Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1690
Lemezjátszó
Ha már elektrosztatikus feltöltődés; ti, hogy veszitek ki azt a lemezt a papírból ami teljesen fel van töltődve és minden oldalról rátapad a papír. Hiába szedem szét óvatosan, újra és újra visszatapad néha olyan erősen, hogy szinte képtelenség kivenni a lemezt. Ötletek? Erre is pisztolyt használtok?
Mosott lemezzel és új, antisztatikus tasakkal védekezem.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Ha már elektrosztatikus feltöltődés; ti, hogy veszitek ki azt a lemezt a papírból ami teljesen fel van töltődve és minden oldalról rátapad a papír. Hiába szedem szét óvatosan, újra és újra visszatapad néha olyan erősen, hogy szinte képtelenség kivenni a lemezt. Ötletek? Erre is pisztolyt használtok?
Nem. Nagaoka antisztatikus lemeztasakot.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Lemezjátszó
Nálam is ilyesmi a gond, karbonszálas kefe (már 2 is van...), de mikor leveszem a lemezt a tányérról, pattog. Pedig megfelelő a kapcsolat a földelőkábelen a phono-hoz.
Padlószőnyeg van, szénszálas kefét használok. Amíg az erősítő phono-ját használtam, addig is csinálta, pedig az erősítő földelt (legalábbis ráírva az van, hogy kér földelést - és elvileg kap is).
Lehet valamit tenni ellene? Vagy törölgessem kendőkkel a tányért (urambocsá a lemezt), vagy szerezzek egy ilyen sztatikus töltődés elleni stukkert, vagy hasonlót (nem olcsó, néztem az árát - inkább lemezre költeném).
Pedig olyan jól szól végre hogy minden upgrade megtörtént. (Pro-ject 6.9 javítva 9C karral és új motorral, Heed Quasar phono az integrálté helyett, már csak kábelek rövidek egy picit).
Lemezjátszó
A karbonszálas kefék lényege - és hatásosságának kulcsa - lenne a földelés.
Régebben a Lenco gyártott ilyet, a tetőre kellett szerelni.
Mármint a lemezjátszóéra.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
A hasonló az olcsóbbat jelent? Ha igen, mi az és honnan? (akár privátban is)
Az a neve hogy Fonum Fonotron. 3000 pénz volt, itt vettem a fórumon, bontatlan csomagolásban. Tudom hogy ingyen volt.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2879
Lemezjátszó
Ne tartsátok vissza az ötleteket, ha van valami házi, olcsóbb praktika a sztatikus feltöltődés megszűntetésére. )
tégy egy nagyobb cserepes virágot a lemezjátszód közelébe amely rendszeres locsolást igényel,nagyobb lesz a páratartalma a levegőnek ahol a lemezjátszód van..a carbonkefe és carbonkefe között is úgy veszem észre hogy van külömbség,én a Roksan kefémet eladtam,nem tudta überelni ("hangra") a régi cca 30 éves carbonkefémet ( Roksan nekem csak nem "állt kézre",semmi más gondom nem volt vele)...lehet az LP-zés "hőskorában" még tudtak kefét késziteni
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
Itt az ideje, hogy beszerezz egy bakelit demagnetizálót, egyszerű esetben lehet egy Zerostat pisztoly, jelenleg egy ilyet használok, a letörlés után lövöldözöm vele a lemezt, nagyon hatásos.
Készülőben van egy lp méretű készülék, egy lemágnesező, remélem hamarosan kipróbálhatom, ha meglesz, megosztom a tapasztalatomat, ha érdekel.
Érdekes megfogalmazás...
Lemezjátszó
Nagyon köszönöm a válaszokat antisztatizálás témakörben. Kicsit drágának találom még használtan is a zerostat pisztolyt, akárcsak a roksan keféjét. Persze lehet idővel nem lesz más választásom, de szívesen kísérletezek! Ne tartsátok vissza az ötleteket, ha van valami házi, olcsóbb praktika a sztatikus feltöltődés megszűntetésére. )
Indy: A "hasonló" engem is érdekel
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
- Z.É.T. (exAtcBp)
- Törzsvendég

- Értékelés: 211
Lemezjátszó
Nekem van hasonló és nem kicsit leszedi a lemezről a feltöltődést. Kizárólag akkor használom, ha új lemezt veszek és a végleges döntés (és mosás) előtt meg szeretném hallgatni őket. Nagyon jó!
A hasonló az olcsóbbat jelent? Ha igen, mi az és honnan? (akár privátban is)
A piezos gázgyújtó esetleg tényleg működhet? (valahol olvastam korábban)
E-mail: [email protected]: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Itt az ideje, hogy beszerezz egy bakelit demagnetizálót, egyszerű esetben lehet egy Zerostat pisztoly, jelenleg egy ilyet használok, a letörlés után lövöldözöm vele a lemezt, nagyon hatásos.
Készülőben van egy lp méretű készülék, egy lemágnesező, remélem hamarosan kipróbálhatom, ha meglesz, megosztom a tapasztalatomat, ha érdekel.
Nekem van hasonló és nem kicsit leszedi a lemezről a feltöltődést. Kizárólag akkor használom, ha új lemezt veszek és a végleges döntés (és mosás) előtt meg szeretném hallgatni őket. Nagyon jó!
Lemezjátszó
Kedves fórumozók, szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy debut III. lemezjátszó beépített mm előerősítővel. A gondom az, hogy miután felteszem a lemezt (szénszálas kefével megtörölgetve) a lejátszás közben sztatikusan feltöltődik és ezt a hangfalakból visszahallom. Gyakorlatilag serceg. Nem a por zaja, mert attól sokkal élesebb és zavaróbb. Amikor leemelem a lemezt, akkor annyira feltöltődik, hogy rátapad a filc! és a karomhoz közelítve feláll a szőr akár a tv képernyőjén. Ráadásul mikor leemelem a lemezt, és a hangkar a tartóban van, akkor a töltés, hogy akkor is pattog serceg a hangfal. (Érdekes, hogy valamelyik lemez csak kicsit töltődik fel - külföldiek -, valamelyik viszont nagyon.)
Van egy test kábelem aminek az egyik végét az előerősítőbe kell kötni, a másik végét hozzákötöttem az erősítő házához: semmi változás. Utána a hosszabbító test részéhez érintettem, szintén semmi változás. Továbbra is feltölti a lemezeket és csendesebb részeknél visszahallani. Gondolom ez nem teljesen normális, van erre valami megoldás?
Ja igen, a lemezjátszó nem okoz búgást, teljes a csend, éppen ezért furcsa...
Dörmöginek igaza van. A szénszálas kefe nálam is ugyanezt művelte, a Roksan kefe pedig nem.
Egy lemez törlés a szénszálassal és sokszor egy hétig se ment ki a töltés a lemezjátszóból. És nem csak pattogott és felszedte a filcet a lemez, hanem a hangja is nagyon sokat romlott.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Lemezjátszó
Nincsen, parketta van a szobában és a lemezjátszótól messze egy darab szőnyeg..
Próbáld meg antisztatizáló szerrel áttörölni a lemeztányért,hátha segít.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Padlószőnyeg van a közelben?
Nincsen, parketta van a szobában és a lemezjátszótól messze egy darab szőnyeg..
Stereo:
Vetítés
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Lemezjátszó
Kedves fórumozók, szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy debut III. lemezjátszó beépített mm előerősítővel. A gondom az, hogy miután felteszem a lemezt (szénszálas kefével megtörölgetve) a lejátszás közben sztatikusan feltöltődik és ezt a hangfalakból visszahallom. Gyakorlatilag serceg. Nem a por zaja, mert attól sokkal élesebb és zavaróbb. Amikor leemelem a lemezt, akkor annyira feltöltődik, hogy rátapad a filc! és a karomhoz közelítve feláll a szőr akár a tv képernyőjén. Ráadásul mikor leemelem a lemezt, és a hangkar a tartóban van, akkor a töltés, hogy akkor is pattog serceg a hangfal. (Érdekes, hogy valamelyik lemez csak kicsit töltődik fel - külföldiek -, valamelyik viszont nagyon.)
Van egy test kábelem aminek az egyik végét az előerősítőbe kell kötni, a másik végét hozzákötöttem az erősítő házához: semmi változás. Utána a hosszabbító test részéhez érintettem, szintén semmi változás. Továbbra is feltölti a lemezeket és csendesebb részeknél visszahallani. Gondolom ez nem teljesen normális, van erre valami megoldás?
Padlószőnyeg van a közelben?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
A gondom az, hogy miután felteszem a lemezt (szénszálas kefével megtörölgetve) a lejátszás közben sztatikusan feltöltődik és ezt a hangfalakból visszahallom.
A szénszálas kefe helyett használhatod a Roksan kéthengeres keféjét is, ami garantáltan nem fogja feltölteni a lemezt. És mielőtt jönnének az ellenvélemények, merthogy a Roksan kefe hullajtja a szőrét: egy mosógépes mosás után már nincs ilyen gond.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Stereo:
Vetítés
Lemezjátszó
@akvapark : Azt hiszem jövök neked egy maxima meaculpával hangkarbeállítást és precizitást illetően igazad van és nekem nem volt a amikor túlzottan epésen és lehet , hogy sértő módon válaszoltam degrelli tanok....stb , de utána gondolkodtam átnéztem az egészet és beállítottam minden értéket vta, tűerő, antiskting és láss csodát Kovács Dénes beköltözött a színpad közepére . KÖSZÖNÖM és elnézést kérek!
Mint a üzenőfalon írtam, nem kell mea culpa-znod, ez egy fórum ahol a vélemények gyakran - keményen - ütköznek.
- hurricanes
- Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó
Hát ha síma 1200 (biztos nem MK2? Vagy a kor vagy a típus nem stimmel). A 20 éve azt jelenti, hogy 93 körüli gyártás? Elvileg annak minimum MK2-nek kell lennie. Szerintem jó állapotban 60-70-et ér, tartozékokkal együtt. Sokan szeretnek/nének érte többet elkérni - de abba nem szabad belemenni, túl sok van a piacon ahhoz, hogy bánkódni kellene egy kihagyott üzlet miatt.
Ha jól emlékszem, 91-et mondott a gazdája, és MK 2, Valahogy úgy gondolom én is, hogy sok diszkós szeretne tőle meg...válni. Ettől többet szerintem se ér, különösebb tartozék nincs hozzá, csak a meztelen lemezjátszó, egy régi ortofon fejjel.
Ja és 20 éves. Már ő sem teenager.
Csajban még pont jó
Lemezjátszó
Csajban még pont jó
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
Mennyit érhet manapság egy jó állapotú 20 éves Technics sl 1200?
Hát ha síma 1200 (biztos nem MK2? Vagy a kor vagy a típus nem stimmel). A 20 éve azt jelenti, hogy 93 körüli gyártás? Elvileg annak minimum MK2-nek kell lennie. Szerintem jó állapotban 60-70-et ér, tartozékokkal együtt. Sokan szeretnek/nének érte többet elkérni - de abba nem szabad belemenni, túl sok van a piacon ahhoz, hogy bánkódni kellene egy kihagyott üzlet miatt.
Lemezjátszó
@akvapark : Azt hiszem jövök neked egy maxima meaculpával hangkarbeállítást és precizitást illetően igazad van és nekem nem volt a amikor túlzottan epésen és lehet , hogy sértő módon válaszoltam degrelli tanok....stb , de utána gondolkodtam átnéztem az egészet és beállítottam minden értéket vta, tűerő, antiskting és láss csodát Kovács Dénes beköltözött a színpad közepére . KÖSZÖNÖM és elnézést kérek!
- hurricanes
- Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó
Gondolkodom is rajta, hogy jó lenne esetleg a regát elcserélni, de amit most megvehetnék száz körül van.
Gondolkodom is rajta, hogy jó lenne esetleg a regát elcserélni, de amit most megvehetnék száz körül van.
Mennyit érhet manapság egy jó állapotú 20 éves Technics sl 1200?
- hurricanes
- Lefelé a lejtőn

Lemezjátszó