Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

egy kis AT vagy Grado hangszedővel biztos sok örömet fog okozni.
A L'auditeur-ön kívül forgalmazza még valaki itthon a Grado-kat?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10132

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

De nem is érnek többet az akciós áruknál. Ráadásul nem a könnyűzene, vagy a modern popzene lejátszása az erősségük...
Ez is egy vélemény, csak nem igaz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ismét azt mondom, ne nyúlj bele, tehát a sasszit inkább ne...! Az alátétcsere is éppen "eleget" változtat, mindegyiknek megvan a saját hangkaraktere. Vastag és merev lap alatt a homok csak magasabb frekin hatékony, de az nem biztos hogy baj. Először a motorral kell valamit kezdeni. Ha nagyon rezeg, akkor valami különálló, stabil és nehéz talapzatra szerelés tűnik jó ötletnek. A rossz motor zaja csökkenthető, de az egyenfutása mindenképpen rosszabb marad.

Első körben amit te is javasoltál (igaz a lejátszó alá) egy több rétegű mdf rétegelt lemezből készült sasszira gondolok
Te milyen anyagokat javasolnál, milyen vastagságúakat és milyen össz vastagságban?
Talán még egy 5-10 mm akril lemez alátéten gondolkodom, vagy egy 3 mm-es karbon alátéten.

Vendég

Lemezjátszó

Az furcsa lenne. G. Owen összes többi, régi és új hangkarján van antiskating. Szerintem a Scorpio Mk1-hez hasonlóan a túloldalon van a kis súly, csak itt a jóval vaskosabb kialakítás miatt takarásban..
a Helius Orion 4 (korai) szintén meglepő módon anti-skating nélkül készült.helius.jpg

Vendég

Lemezjátszó

De nem is érnek többet az akciós áruknál. Ráadásul nem a könnyűzene, vagy a modern popzene lejátszása az erősségük...
Nekem volt új pro-jectem nem is egy - azért azt nem mondanám rá, hogy hulladékok.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Úgy látom többeket erősen érintett a téma. A Project tulajoktól ezúton is elnézést kérek. Az én döntésemet látom te jobban tudod mint én. A célom az volt, hogy egy régebbi de sokak által jónak tartott kezdő lemezjátszóval belekóstoljak az analóg világba. A keretem erre a célra a lehető legkevesebb. Mondjuk 15000Ft. Tudom nem sok de ez van. Annyira spóroltam, hogy a lemezjátszót postán kaptam de előtte megkérdeztem részletesen milyen állapotban van. Ő megnyugtatott, hogy remek. Na így indultam a dolognak nekem nem volt célom csapágyakat gyártatni életem első lemezjátszójához elhiheted. Azt is megjegyeztem magamnak ki volt a kedves úr aki eladta nekem. Itteni fórumos egyébként. Téma részemről lezárva. 
Szerintem igenis jó felé rohamozol. Az a régi lemezjátszó így, hogy kicsit rendbe teszed hidd el, nem fog csalódást okozni. Valami rendes alávalóról ne feledkezz el, (ezt egyik esetben sem lehet megspórolni sem új se használt, se alsó,se high-end kategóriánál),ezenkívül egy kis AT vagy Grado hangszedővel biztos sok örömet fog okozni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1690

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Azt is megjegyeztem magamnak ki volt a kedves úr aki eladta nekem. Itteni fórumos egyébként.

Van rá lehetőséged hogy a megfelelő fórumban beszámolj róla. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Úgy látom többeket erősen érintett a téma. A Project tulajoktól ezúton is elnézést kérek. Az én döntésemet látom te jobban tudod mint én. A célom az volt, hogy egy régebbi de sokak által jónak tartott kezdő lemezjátszóval belekóstoljak az analóg világba. A keretem erre a célra a lehető legkevesebb. Mondjuk 15000Ft. Tudom nem sok de ez van. Annyira spóroltam, hogy a lemezjátszót postán kaptam de előtte megkérdeztem részletesen milyen állapotban van. Ő megnyugtatott, hogy remek. Na így indultam a dolognak nekem nem volt célom csapágyakat gyártatni életem első lemezjátszójához elhiheted. Azt is megjegyeztem magamnak ki volt a kedves úr aki eladta nekem. Itteni fórumos egyébként. Téma részemről lezárva. 

Én nem értek veled egyet. Lehet drágán és jót venni, de olcsón is lehet tökéletesen működő és hallgatható lejátszókat kapni. Nekem volt új pro-jectem nem is egy - azért azt nem mondanám rá, hogy hulladékok. Ráadásul elég olcsón hozzájuk lehet jutni - ha nem a google legelső találatánál nézed.
Egyébként meg az, hogy mókolni akarsz az úgy nézem a te döntésed volt. Nekem vannak ismerősök pl akik egy középkategóriás Omnitronic lejátszóval (30-35e forint használtan), teljesen jól elvannak. Azok még nem öregek csak felrakod és szól és megkockáztatom amit elpepecselsz egy NAD-dal az sem fog jobban szólni legfeljebb ha te csinálod elmondhatod, hogy olcsóbban jöttél ki. Nem tudom mi volt a pénzkereted, de garantált, hogy kaptál volna érte egy olyan lejátszót amit felraksz - bekötöd és hallgatod. Vagy magadtól mentél vagy valaki bevitt a málnásba.

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Lehet van igazság abban amit mondasz de próbának minél kevesebb pénzből szeretném megúszni a dolgot. A Project legolcsóbb lejátszója Ortofon OM3-al most 70 körül van. Én egy 2M Red-el a lejátszóval és a javítással még mindíg csak olyan 40 körül járok. Nem mindegy. Megmondom őszintén azért nem is foglalkoztam új lemezjátszó vásárlással mert ennyiért nincs. A Project termékeit még a drágábbakat is lépten-nyomon szidják.

Keresgettél volna egy kicsit a neten és vettél volna egy "hulladék pro-ject lemezjátszót" 40k-ért, újonnan, om5 hangszedővel, előerősítővel..

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát nekem a szesz ingyé van
(mondjuk a desztvíz is )

Akkor egész nap mosogatsz?

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Én 1:5-öt használok, nálam az jött be. 1:3-at is használtam, de nagyon fogyott a szesz.

Hát nekem a szesz ingyé van
(mondjuk a desztvíz is )

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Jelentem sikerült a csapágyat kitakarítani és olajjal feltölteni. Beleraktam az új hangszedőt beállítottam a tűnyomást, antiskatinget. Újabb probléma: a hangkart nem tartja meg a karlift. Egyszerűen nem tolja ki olyan magasra a kis tengelyt amennyire kellene. Na itt untam meg a dolgot és elvittem egy műszerész barátomnak aki most rendbe teszi a Dual-t.
De előtte közölte, hogy  a tányércsapágynak van egy kis kottyanása a karnak szintén nem is kicsi. Úgyhogy számoljak egy kis finommechanikai munkára is. A motorja is elviselne némi kenést nameg egy új szíjat. Tehát ami egy lemezjátszón elkophat az ennél úgy néz ki megvan. Tudom nem mai gép de nekem kicsit csalódás a dolog. Sokan szeretnének belekóstolni ebbe a világba. Mivel én a CD korszakba születtem ezért mindíg is ki szerettem volna próbálni mi volt az ezüstlemezek előtt kiváncsi vagyok az LP nyújtotta hangra az összes velejáró dologra ezért gondoltam nagy mellényúlás nem lehet egy Nad 5120, Dual 505, Lenco L75 stb. vásárlása kezdésnek. Vettem is egy 505-öst, a hangját még nem hallottam de már költöttem rá rendesen. Ez ilyen idős gépeknél mindenképpen fennáll, hogy tuti kell valamit javítani rajta. De, ha ebbe nem akar valaki belefutni akkor mit vegyen az ember? Vesz egy alap új Pro-Ject lejátszót ami 50 ezerért még ezektől is sokkal hulladékabbak. Eddig nem hittem azoknak a véleményeknek, hogy kis pénzzel kár belevágni ebbe a világba. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy így van.

Én nem értek veled egyet. Lehet drágán és jót venni, de olcsón is lehet tökéletesen működő és hallgatható lejátszókat kapni. Nekem volt új pro-jectem nem is egy - azért azt nem mondanám rá, hogy hulladékok. Ráadásul elég olcsón hozzájuk lehet jutni - ha nem a google legelső találatánál nézed.
Egyébként meg az, hogy mókolni akarsz az úgy nézem a te döntésed volt. Nekem vannak ismerősök pl akik egy középkategóriás Omnitronic lejátszóval (30-35e forint használtan), teljesen jól elvannak. Azok még nem öregek csak felrakod és szól és megkockáztatom amit elpepecselsz egy NAD-dal az sem fog jobban szólni legfeljebb ha te csinálod elmondhatod, hogy olcsóbban jöttél ki. Nem tudom mi volt a pénzkereted, de garantált, hogy kaptál volna érte egy olyan lejátszót amit felraksz - bekötöd és hallgatod. Vagy magadtól mentél vagy valaki bevitt a málnásba.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemezjátszó

Lehet van igazság abban amit mondasz de próbának minél kevesebb pénzből szeretném megúszni a dolgot. A Project legolcsóbb lejátszója Ortofon OM3-al most 70 körül van. Én egy 2M Red-el a lejátszóval és a javítással még mindíg csak olyan 40 körül járok. Nem mindegy. Megmondom őszintén azért nem is foglalkoztam új lemezjátszó vásárlással mert ennyiért nincs. A Project termékeit még a drágábbakat is lépten-nyomon szidják.
Azért erősen vannak akciók, csak szét kell nézni. Én pont a Te példáid miatt vettem új pörgetőt (RPM 1.3 Genie, 2M red). Nem mondom, hogy nincs jobb, de 3 éve hallgatom nagy megelégedettséggel. Élvezem az Lp-t és a zenét, nem szenvedek a lejátszással!  Szerintem ez fontosabb.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Nem annyira értek egyet veled. Vettél egy lejátszót, ami nem volt jó (azt nem tudom, hogy miért a nevezettek közül választottál, de biztos azért, mert azok aztán a régi jó darabok.) Ahogy olvasom egy rom volt. Költöttél rá, de még mindig nem jó. Vettél volna egy "hulladék Pro-Ject lejátszót 50-ért", tettél volna bele egy 2M red-et és jó napot kívánok! Élveznéd az Lp-ket. Nem kell túlbonyolítani a dolgot. Restaurálás a Te esetedben tök felesleges, főleg, ha most ismerkedsz...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemezjátszó

Jelentem sikerült a csapágyat kitakarítani és olajjal feltölteni. Beleraktam az új hangszedőt beállítottam a tűnyomást, antiskatinget. Újabb probléma: a hangkart nem tartja meg a karlift. Egyszerűen nem tolja ki olyan magasra a kis tengelyt amennyire kellene. Na itt untam meg a dolgot és elvittem egy műszerész barátomnak aki most rendbe teszi a Dual-t.
De előtte közölte, hogy  a tányércsapágynak van egy kis kottyanása a karnak szintén nem is kicsi. Úgyhogy számoljak egy kis finommechanikai munkára is. A motorja is elviselne némi kenést nameg egy új szíjat. Tehát ami egy lemezjátszón elkophat az ennél úgy néz ki megvan. Tudom nem mai gép de nekem kicsit csalódás a dolog. Sokan szeretnének belekóstolni ebbe a világba. Mivel én a CD korszakba születtem ezért mindíg is ki szerettem volna próbálni mi volt az ezüstlemezek előtt kiváncsi vagyok az LP nyújtotta hangra az összes velejáró dologra ezért gondoltam nagy mellényúlás nem lehet egy Nad 5120, Dual 505, Lenco L75 stb. vásárlása kezdésnek. Vettem is egy 505-öst, a hangját még nem hallottam de már költöttem rá rendesen. Ez ilyen idős gépeknél mindenképpen fennáll, hogy tuti kell valamit javítani rajta. De, ha ebbe nem akar valaki belefutni akkor mit vegyen az ember? Vesz egy alap új Pro-Ject lejátszót ami 50 ezerért még ezektől is sokkal hulladékabbak. Eddig nem hittem azoknak a véleményeknek, hogy kis pénzzel kár belevágni ebbe a világba. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy így van.

Nem annyira értek egyet veled. Vettél egy lejátszót, ami nem volt jó (azt nem tudom, hogy miért a nevezettek közül választottál, de biztos azért, mert azok aztán a régi jó darabok.) Ahogy olvasom egy rom volt. Költöttél rá, de még mindig nem jó. Vettél volna egy "hulladék Pro-Ject lejátszót 50-ért", tettél volna bele egy 2M red-et és jó napot kívánok! Élveznéd az Lp-ket. Nem kell túlbonyolítani a dolgot. Restaurálás a Te esetedben tök felesleges, főleg, ha most ismerkedsz...

hurricanes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hurricanes »

Igen, köszi, már javítottam is!
köszi, igyekszem vele felvenni a kapcsolatot.
Üdv

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1508

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Bocs, biztosan elírás, de gabocza54 
Igen, köszi, már javítottam is!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Tudom nem mai gép de nekem kicsit csalódás a dolog. Sokan szeretnének belekóstolni ebbe a világba. Mivel én a CD korszakba születtem ezért mindíg is ki szerettem volna próbálni mi volt az ezüstlemezek előtt kiváncsi vagyok az LP nyújtotta hangra az összes velejáró dologra ezért gondoltam nagy mellényúlás nem lehet egy Nad 5120, Dual 505, Lenco L75 stb. vásárlása kezdésnek. Vettem is egy 505-öst, a hangját még nem hallottam de már költöttem rá rendesen. Ez ilyen idős gépeknél mindenképpen fennáll, hogy tuti kell valamit javítani rajta. De, ha ebbe nem akar valaki belefutni akkor mit vegyen az ember? Vesz egy alap új Pro-Ject lejátszót ami 50 ezerért még ezektől is sokkal hulladékabbak. Eddig nem hittem azoknak a véleményeknek, hogy kis pénzzel kár belevágni ebbe a világba. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy így van.

A második lemezjátszó futóművem az elsőnek a háromszorosába került, a harmadik pedig a második ötszörösébe. És ezek csak a futóművek, a többi cicoma nélkül. Mind használt volt... Tollactnak igaza van sajna, ez nagyon drága sport és ha valahol, itt tényleg számít minden elköltött forint...

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Hát ez a legnagyobb gond a Regákkal.
"gabosza54" fórumtársnak erre van egy megoldása, nem tudom elérhető-e?

Bocs, biztosan elírás, de gabocza54   
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Regások segítségét kérem!

12 éves Rega P3/RB 300 lemezjátszómban Bias fejet használok. Azt hiszem, ideje lecserélnem.
Meg is öregedett, kopott is egy kicsit. Keveslem a magasát. MM fejben gondolkodom, legfeljebb 35.000 Ft-ot költenék rá. A jelöltjeim Ortofon 2M Red, Nagaoka MP 110, Shure M 97xE,  AT 120 E.
A fő célom a 60-70-80 -as évek rock and roll és pop zenei lemezeim digitalizálása. Melyiket válasszam?
S ha már cserélek: ezek a patronok mind magasabbak a Biastól. Kell-e emelnem a kar magasságán? 
A válaszokat köszönöm.

Hát ez a legnagyobb gond a Regákkal.
"gabocza54" fórumtársnak erre van egy megoldása, nem tudom elérhető-e?

hurricanes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hurricanes »

Regások segítségét kérem!

12 éves Rega P3/RB 300 lemezjátszómban Bias fejet használok. Azt hiszem, ideje lecserélnem.
Meg is öregedett, kopott is egy kicsit. Keveslem a magasát. MM fejben gondolkodom, legfeljebb 35.000 Ft-ot költenék rá. A jelöltjeim Ortofon 2M Red, Nagaoka MP 110, Shure M 97xE,  AT 120 E.
A fő célom a 60-70-80 -as évek rock and roll és pop zenei lemezeim digitalizálása. Melyiket válasszam?
S ha már cserélek: ezek a patronok mind magasabbak a Biastól. Kell-e emelnem a kar magasságán? 
A válaszokat köszönöm.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Azért linkeltem mert az égvilágon semmitől nem jobb a drágább, de mindenki a saját udvárn söpröget, nem?  
Igen ebbe a hibába sokan beleesünk, - mármint veszünk ilyen kefét - de a lenti kereskedő úr bizonyítását várom, hogy mitől jobb az általa kínált portéka.

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Köszi, de kíváncsi volnék, hogy az 500-al drágább mitől jobb?
Azért linkeltem mert az égvilágon semmitől nem jobb a drágább, de mindenki a saját udvárn söpröget, nem?  

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

KB. 2 hónapja használom, különbség csak annyi hogy más a felírat és az általam linkelt 500,- olcsóbb 
Köszi, de kíváncsi volnék, hogy az 500-al drágább mitől jobb?

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Az amit a képeden látok egy tévedés sajnos! Ez a jó:  ide klikkelve
KB. 2 hónapja használom, különbség csak annyi hogy más a felírat és az általam linkelt 500,- olcsóbb 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”