Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVDcenter Multimédia Magazin

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Mikor derül ki, hogy ki nyerte a Klipscheket? 
Nézegesd a fórumtagok aláírását..

még nem irtam bele, de jol szolnak

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Nézegesd a fórumtagok aláírását..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

megyesa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: megyesa »

Áldom a sorsot, hogy nem vagyok sem vájt fülű, sem vájt szemű.

Így legalább egy átlagos dvd filmet meg tudok nézni úgy, hogy a film a legfontosabb és nem az, hogy milyen jó a képminőségé....

TV: Samsung  Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: balagee »

Nem tudom, a moziban mennyi látszik, de egy filmkockán lehet úgy 100 milló pixel.
100 millio meg a mester annyagon sincs. Egy cscsucs minosegu 35mm kockan sokkal tob fer el mint 2 millio pixel (azert 100 millio nem), de csokken a felbontas mikor masoljak a filmet, valamint vetiteskor is jelentos felbontascsokkenes tapasztalhato.

Azert annyi szerencseje van a filmnek, hogy nem pixelekre,hanem szemcsekre esik szet az informacio, valamint az optika es a filmtovabbitas tokeletlensege miatt elszenvedett felbontascsokkeneskor sem pixelesedik a kep, hanem homalyosodik....
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Tegnap én is "kivégeztem" a lapot, már nincs semmi amit elolvashatnék belőle; tegnapra maradt az LCD-k összehasonlító tesztje (jó kis írás, jó kis készülékekről, de még így is nagyon drágák ) és az Audience kábeleteszt. Kíváncsian várom a következő számot, dehogy mit fogok addig olvasni azt nem tudom..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tudom, a moziban mennyi látszik, de egy filmkockán lehet úgy 100 milló pixel.
Az elégedetlenség oka kópia és lejátszóberendezés mellett lehet a terem (hang) vagy az ülőhely is.

"megnézik, melyik filmbe érdemes annyi pénzt beleölniük, hogy a filmnegatívról készítsenek új mastert"
Nagy pofátlanság. De nem új, a zeneipar is így működik.

Casablanca: Csak ráraknák már végre a szinkront!

50-80 év múlva - miközben természetesen We'll always have Paris, változatlanul - a HD-alapú filmeket a kukába fogják kidobálni a rossz felbontás miatt. (Az SW-t talán nem, mert akkora klasszikusnak számít majd, meg amúgyis telik a Lucas-utódoknak, hogy kiinterpolálják a hiányzó biteket.)

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ahhoz képest,hogy a fórumon Balagee mennyit dicséri a 4805-t (és mai napig bevallottan legjobb ár-érték arányú projektorként ajánlja) kicsit negatívba ment a cikk. Mindent egybevetve csak igy tovább és várom a melléklet nélküli előfizetési ajánlatot.
A tesztekben az erenyek esa hibak egyutt jelennek meg.
Forumban nem szoktam ujra leirkalni a hibait
Emiatt is tunhetnek negativabbnak az onallo tesztek.
A sok hiba mellett meg lehet a legjobb ar/telj vetito.

Igyekszem egyebkent pozitivan hozzaallni a tesztekhez (nem a fikazas a cel),
de ugy erzem ha kihagyok 1-2 tapasztalt problemat, akkor oda a cikk egyik lenyege.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Végre nekem is sikerült megvenni az új számot.Terjesztési szupertitkos adatokról hadd libbentsek fátylat:Herceghalom,Bp-től 26km-re 1400 fős település. DVDCenter kapható a postán és a bótban.Postáskisasszonyt kérdeztem a melléklet nélküli verzióról,persze sehol semmi(mellékletes volt).Következőt mondta:"elöző hónapban küldtek 1-et,azt eladtam,most küldtek 2-t. Tehát errefelé ilyen dinamikusan nő a DVDCenter népszerűsége (a bót eladási adatairól sajnos nincs információm).Az újság amúgy nagyon tetszik,kimondottan örülök a melléklet nélküli változatnak.Még nem volt időm mindent elolvasni,de egy dolog már bántja a szemem.A mostani melléklet már a 3-ik amiben olvastam az "Az én házimozim" cimű elvileg ismert emberek házimozijáról szóló cikket (Kern-Gálvölgyi, Gát György,Árpa Attila).Ebből a 3-ból még egyik sem arról szólt amit a cikk címe sugall.Egyszerűen nem hiszem el,hogy kis hazánkban nem él olyan ismert ember (direkt nem irtam sztárt,mert olyan tényleg nem él) aki megengedheti magának és érdekli is ez az egész házimozi őrület.Tényleg kiváncsi lettem volna például Árpának milyen cucca van otthon,mi alapján választott, milyen filmjei vannak, vannak-e különleges DVD csemegéi stb. A legrosszabb cikk amúgy a Kern-Gálvölgyi páros volt,akik egy házimozi szaklapban büszkén kijelentik,hogy abszolút nem értenek a technikához,de legalább k@rvára nem is érdekli őket. Szeretnék már egyszer olyan valakiről olvasni,akit tényleg érdekel a házimozis téma és nem csak azért kerül a lapba,hogy növelje az oldalszámot. A projektoros teszt amúgy tényleg jó lett.Külön öröm,hogy végre az a 4805-ös is benne volt a tesztben,amit már kinéztem magamnak.Ahhoz képest,hogy a fórumon Balagee mennyit dicséri a 4805-t (és mai napig bevallottan legjobb ár-érték arányú projektorként ajánlja) kicsit negatívba ment a cikk. Mindent egybevetve csak igy tovább és várom a melléklet nélküli előfizetési ajánlatot.

üdv/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bocs, hogy beleokoskodok, de a tapasztalat azt mondatja velem, hogy a jogtulajdonosok (producerek) nagyon megnézik, melyik filmbe érdemes annyi pénzt beleölniük, hogy a filmnegatívról készítsenek új mastert. Anélkül meg tök mindegy, hogy HD, Blu-Ray vagy egyéb, hordozó csodára, kerül a régi Beta minôségű képanyag...

Nem lenne túl logikus, ha PAL-ról másolnák HD-re a filmeket. El kell kápráztatni az embereket a nagy felbontással. Különben ki venné meg a HDTV-ket, lejátszókat?

Pedig a kisebbek simán megcsinálják...

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Bocs, hogy beleokoskodok, de a tapasztalat azt mondatja velem, hogy a jogtulajdonosok (producerek) nagyon megnézik, melyik filmbe érdemes annyi pénzt beleölniük, hogy a filmnegatívról készítsenek új mastert. Anélkül meg tök mindegy, hogy HD, Blu-Ray vagy egyéb, hordozó csodára, kerül a régi Beta minôségű képanyag...

Nem lenne túl logikus, ha PAL-ról másolnák HD-re a filmeket. El kell kápráztatni az embereket a nagy felbontással. Különben ki venné meg a HDTV-ket, lejátszókat?

FF Film & Music
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: FF Film & Music »

A Blu-Ray se lesz mindenható a rosszabb transzverekkel. Újabb filmekkel lesz csak jelentősége, ha eleve HD-ként(is) rögzítik.
a film, mint olyan abszolut HD
a transzfert megcsinalni se egy marsexpedicio

Akos

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy jól karbantartott mozi vadi új fimmel (nem olyannal, amit már 1 milliószor vetítettek) simán veri a DVD-ket. Pont ezért jön hamarosan a HD-DVD, de még annak is rosszabb lesz a felbontása, mint egy jó celluloid tekercsnek.

Persze hogy veri...Egy atlag moziban a vetitett kep felbontasa nagyjabol megegyezik a full HD-vel (1920x1080). Elvileg sokkal jobbnak kene lennie, de a kopiak atlagos minosege es a vetitok optikaja es mechanikaja miatt kb ennyi.

HD-DVD forrassal egy egy jo vetitovel kb 5-6 ev mulva valszeg szebb kepet lehet otthon vetiteni majd, mint egy mai atlag mozi.

"en pl. a casablanca HD-t varom nagyon"

Az jo lenne, jo kis effekt mozi... Kar hogy 4:3as, nem fogja kitolteni a HD monitorodat

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

en pl. a casablanca HD-t varom nagyon
o v e r p o w e r e d

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Érdekes, én még nem láttam olyan mozifilmet, ami verte volna a dvd-t.Lehet, hogy csak a vetített kép okozza.
A film, mint olyan, elvileg jobb, de a zajok, és a szemcsésség lerontják.

Hát akkaor nagyon rossz lehet neked, ha eddig még nem láttál olyan filmet moziban, ami verte volna a DVD-t.
Egy jól karbantartott mozi vadi új fimmel (nem olyannal, amit már 1 milliószor vetítettek) simán veri a DVD-ket. Pont ezért jön hamarosan a HD-DVD, de még annak is rosszabb lesz a felbontása, mint egy jó celluloid tekercsnek.
Jó példa erre az SW2, amit már eleve digitálisan rögzítettek HD-DVD felbontásban, de még így is elmaradt a minősége az SW1 mögött.

De erről Simon meg sozs biztosan többet tudna mesélni.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

A Blu-Ray se lesz mindenható a rosszabb transzverekkel. Újabb filmekkel lesz csak jelentősége, ha eleve HD-ként(is) rögzítik.

Érdekes, én még nem láttam olyan mozifilmet, ami verte volna a dvd-t.
Lehet, hogy csak a vetített kép okozza.
A film, mint olyan, elvileg jobb, de a zajok, és a szemcsésség lerontják.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

o v e r p o w e r e d

Posza
V.I.P.
V.I.P.

a femme minosege magasan atlagon felulia kep es a hang is
lehetne jobb is, de nem az
nem miattunk

Nem baj T-BoY, majd amikor Blu-Ray lesz a melléklet, biztosan szebb lesz a kép is.

Amúgy nekem sincs bajom a képminőséggel. Tök jó az úgy ahogy van.

AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

a femme minosege magasan atlagon felulia kep es a hang is
nem miattunk

Nem baj T-BoY, majd amikor Blu-Ray lesz a melléklet, biztosan szebb lesz a kép is.

Amúgy nekem sincs bajom a képminőséggel. Tök jó az úgy ahogy van.

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Az a baj, hogy én már csak nagyon jó képminőségű filmekhez hasonlítom a többit. Pl. Az utolsó szamuráj, Vertrikal limit, Halálosabb iramban, stb.
igen
az emlitett filmekkel demozik minden joerzesu ember
ilyen masterrel kb. a filmek 1%-a ha rendelkezik

a femme minosege magasan atlagon feluli
a kep es a hang is
nem miattunk

Nem mondtam, hogy miattatok.
Nyilván kalapból csak nyulat lehet előhúzni, elefántot nem.

Posza
V.I.P.
V.I.P.

akkor pl nem nézel meg egy drámát, vígjátékot stb. mert nem robban benne félpercenként valami és nem tartalmaz autos üldözést, és így nem olyan surroundos?
Nem felvágok vele, 130 gyári filmem van(másoltak nincsenek), minden témában, és kb. ezenkívül ötszáz megfordult a lejátszómban.
Nemcsak az akció filmekre vagyok hegyezve.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Az a baj, hogy én már csak nagyon jó képminőségű filmekhez hasonlítom a többit. Pl. Az utolsó szamuráj, Vertrikal limit, Halálosabb iramban, stb.
igen
az emlitett filmekkel demozik minden joerzesu ember
ilyen masterrel kb. a filmek 1%-a ha rendelkezik

a femme minosege magasan atlagon feluli
a kep es a hang is
nem miattunk
o v e r p o w e r e d

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: gemini »

akkor pl nem nézel meg egy drámát, vígjátékot stb. mert nem robban benne félpercenként valami és nem tartalmaz autos üldözést, és így nem olyan surroundos?

Posza
V.I.P.
V.I.P.

A kép és hangminőség pedig tényleg gyengécske.
mondanal valami konkretumot a kifogasolhato kep es hangminoseggel kapcsolatban?

Nálam a jó képminőség a dvd-nél itt kezdődik:
--ragyogó színek
--kiváló kontraszt
--részletgazdag kép.
Az is igaz, hogy ezek nem B-C kategóriás filmek.
A hangjával kapcsolatban, a Femme fatal nem az a sorroundos hatású.

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Hát a legutóbbi melléklet film elég gyenge minden szemponból, de az ujság tetszett. Ha lesz (van) szólóban is a lap, ezután úgy veszem meg.

a femme fatal-ra gondoltál?

Igen arra. Lehet, hogy csak nem voltam ráhangolva, de elaludtam rajta. Ez ritkán esik meg velem!

A Femme Fatale-nak gyenge a hangja meg a képe? Te most viccelsz?

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

mondanal valami konkretumot a kifogasolhato kep es hangminoseggel kapcsolatban?
o v e r p o w e r e d

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”