Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Hab a tortán, hogy mind japán nyomású CD saját rippelése.
Baromi jól szólnak.
De van Coltrane is, Davis is és szinte minden és mind japán nyomás...
Ha hozzájutsz hallgasd meg a Crimson sor eddig megjelent HD anyagait, amiket Steven Wilson kevert újra. Azok is jól sikerültek. Szerintem kifejezetten ilyen rendszerekre lett kitalálva, mivel viszonylag kevés az audiofil DVD játszó, ami MLP kósolást is játszik.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szép kis King Crimson gyüjtemény
Hab a tortán, hogy mind japán nyomású CD saját rippelése.
Baromi jól szólnak.
De van Coltrane is, Davis is és szinte minden és mind japán nyomás...

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nekem sincs "i" otthon, de semmi gondot nem jelent, mert mindenről vezérelhető. Legyen az a LINN KINSKY, ami fut bármilyen PC-n, Laptopon, Tableten. De bármilyen Upnp kontrollpont vezérli. Akármilyen Android alapú telefonról is vezérelhető.
Szóval kicsit félrevezetőek az információk, ami a vezérelhetőséget illeti.
A LUMIN saját kontroll programja valóban csak "i" termékekre íródott, de ez nem jelenti azt, hogy csak azokról irányítható.
Így semmi szükség távirányítóra. Valami könyvtárból úgyis ki kell választani a zenét, akkor pedig már irányítani is tudom.
A képen a saját LUMIN gépem KINSKY felületének egy ölemben tanyázó Laptop sreencopyja.

Szép kis King Crimson gyüjtemény
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Az usb-s probléma megoldódni látszik.
Mi volt a probléma?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: atis »

Az usb-s probléma megoldódni látszik.

Sziasztok, jobb helyet nem találtam, ha van, átteszem a kérdésemet/kérésemet.

Dune HD Max, már gari nincs rá, most tapasztalom, pár hónap kihagyás után, hogy az USB portok egyike sem érzékel semmilyen eszközt. (próbáltam a ráaggatott dolgokat a laptopomon, ott érzékel mindent a laptop, tehát nem a külső forrásokkal van a baj: mobiltelefon, pendrive, külső merevlemez, stb...)

A filmek lejátszásánál pedig, mikor lassan pásztáz a kamera például egy tájat, akkor ugrik a kép pár másodpercenként.

Elviekben semmihez nem nyúltam, a legutóbbi frissítés van rajta, halovány gőzöm sincs, hogy mi lehet a gond.

A belső merevlemezt és a bd-t kezeli szépen.

Mondjuk az internetrádió funkció sem működik.

Próbáltam az előző firmware-t visszatölteni, gyári resetet csinálni, de sajna nem használ.

Ha esetleg lenne valakinek ötlete, megköszönném.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

ad LUMIN lejátszó...

végigolvastam mindent róla. nekem csak 1 bagatel dolog hiányzik (ami IMHO macskafing mind feljelsztés, mind ár szempontból)

a távirányító :-(

sok olyan konzervatív audiofül ismerősöm van, aki "i" betüvel kezdődő feliratú dobozt nem vesz a kezébe :-(

Nekem sincs "i" otthon, de semmi gondot nem jelent, mert mindenről vezérelhető. Legyen az a LINN KINSKY, ami fut bármilyen PC-n, Laptopon, Tableten. De bármilyen Upnp kontrollpont vezérli. Akármilyen Android alapú telefonról is vezérelhető.
Szóval kicsit félrevezetőek az információk, ami a vezérelhetőséget illeti.
A LUMIN saját kontroll programja valóban csak "i" termékekre íródott, de ez nem jelenti azt, hogy csak azokról irányítható.
Így semmi szükség távirányítóra. Valami könyvtárból úgyis ki kell választani a zenét, akkor pedig már irányítani is tudom.
A képen a saját LUMIN gépem KINSKY felületének egy ölemben tanyázó Laptop sreencopyja.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: spendorman »

ad LUMIN lejátszó...

végigolvastam mindent róla. nekem csak 1 bagatel dolog hiányzik (ami IMHO macskafing mind feljelsztés, mind ár szempontból)

a távirányító :-(

sok olyan konzervatív audiofül ismerősöm van, aki "i" betüvel kezdődő feliratú dobozt nem vesz a kezébe :-(

Z.É.T. (exAtcBp)
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Nem tudom, ez szerepelt már valahol?

24/192 Music Downloads ...and why they make no sense

http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

E-mail: [email protected]: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: atis »

Sziasztok, jobb helyet nem találtam, ha van, átteszem a kérdésemet/kérésemet.

Dune HD Max, már gari nincs rá, most tapasztalom, pár hónap kihagyás után, hogy az USB portok egyike sem érzékel semmilyen eszközt. (próbáltam a ráaggatott dolgokat a laptopomon, ott érzékel mindent a laptop, tehát nem a külső forrásokkal van a baj: mobiltelefon, pendrive, külső merevlemez, stb...)

A filmek lejátszásánál pedig, mikor lassan pásztáz a kamera például egy tájat, akkor ugrik a kép pár másodpercenként.

Elviekben semmihez nem nyúltam, a legutóbbi frissítés van rajta, halovány gőzöm sincs, hogy mi lehet a gond.

A belső merevlemezt és a bd-t kezeli szépen.

Mondjuk az internetrádió funkció sem működik.

Próbáltam az előző firmware-t visszatölteni, gyári resetet csinálni, de sajna nem használ.

Ha esetleg lenne valakinek ötlete, megköszönném.

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Köszönöm szépen, ez jó hir nekem.

koro75
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: koro75 »

Igazából nem akarózik Openelec-el szerencsétlenkedni, de mivel az Linux, ezért kezelni fogja az USB-s dac-okat is, igen.

Sziasztok!

Van egy kis brazos gépem amin Openelec-XBMC fut. Szeretnék usb-s dac-ot használni hozzá, szerintetek van rá esélyem hogy müködjön.

Annyira jól használható rendszer ez így, hogy nem akaródzik a Windows-al szerencsétlenkedni.

Köszönöm

Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Sziasztok!

Van egy kis brazos gépem amin Openelec-XBMC fut. Szeretnék usb-s dac-ot használni hozzá, szerintetek van rá esélyem hogy müködjön.

Annyira jól használható rendszer ez így, hogy nem akaródzik a Windows-al szerencsétlenkedni.

Köszönöm

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Nekem is!

Azonban ma reggel újra jelentkezett a pattogás. Röviden az eseményekről:
- 3 napi folyamatos - pattogás-mentes - hallgatás után:
- erősítő ki-be kapcsolása éjjel (stand-by): ma reggel pattog
- ha pattog: foobar, winamp, hqplayer is pattog
- minden formátum pattog (CD is - számítógépen lejátszva)
- buffer size: kicsi/nagy: pattog
- latency: OK
- USB-kábel újracsatlakoztatása: pattog
- számítógép újraindítása bekapcsolt erősítővel: pattog
- foobar: wasapi event/push, direct sound is pattog
- erősító ki-be kapcsolása (főkapcsoló): NEM PATTOG
- erősítő újbóli ki-be kapcsolása (stand-by): nem pattog

Tehát nem tudtam az erősítő stand-by módjával reprodukálni a hibát, így a hibaok továbbra is igazolatlan. írjátok laikusságom számlájára a következő gondolatot, de nem lehet valamiféle feltöltődés, amit az áramtalanítás során elveszít az erősítő?

Update:

Mivel saját erőből sem szoftveres, sem hardveres tesztekkel nem tudtam a megoldást megtalálni, szervízbe küldtem az erősítőt. Ők is hallották a pattogást, tehát DAC-modult cseréltek. Azóta - számtalan ki- és bekapcsolás után - sem jelentkezett pattogás!
Újratervezés

xzozox
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: xzozox »

Köszi!

Brutális árak, nézelődöm a használtak között, bár ezek még nagyon fiatalok!
http://www.netdepo.hu/medialejatszo-109/hun/ Nincs tapasztalatom egyikkel sem, de nagyon gondolkodok rajta.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

brutális... meg kellene hallgatni. kisértetiesen hasonlít a LINN-re :-)
Igen: a megépítettség tekintetében valóban legalább a Linn szintjén van a LUMIN.
Az egy tömbből kimart elképesztően jó minőségű ház a Klimax-okat idézi. A Klimax DS-ben alkalmazott Lundhal trafók is az analóg kimenet előtt. Sőt, még a Wolfson DAC chip is azonos, ahogy a WBT RCA, XLR csatlakozók is.
De a LUMIN külső analóg táppal rendelkezik, 2.822MHz/1bit DSD lejátszásra is alkalmas, a többi file típust 384kHz/32bit mélységig kezeli. Vagyis a digitális és analóg jelfeldolgozása teljességgel más.

Egy kis nézegetés: http://www.avbuzz.com/audio-video/201212/LUMIN-20/0.htm

Egy kis érdekesség, hogy 4db külön órajel generátora van a különböző mintavételi frekvenciák számara, hogy a lehető legpontosabb legyen a dekódolás.
Those 4 clock oscillators are in different frequency. If I remember it right, 1 for 44.1/88.2, 1 for 48/96, 1 for 176.4/352/2.8M, 1 for 192/384. DSD clock is based on 44.1 multiplier. Some system uses a single clock generator for all audio frequency. Better method is using 2 clocks, 1 for 44.1/88.2/176.4 etc, 1 for 48/96/192 etc. The best method is using discrete clock in different frequency range for the most accurate signalling.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: spendorman »

In short, this DSD streamer outclassed anything I've heard at home or beyond.

http://6moons.com/audioreviews/lumin/1.html

brutális... meg kellene hallgatni. kisértetiesen hasonlít a LINN-re :-)

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Sziasztok!
Lehet hogy rossz helyen kérdezek!
Mozgó alkatrészek nélkül szeretnék zenét hallgatni olyan minőségben(flac fájlok), amit a DENON DCD 510AE tud.(mp3 nem kell, bár történetesen a denon is lejátsza) Az erősítő (Pioneer a 209r) és a hangfalak maradnak. Kijelző is kellene a "kütyüre", TV képernyőn keresgélni a számokat marha kényelmetlen. DAC-ot is kell vennem, vagy van olyan médialejátszó, aminek a DAC-ja már megüti a denon cd szintjét?! Ha válaszoltok, légyszíves konkrét típusokat írjatok hogy az árakat megnézhessem! Előre is kösz a segítséget!

http://www.netdepo.hu/medialejatszo-109/hun/ Nincs tapasztalatom egyikkel sem, de nagyon gondolkodok rajta.

xzozox
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: xzozox »

Sziasztok!
Lehet hogy rossz helyen kérdezek!
Mozgó alkatrészek nélkül szeretnék zenét hallgatni olyan minőségben(flac fájlok), amit a DENON DCD 510AE tud.(mp3 nem kell, bár történetesen a denon is lejátsza) Az erősítő (Pioneer a 209r) és a hangfalak maradnak. Kijelző is kellene a "kütyüre", TV képernyőn keresgélni a számokat marha kényelmetlen. DAC-ot is kell vennem, vagy van olyan médialejátszó, aminek a DAC-ja már megüti a denon cd szintjét?! Ha válaszoltok, légyszíves konkrét típusokat írjatok hogy az árakat megnézhessem! Előre is kösz a segítséget!

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Látom zz7 megfertőzött!!
Szerencsére!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ezt olvasd el, egyébként ez egy láncszem a lejátszó progi és a kimeneti eszköz között. Nagyon sokat hoz.
Látom zz7 megfertőzött!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Kedves Fapaci! Ahogy írtam is, szinte alig használt Win7 64Bites és nem a gagyi Vista. Én sem hitvitát akartam nyitni, de nálam jól hallható a különbség, de még buherálom a Foobar-t, a Ramdisk-en kívül is hátha tudok még rajta dobni. Fenyő, klassz, a DeadBeef volt a következő a kipróbálási listán. Mire használod a Jack-ot?  
Ezt olvasd el, egyébként ez egy láncszem a lejátszó progi és a kimeneti eszköz között. Nagyon sokat hoz.

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Kedves Fapaci! Ahogy írtam is, szinte alig használt Win7 64Bites és nem a gagyi Vista. Én sem hitvitát akartam nyitni, de nálam jól hallható a különbség, de még buherálom a Foobar-t, a Ramdisk-en kívül is hátha tudok még rajta dobni. Fenyő, klassz, a DeadBeef volt a következő a kipróbálási listán. Mire használod a Jack-ot?  
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

es ami meg lenyeges,a 320as mp3 is kepes levalni a dobozokrol.igaz a magas kozep tartomany nem legjobb,de nagyon elvezetes hallgatni.ugyan ez wasapi,kernel hasznalataval nem valosul meg,egyedul jriver gyari asio,fidelizer,ramdisk,friss win.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

nalam 2 het alatt ment gajra a hang szep fokozatosan,pedig csak nehany segedprogramot telepitettem.most nagyon ugyelek ra,3 hete nincs komolyabb minosegromlas.
Kicsit elforgatnám a kérdés. Abba most nem mennék bele, hogy a Win vagy a Linux ad-e jobb hangot. Magam is végeztem ilyen kísérleteket, hallottam differenciákat, de igazán nagy különbséget nem tapasztaltam. Azt viszont érdemes megfontolni, hogy régi vagy új telepítésű Windows volt-e a viszonyítási alap nálad, mert én bizony mindig azt érzékelem, hogy az új telepítés frissebb, lendületesebb hangzást produkál, szóval könnyen lehet, hogy becsapjuk magunkat, ha egy több éves Windowshoz hasonlítjuk a többi megoldást. Velem is így esett, erről még írtam is itt akkoriban. A leharcolt Windows Vista után a Linux nagyon kellemes és üdítő volt, el is kezdtem lelkendezni, hogy na meg van a megoldás, de aztán egyéb problémák miatt visszatettem egy Windows 7-et és semmivel sem volt rosszabb a Linuxnál. Szóval itt is el lehet tévedni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11511
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nemrég feltettem SUSE linux-ot a gépemre, és a hóvihar miatt jutott időm kicsit a zenelejátszással is szórakozni. Egyenlőre az alapból felajánlott Amarok-al tettem próbát. Ami teljesen megdöbbentő, hogy mennyire jobb, dinamikusabb és ráadásul sokkal élethűbb a hang, mint Win7 - foobar alól, pedig a foobar kapott wasapi-tól kezdve minden nyalánkságot. Valakinek van hasonló tapasztalata? Üdv
Kicsit elforgatnám a kérdést. Abba most nem mennék bele, hogy a Win vagy a Linux ad-e jobb hangot. Magam is végeztem ilyen kísérleteket, hallottam differenciákat, de igazán nagy különbséget nem tapasztaltam. Azt viszont érdemes megfontolni, hogy régi vagy új telepítésű Windows volt-e a viszonyítási alap nálad, mert én bizony mindig azt érzékelem, hogy az új telepítés frissebb, lendületesebb hangzást produkál, szóval könnyen lehet, hogy becsapjuk magunkat, ha egy több éves Windowshoz hasonlítjuk a többi megoldást. Velem is így esett, erről még írtam is itt akkoriban. A leharcolt Windows Vista után a Linux nagyon kellemes és üdítő volt, el is kezdtem lelkendezni, hogy na meg van a megoldás, de aztán egyéb problémák miatt visszatettem egy Windows 7-et és semmivel sem volt rosszabb a Linuxnál. Szóval itt is el lehet tévedni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”