Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Kedves Fapaci! Ahogy írtam is, szinte alig használt Win7 64Bites és nem a gagyi Vista. Én sem hitvitát akartam nyitni, de nálam jól hallható a különbség, de még buherálom a Foobar-t, a Ramdisk-en kívül is hátha tudok még rajta dobni. Fenyő, klassz, a DeadBeef volt a következő a kipróbálási listán. Mire használod a Jack-ot?  
Ezt olvasd el, egyébként ez egy láncszem a lejátszó progi és a kimeneti eszköz között. Nagyon sokat hoz.

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csupafül »

Kedves Fapaci! Ahogy írtam is, szinte alig használt Win7 64Bites és nem a gagyi Vista. Én sem hitvitát akartam nyitni, de nálam jól hallható a különbség, de még buherálom a Foobar-t, a Ramdisk-en kívül is hátha tudok még rajta dobni. Fenyő, klassz, a DeadBeef volt a következő a kipróbálási listán. Mire használod a Jack-ot?  
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

es ami meg lenyeges,a 320as mp3 is kepes levalni a dobozokrol.igaz a magas kozep tartomany nem legjobb,de nagyon elvezetes hallgatni.ugyan ez wasapi,kernel hasznalataval nem valosul meg,egyedul jriver gyari asio,fidelizer,ramdisk,friss win.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

nalam 2 het alatt ment gajra a hang szep fokozatosan,pedig csak nehany segedprogramot telepitettem.most nagyon ugyelek ra,3 hete nincs komolyabb minosegromlas.
Kicsit elforgatnám a kérdés. Abba most nem mennék bele, hogy a Win vagy a Linux ad-e jobb hangot. Magam is végeztem ilyen kísérleteket, hallottam differenciákat, de igazán nagy különbséget nem tapasztaltam. Azt viszont érdemes megfontolni, hogy régi vagy új telepítésű Windows volt-e a viszonyítási alap nálad, mert én bizony mindig azt érzékelem, hogy az új telepítés frissebb, lendületesebb hangzást produkál, szóval könnyen lehet, hogy becsapjuk magunkat, ha egy több éves Windowshoz hasonlítjuk a többi megoldást. Velem is így esett, erről még írtam is itt akkoriban. A leharcolt Windows Vista után a Linux nagyon kellemes és üdítő volt, el is kezdtem lelkendezni, hogy na meg van a megoldás, de aztán egyéb problémák miatt visszatettem egy Windows 7-et és semmivel sem volt rosszabb a Linuxnál. Szóval itt is el lehet tévedni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11475
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nemrég feltettem SUSE linux-ot a gépemre, és a hóvihar miatt jutott időm kicsit a zenelejátszással is szórakozni. Egyenlőre az alapból felajánlott Amarok-al tettem próbát. Ami teljesen megdöbbentő, hogy mennyire jobb, dinamikusabb és ráadásul sokkal élethűbb a hang, mint Win7 - foobar alól, pedig a foobar kapott wasapi-tól kezdve minden nyalánkságot. Valakinek van hasonló tapasztalata? Üdv
Kicsit elforgatnám a kérdést. Abba most nem mennék bele, hogy a Win vagy a Linux ad-e jobb hangot. Magam is végeztem ilyen kísérleteket, hallottam differenciákat, de igazán nagy különbséget nem tapasztaltam. Azt viszont érdemes megfontolni, hogy régi vagy új telepítésű Windows volt-e a viszonyítási alap nálad, mert én bizony mindig azt érzékelem, hogy az új telepítés frissebb, lendületesebb hangzást produkál, szóval könnyen lehet, hogy becsapjuk magunkat, ha egy több éves Windowshoz hasonlítjuk a többi megoldást. Velem is így esett, erről még írtam is itt akkoriban. A leharcolt Windows Vista után a Linux nagyon kellemes és üdítő volt, el is kezdtem lelkendezni, hogy na meg van a megoldás, de aztán egyéb problémák miatt visszatettem egy Windows 7-et és semmivel sem volt rosszabb a Linuxnál. Szóval itt is el lehet tévedni.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Akkor átvonultam oda, elnézést, hogy ismételtem.
 Én sokat foglalkoztam vele...tetszik is .De úgy látom a CMP+Cplay topik törölve lett. 
Régen írtunk bele...ennyi.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Nemrég feltettem SUSE linux-ot a gépemre, és a hóvihar miatt jutott időm kicsit a zenelejátszással is szórakozni. Egyenlőre az alapból felajánlott Amarok-al tettem próbát. Ami teljesen megdöbbentő, hogy mennyire jobb, dinamikusabb és ráadásul sokkal élethűbb a hang, mint Win7 - foobar alól, pedig a foobar kapott wasapi-tól kezdve minden nyalánkságot. Valakinek van hasonló tapasztalata? Üdv
Nekem van.
Felállás: UbuntuStudio, Jack, DeadBeeF

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Kedvcsináló:

Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone

csupafül
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

In short, this DSD streamer outclassed anything I've heard at home or beyond.

http://6moons.com/audioreviews/lumin/1.html

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Sziasztok!
Mostanában gyakran botlok olyan anyagba amin két hangsáv van, mka kiterjesztés.
Pl.: Előadó: Allan Taylor
Album címe: Down the Years I Travelled
Megjelenés éve: 2012 (dts 5.1 upmixed: 2013)

Sajnos a Logitech Squeezebox Touch-om meg se nyikkan. Rá lehetne bírni valahogy?
Esetleg van olyan progi amivel egyszerűen le tudnám szedni a 2.0-ás hangsávot?

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Lehet, hogy meghülyültem, de ugyanazt a felvételt egyszer rosszabb egyszer jobb minőségben hallom. Mitöl lehet ez? Foobar+fidelizer+nad 356 bee dac

Máshol jár az agyad, más zajokkal stresszelted aznap a füleidet, fülzsír máshol van, stb
És ez most komoly!

Üdv
Naru

Vikibácsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 269

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vikibácsi »

Fantasztikus ez az aluminium tömb!
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1690

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Valószínűleg a hálózaton keresztül megy a zavarjel. Akksiról működtetve a laptopot szintén megáll a zene? Mert akkor megáll az ész
A rádió hálózati kapcsolójára kéretik egy 275VAC 10nF kondenzátort forrasztani párhuzamosan.

Kipróbálom az akksis módszert is. Köszönöm a tippet!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5348

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem tudom ide tartozik e, (valanmely szinten biztosan), de ha bekapcsolom a rádiómat (Revox A76) akkor a laptopon a Foobar lejátszó megállítja a zenét.

Nem viccelek! A hiba bármikor reprodukálható.

Valószínűleg a hálózaton keresztül megy a zavarjel. Akksiról működtetve a laptopot szintén megáll a zene? Mert akkor megáll az ész
A rádió hálózati kapcsolójára kéretik egy 275VAC 10nF kondenzátort forrasztani párhuzamosan.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1690

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Nem tudom ide tartozik e, (valanmely szinten biztosan), de ha bekapcsolom a rádiómat (Revox A76) akkor a laptopon a Foobar lejátszó megállítja a zenét.

Nem viccelek! A hiba bármikor reprodukálható.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az első DSD stream.  

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Welcome home!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Bízunk benne.
Amúgy ez az ár azért a highend világában egyáltalán nem magas.
Ha pedig a hangja valóban olyan, amilyennek a 6monns leírja, akkor kifejezetten kedvező az ára.

Ma meg is érkezett a LUMIN.

Háááát, az első meghallgatás több, mint biztató.

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Lehet, hogy meghülyültem, de ugyanazt a felvételt egyszer rosszabb egyszer jobb minőségben hallom. Mitöl lehet ez? Foobar+fidelizer+nad 356 bee dac
pl.: más és más a szoba hőmérséklete.
A helység, amiben zenét hallgatsz, nem mindig ugyanolyan. Egyszer nyitva az ajtaja, egyszer zárva. Egy fotel máshol áll ... (egy sereg dolog lehet más)

pl.: más és más a hangulatod. Fáradt vagy illetve kipihent.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ennyi pénzért már jól kell szólni
Bízunk benne.
Amúgy ez az ár azért a highend világában egyáltalán nem magas.
Ha pedig a hangja valóban olyan, amilyennek a 6monns leírja, akkor kifejezetten kedvező az ára.

For CD it outclassed my Esoteric, my Jadis transport, the Aurender S10, any of my iMac/Macbook-based solutions and all the Vortexbox-based products I reviewed. In this more common territory of Redbook material, the Lumin played CD rips with the utmost clarity which didn't mean hyper-detailed via a boost in the upper or mid treble. The tonal balance of my Chinese loaner was close to perfection instead. The Lumin also delivered a liquid sound exempt from any harshness which wasn't always the case for the Aurender S10 or Linn streamers I heard in the past. It offered a fantastic level of detail with tone to die for. Despite its apparent neutrality, the Lumin was never anything but involving and lively.
Conclusion. This Chinese newcomer is set to radically alter the current hierarchy of dedicated audio computer solutions. It's the first if its kind that had me seriously contemplate to permanently switch to virtual media without any compromise in sound quality. The Lumin outclassed the very best CD/SACD transports where it could have safely stopped and grinned. But it pushed onwards and up by opening the doors to what for me was the most exciting audio experience I've yet had: DSD streaming? To complete the picture, the Chinese streamer also offers a very convenient iPad UPnP app that found itself highly appreciated by many diehard Linn users. In short, this DSD streamer outclassed anything I've heard at home or beyond. Beyond its outstanding sound quality, the Lumin also gets the most elevated marks for user-friendliness, aesthetics, versatility and evolutionary capacities – not bad for the maiden release from a rising Hong Kong company I'm sure we'll be hearing a lot more of in the near future! My experience with it became such a personal enjoyment that it proved impossible not to convert my loaner into my new digital reference. Considering the nearly unbelievable price/performance ratio, I give it a most enthusiastic award!

Vikibácsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 269

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vikibácsi »

5500 Euroban határozta meg a gyártó az EU árát.
Ez most nálunk bruttó: 1.650.000.- Ft.

Ennyi pénzért már jól kell szólni
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ara is van mar?
5500 Euroban határozta meg a gyártó az EU árát.
Ez most nálunk bruttó: 1.650.000.- Ft.
€5.500 established dealer-network price

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Új termékkel bővült a hálózati audio lejátszó kínálatunk: LUMIN.

http://www.luminmusic.com/index.html

Az első szállítmány a jövő héten érkezik, már az országban van.
Egy kis ismerkedés, bejáratás után szívesen megmutatom bárkinek, az új jövevényt.

A 6moons márciusi számában részletes leírás, teszt olvasható róla:
http://www.6moons.com/audioreviews/lumin/1.html

Egyedülálló tulajdonsága a hálózati DSD lejátszás, vagyis az SACD ripeket, mint hálózati audio lejátszó kezeli.
A szokásos file formátumokat 384kHz és 32bit mélységig kezeli hálózaton keresztül.

(x)

Specifikáció:

Ara is van mar?
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”