Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Londonban én is csak kapkodtam a fejem a kínálatot látva, bármilyen téren. Jó lenne itt csak a fele annak.
Londonban majdnem annyian laknak mint egész Magyarországon. Sose lesz akkora a kínálat mint ott....
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Lemezjátszó
Azért ne kapkodd el a választást, esetleg nézzed meg élôben is ôket, milyen a kivitelük például. Én meggondolnám a Regát.
http://forums.stevehoffman.tv/threads/r ... ie.265056/
http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=344400
Köszi.
Persze, hogy megnézem élőben is. Remélem tesztet is tudok csinálni, bár kicsit szkeptikus vagyok ezt illetően.
Lemezjátszó
A külföld,valóban jobban áll lemezkínálat terén....6 éve,Londonban hatalmas választék fogadott...és meglepően korrekt árak.
Londonban én is csak kapkodtam a fejem a kínálatot látva, bármilyen téren. Jó lenne itt csak a fele annak.
Lemezjátszó
Felétek mennyiért adják a Pro-Ject Debut Carbon lejátszót,mert itthon 100000.-Ft körül mozog az ára?
Egy belépő szintű lemezjátszóért szerintem sok ez az összeg.
Itt 2990 NOK, itt lehet venni: http://www.soundgarden.no/stereo/platespiller.html
Meg 1 vagy 2 csomagküldőnél. Na ott csinálj összehasonlító tesztet
Lemezjátszó
Ha külföldön élsz, főleg, ha nyugatabbra, akkor a lemezek beszerzése nem lesz túl nehéz. Sőt szerintem lemezjátszó tapasztalatokat is könnyebb lesz szerezni.
Nehogy azt hidd.
Eszméletlen "igénytelenség" van műszaki téren errefelé. Az emberek 99%-a bemegy a szupermarketbe, megveszi azt, amit talál és kész.
Pl. Naim vagy Focal termékeknek olyan importőre van, akinek van egy boltja az egész országban, és újonnan csak onnan tudod megvenni!
Lemezjátszó
A külföld,valóban jobban áll lemezkínálat terén....6 éve,Londonban hatalmas választék fogadott...és meglepően korrekt árak.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Lemezjátszó
Eddig 2 válasz jött, abból mindkettő alapján a ProJect a befutó . Na majd csütörtökön kiderül.
Azért ne kapkodd el a választást, esetleg nézzed meg élôben is ôket, milyen a kivitelük például. Én meggondolnám a Regát.
http://forums.stevehoffman.tv/threads/r ... ie.265056/
http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=344400
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 234
Lemezjátszó
Köszi.
Akkor talán a ProJect lesz, ami nekem bejön az alapján, ahogy jellemezted. Mindenképp újat szeretnék elsőre, ezek kb. egy árban vannak és ráadásul ugyanabban a boltban. A phono fokozat megoldva, kaptam a Naimhoz egy Rega RIAA-t.
Felétek mennyiért adják a Pro-Ject Debut Carbon lejátszót,mert itthon 100000.-Ft körül mozog az ára?
Egy belépő szintű lemezjátszóért szerintem sok ez az összeg.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Lemezjátszó
Köszi Tyler, ez is elég kerek válasz, megint okosabb lettem
Sajnos az általad ajánlott helyekre nem juthatok el csak talán ősszel, mert külföldön élek.
Viszont ma vettem 6 lemezt, abból 2 holland,1-1 amerikai-angol-német-norvég. Metálra csak néha használom majd, inkább klasszikus lesz szerintem (bár ki tudja mit mutat ). Eddig 2 válasz jött, abból mindkettő alapján a ProJect a befutó . Na majd csütörtökön kiderül.
Ha külföldön élsz, főleg, ha nyugatabbra, akkor a lemezek beszerzése nem lesz túl nehéz. Sőt szerintem lemezjátszó tapasztalatokat is könnyebb lesz szerezni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
Köszi Tyler, ez is elég kerek válasz, megint okosabb lettem
Sajnos az általad ajánlott helyekre nem juthatok el csak talán ősszel, mert külföldön élek.
Viszont ma vettem 6 lemezt, abból 2 holland,1-1 amerikai-angol-német-norvég. Metálra csak néha használom majd, inkább klasszikus lesz szerintem (bár ki tudja mit mutat ). Eddig 2 válasz jött, abból mindkettő alapján a ProJect a befutó . Na majd csütörtökön kiderül.
Lemezjátszó
Hali.
Hosszas vívódás után arra jutottam, hogy beruházok egy lemezjátszóra.
Ezért két kérdésem lenne.
Holnap megyünk bolhapiacra, és az lenne az első, hogy milyen kiadók LP lemezei után érdemes keresgélnem (a választékot a stílusirányzatokból majd meglátom)
A második kérdés maga a lejátszó:
Rega RP1, Pro-Ject RPM 1.3 (Ortofon OM 5 pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), Pro-Ject RPM 1.3 2M (Ortofon 2M RED MM pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), vagy egy Pro-Ject Debut Carbon.
Hangzásilag, minőségileg mi különbség van közöttük? Ki melyiket ajánlaná klasszikus és metál zenére egy Naim Nait 5i-hez?
Köszi
UI: ez azért több lett, mint 2 kérdés
Ahhoz, hogy eldöntsd, érdekel-e a lemezjátszózás, szerintem elég a Carbon. Nekem Carbon Basis van, Ortofon OM10-es hangszedővel, ez belépő szintű lejátszónak tökéletes. Elég spórolós darab: a tányéralátétnek csúfolt filc szörnyű, a kartartó és -emelő gagyi műanyagból van, viszont a sasszi, a kar és a motor rendben vannak - ami fontos, az szerencsére benne van, és ár/érték arányban verhetetlen.
Egy jobb hangszedőt és egy akril tányért majd szeretnék hozzá venni, illetve gondolkozom egy Heed Orbit tápon is. Jó minőségű kiadványokat hallgatva viszont nem tűnik úgy, hogy komoly hiányosságai lennének, szóval az erre fordítható pénzt inkább lemezekre költöm. Beugró modellnek a Carbon tökéletes, bár ha tuningolni szeretnéd, simán elkölthetsz rá annyit, amennyiből egy jobban felszerelt Rega is kijön.
Kiadó szerint ritkán szortírozok, inkább a nyomást figyelem. Szerintem a hollandok a legjobbak, meg a japánok, de azokból ritkán van itthon. Ha ilyeneket látsz, nyugodtan megveheted őket. Reggel kint voltam a Pecsában, de csak egy helyen árultak lemezeket, és ott is többnyire túlárazva: egy jugó vinylért annyit kértek, amennyiért máshol hollandot is kaptam volna. Laci bácsihoz esetleg érdemes lenne benézned a Kertész utcában: nála van egy kisebb kioszkra való metállemez és több tonna progresszív rock, többnyire jó áron. A Nyugati téri Alexandra legfölső emeletén szintén akad metál, tegyél arra is egy kitérőt.
Hogy maga a lejátszó mennyire jó metálhoz, nem tudom; nekem JPW Sonatáim vannak, Marantz erősítővel és Pro-Ject Phono Box II előfokkal, de ezeket nem igazán üvöltözős gitárzenére optimalizálták. A Guns N' Roses: Appetite for Destructiontől például nem voltam elájulva - igaz, ez egy újranyomott, 180 grammos lemez volt, lehet, hogy csak emiatt nem tudott brillírozni. Klasszikus zenéhez viszont jó a Carbon; nem briliáns, nem kiemelkedő: jó. Felteszel egy lemezt, meghallgatod, élvezed, jólesik. Aztán felteszel még ötöt, és azokat is élvezed. A legjobb kínálat a Concertóban van, de ha már úgyis az Alexandra környékén jársz, ugorj be az Eiffel antikváriumba is az aluljáróban, pár száz forintért remek klasszikusokat lehet túrni.
Lemezjátszó
Klasszikus és metál, mint ég és föld. Akusztikus kontra elektronikus. Sajna azt kell mondanom, hogy ez egy olyan kívánság mint pl. egy Forma1-es Ferrari vagy Red Bull versenykocsi kiváló terepjáró képességekkel.
Egyébként szerintem kevesen vannak, akik a felsorolt típusokat hallották ugyan olyan hangszedővel. Inkább azt mondanám, hogy döntsd el a keretet amit lejátszóra szánsz, és vedd meg a legjobb ár-érték arányút ami neked megfelelőnek látszik. Egyébként amiket felsoroltál az kb egy kategória. A Rega olyan Angolos, és inkább a klasszikus vonal. a ProJect-ek a ropogósabb, frissebb könnyebb zenei előadásmód. A felsoroltakról könnyű feljebb lépni, de ahhoz, hogy eldöntsd, hogy LP-zel vagy sem a továbbiakban, kitűnő kezdő készülékek.
A másik, hogy a régebbi készülékek között keresgélsz. Thorensek, TAYA-k mindig vannak fent a hirdetésekben. És ne feledkezz meg egy jó phono fokozatról sem ami nagyon fontos része az LP zenehallgatásnak.
Köszi.
Akkor talán a ProJect lesz, ami nekem bejön az alapján, ahogy jellemezted. Mindenképp újat szeretnék elsőre, ezek kb. egy árban vannak és ráadásul ugyanabban a boltban. A phono fokozat megoldva, kaptam a Naimhoz egy Rega RIAA-t.
- Koriori
- V.I.P.

- Értékelés: 113
Lemezjátszó
Hali.
Holnap megyünk bolhapiacra, és az lenne az első, hogy milyen kiadók LP lemezei után érdemes keresgélnem (a választékot a stílusirányzatokból majd meglátom)
Rega RP1, Pro-Ject RPM 1.3 (Ortofon OM 5 pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), Pro-Ject RPM 1.3 2M (Ortofon 2M RED MM pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), vagy egy Pro-Ject Debut Carbon.
Hangzásilag, minőségileg mi különbség van közöttük? Ki melyiket ajánlaná klasszikus és metál zenére egy Naim Nait 5i-hez?
Köszi
Klasszikus és metál, mint ég és föld. Akusztikus kontra elektronikus. Sajna azt kell mondanom, hogy ez egy olyan kívánság mint pl. egy Forma1-es Ferrari vagy Red Bull versenykocsi kiváló terepjáró képességekkel.
Egyébként szerintem kevesen vannak, akik a felsorolt típusokat hallották ugyan olyan hangszedővel. Inkább azt mondanám, hogy döntsd el a keretet amit lejátszóra szánsz, és vedd meg a legjobb ár-érték arányút ami neked megfelelőnek látszik. Egyébként amiket felsoroltál az kb egy kategória. A Rega olyan Angolos, és inkább a klasszikus vonal. a ProJect-ek a ropogósabb, frissebb könnyebb zenei előadásmód. A felsoroltakról könnyű feljebb lépni, de ahhoz, hogy eldöntsd, hogy LP-zel vagy sem a továbbiakban, kitűnő kezdő készülékek.
A másik, hogy a régebbi készülékek között keresgélsz. Thorensek, TAYA-k mindig vannak fent a hirdetésekben. És ne feledkezz meg egy jó phono fokozatról sem ami nagyon fontos része az LP zenehallgatásnak.
Ha a plázacicák tudnák, hogy mennyibe kerül egy traktor, akkor a farmer fiúkra buknának...
Lemezjátszó
Sziasztok.
Sok szó esett a por és sztatikus feltöltődés elleni kűzdelemről különböző eszözökkel. Van e valakinek tapasztalata az ionizáló-légtisztító gépekkel kapcsolatban? Mennyire képes pormentesíteni egy ilyen készülék a zenehallgató helyiséget? pl.:http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... cid=601008
Lemezjátszó
Hali.
Köszi
Lemezjátszó
az Aqualung egy rémes történet eredeti formában,azt jómagam is elismerem,ott a pont ,de mi van a többivel?..Miles,Adderley,Fitzgerald,Waters,Zepp (most leszámitva a mai magas árakat) stb..vannak köztük tök normális felvételek is eredeti formában,beszerezhetőek,de a "remaster" folyamat átkerült a CD tehnikárol az LP-kre is,én úgy érzem,és sem eleje sem vége az egésznek (megint)..Egy ideje már a vinyl,amit hallgatunk topic vendégeskedik itt Amúgy szívesen olvasom...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2885
Lemezjátszó
Hogyne, több is, ilyen pl. az Aqualung. Van néhány példányom belőle. az eredeti hangminősége (még Ian Anderson véleménye szerint is) nem túl jó (mondjuk úgy, hogy rossz), a Classic Records újrakiadás viszont remek. Az, hogy évekkel a cég megszűnése után a még elérhető lemezek mennyibe kerülnek, egy egészen más kérdés. Anno nem ennyi volt az áruk.
az Aqualung egy rémes történet eredeti formában,azt jómagam is elismerem,ott a pont ,de mi van a többivel?..Miles,Adderley,Fitzgerald,Waters,Zepp (most leszámitva a mai magas árakat) stb..vannak köztük tök normális felvételek is eredeti formában,beszerezhetőek,de a "remaster" folyamat átkerült a CD tehnikárol az LP-kre is,én úgy érzem,és sem eleje sem vége az egésznek (megint)..
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
A korai Beatles lemezekből csak mono-t szabad venni.A sztereók hallgathatatlanok.
Azért én is szívesen meghallgatnék egy mai kiadást ami felülmúlja az eredeti Parlophon-t.
Sajnos nem vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy első kiadású Parlophon lemezeket hallgassak. Két-három éve a Lemezbörzén árultak ilyen első kiadású lemezt, 25,000.- Ft-ot kértek érte, és állítólag lejátszhatatlan volt. Én nem gyűjtő vagyok, én a zenéért vásárolok lemezeket. Ha van az ismeretségi körben mostanában kiadott Beatles, akkor kár minden szóért, bele kell hallgatni...
Michell Engineering, Analog Art, Benz Micro, ARC, Music Reference, Marantz, Conrad Johnson, Harmonic Technology, Transparent, B&W, Ponder Over
Lemezjátszó
@dörmögi: a saját birtokodban lévő Classic Records felvételek között,van-e olyan amelynél megvan a megefelő,vlmilyen "régi" kiadvány is?..szoktam magam is új lemezeket vásárolni,ne legyen félreértés,de...a 180 dolcsis Zepp "1",a 280 dolcsis "Physical graffiti" árai felülkerekednek minden normális használt elfogadható áron felül
Hogyne, több is, ilyen pl. az Aqualung. Van néhány példányom belőle. az eredeti hangminősége (még Ian Anderson véleménye szerint is) nem túl jó (mondjuk úgy, hogy rossz), a Classic Records újrakiadás viszont remek. Az, hogy évekkel a cég megszűnése után a még elérhető lemezek mennyibe kerülnek, egy egészen más kérdés. Anno nem ennyi volt az áruk.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
Nehéz a bányászok élete...
ja.. a "Folk singer"-t láttam már 150 GBP-ért is/USA fisrt press (intoxica.co.uk),mintahogyan Christine McVie-t is 39000HUF ért a Kossuth-ban, kb 2 hete..a bugyuta az csak 15000HUF ért vásásrol Miles "Pangaea"-t(első japcsi kiadás,2LP)
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Lemezjátszó
@dörmögi: a saját birtokodban lévő Classic Records felvételek között,van-e olyan amelynél megvan a megefelő,vlmilyen "régi" kiadvány is?..szoktam magam is új lemezeket vásárolni,ne legyen félreértés,de...a 180 dolcsis Zepp "1",a 280 dolcsis "Physical graffiti" árai felülkerekednek minden normális használt elfogadható áron felül ( a bélyeggyüjtést most ne keverjük ide)...elvoltam jómagam is a "Folk singer" 200 gr változatával,amig egy "sufniba" nem találtam bagóért egy régi pédányt..amióta megvan a "régi" példany,az überszupi általában pihen,idegesit a hifista "hangzása"..a BVSC-vel is elvagyok,de nem tudom van-e normális változata,félek rákeresni ..125 dolcsi a Classic Records-nál..
It's only rock n roll (but, I like it..)
Nehéz a bányászok élete...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
@dörmögi: a saját birtokodban lévő Classic Records felvételek között,van-e olyan amelynél megvan a megefelő,vlmilyen "régi" kiadvány is?..szoktam magam is új lemezeket vásárolni,ne legyen félreértés,de...a 180 dolcsis Zepp "1",a 280 dolcsis "Physical graffiti" árai felülkerekednek minden normális használt elfogadható áron felül ( a bélyeggyüjtést most ne keverjük ide)...elvoltam jómagam is a "Folk singer" 200 gr változatával,amig egy "sufniba" nem találtam bagóért egy régi pédányt..amióta megvan a "régi" példany,az überszupi általában pihen,idegesit a hifista "hangzása"..a BVSC-vel is elvagyok,de nem tudom van-e normális változata,félek rákeresni ..125 dolcsi a Classic Records-nál..
Ismételni nem akarlak, minek
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
Hogyne. A különbség csak az, hogy a Classic Records eme keveréke igen jó hangminőséggel járt együtt. Van egy pár ilyen lemezem, tudom, miről beszélek. Egyéb kiadásokkal összehasonlítva persze.
Lemezjátszó
Ez igy igaz amint arzachel irja kivétel az újrakevert komplett Beatles box ,amit LP-én 2012 decemberében adtak ki a CD verzió (2009)után.Ez a remasterelt kiadás nagyon jól szól sztereóban, s teljesen új hangzásvilág az eredeti mono Palophone-hoz képest,de élvezhetően jó nem olyan mint a régebbi sztereósitott Beatles albumok.Az eredeti mono Parlophone sor ott van a polcomon,de az emlitett remasterelt albumot megkaptam a családomtól ajándékba karácsonyra,s igy van lehetőségem összehasonlitani.Természetesen az eredeti mono Beatles lemezeimet is megtartottam,mert igazából az az igazi.Az remasterelt verzió ami 2009-ben készült nagyon korrektül szól és felveszi a versenyt az eredetivel.P.McCartney is nyilatkozta,hogy meglepően jó az újra masterelt változat .Összevetve az eredeti monót az újra masterelt sztereóval azt tapasztaltam,hogy jobban szétválnak a hangszerek és több részlet és finomság hallható és nem veszitett semmit a dinamikájából a térhatású sztereó LP.Aki teheti vesse össze a két kiadást és meg fog lepődni.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
A korai Beatles lemezekből csak mono-t szabad venni.A sztereók hallgathatatlanok.
Azért én is szívesen meghallgatnék egy mai kiadást ami felülmúlja az eredeti Parlophon-t.
Ez igy igaz amint arzachel irja kivétel az újrakevert komplett Beatles box ,amit LP-én 2012 decemberében adtak ki a CD verzió (2009)után.Ez a remasterelt kiadás nagyon jól szól sztereóban, s teljesen új hangzásvilág az eredeti mono Palophone-hoz képest,de élvezhetően jó nem olyan mint a régebbi sztereósitott Beatles albumok.Az eredeti mono Parlophone sor ott van a polcomon,de az emlitett remasterelt albumot megkaptam a családomtól ajándékba karácsonyra,s igy van lehetőségem összehasonlitani.Természetesen az eredeti mono Beatles lemezeimet is megtartottam,mert igazából az az igazi.Az remasterelt verzió ami 2009-ben készült nagyon korrektül szól és felveszi a versenyt az eredetivel.P.McCartney is nyilatkozta,hogy meglepően jó az újra masterelt változat .Összevetve az eredeti monót az újra masterelt sztereóval azt tapasztaltam,hogy jobban szétválnak a hangszerek és több részlet és finomság hallható és nem veszitett semmit a dinamikájából a térhatású sztereó LP.Aki teheti vesse össze a két kiadást és meg fog lepődni.
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."