Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Sajnos napok óta szívok egy egyszerűnek vélt beállítással, ami nem más, mint HDMI kábellel hang átküldése AV erősítőre. Nem nagyon szoktam tanácsot kérni, inkább keresgetek googlin stb. Most is túl vagyok ezen a fázison, de eddig semmi használható. Végeredmény szerintem az lesz, hogy "rakd újra a gépet"- amit nem akarok, kb 1 hónapos win7 64bit van rajta, tehát ha lenne más megoldás, az nagyon felemelő volna.
A helyzet:
- win7 64bit
- ati HD7750
- GA-MA770 alaplap
- X2 5000+ proci
- STR-DG820: http://www.sony.hu/product/hcs-home-cin ... /str-dg820
Legújabb ATI catalyst, és legújabb Realtek van a gépen.
Letöltöttem a Realtek honlapjáról az ATI HDMI Audio Device-t : http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false ....... Itt kezdődik a probléma.
Nem tudom telepíteni a programot, mert a telepítés vége előtt kiírja, hogy:
"Nem található a jelen eszközmeghajtó programcsomag által támogatott eszközmeghajtó."
Így kilép a telepítésből. Független, hogy az erősítő be van e kapcsolva arra a bemenetre vagy nincs. Ha be van, akkor monitorként értelmezi az ATI és meg is jeleníti a catalystban azt.
Google-ban a következőket találtam és próbáltam ki:
- nem 64bit-es drivert töltöttem le - találtam Vista 64/7 64bit-est R270---ugyan azt írta ki
- töröljem le a realtek és ATI drivert és csak az ATI HDMI Audio Device-t rakjam fel----ugyan azt írta ki
- biosban tíltsam le az integrált AUDIO-t- ugyan azt írta ki
- verziók nem kompatibilisak a géppel, próbáljak régebbit leszedni- R228-től egészen napjainkban kiadott verzióval is azt írja ki
az eszközkezelő nem is hozza, illetve írja hogy lenne HDMI audio (nem tudom hogy program telepítése előtt hogy kéne viselkednie- tehát látnia kellene e vagy nem), csak Realtek High Definition Audio-t hozza és passz. A lejátszó eszközöknél sem jeleníti meg.
Ha van valakinek észrevétele vagy ötlete, mit próbáljak még ki az újratelepítésen kívül, azt nagyon megköszönném
-
szerintem kerj kolcson egy masik hasonlo videokartyat.nalam regebben ezzel a win el,hasonlo ati val,mas alaplap,proci,siman megjelent a hdmi hangezkoz.soha nem volt gond .
- Sedwick
- Nincs visszaút

- Értékelés: 29
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Sajnos napok óta szívok egy egyszerűnek vélt beállítással, ami nem más, mint HDMI kábellel hang átküldése AV erősítőre. Nem nagyon szoktam tanácsot kérni, inkább keresgetek googlin stb. Most is túl vagyok ezen a fázison, de eddig semmi használható. Végeredmény szerintem az lesz, hogy "rakd újra a gépet"- amit nem akarok, kb 1 hónapos win7 64bit van rajta, tehát ha lenne más megoldás, az nagyon felemelő volna.
A helyzet:
- win7 64bit
- ati HD7750
- GA-MA770 alaplap
- X2 5000+ proci
- STR-DG820: http://www.sony.hu/product/hcs-home-cin ... /str-dg820
Legújabb ATI catalyst, és legújabb Realtek van a gépen.
Letöltöttem a Realtek honlapjáról az ATI HDMI Audio Device-t : http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false ....... Itt kezdődik a probléma.
Nem tudom telepíteni a programot, mert a telepítés vége előtt kiírja, hogy:
"Nem található a jelen eszközmeghajtó programcsomag által támogatott eszközmeghajtó."
Így kilép a telepítésből. Független, hogy az erősítő be van e kapcsolva arra a bemenetre vagy nincs. Ha be van, akkor monitorként értelmezi az ATI és meg is jeleníti a catalystban azt.
Google-ban a következőket találtam és próbáltam ki:
- nem 64bit-es drivert töltöttem le - találtam Vista 64/7 64bit-est R270---ugyan azt írta ki
- töröljem le a realtek és ATI drivert és csak az ATI HDMI Audio Device-t rakjam fel----ugyan azt írta ki
- biosban tíltsam le az integrált AUDIO-t- ugyan azt írta ki
- verziók nem kompatibilisak a géppel, próbáljak régebbit leszedni- R228-től egészen napjainkban kiadott verzióval is azt írja ki
az eszközkezelő nem is hozza, illetve írja hogy lenne HDMI audio (nem tudom hogy program telepítése előtt hogy kéne viselkednie- tehát látnia kellene e vagy nem), csak Realtek High Definition Audio-t hozza és passz. A lejátszó eszközöknél sem jeleníti meg.
Ha van valakinek észrevétele vagy ötlete, mit próbáljak még ki az újratelepítésen kívül, azt nagyon megköszönném
-
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Htpc (Home Theatre PC)
A Linux nagyon szépen kezeli az ISO fájlrendszer összes verzióját.
A PS3 lemezek viszont nem ISO fs-t tartalmaznak, hanem UDF-t, abból is valami magasabb verziót (2.5 asszem), és van Linuxra UDF kernel modul is...
Sajnos a "konyhanyelvben" a CD/DVD/BD lemezekről készült image-fájlt egyszerűen ISO-nak hívják, ami általában pontatlan, mivel nem ISO fs van a lemezen/image-fájlban.
Visszatérve a Raspberry Pi-hez: Ha SACD rip alatt DSD streamet értesz, akkor valószínűleg tényleg nem tudja magában lejátszani, de van fórum, ahol hasonló hw/sw dolgot bütykölnek. Ha valami másra gondoltál, pl FLAC-ra, akkor nagy valószínűséggel viszont lejátssza. (Bár ezt nem próbáltam, csak MP3-t.)
Ezzel most szerintem nagyon sokat segítettél, ha jól értem kernelt kell fordítanom(fordítatnom valakivel:D)
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor pontosítok ps3 iso, meg mèg kitudjamilyen iso, lènyeg a lènyeg, a linux hozzájuk sem szagol.
A Linux nagyon szépen kezeli az ISO fájlrendszer összes verzióját.
A PS3 lemezek viszont nem ISO fs-t tartalmaznak, hanem UDF-t, abból is valami magasabb verziót (2.5 asszem), és van Linuxra UDF kernel modul is...
Sajnos a "konyhanyelvben" a CD/DVD/BD lemezekről készült image-fájlt egyszerűen ISO-nak hívják, ami általában pontatlan, mivel nem ISO fs van a lemezen/image-fájlban.
Visszatérve a Raspberry Pi-hez: Ha SACD rip alatt DSD streamet értesz, akkor valószínűleg tényleg nem tudja magában lejátszani, de van fórum, ahol hasonló hw/sw dolgot bütykölnek. Ha valami másra gondoltál, pl FLAC-ra, akkor nagy valószínűséggel viszont lejátssza. (Bár ezt nem próbáltam, csak MP3-t.)
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Az, hogy "SACD rip", az nem formátum. Csak annyit jelent, hogy SACD volt az eredeti forrás, amiből le lett lopva. A formátumról nem mondtál semmit.
Akkor pontosítok ps3 iso, meg mèg kitudjamilyen iso, lènyeg a lènyeg, a linux hozzájuk sem szagol.
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon sok zeném abban van, és nem akarom átkonvertálni. Csak ennyi a jelentősége.
Az, hogy "SACD rip", az nem formátum. Csak annyit jelent, hogy SACD volt az eredeti forrás, amiből le lett lopva. A formátumról nem mondtál semmit.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor ha jól veszem ki a szavaidból, nekem a minimserver-re lesz szükségem az SACD lejátszáshoz?
Ha SACD-t DSD-ben akarsz hálózaton stream-elni, akkor igen. Bár a foobar-nak is van DSD plugin-je. Azt én nem próbáltam.
Bár eddig csak a LUMIN tud hálózatról DSD-ben lejátszani. Ahhoz nagyon ajánlott a MinimServer.
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Van saját fejlesztésű gépünk. Nem csak egy media lejátszó, hanem NAS is egyben. LINUX alapú, XBMC fut rajta. A NAS Twonky media legmegfelelőbb verziója (sajnálatosan nem a legfrissebb a legjobb). Ezenkívül a DSD (SACD) streamelés megköveteli a MinimServer futását is.
Így egy gépben van a hálózati szerver és a lejátszó is. HDMI-vel mehet a az AV rendszerhez, ethernelen a hálózati audio lejátszókhoz.
Tárkapacitás 2-18T háztól függően. Igény esetén RAID funkcióval ellátva a NAS-t. Főként nagyobb adatmennyiség esetén ez már szükséges lehet, ha nem akarunk adatvesztést. Természetesen full iPad, iPhone, Android és PC kontroll lehetséges a saját IR táv mellett.
Természetesen az USB DAC is csatlakoztatható hozzá, ha nincs hálózati audio lejátszó.
Akkor ha jól veszem ki a szavaidból, nekem a minimserver-re lesz szükségem az SACD lejátszáshoz?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Ma Vásároltam egy Pioneer erősítőt. A HTPC-vel kötöttem össze digitális koax kábellel! Itt jön a gond. Az erősítő használati utasításában azt írja hogy nem fogad PCM formátumot az erősítő! Kérdésem meg tudom oldani hogy a gép ne PCM formátumban küldje a hangot? Vagy marad az analog összekötés? A segítséget előre is köszönöm!üdv
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Szia tudsz dobni linkeket róla, illetve ami még érdekelne saját házba beszerelhető lenne-e, és analóg hang kijárattal fel lehet-e szerelni? Természetesen RCA, nem jack, HD hangot tud-e kezelni, dekódolni? Ha sok akkor priviben is válaszolhatsz, de szerintem Nektek is jó nekünk is jó, ha itt válaszolsz, hátha más is kedvet kapna
Nincs link, mivel ez nem egy gyári termék. A mi alkalmazásaink elsősorban a HDMI kimenetet igénylik. AV processzorra, erősítőre megy a HDMI kimenet. A hangot az csinálja. (Vagy egy Linn DSM) Mint NAS pedig a LAN hálózatra csatlakozik.
Ha nagyon nincs sem AV processzor, erősítő, hálózati audio lejátszó, DSM, akkor USB DAC-ot lehet rákötni.
Az analóg hangkimenet számunkra eddig nem bírt jelentőséggel.
Természetesen az összes HDMI HD formátumot kezeli. USB-n 192/24 megy rajta. Tovább nem próbáltuk.
A ház Gigabyte, Silverstone.... igény szerint.
Htpc (Home Theatre PC)
Van saját fejlesztésű gépünk. Nem csak egy media lejátszó, hanem NAS is egyben. LINUX alapú, XBMC fut rajta. A NAS Twonky media legmegfelelőbb verziója (sajnálatosan nem a legfrissebb a legjobb). Ezenkívül a DSD (SACD) streamelés megköveteli a MinimServer futását is.
Így egy gépben van a hálózati szerver és a lejátszó is. HDMI-vel mehet a az AV rendszerhez, ethernelen a hálózati audio lejátszókhoz.
Tárkapacitás 2-18T háztól függően. Igény esetén RAID funkcióval ellátva a NAS-t. Főként nagyobb adatmennyiség esetén ez már szükséges lehet, ha nem akarunk adatvesztést. Természetesen full iPad, iPhone, Android és PC kontroll lehetséges a saját IR táv mellett.
Természetesen az USB DAC is csatlakoztatható hozzá, ha nincs hálózati audio lejátszó.
Szia tudsz dobni linkeket róla, illetve ami még érdekelne saját házba beszerelhető lenne-e, és analóg hang kijárattal fel lehet-e szerelni? Természetesen RCA, nem jack, HD hangot tud-e kezelni, dekódolni? Ha sok akkor priviben is válaszolhatsz, de szerintem Nektek is jó nekünk is jó, ha itt válaszolsz, hátha más is kedvet kapna
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Így néz ki a Linn Kinsky kezelőfelülete. A MinimServer SACD rip-eket küld DSD-ben a LUMIN hálózati lejátszó felé.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
No igen, ha lenne egy udvozito megoldas, akkor a tobbiek ehen halnanak.
A Limarban Gaborek egeszen komolyan foglalkoznak ezzel a taroljunk mindent kozpontilag digitalisan es nezzuk/hallgassuk barhol a hazban dologgal. Talan mintha lenne valamilyen sajat fejlesztesu HTPC -juk is.
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Nem igazán értem az "SACD rip" jelentőségét.
Amúgy amit a HDMI-re, vagy egy USB-s DAC-ra ki lehet küldeni, az fog szólni...
Nagyon sok zeném abban van, és nem akarom átkonvertálni. Csak ennyi a jelentősége.
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem ennek meggyűlne a baja egy SACD rippel, szerintem intel i5 vagy i7 lesz, miniITX alaplappal, csak megvárom amig kicsit lejjebb megy az áruk.
Nem igazán értem az "SACD rip" jelentőségét.
Amúgy amit a HDMI-re, vagy egy USB-s DAC-ra ki lehet küldeni, az fog szólni...
Htpc (Home Theatre PC)
Az ársáv pedig nem hackintosh hanem Macintosh kompatibilis. Ezért az árért kapsz egy MAc Minit ami stabilitásban tervezésben és kompatibilitásban oda veri ezt a csinos masinat Bár nekem is tetszik, de az ára akkor is horror.
No igen, ha lenne egy udvozito megoldas, akkor a tobbiek ehen halnanak.
A Limarban Gaborek egeszen komolyan foglalkoznak ezzel a taroljunk mindent kozpontilag digitalisan es nezzuk/hallgassuk barhol a hazban dologgal. Talan mintha lenne valamilyen sajat fejlesztesu HTPC -juk is.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Htpc (Home Theatre PC)
Tudnál róla linket berakni? Vagy márkát írni, mert még nagyon az elején vagyok ennek a htpc dolognak. Amúgy a házat 250 fontért árulják a hűtővel.
http://hardverapro.hu/apro/antec_nsk_24 ... _1-50.html
Bár mar nemigen lehet kapni, mikor en raktam össze csak egy hajszál választott el, hogy megvegyem :
http://www.olcsobbat.hu/termek/antec_fu ... eiras.html
En biztos, ha szépet akarnék Antech, Silverstone, thermaltake, (es a keleti gyártót most nem tudom) vonalon indulnék el. Ha nem kell a csillogás es itx Ben gondolkodsz ott a modecom es hasonló kis házak.
... Megvan LianLi
Hűtőben: scyte vagy thermalriht
http://www.scythe-eu.com/en/products/cp ... rev-b.html
http://www.thermalright.com/html/produc ... p-100.html
Ha van helyed es erősebb gépet akarsz megis akkor Scyhte Ninja, vagy thermalrihght ífx-14 ezek akar egy i7et is elhutenek passivba.
De mondom, ha sok pénz van:
http://www.expressz.hu/szamitastechnika ... /mac-mini/
Boltokban szerintem itt nézz körül, kérj nyugodtan tanácsot is akar:
http://pcgear.hu/
http://www.computermode.hu
Mikor szamtechkel foglalkoztam mindkét helyen készségesen segítettek mindenben.
Bár biztos vagyok benne, hogy az akasa es a méreg drága passzív cucc ős jó választások
Remelem segítettem
Üdv
Gobbo
Htpc (Home Theatre PC)
Nem vagy tisztában egy HTPC hardverigényével!
Korábban írtad, hogy csak zenére kell, oda meg még sok is.
Én atomost használok és akadásmentesen végzi a dolgát.
Nekem a legelső es legkisebb I3am van, most a proci vga része megadta magát, de eddig az is elég volt bőven, 1080p BR isokhoz sőt meg játszani is jó volt. Bár nem fpst, de platform játékokat, vagy mondjuk egy warhammer Marine-t simán elvitt. Tehát csak zenére egy atomos gép bőven elég egy USB DAC-al. Akkor meg hang kártya sem kell külön. De ha van love es ha mar itt tartunk tényleg Mac minit ajánlanám.
Htpc (Home Theatre PC)
Mire osszelegozod a megfelelo alkatreszeket, amik egyutt stabilan, gyorsan, megbizhatoan mukodnek .... hogy mast ne is mondjak ez az alaplap pl hackintosh kompatibilis.
Az ársáv pedig nem hackintosh hanem Macintosh kompatibilis. Ezért az árért kapsz egy MAc Minit ami stabilitásban tervezésben és kompatibilitásban oda veri ezt a csinos masinat Bár nekem is tetszik, de az ára akkor is horror.
Recommended max CPU TDP 35W
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Konkrétan a ház kerül pénzbe csak a ház a hűtéssel 100 ezer forint, abban nincs alaplap nincs proci nincs semmi. Igaz most már megnéztem az olcsóbb házaikat is, de az sem sokkal olcsóbb, viszont több a kompromisszum vele.
Milyen barkácsolásra és kisérletezésre gondolsz pontosan?
Mire osszelegozod a megfelelo alkatreszeket, amik egyutt stabilan, gyorsan, megbizhatoan mukodnek .... hogy mast ne is mondjak ez az alaplap pl hackintosh kompatibilis.
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Htpc (Home Theatre PC)
Ez ketsegtelenul igen draga, de nem arulnak zsakbamacskat. Ott van, hogy pontosan milyen alkatreszekbol van, barki osszerakhatja maganak. Az kerul penzbe, hogy megkimelnek a kiserletezgetestol es a barkacsolastol.
Konkrétan a ház kerül pénzbe csak a ház a hűtéssel 100 ezer forint, abban nincs alaplap nincs proci nincs semmi. Igaz most már megnéztem az olcsóbb házaikat is, de az sem sokkal olcsóbb, viszont több a kompromisszum vele.
Milyen barkácsolásra és kisérletezésre gondolsz pontosan?
Htpc (Home Theatre PC)
Ki lehet hozni olcsóbban is, ha nem készen veszem. A ház a húzós, de ha tényleg jól hűt akkor elég sok barkácsolástól kímélne meg.
Ez ketsegtelenul igen draga, de nem arulnak zsakbamacskat. Ott van, hogy pontosan milyen alkatreszekbol van, barki osszerakhatja maganak. Az kerul penzbe, hogy megkimelnek a kiserletezgetestol es a barkacsolastol.
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Ez jó lehetne? A Features-ben leírták, hogy milyen alaplap jó bele.
Itt lehet kapni 32 ezerért.
Tudnál róla linket berakni?
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Htpc (Home Theatre PC)
Tudnál róla linket berakni?