Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- hurricanes
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Lemezjátszó
A hétvégén volt egy érdekes teszt új ill a eredeti Lp illetően...ott és akkor a új préselés sokkal jobban szólt. De nem is kell csodálkozni.. van fejlődés. mesterszalag ugyan az ..csak a préselés minősége, vinyl anyag változhatott az évek folyamán.
Elképzelhető az is, hogy esetleg az analóg (ha az volt) mesterszalagot is feljavították, digizalízálták, újra keverték egy kicsit....
Lemezjátszó
Viszont ez csak akkor működik ugyebár ha nem érdekelnek a mostani zenék. Én a kedvenc előadóim lemezeit most is megveszem - bár azt hiszem erről már korábban beszéltünk, hogy neked nincsenek mostani kedvenceid. No így könnyű betartani azt, hogy nem veszel új kiadású lemezt :)N
A hétvégén volt egy érdekes teszt új ill a eredeti Lp illetően...ott és akkor a új préselés sokkal jobban szólt. De nem is kell csodálkozni.. van fejlődés. mesterszalag ugyan az ..csak a préselés minősége, vinyl anyag változhatott az évek folyamán.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Beszerzési hely esetleg?
Hát utoljára 2005-ben rendeltem egy német cégtôl, annyit, hogy még egy 20 évig úgy tûnik elég lesz nekem Viszont már nem létezik a honlapjuk. Rá kell keresni, szerintem angol és német forráskat is találni tucatjával.
Pl ôk ilyesmit árulnak:
http://stores.ebay.co.uk/SOUNDSWHOLESAL ... ml?_fsub=8
Lemezjátszó
Viszont ez csak akkor működik ugyebár ha nem érdekelnek a mostani zenék. Én a kedvenc előadóim lemezeit most is megveszem - bár azt hiszem erről már korábban beszéltünk, hogy neked nincsenek mostani kedvenceid. No így könnyű betartani azt, hogy nem veszel új kiadású lemezt
Igen, bár a T.C.V. nem egy régi banda...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Én kb. 1994-ben vettem utoljára "újlemezt".
Egyszer nyertem kettőt, az egyik megvolt Amiga Jazz sorozatban.
Vidám szívvel adtam túl a nyereményen.
A papírtok minőségének bírálatáig el sem jutottam.
És azóta sem tudtak meggyőzni a mai kiadású lemezek.
Viszont ez csak akkor működik ugyebár ha nem érdekelnek a mostani zenék. Én a kedvenc előadóim lemezeit most is megveszem - bár azt hiszem erről már korábban beszéltünk, hogy neked nincsenek mostani kedvenceid. No így könnyű betartani azt, hogy nem veszel új kiadású lemezt
Lemezjátszó
Én pontosan ezért új lemezeknél azzal kezdem, hogy ollóval szétvágom a borzalmas minőségű papírtokot, úgy emelem ki a lemezt. Majd mosás és antisztatikus tasak. Utóbbiból van a Nagaokánál olcsóbb is és hasonlóan jól működik.
Beszerzési hely esetleg?
Lemezjátszó
Én sem vagyok túl nagy híve a mostani lemezeknek, különösen az újrakiadásoknak, de szerencsére a helyzet javulni látszik...
Nálam is.
Én már meg sem hallgatok ilyen lemezt.
(Azért az igazság az, hogy egy Them Crooked Vultures LP útban van felém...)
Lemezjátszó
Én sem vagyok túl nagy híve a mostani lemezeknek, különösen az újrakiadásoknak, de szerencsére a helyzet javulni látszik...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Egyébként leginkább az új lemezekkel van gond. Legutóbb egy új RHCP lemezt bontottam ki és fél óráig szenvedtem mire valahogy kioperáltam, nem akartam rögtön valami szép karccal kezdeni.
Én pontosan ezért új lemezeknél azzal kezdem, hogy ollóval szétvágom a borzalmas minőségű papírtokot, úgy emelem ki a lemezt. Majd mosás és antisztatikus tasak. Utóbbiból van a Nagaokánál olcsóbb is és hasonlóan jól működik.
Lemezjátszó
Ionizál, ezért egy darabig a nem antisztatikus tasak töltését is csökkenti (a belsejébe célozz:-)) Kicsit a lemezjátszó hangja is javul, ha rálősz vele
Ha voltál katona, tudnod kell, cél az alsó széle közepe......
Michell Engineering, Analog Art, Benz Micro, ARC, Music Reference, Marantz, Conrad Johnson, Harmonic Technology, Transparent, B&W, Ponder Over
-
Vendég
Lemezjátszó
A pisztoly egyébként erre is hatásos lenne? Zacskón keresztül hat? (de hülyén hangzik )
Ionizál, ezért egy darabig a nem antisztatikus tasak töltését is csökkenti (a belsejébe célozz:-)) Kicsit a lemezjátszó hangja is javul, ha rálősz vele
Lemezjátszó
Akkor meg zörög...
No igen. De félórás programnál talán kibírható.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
És ezt minden lemeznél lecserélted? (Nekem most olyan 1500db van....).
Igen, mosás után.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Egyszer véletlenűl kipróbáltam a microszállas törlőkendőt amiket elektromos készülékekhez ajánlottak. Nagyon jól müködöt... háztatási boltokba kapható.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Ruhák nélkül szerintem érdemesebb.
Akkor meg zörög...
Lemezjátszó
Nem. Nagaoka antisztatikus lemeztasakot.
És ezt minden lemeznél lecserélted? (Nekem most olyan 1500db van....).
Egyébként leginkább az új lemezekkel van gond. Legutóbb egy új RHCP lemezt bontottam ki és fél óráig szenvedtem mire valahogy kioperáltam, nem akartam rögtön valami szép karccal kezdeni.
A pisztoly egyébként erre is hatásos lenne? Zacskón keresztül hat? (de hülyén hangzik )
Lemezjátszó
Egyszerűen betenni a ruhák közé és mosni?
Ruhák nélkül szerintem érdemesebb.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A szénszálas kefe helyett használhatod a Roksan kéthengeres keféjét is, ami garantáltan nem fogja feltölteni a lemezt. És mielőtt jönnének az ellenvélemények, merthogy a Roksan kefe hullajtja a szőrét: egy mosógépes mosás után már nincs ilyen gond.
Egyszerűen betenni a ruhák közé és mosni?
Lemezjátszó
Vajon hogyan lehetne leföldelni a karbonszálas kefét? Biztos megoldható házilag is. A karboszálak tövénél rézkábellel körbehurkolni, majd a kábel végét bekötni az aljzat földjébe?
Valami ilyesmi.
Mintha régebben valaki tett volna fel ilynről képet.
Lemezjátszó
A karbonszálas kefék lényege - és hatásosságának kulcsa - lenne a földelés.
Régebben a Lenco gyártott ilyet, a tetőre kellett szerelni.
Mármint a lemezjátszóéra.
Vajon hogyan lehetne leföldelni a karbonszálas kefét? Biztos megoldható házilag is. A karboszálak tövénél rézkábellel körbehurkolni, majd a kábel végét bekötni az aljzat földjébe?
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1694
Lemezjátszó
Ha már elektrosztatikus feltöltődés; ti, hogy veszitek ki azt a lemezt a papírból ami teljesen fel van töltődve és minden oldalról rátapad a papír. Hiába szedem szét óvatosan, újra és újra visszatapad néha olyan erősen, hogy szinte képtelenség kivenni a lemezt. Ötletek? Erre is pisztolyt használtok?
Mosott lemezzel és új, antisztatikus tasakkal védekezem.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Ha már elektrosztatikus feltöltődés; ti, hogy veszitek ki azt a lemezt a papírból ami teljesen fel van töltődve és minden oldalról rátapad a papír. Hiába szedem szét óvatosan, újra és újra visszatapad néha olyan erősen, hogy szinte képtelenség kivenni a lemezt. Ötletek? Erre is pisztolyt használtok?
Nem. Nagaoka antisztatikus lemeztasakot.
Heed Thesis rendszer
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Lemezjátszó
Nálam is ilyesmi a gond, karbonszálas kefe (már 2 is van...), de mikor leveszem a lemezt a tányérról, pattog. Pedig megfelelő a kapcsolat a földelőkábelen a phono-hoz.
Padlószőnyeg van, szénszálas kefét használok. Amíg az erősítő phono-ját használtam, addig is csinálta, pedig az erősítő földelt (legalábbis ráírva az van, hogy kér földelést - és elvileg kap is).
Lehet valamit tenni ellene? Vagy törölgessem kendőkkel a tányért (urambocsá a lemezt), vagy szerezzek egy ilyen sztatikus töltődés elleni stukkert, vagy hasonlót (nem olcsó, néztem az árát - inkább lemezre költeném).
Pedig olyan jól szól végre hogy minden upgrade megtörtént. (Pro-ject 6.9 javítva 9C karral és új motorral, Heed Quasar phono az integrálté helyett, már csak kábelek rövidek egy picit).
Lemezjátszó
A karbonszálas kefék lényege - és hatásosságának kulcsa - lenne a földelés.
Régebben a Lenco gyártott ilyet, a tetőre kellett szerelni.
Mármint a lemezjátszóéra.