyta GA 990FXA UD3 a procim pedig egy Onkyo PR SC 886. A válaszokat, segítséget előre is köszönöm.

Üdv!

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 155
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Köszönöm szépen a választ!
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy létezik-e olyan hangkártya ,amelyik a DTS-HD illetve a Dolby True-HD-t dekódolja és 7.1-be analóg jelként kiadja.Egy nagyon jó hangú de már elavult rádió erősítőm van,amelynek van analóg 7.1-es bemenete.A gépben van már videókártya ami a HDMI-t kezeli.

Segítségeteket megköszönve:

atreides

Igen Asus Xonar HDav delux. viszonylag nehézkes a beszerelése. nem gyártják. e-bayról szereztem be én is.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 155
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy létezik-e olyan hangkártya ,amelyik a DTS-HD illetve a Dolby True-HD-t dekódolja és 7.1-be analóg jelként kiadja.Egy nagyon jó hangú de már elavult rádió erősítőm van,amelynek van analóg 7.1-es bemenete.A gépben van már videókártya ami a HDMI-t kezeli.

Segítségeteket megköszönve:

atreides
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Közben rátaláltam erre: http://prohardver.hu/tema/mini-itx/hsz_1-50.html

"így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is."

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!
Standard ATX, Micro-ATX házba be tudok szerelni Mini ITX alaplapot???
Konkrétan erről lenne szó:
http://www.silverstonetek.com/product.p ... 82&area=en

A nemsokára megjelenő Kabini APU-t tervezem bele... pár HDD-vel. Egyben HTPC és NAS.  

Az attól fûgg, hogy mennyire szeretsz barkàcsolni, szerintem megoldható, bàr èn nem èpìtenèm egybe a kettőt.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sziasztok!
Standard ATX, Micro-ATX házba be tudok szerelni Mini ITX alaplapot???
Konkrétan erről lenne szó:
http://www.silverstonetek.com/product.p ... 82&area=en

A nemsokára megjelenő Kabini APU-t tervezem bele... pár HDD-vel. Egyben HTPC és NAS.  

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Téper »

Tudnál linket mellékelni? Én csak olyat találtam, hogy a linux még nem tudja lejátszani a tudomány jelenlegi állása szerint.
SACD/DSDIFF playback in XBMC

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Nos, megnéztem egy ilyen "SACD ISO" fájlt. Ezen nincs semmilyen fájlrendszer, a CDA-hoz hasonlóan trackek vannak rajta.
Kiírtam egy DVD lemezre, a Windows fel se ismerte, azt hitte (üres) írható DVD lemez... Linux Felismerte hogy "audio lemez", de nem tudta lejátszani.
A Raspbmc-vel végül is nem néztem meg, de az XBMC fórumán emlegetnek egy béta állapotú add-ont, ami DSD-t tud lejátszani...

Röviden összefoglalva: a Raspberry Pi + XBMC (Raspbmc) nem tudja egyelőre lejátszani az SACD-t (se lemezről, se ISO-fájlból)!

Tudnál linket mellékelni? Én csak olyat találtam, hogy a linux még nem tudja lejátszani a tudomány jelenlegi állása szerint.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Tudnál adni egy ilyen fájlt? Kipróbálnám a Raspbmcvel...
Nos, megnéztem egy ilyen "SACD ISO" fájlt. Ezen nincs semmilyen fájlrendszer, a CDA-hoz hasonlóan trackek vannak rajta.
Kiírtam egy DVD lemezre, a Windows fel se ismerte, azt hitte (üres) írható DVD lemez... Linux Felismerte hogy "audio lemez", de nem tudta lejátszani.
A Raspbmc-vel végül is nem néztem meg, de az XBMC fórumán emlegetnek egy béta állapotú add-ont, ami DSD-t tud lejátszani...

Röviden összefoglalva: a Raspberry Pi + XBMC (Raspbmc) nem tudja egyelőre lejátszani az SACD-t (se lemezről, se ISO-fájlból)!

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Sedwick »

ha nem lennek olyan messze mar postaznam is az 56os atit a szekreny melyerol.remelem sikerul talalni valakit.esetleg dobj fel a gepre ideiglenesen egy win 8ast,azzal mit kezd!!

Biost frissítettem és már felismeri a HDMI-t.
A probléma ott van, hogy elég gubancos hangot kicsikarni belőle.
Így van most összekötve a rendszer: PC-HDMI-erősítő-HDMI- TV
jelenség:
- ccc újrarakás után a catalystban az audio résznél nem aktív a HDMI, csak a hangszóró és a Digital Optokai
- csak akkkor van hang, ha a TV van rákötve a VGA-ra (elsősorban nem azon nézem a filmeket, ezért gond ez.- projektor)
- ekkor a lejátszóeszközöknél megjeleníti a Sony erősítőmet, mint HDMI eszköz- hang van
- ha átrakom a projektorra a 2. kijelzőt akkor el is tűnik az eszközök közül és csak az eddigi 2 eszközt jeleníti meg és a Sony HDMI-t nem csatlakoztatott eszköznek írja- hang nincs
felraktam a realtek honlapjáról a legfrissebb drivert:
- realtek HD hangkezelőben nincs HDMI fül, a jobb oldali ikonos felsorolásban nem aktív a HDMI, mintha lenne ilyen kimenet, de nincs bedugva semmi (halványabb az ikon)
- változás nincs, csak akkor van hang, ha TV-re rakom a VGA-t- ekkor is elsődleges a monitorom, mint korábban is minden esetben

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

ha nem lennek olyan messze mar postaznam is az 56os atit a szekreny melyerol.remelem sikerul talalni valakit.esetleg dobj fel a gepre ideiglenesen egy win 8ast,azzal mit kezd!!

Szia!

Ma tudtam kipróbálni a haver 5450 HDMI-s kártyáját. Mielőtt beraktam, leszedtem a catalystot és ezzel újra telepítettem. A HDMI telepítő ugyan azt írja ki, tehát: "Nem található a jelen eszközmeghajtó programcsomag által támogatott eszközmeghajtó.".

ötlet? win8-at nem szeretnék még felrakni.

Amit még észrevettem a mostani próbálkozásnál, hogy a win7 mikor bebootolt első berakásnál az 5450, kiírta hogy telepíti az új hardvereket és ott a grafikust kipipálta hogy megvan, de az audio-nál csak a win7-es körbe-körbe forgó keresés ikon látszódott (homokóra) és nem ért a végére, még most is azt látnám, ha nem nyomtam volna a bezár gombra.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Akkor pontosítok ps3 iso, meg mèg kitudjamilyen iso, lènyeg a lènyeg, a linux hozzájuk sem szagol.
Tudnál adni egy ilyen fájlt? Kipróbálnám a Raspbmcvel...

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Ezzel most szerintem nagyon sokat segítettél, ha jól értem kernelt kell fordítanom(fordítatnom valakivel:D)

Eppen eddig jutottunk ezzel legutobb
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Ezzel most szerintem nagyon sokat segítettél, ha jól értem kernelt kell fordítanom(fordítatnom valakivel:D)
Én Raspbmc-t használok, és van lefordított UDF kernelmodulja: /lib/modules/3.6.11/kernel/fs/udf/udf.ko

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Megérte gondolkodni- az egyik havernak van egy félredobott ATI 5450-e. Kipróbálom azzal- hívom is....
Szia!

Ha nem sikerül, írd meg merre laksz, ha pest közelébe összehozhatunk egy próbát, az én kártyámmal. 

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Megérte gondolkodni- az egyik havernak van egy félredobott ATI 5450-e. Kipróbálom azzal- hívom is....

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Értem-értem, sajnos igazad lehet, sőt még gari is lenne rá ha igazolódna a dolog. Most már csak egy gubanc van- nincs a környezetemben HDMI-s VGA-s kollega. Gondolkodom honnan lehetne szerválni egyet. 

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Nem azt mondom hogy szart vettel,hanem hogy nem jut eszembe mas lehetoseg.Ha nem probalod ki a cseret,lehet nem fogsz rajonni hogy mi a problema.
Értem-értem, sajnos igazad lehet, sőt még gari is lenne rá ha igazolódna a dolog. Most már csak egy gubanc van- nincs a környezetemben HDMI-s VGA-s kollega. Gondolkodom honnan lehetne szerválni egyet. 

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi...most vettem a kártyát , igaz nem újonnan- pár hónapos volt, de láttam  a számlát is, így biztos hogy nem leharcolt darab- ettől még lehet hogy rossz---- értem én. 

Tehát látnia kellene alapból, vagy telepítés után lehetne látni az eszközt....vagy azért nem tudom telepíteni, mert nem érzékeli a HDMI-t. (Tyúk vagy a tojás:)

Nem azt mondom hogy szart vettel,hanem hogy nem jut eszembe mas lehetoseg.Ha nem probalod ki a cseret,lehet nem fogsz rajonni hogy mi a problema.

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

szerintem kerj kolcson egy masik hasonlo videokartyat.nalam regebben ezzel a win el,hasonlo ati val,mas alaplap,proci,siman megjelent a hdmi hangezkoz.soha nem volt gond .
Köszi...most vettem a kártyát , igaz nem újonnan- pár hónapos volt, de láttam  a számlát is, így biztos hogy nem leharcolt darab- ettől még lehet hogy rossz---- értem én. 

Tehát látnia kellene alapból, vagy telepítés után lehetne látni az eszközt....vagy azért nem tudom telepíteni, mert nem érzékeli a HDMI-t. (Tyúk vagy a tojás:)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”