Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Elektroncső topik {___]=

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A KT66 futottak még, 

A világpiac nem ezt mutatja.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A hangkarakter alapvetően a kapcsolástechnikától függ

A kapcsolástechnika "hangja" alsóbb szinteken érvényesül - illetve ott, ahol gondok vannak a tervezéssel, és a hifi (vagy inkább a zene) értelmezésével.

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Az Oto nem valami jól sikerült darab, bár sokan szeretik, ami nem baj. Az Audio note sorozatból nekem a Neiro tetszik a legjobban, sok kellemes órát szerzett nekem néhány éve. 
Melyik OTO? A Kondo-féle, vagy vmelyik Qvortrup-féle a három változat közül? 
Régen az elsőnek esélyt sem adtam, annyira másként szólt, mint a többi kisteljesítményű pentódás végű erősítő. Pedig neki van igaza, pl. nem lágyul el, amikor nem kéne. Ezt nekem éppen a Neiro  mutatta meg.
Habár meg kell jegyezni, alig emlékszem, mikor hallottam egymás mellett... talán 20 éve?  És nincs mese, az utódok (Souga, Overture) megjelenésével mindkettő "elavult"  

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Senki. Mert nem lehet. De munkásságából ítélve szerintem a kérdező voltaképpen nem nagyon tudja, mit és miért kérdez.Több lépcsős kérdésnek szántam.A két csőtípus véleményekből kérdeztem volna tovább.
Az alapja a Mcitosh MC275 Kt88 csövei volt.Habár egy ilyen erősítőre plusz a kiszolgáló kompenensekre

nem igen lesz keretem.

Eddig csak félveztőseket hallgattam,de Mcintosh valami változást hozott.

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Senki.

Ne menjen el jósnak.

.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5296

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csőtípusok különböző hangkaraktere lenne az érdeklődésem tárgya.
Az Audio Note Oto erősítő végcsövei El84-ek,a Mcintosh Mc275 végcsövei
Kt88-k.Elöljáróban nem azt állíttom,hogy a hangkarakter csak a cső típusától függ.
De az érdekes,hogy az Audio Note-nál a Kt88,66 csöveket negatív jelzővel illették.

Sok mindentől függ egy csöves erősítő hangzása.  EL84 csővel (szerintem)a Manley építi a legjobb erősítőket: http://www.manley.com/mist.php
A KT66 futottak még, a KT88 lehet ilyen is meg olyan is (óvakodjon mindenki a Tesla KT88-asoktól). 
A KT90 ok, a 6550 is. A EL34-gyel csináltak kitűnő erősítőt is(parallel push pull) meg ölég gyengécskét is (EAG057)
Az Oto nem valami jól sikerült darab, bár sokan szeretik, ami nem baj. Az Audio note sorozatból nekem a Neiro tetszik a legjobban, sok kellemes órát szerzett nekem néhány éve. 
A hangkarakter alapvetően a kapcsolástechnikától függ, akár csöves, akár félvezetős a produktum.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

(Arra meg még kíváncsibb vagyok, hogy ki fog erre konkrét választ adni.)
.

Senki. Mert nem lehet. De munkásságából ítélve szerintem a kérdező voltaképpen nem nagyon tudja, mit és miért kérdez.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Kt88-k.Elöljáróban nem azt állíttom,hogy a hangkarakter csak a cső típusától függ.
De az érdekes,hogy az Audio Note-nál a Kt88,66 csöveket negatív jelzővel illették.

erre it neked senki nem fog tételesen sem általánosan válaszolni. Viszont a kört szűkítve tudom javasolni a legnépszerűbb 300B DHT-k összehasonlító tesztjét,  különböző gyártók konstrukció, működési elve azonos és mégis mennyire sokféle képpen viselkednek, illetve keltenek szubjektív benyomásokat a hallgatóban

Sokkal húzósabb dolog az eltérő felépítésű, működésű csövek, úgymint EL84, KT88, 300B ... stb karakter eltéréseit meghatározni általánosságban.

http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... 1201/300b/

Vendég

Elektroncső topik {___]=

Erre a kérdésre én is kíváncsian várom a választ.

(Arra meg még kíváncsibb vagyok, hogy ki fog erre konkrét választ adni.)

.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 400

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Jó éjszakát!
    Gyuri

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Hallo!
Ezt találtam:http://www.cryoset.com/catalog/product_ ... 4htqu0s6g7
Mit szóltok hozzá?

Ezeket a csöveket (Svetlana, Sovtek, Electro Harmonix, Tung Sol) a New Sensor Corp. gyártja Szaratovban. Ha ezek közül akarsz választani, én inkább az Electro Harmonix csöveket javasolnám:
http://www.cryoset.com/catalog/product_ ... 4htqu0s6g7
Az áruk kétségkívül kedvező.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Hallo!
Ezt találtam:http://www.cryoset.com/catalog/product_ ... 4htqu0s6g7
Mit szóltok hozzá?

Vendég

Elektroncső topik {___]=

A 6550c típus csak Svetlana lehet. Oroszból amúgyis csak szentpétervári 6550 jöhet szóba, ha jót akarunk. A ma futó SED (Svetlana Electron Devices) gyártmánynál a valóban régi (úgy 1970 előtti) NOS Svetlana 6550c, vagy spécibb és ritkább változata, a 6550b szól lényegesen jobban. De ezeket is klasszissal előzi NOS GE 6550a - nem véletlenül annyira keresett és drága.

A minimum, hogy válogatott négyeseket kell venned.

6sn7: '50-es évekbeli Sylvania 6sn7w / 6sn7wgt, de szintén csak korrekt forrásból, ahol nem vághatnak át audiora kiválogatás után visszamaradt NOS csővel.

Nemrég vettem egy Cary SLAM-100 monoblokk párt.Minden képzeletet felülmúlóan csodálatosan ZENÉL!
Sajnos az egyik 6550c cső elszállt.
Hol érdemes (elsősorban Magyarországon) beszerezni,milyen tipusút,kb. mennyibe kerül,lehet-e egyenként is pótolni,vagy négyesével érdemes(4 db. van egy monoblokkban),esetleg nyolcasával?

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Hol érdemes (elsősorban Magyarországon) beszerezni,milyen tipusút,kb. mennyibe kerül,
Ha külföldi forrás is jó, akkor itt mazsolázhatsz:
http://www.tubedepot.com/6550kt88.html
http://www.tubeampdoctor.com/catalog.ph ... 7S9v76ncC1
http://www.watfordvalves.com/products.asp?search=6550
A helyedben egyébként maradnék a SED csöveknél.

Heed Thesis rendszer

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Jól mondja dörmögi.  Ilyen a felirat gondolom.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Nem Svetlana;Lefényképezve nem látszana;megpróbálom leírni az ábrát:egy kör,azon belül egy c,kívül két oldaltkét-két vízszintes vonal,mintha szárny lenne
De igen, ez Svetlana cső még az eredti Svetlana gyárból Szent Pétervárról, csak a gyárat ma már SED-nek (Svetlana Electronic Devices) hívják, miután a Svetlana márkanév átkerült a New Sensor Corp. tulajdonába. Ezeket a csöveket nevezik manapság Svetlana Winged C-logo csöveknek. Nem nehéz őket beszerezni, nem is nagyon drágák, bár az igazat megvallva én mo-i forrást nem ismerek. Mindenképpen legalább négyet vegyél, de az lenne a legjobb, ha egyszerre mindkét monoblokkban kicsrélnéd a csöveket újra.

Heed Thesis rendszer

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Azaz...pontosan.  Az a Svetlana winged C-nek nevezett cső.  Mindjárt dobok be egy képet.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Nem Svetlana;Lefényképezve nem látszana;megpróbálom leírni az ábrát:egy kör,azon belül egy c,kívül két oldaltkét-két vízszintes vonal,mintha szárny lenne
Azaz...pontosan.  Az a Svetlana winged C-nek nevezett cső.  Mindjárt dobok be egy képet.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Ha orosz akkor minden bizonnyal Svetlana.  Nincs ráírva semmi?  Ha lefényképezed és berakod ide, akkor szerintem néhány tudor a kép alapján megmondja, hogy milyen gyártmány.  Én is gyorsan megnéztem a munkapontállítást és igen neked kell beállítani. Elvileg le van írva lépésről lépésre a felhasználói kézikönyvben Ha nem akarsz nekiállni vagy nem mersz, akkor majd egy Bp-i kolléga megcsinálja.  Ha meglesz a cső akkor mindenképpen állíttasd be de akár évente sem hülyeség az ellenőrzés.

Az lenne a legjobb, hogyha elvinnéd valakihez, hogy a csövek állapotát nézze meg, mert ha nagyon régiek, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha szettben cseréled.   Mintha lenne egy 6550-es quad itt is hirdetve...
Üdv,
NL

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Sajnos nem tudom,hogy milyen gyártmány,csak azt tudom,hogy orosz.A munkapontot állítani kell.82mA-t ír beállításra(ha jót nézek).
Ha orosz akkor minden bizonnyal Svetlana.  Nincs ráírva semmi?  Ha lefényképezed és berakod ide, akkor szerintem néhány tudor a kép alapján megmondja, hogy milyen gyártmány.  Én is gyorsan megnéztem a munkapontállítást és igen neked kell beállítani. Elvileg le van írva lépésről lépésre a felhasználói kézikönyvben Ha nem akarsz nekiállni vagy nem mersz, akkor majd egy Bp-i kolléga megcsinálja.  Ha meglesz a cső akkor mindenképpen állíttasd be de akár évente sem hülyeség az ellenőrzés.

Az lenne a legjobb, hogyha elvinnéd valakihez, hogy a csövek állapotát nézze meg, mert ha nagyon régiek, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha szettben cseréled.   Mintha lenne egy 6550-es quad itt is hirdetve...
Üdv,
NL

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Milyen gyártmány a mostani 6550-es cső?  A munkapont magától beáll vagy be kell állítani a Cary-n?  
Sajnos nem tudom,hogy milyen gyártmány,csak azt tudom,hogy orosz.A munkapontot állítani kell.82mA-t ír beállításra(ha jót nézek).

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

T.Topiktársak!
Nemrég vettem egy Cary SLAM-100 monoblokk párt.Minden képzeletet felülmúlóan csodálatosan ZENÉL!
Hol érdemes (elsősorban Magyarországon) beszerezni,milyen tipusút,kb. mennyibe kerül,lehet-e egyenként is pótolni,vagy négyesével érdemes(4 db. van egy monoblokkban),esetleg nyolcasával?
Amint látszik,teljesen hozzánemértő vagyok,minden tanácsért hálás vagyok!
Tisztelettel: Gyuri
U.i.:Valószinűleg a közeljövőben szükség lesz egy másik csőcserére is.A gyári oldalon 6SN7 van,az enyémben ez 6H8C.Erre is kérek ajánlást!

Milyen gyártmány a mostani 6550-es cső?  A munkapont magától beáll vagy be kell állítani a Cary-n?  

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

T.Topiktársak!
Amint látszik,teljesen hozzánemértő vagyok,minden tanácsért hálás vagyok!
Tisztelettel: Gyuri
U.i.:Valószinűleg a közeljövőben szükség lesz egy másik csőcserére is.A gyári oldalon 6SN7 van,az enyémben ez 6H8C.Erre is kérek ajánlást!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Mi a véleményetek a 12AU7A Sylvania Baldwin labeled NOS csövekről?

A Baldwinnak készített csövek audio célra válogatottak, tehát biztosan jobban az átlagnál.  Brent Jesse honlapján nézz utána, hogy melyiket érdemes venni. Az orgonához válogatott csövek zajmentesek.

http://www.audiotubes.com/12au7.htm

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”