Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok!
Az elméletileg antisztatizáló hatású szénszálas kefém úgy feltölti a lemezt, hogy lejátszás után szabályosan serceg, mikor leveszem a tányérról.
Ha nem tisztítom meg a lemezt vele lejátszás előtt, akkor semmi gond.
Tudtok olyan itthon, forintért megvásárolható kefét ajánlani, amivel feltöltődés nélkül tudok lemezt tisztítani?
Köszönöm!
Lemezjátszó
Na akkor foglaljuk össze:
- Ha egy konstrukcióban 1 - márpedig lényeges - elem bugyuta ideológiától kísérve hiányzik, hiába zseniális alkotás a többi rész az egész sz..t sem ér, tervezze azt akár P.Q. Ezt igazolja a konstrukció későbbi kivitele.
(Egyszer egy kiránduláson a kondérba ütött 60. tojás volt záp. Ezért hiába gondoltuk, hogy az előtte feltört 59 milyen finom lehetett; volna...)
Továbbiakban:
-Erről a témáról márpedig többé szó ne essék, mivel az antiskating nélküli kar elméletét maga P.Q. "mester" cáfolta meg.
-Persze azért a Ziphona Combó, Tesla NZC xxx stb. gépek tulajdonosai ne rohanjanak antiskatigot szereltetni gépeikre.
-Örülök kiváló anyagi helyzetednek.
Akvapark akkor most én is összefoglalom az egész dolog vihar egy pohár vízben és semmi más .
Csupán arra akartam példát mutatni , hogy létezik olyan kar amin gyárilag nincs antiskating és hogy mi a gyártó indoka erre, de azt nem mondtam, hogy egyet is értek vele söt a képeken látszik is , hogy mennyire nem.
Akvapark! nem lehet az ,hogy esetleg egy icipicit ki vagy rúgva a nem is kissé túlárazott márkák termékei mint AN és társai és esetleg azért ítéled el ilyen látványosan mert normális , racionálisan gondolkodó degreli tudással felvértezett ( sajnálom én nem olvastam ) ideértve az elmélyült fono-fizika területén szerzett tapasztalatot a vinyl lejátszási szögtant illetően és erről az alapról csak tejes egészében lehet az ilyen tévelygéseket ki irtani a lehetséges és hangreprodukciós eszközök listájából, hogy írmagja se maradjon azt a hétszázát !!!!
Nos ebben az esetben megértelek!!!
DE tetszik vagy nem ezek az eszközök(AN és társai) egy szintet képviselnek mind a hangreprodukció mind az árat illetően persze és aki ilyeneket akar hallgatni annak ki kell fizetni mert máshogy nem megy ( lásd Magyar focicsapatok a bajnokok ligájában )
Nekem nem igen van időm sem pénzem fölösleges körökre apró próbálkozásokra meg hangzásbeli minikompromisszumokra sem. Nagyon sok rendszert hallgattam meg a rendszerem felépítése során rögtön tudtam viszonyítani és tudom mert hallottam nagyon jó cuccokat az enyémtől eltérő úton építettek közül. Ez az oka , hogy viszonylag rövidebb idő alatt jutottam a több pénz jobb hang konklúzióra bár élek a gyanúval , hogy a mondandóm sokkal hitelesebbnek tűnne ha meg lenne támogatva ezen oldalakon egy több évre visszatekintő szenvedéstörténettel amiben a rendszer építés összes apró, de a tapasztalatot mintegy hitelessé tevő apró kis reccsenést leírtam volna , de minek ha úgy is nagy valószínűséggel ugyan itt tartanék .
( tényleg hány és mekkora lépésben és milyen szintű rendszert szabad építeni,hogy hitelesnek tűnhessen) Ezt azért jó volna egyszer tudni.
A 60. TOJÁS V.S. MURPHY ELŐSZÖR A TOJÁST EGYENKÉNT BELEÜTJÜK EGY KIS TÁLKÁBA SZAGMINTÁT VESZÜNK MAJD
ÁTÖNTJÜK EGY NAGYOBB TÁLBA AMIBE ELFÉR MIND A 60 SZAGMINTÁN ÁTESETT ÉS AZON MEGFELELT TOJÁS AMIKOR A KIS TÁLKÁBA EGYENKÉNT LETESZTELT TOJÁS BENT VAN A NAGYOBB TÁLBAN OTT FELVERJÜK MAJD MEHET A KONDÉRBA HŐKEZELÉS CÉLJÁBÓL és ezen a ponton ne feszegessük a logika esetleges hiányát , mert egy kiránduláson annyi minden megtörténhet ajjaj , vagy talán mégsem !?
Az anyagi helyzetem kontra hifi cuccom: Sokat dolgozom sima melós vagyok két munkahelyem van , szóval nem vagyok orvos
vagy más anyagilag jobban kondicionált terület képviselője sajnálom semmi szenzáció
egyébként mifelénk úgy mondják , hogy aki sír attól el kell venni aki nem szól annak adni kell !
Remélem én nem voltam sértő Tisztelettel: traction
Lemezjátszó
Jelentem sikerült a csapágyat kitakarítani és olajjal feltölteni. Beleraktam az új hangszedőt beállítottam a tűnyomást, antiskatinget. Újabb probléma: a hangkart nem tartja meg a karlift. Egyszerűen nem tolja ki olyan magasra a kis tengelyt amennyire kellene. Na itt untam meg a dolgot és elvittem egy műszerész barátomnak aki most rendbe teszi a Dual-t.
De előtte közölte, hogy a tányércsapágynak van egy kis kottyanása a karnak szintén nem is kicsi. Úgyhogy számoljak egy kis finommechanikai munkára is. A motorja is elviselne némi kenést nameg egy új szíjat. Tehát ami egy lemezjátszón elkophat az ennél úgy néz ki megvan. Tudom nem mai gép de nekem kicsit csalódás a dolog. Sokan szeretnének belekóstolni ebbe a világba. Mivel én a CD korszakba születtem ezért mindíg is ki szerettem volna próbálni mi volt az ezüstlemezek előtt kiváncsi vagyok az LP nyújtotta hangra az összes velejáró dologra ezért gondoltam nagy mellényúlás nem lehet egy Nad 5120, Dual 505, Lenco L75 stb. vásárlása kezdésnek. Vettem is egy 505-öst, a hangját még nem hallottam de már költöttem rá rendesen. Ez ilyen idős gépeknél mindenképpen fennáll, hogy tuti kell valamit javítani rajta. De, ha ebbe nem akar valaki belefutni akkor mit vegyen az ember? Vesz egy alap új Pro-Ject lejátszót ami 50 ezerért még ezektől is sokkal hulladékabbak. Eddig nem hittem azoknak a véleményeknek, hogy kis pénzzel kár belevágni ebbe a világba. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy így van.
Hát ilyen ez a popszakma Ehhez hasonló kérdésekkel minden hónapban előjön valaki, türelmesen elmagyarázzuk neki, és mindig ugyanez a vége. Ma már az LP -zés luxus ezt be kell látni. Hidd egy egyszerűbb és olcsóbb flac fájlokat gyüjteni egy merevlemezre...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
Jelentem sikerült a csapágyat kitakarítani és olajjal feltölteni. Beleraktam az új hangszedőt beállítottam a tűnyomást, antiskatinget. Újabb probléma: a hangkart nem tartja meg a karlift. Egyszerűen nem tolja ki olyan magasra a kis tengelyt amennyire kellene. Na itt untam meg a dolgot és elvittem egy műszerész barátomnak aki most rendbe teszi a Dual-t.
De előtte közölte, hogy a tányércsapágynak van egy kis kottyanása a karnak szintén nem is kicsi. Úgyhogy számoljak egy kis finommechanikai munkára is. A motorja is elviselne némi kenést nameg egy új szíjat. Tehát ami egy lemezjátszón elkophat az ennél úgy néz ki megvan. Tudom nem mai gép de nekem kicsit csalódás a dolog. Sokan szeretnének belekóstolni ebbe a világba. Mivel én a CD korszakba születtem ezért mindíg is ki szerettem volna próbálni mi volt az ezüstlemezek előtt kiváncsi vagyok az LP nyújtotta hangra az összes velejáró dologra ezért gondoltam nagy mellényúlás nem lehet egy Nad 5120, Dual 505, Lenco L75 stb. vásárlása kezdésnek. Vettem is egy 505-öst, a hangját még nem hallottam de már költöttem rá rendesen. Ez ilyen idős gépeknél mindenképpen fennáll, hogy tuti kell valamit javítani rajta. De, ha ebbe nem akar valaki belefutni akkor mit vegyen az ember? Vesz egy alap új Pro-Ject lejátszót ami 50 ezerért még ezektől is sokkal hulladékabbak. Eddig nem hittem azoknak a véleményeknek, hogy kis pénzzel kár belevágni ebbe a világba. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy így van.
Lemezjátszó
- Ha egy konstrukcióban 1 - márpedig lényeges - elem bugyuta ideológiától kísérve hiányzik, hiába zseniális alkotás a többi rész az egész sz..t sem ér, tervezze azt akár P.Q. Ezt igazolja a konstrukció későbbi kivitele.
(Egyszer egy kiránduláson a kondérba ütött 60. tojás volt záp. Ezért hiába gondoltuk, hogy az előtte feltört 59 milyen finom lehetett; volna...)
Továbbiakban:
-Erről a témáról márpedig többé szó ne essék, mivel az antiskating nélküli kar elméletét maga P.Q. "mester" cáfolta meg.
-Persze azért a Ziphona Combó, Tesla NZC xxx stb. gépek tulajdonosai ne rohanjanak antiskatigot szereltetni gépeikre.
-Örülök kiváló anyagi helyzetednek
Lemezjátszó
Akvapark a véleményedet ami az antiskatingra illetve annak beállításának kötelező voltára illetve a régi Degrelli hagyományokat ( bár sajnos én nem olvastam ) elfogadva ide értve az utalást a fizikára + a szögekre stb már elfogadtam és meg is oldottam a karon tehát
győzelem !!!!
De a kar konstrukció egyéb tekintetben olyan értékekkel bír, hogy enyhén szólva sem méltányosak sőt inkább sommásnak minősíthetőek az állításaid ennél azért Te sokkal jobb teljesítményt szoktál nyújtani .
Az An hangszedők valóban relative drágák , de nem a legdrágábbak és a tűcsere sem túl drága nekem az Io-1 273e forintban volt.
A Szalai Úr 120-200 között vállal itthon egy jobb MC felújítást A Benz Micro-nál ugyan ez a helyzet szőval tűkopást mint nemlétező problémát , mert ugye már van antiskating a karomon azt megbeszéltük.
Továbbiakban:
-Örülök kiváló anyagi helyzetednek.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Egy Dual 505 tányércsapágyának ( úgy nézem bronz) kenéséhez szerintetek jó lehet egy Mobil 1 10w40 félszintetikus motorolaj? Valamint mennyit kell ebből használni? Mert ha túl sokat öntök bele és belerakom a tengelyt akkor kinyomja a felesleget. Az nem lenne jó. Az egész tengely az aljától a tetejéig olajfilmben kell, hogy fusson?
Amennyiben bronz csapágyról van szó akkor ahhoz nagyon finom speciális olaj kell (Bronzitol,szinter csapágy olaj)természetesen szintetikus.Sok kört kell futnod,hogy itthon beszerezd valamelyiket is.A finom műszerolaj és minden más olaj nem ajánlott.Az olaj viszkozitása is nagyon fontos.A mennyiség nagyon kevés kell,hogy legyen de először meg kellene tisztítani a csapágyat és tengelyt a régi és használt olajtól,amely művelet nem egyszerű,de megoldható.Az ebay-on lehet kapni javító olajozó kittet igaz nem Dual-hoz hirdetik,de bronz csapágyhoz való.Sajnos nem olcsó,de ahogy T.J.barátom szokta mondani mindent csak az eredeti alkatrészekkel és technológiával restaurálunk,javítunk.
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."
- LaurensHammond
- Fórumlakó

- Értékelés: 26
Lemezjátszó
Egy Dual 505 tányércsapágyának ( úgy nézem bronz) kenéséhez szerintetek jó lehet egy Mobil 1 10w40 félszintetikus motorolaj? Valamint mennyit kell ebből használni? Mert ha túl sokat öntök bele és belerakom a tengelyt akkor kinyomja a felesleget. Az nem lenne jó. Az egész tengely az aljától a tetejéig olajfilmben kell, hogy fusson?
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Lemezjátszó
Onnan menekülni kellet,mert az adóhivatal üldözte.kellett..múlt idő két t.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Azért a fizika az fizika, akárki is szerkeszt hangkart.
Akvapark a véleményedet ami az antiskatingra illetve annak beállításának kötelező voltára illetve a régi Degrelli hagyományokat ( bár sajnos én nem olvastam ) elfogadva ide értve az utalást a fizikára + a szögekre stb már elfogadtam és meg is oldottam a karon tehát
győzelem !!!!
De a kar konstrukció egyéb tekintetben olyan értékekkel bír, hogy enyhén szólva sem méltányosak sőt inkább sommásnak minősíthetőek az állításaid ennél azért Te sokkal jobb teljesítményt szoktál nyújtani .
Az An hangszedők valóban relative drágák , de nem a legdrágábbak és a tűcsere sem túl drága nekem az Io-1 273e forintban volt.
A Szalai Úr 120-200 között vállal itthon egy jobb MC felújítást A Benz Micro-nál ugyan ez a helyzet szőval tűkopást mint nemlétező problémát , mert ugye már van antiskating a karomon azt megbeszéltük.
- arzachel
- V.I.P.

Lemezjátszó
Szerintem ez Dániában másképp működik. Onnan menekülni kellet,mert az adóhivatal üldözte.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Egyetértek. Etanol sörben jó.
Igaz nem szeretem a sört, nálam most a favorit egyik nagyon kedves fórumtárs fahájas zölddió pálinkája.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
Bűzlik?
A Nagy Dán Svindler sokmindenre képes.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
(én mindenhol isopropylt használok és azt is javaslom mindenkinek, hogy így tegyen)
Egyetértek. Etanol sörben jó.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Jó az az olaj. Feltöltéskor tekerj egy papírzsebkendőt a csapágy köré, az felszívja a felesleges olajat.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Rossz hírem van: de igen, bántja. Ellenőrízheted, ha egy lemezdarabot etanolba raksz. Az etanol agresszívebb oldószer az izopropanolnál, az alkoholos lemeztisztítófolyadékokat gyártó cégek nem azért használnak izopropanolt, mert az jobban esik nekik, hanem azért, mert az nem károsítja a hanglemez anyagát. Ugyanazért az árért használhatnák az olcsóbb etanolt is, de nem teszik.
Persze ez igaz, de hígított állapotában egy 20mp-es tisztítás során semmit nem csinál a vinyllel, ha töménybe áztatod az más. A tűtisztítást meg azért hoztam fel, mert azt általában hígítatlan állapotú alkohollal szokták végezni. (én mindenhol isopropylt használok és azt is javaslom mindenkinek, hogy így tegyen)
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
Mindez biztos igaz, de a fizikát még sok pénzt kifizetve sem lehet áthágni.
Szerintem ez Dániában másképp működik.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A lemeztisztításnál ennek nincs jelentősége, a vinylt nem bántja az etilalkohol.
Rossz hírem van: de igen, bántja. Ellenőrízheted, ha egy lemezdarabot etanolba raksz. Az etanol agresszívebb oldószer az izopropanolnál, az alkoholos lemeztisztítófolyadékokat gyártó cégek nem azért használnak izopropanolt, mert az jobban esik nekik, hanem azért, mert az nem károsítja a hanglemez anyagát. Ugyanazért az árért használhatnák az olcsóbb etanolt is, de nem teszik.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Az Audio Note AN-1s AN-V/Vx (Sogon is) karok az Orion (Helius) karok utódjai.
Geoffrey Owen zseniális mérnöki precizitással fejlesztette ki az új karjait ahol is pl: a Helius Orion 4 (korai) szintén meglepő módon anti-skating nélkül készült.helius.jpg
A legelső Audio Note AN-1s AN-V/Vx karon már ott a anti-skating 20130331351.jpg20130302316.jpg20130302320.jpg Kétségtelen, hogy Mr Qvortrup nagyon szereti a pénzt és horribilis áron értékesíti a termékeit amelyek gyökerei Mr Kondo-hoz nyúlnak vissza és el kell ismerni, hogy magas minőséget képviselnek a High End világában.
Geoffrey Owen zseniális mérnöki precizitással fejlesztette ki az új karjait ahol is pl: a Helius Orion 4 (korai) szintén meglepő módon anti-skating nélkül készült.helius.jpg
A legelső Audio Note AN-1s AN-V/Vx karon már ott a anti-skating 20130331351.jpg20130302316.jpg20130302320.jpg Kétségtelen, hogy Mr Qvortrup nagyon szereti a pénzt és horribilis áron értékesíti a termékeit amelyek gyökerei Mr Kondo-hoz nyúlnak vissza és el kell ismerni, hogy magas minőséget képviselnek a High End világában.
Mindez biztos igaz, de a fizikát még sok pénzt kifizetve sem lehet áthágni.
Lemezjátszó
Geoffrey Owen zseniális mérnöki precizitással fejlesztette ki az új karjait ahol is pl: a Helius Orion 4 (korai) szintén meglepő módon anti-skating nélkül készült.
A legelső Audio Note AN-1s AN-V/Vx karon már ott a anti-skating Kétségtelen, hogy Mr Qvortrup nagyon szereti a pénzt és horribilis áron értékesíti a termékeit amelyek gyökerei Mr Kondo-hoz nyúlnak vissza és el kell ismerni, hogy magas minőséget képviselnek a High End világában.
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."
Lemezjátszó
Mr. Qvortrup nem foglalkozik ilyen részletkérdésekkel...
Elég drága hangszedőket kínál, hagy kopjon csak a tű!
- arzachel
- V.I.P.

Lemezjátszó
Azért a fizika az fizika, akárki is szerkeszt hangkart.Mr. Qvortrup nem foglalkozik ilyen részletkérdésekkel...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Hát ...? azt elmondhatnánk de nem mondjuk azt egy alapvetően Helius karról, hogy az rossz koncepción alapul , mert az tény , hogy ezt a hangszedöt nagyon szépen kezeli összevetve a korábbi karokkal amikkel dolgom volt Wilson & Benesch , Schröder , Clearaudio ,Ittok.... stb
De az antiskating-val kapcsolatban igazad van !
Azért a fizika az fizika, akárki is szerkeszt hangkart.