Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1690

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ha már elektrosztatikus feltöltődés; ti, hogy veszitek ki azt a lemezt a papírból ami teljesen fel van töltődve és minden oldalról rátapad a papír. Hiába szedem szét óvatosan, újra és újra visszatapad néha olyan erősen, hogy szinte képtelenség kivenni a lemezt. Ötletek? Erre is pisztolyt használtok?

Mosott lemezzel és új, antisztatikus tasakkal védekezem.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ha már elektrosztatikus feltöltődés; ti, hogy veszitek ki azt a lemezt a papírból ami teljesen fel van töltődve és minden oldalról rátapad a papír. Hiába szedem szét óvatosan, újra és újra visszatapad néha olyan erősen, hogy szinte képtelenség kivenni a lemezt. Ötletek? Erre is pisztolyt használtok?
Nem. Nagaoka antisztatikus lemeztasakot.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Taksoft
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Taksoft »

Nálam is ilyesmi a gond, karbonszálas kefe (már 2 is van...), de mikor leveszem a lemezt a tányérról, pattog. Pedig megfelelő a kapcsolat a földelőkábelen a phono-hoz.

Padlószőnyeg van, szénszálas kefét használok. Amíg az erősítő phono-ját használtam, addig is csinálta, pedig az erősítő földelt (legalábbis ráírva az van, hogy kér földelést - és elvileg kap is).

Lehet valamit tenni ellene? Vagy törölgessem kendőkkel a tányért (urambocsá a lemezt), vagy szerezzek egy ilyen sztatikus töltődés elleni stukkert, vagy hasonlót (nem olcsó, néztem az árát - inkább lemezre költeném).

Pedig olyan jól szól végre hogy minden upgrade megtörtént. (Pro-ject 6.9 javítva 9C karral és új motorral, Heed Quasar phono az integrálté helyett, már csak kábelek rövidek egy picit).

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1508

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

A karbonszálas kefék lényege - és hatásosságának kulcsa - lenne a földelés.
Régebben a Lenco gyártott ilyet, a tetőre kellett szerelni.
Mármint a lemezjátszóéra.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A hasonló az olcsóbbat jelent?   Ha igen, mi az és honnan? (akár privátban is)

Az a neve hogy Fonum Fonotron. 3000 pénz volt, itt vettem a fórumon, bontatlan csomagolásban. Tudom hogy ingyen volt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2879

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ne tartsátok vissza az ötleteket, ha van valami házi, olcsóbb praktika a sztatikus feltöltődés megszűntetésére. )

tégy egy nagyobb cserepes virágot a lemezjátszód közelébe amely rendszeres locsolást igényel,nagyobb lesz a páratartalma  a levegőnek ahol a lemezjátszód van..a carbonkefe és carbonkefe között is úgy veszem észre hogy van külömbség,én a Roksan kefémet eladtam,nem tudta überelni ("hangra")   a régi  cca 30 éves carbonkefémet ( Roksan nekem csak nem "állt kézre",semmi más gondom nem volt vele)...lehet az LP-zés "hőskorában" még tudtak kefét késziteni
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Itt az ideje, hogy beszerezz egy bakelit demagnetizálót, egyszerű esetben lehet egy Zerostat pisztoly,  jelenleg egy ilyet használok, a letörlés után lövöldözöm vele a lemezt, nagyon hatásos.
Készülőben van egy lp méretű készülék, egy lemágnesező, remélem hamarosan kipróbálhatom, ha meglesz, megosztom a tapasztalatomat, ha érdekel.

Érdekes megfogalmazás...

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Nagyon köszönöm a válaszokat antisztatizálás témakörben. Kicsit drágának találom még használtan is a zerostat pisztolyt, akárcsak a roksan keféjét. Persze lehet idővel nem lesz más választásom, de szívesen kísérletezek! Ne tartsátok vissza az ötleteket, ha van valami házi, olcsóbb praktika a sztatikus feltöltődés megszűntetésére. )

Indy: A "hasonló" engem is érdekel

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Z.É.T. (exAtcBp)
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Nekem van hasonló és nem kicsit leszedi a lemezről a feltöltődést. Kizárólag akkor használom, ha új lemezt veszek és a végleges döntés (és mosás) előtt meg szeretném hallgatni őket. Nagyon jó!

A hasonló az olcsóbbat jelent?   Ha igen, mi az és honnan? (akár privátban is)

A piezos gázgyújtó esetleg tényleg működhet? (valahol olvastam korábban)

E-mail: [email protected]: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Itt az ideje, hogy beszerezz egy bakelit demagnetizálót, egyszerű esetben lehet egy Zerostat pisztoly,  jelenleg egy ilyet használok, a letörlés után lövöldözöm vele a lemezt, nagyon hatásos.
Készülőben van egy lp méretű készülék, egy lemágnesező, remélem hamarosan kipróbálhatom, ha meglesz, megosztom a tapasztalatomat, ha érdekel.

Nekem van hasonló és nem kicsit leszedi a lemezről a feltöltődést. Kizárólag akkor használom, ha új lemezt veszek és a végleges döntés (és mosás) előtt meg szeretném hallgatni őket. Nagyon jó!

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Kedves fórumozók, szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy debut III. lemezjátszó beépített mm előerősítővel. A gondom az, hogy miután felteszem a lemezt (szénszálas kefével megtörölgetve) a lejátszás közben sztatikusan feltöltődik és ezt a hangfalakból visszahallom. Gyakorlatilag serceg. Nem a por zaja, mert attól sokkal élesebb és zavaróbb. Amikor leemelem a lemezt, akkor annyira feltöltődik, hogy rátapad a filc! és a karomhoz közelítve feláll a szőr akár a tv képernyőjén. Ráadásul mikor leemelem a lemezt, és a hangkar a tartóban van, akkor a töltés, hogy akkor is pattog serceg a hangfal. (Érdekes, hogy valamelyik lemez csak kicsit töltődik fel - külföldiek -, valamelyik viszont nagyon.)

Van egy test kábelem aminek az egyik végét az előerősítőbe kell kötni, a másik végét hozzákötöttem az erősítő házához: semmi változás. Utána a hosszabbító test részéhez érintettem, szintén semmi változás. Továbbra is feltölti a lemezeket és csendesebb részeknél visszahallani. Gondolom ez nem teljesen normális, van erre valami megoldás?

Ja igen, a lemezjátszó nem okoz búgást, teljes a csend, éppen ezért furcsa...

Dörmöginek igaza van. A szénszálas kefe nálam is ugyanezt művelte, a Roksan kefe pedig nem.
Egy lemez törlés a szénszálassal és sokszor egy hétig se ment ki a töltés a lemezjátszóból. És nem csak pattogott és felszedte a filcet a lemez, hanem a hangja is nagyon sokat romlott.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Nincsen, parketta van a szobában és a lemezjátszótól messze egy darab szőnyeg..

Próbáld meg antisztatizáló szerrel áttörölni a lemeztányért,hátha segít.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Padlószőnyeg van a közelben?
Nincsen, parketta van a szobában és a lemezjátszótól messze egy darab szőnyeg..

Stereo:

Vetítés

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Kedves fórumozók, szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy debut III. lemezjátszó beépített mm előerősítővel. A gondom az, hogy miután felteszem a lemezt (szénszálas kefével megtörölgetve) a lejátszás közben sztatikusan feltöltődik és ezt a hangfalakból visszahallom. Gyakorlatilag serceg. Nem a por zaja, mert attól sokkal élesebb és zavaróbb. Amikor leemelem a lemezt, akkor annyira feltöltődik, hogy rátapad a filc! és a karomhoz közelítve feláll a szőr akár a tv képernyőjén. Ráadásul mikor leemelem a lemezt, és a hangkar a tartóban van, akkor a töltés, hogy akkor is pattog serceg a hangfal. (Érdekes, hogy valamelyik lemez csak kicsit töltődik fel - külföldiek -, valamelyik viszont nagyon.)

Van egy test kábelem aminek az egyik végét az előerősítőbe kell kötni, a másik végét hozzákötöttem az erősítő házához: semmi változás. Utána a hosszabbító test részéhez érintettem, szintén semmi változás. Továbbra is feltölti a lemezeket és csendesebb részeknél visszahallani. Gondolom ez nem teljesen normális, van erre valami megoldás?

Padlószőnyeg van a közelben?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A gondom az, hogy miután felteszem a lemezt (szénszálas kefével megtörölgetve) a lejátszás közben sztatikusan feltöltődik és ezt a hangfalakból visszahallom.
A szénszálas kefe helyett használhatod a Roksan kéthengeres keféjét is, ami garantáltan nem fogja feltölteni a lemezt. És mielőtt jönnének az ellenvélemények, merthogy a Roksan kefe hullajtja a szőrét: egy mosógépes mosás után már nincs ilyen gond.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 208

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: xilop »

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Stereo:

Vetítés

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

@akvapark : Azt hiszem jövök neked egy maxima meaculpával hangkarbeállítást és precizitást illetően igazad van és nekem nem volt a amikor túlzottan epésen és lehet , hogy sértő módon válaszoltam degrelli tanok....stb , de utána gondolkodtam átnéztem az egészet és beállítottam minden értéket vta, tűerő, antiskting és láss csodát Kovács Dénes beköltözött a színpad közepére . KÖSZÖNÖM   és elnézést kérek!
Mint a üzenőfalon írtam, nem kell mea culpa-znod, ez egy fórum ahol a vélemények gyakran - keményen - ütköznek.

hurricanes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hurricanes »

Hát ha síma 1200 (biztos nem MK2? Vagy a kor vagy a típus nem stimmel). A 20 éve azt jelenti, hogy 93 körüli gyártás? Elvileg annak minimum MK2-nek kell lennie. Szerintem jó állapotban 60-70-et ér, tartozékokkal együtt. Sokan szeretnek/nének érte többet elkérni - de abba nem szabad belemenni, túl sok van a piacon ahhoz, hogy bánkódni kellene egy kihagyott üzlet miatt.
Ha jól emlékszem, 91-et mondott a gazdája, és MK 2, Valahogy úgy gondolom én is, hogy sok diszkós szeretne tőle meg...válni. Ettől többet szerintem se ér, különösebb tartozék nincs hozzá, csak a meztelen lemezjátszó, egy régi ortofon fejjel.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Ja és 20 éves. Már ő sem teenager.
Csajban még pont jó
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Mennyit érhet manapság egy jó állapotú 20 éves Technics sl 1200?

Hát ha síma 1200 (biztos nem MK2? Vagy a kor vagy a típus nem stimmel). A 20 éve azt jelenti, hogy 93 körüli gyártás? Elvileg annak minimum MK2-nek kell lennie. Szerintem jó állapotban 60-70-et ér, tartozékokkal együtt. Sokan szeretnek/nének érte többet elkérni - de abba nem szabad belemenni, túl sok van a piacon ahhoz, hogy bánkódni kellene egy kihagyott üzlet miatt.

traction
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 88

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: traction »

@akvapark : Azt hiszem jövök neked egy maxima meaculpával hangkarbeállítást és precizitást illetően igazad van és nekem nem volt a amikor túlzottan epésen és lehet , hogy sértő módon válaszoltam degrelli tanok....stb , de utána gondolkodtam átnéztem az egészet és beállítottam minden értéket vta, tűerő, antiskting és láss csodát Kovács Dénes beköltözött a színpad közepére . KÖSZÖNÖM   és elnézést kérek!

hurricanes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Gondolkodom is rajta, hogy jó lenne esetleg a regát elcserélni, de amit most megvehetnék száz körül van.

Gondolkodom is rajta, hogy jó lenne esetleg a regát elcserélni, de amit most megvehetnék száz körül van.

Mennyit érhet manapság egy jó állapotú 20 éves Technics sl 1200?

hurricanes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó

Ja és 20 éves. Már ő sem teenager.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”