Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Régi idők hifije

szilszab
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: szilszab »

luxman l-1 típusú erősítőről tudnátok bővebben valamit mondani? minőség megbízhatósága? mennyiért lehetne most eladnikb?

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 57

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: BajuszosPapa »

Nem rossz, nem rossz. Abból a társaságból (aláírásod második sora) nem is lóg ki. ;-)

A. L.

Bocsánat. Ezt láttam a tablettemen második sornak.

TUNER: Fisher FM-1000, DECK: Nakamichi 1000/II, REEL: Stellavox SP-8, HANGFAL: Quad ESL57

Tiszteletet parancsoló felsorolás.

A.L.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Igen...jól látod.
Ez a The Fisher FM-1000 (FMR-1) 1962-ben alaposan feladta a leckét a követőinek.

http://fisherdoctor.com/

Üdv: TJ.

Nem rossz, nem rossz. Abból a társaságból (aláírásod második sora) nem is lóg ki. ;-)

A. L.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3477

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Igen...jól látod.
Ez a The Fisher FM-1000 (FMR-1) 1962-ben alaposan feladta a leckét a követőinek.

http://fisherdoctor.com/

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

The Fisher FM-1000 (FMR-1) tuner
Elavult csöves technika.:-)

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: 4you »

Komoly darab!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3477

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: tunerman »

The Fisher FM-1000 (FMR-1) tuner

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Leginkább hallgatott zenéim 80-as 90-es évek beli rockzenék!
Nem kevésbé fontos, hogy JVC szép is.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Leginkább hallgatott zenéim 80-as 90-es évek beli rockzenék! Más-más korosztály vagyunk. Én kicsit régebbrõl merítek. Kb 74-75-tel számomra a rockzene aranykora végetért. Persze csináltak azóta is jó zenét páran és nem csak a nagy túlélõk de nekem az már nem az igazi. A komolyzenében kevesebb a csalódás az operában meg szinte semmi.  
Ez az egész iromány nagyon szubjektív lett de az egesz hifi magában is nagyon szubjektív. Rögtön leszögezem, hogy én nem hifizem csak az egyik nagyon fontos lételememnek, ez a zene, megadom a képességeim által adható keretet. Értem ezalatt a berendezést a környezetet és a körülményeket egyaránt.

A. L.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Uram a döntés az Ön kezében van. Ha tetszik akkor bizony ez a jjó választás. Mivel egyikünk sem kérdezett rá a kedvenc zsánerre a tanácsaink is csak a nagy általánosságok talaján maradtak.

Sok jó zenét és sok ebbõl adódó kellemes élményt kívánok.

A. L.

Leginkább hallgatott zenéim 80-as 90-es évek beli rockzenék!

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Na üdv! Mefüleltem mindhárom erősítőt és az én fülemhez a JVC állt közel. Luxman is szép hangú erősítő, csak inkább komolyzene hallgatáshoz választanám. Yamahában csalódtam, iszonyat színezett, magasba húzó hangja volt. Már most imádom a JVC hangját!
Uram a döntés az Ön kezében van. Ha tetszik akkor bizony ez a jjó választás. Mivel egyikünk sem kérdezett rá a kedvenc zsánerre a tanácsaink is csak a nagy általánosságok talaján maradtak.

Sok jó zenét és sok ebbõl adódó kellemes élményt kívánok.

A. L.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Régi idők hifije

Na üdv! Mefüleltem mindhárom erősítőt és az én fülemhez a JVC állt közel. Luxman is szép hangú erősítő, csak inkább komolyzene hallgatáshoz választanám. Yamahában csalódtam, iszonyat színezett, magasba húzó hangja volt. Már most imádom a JVC hangját!

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

egy vmire kell figyelni:

nem banándugózhatóak, illetve vastagabb hfalkábel (talán már 2.0-ás) sem fér bele.

Ez így van. Mivel a "Régi idők hifije" topikban vagyunk nem tartottam nagy hiányosságnak, mert ez is megoldható. Biztos kapni felétek réz hüvelyt, abba még a hatos kábelt is bele lehet cínezni. Egy korabeli Marantzot így üzemeltettem évekig. Ergo: a voksom a Luxmané.

A.L.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Így látatlanban is Luxman.Nem nagyon voltak elk@rt cuccaik...
egy vmire kell figyelni:

nem banándugózhatóak, illetve vastagabb hfalkábel (talán már 2.0-ás) sem fér bele.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6689

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Három darab erősítő került az utamba amik közül nem tudok választani, ezért kérdezném tőletek, hogy melyiket érdemes megvenni (esetemben cserélni rá egy számomra használaton kívüli dolgot). Yamaha AXV401 vs. Luxman lv-90 vs. JVC JA S11. Segítségeteket előre is köszönöm! Az ára mindhárom erősítőnek ugyanannyi.
Így látatlanban is Luxman.Nem nagyon voltak elk@rt cuccaik...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vales
Értékelés: 1

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: Vales »

Jaj de szép ez a kombó!
Nekem van egy Tandberg, sokáig hallgattam rajta zenét a hálószobában, lehet, hogy megint bekötöm és élvezkedem. 

Nekem Nagyon bejönnek ezek az ún. "kompakt centerek".
Ez a gép még 1998-ban került hozzám, teljesen véletlenül vettem meg egy ismerőstől, de aztán nagyon a szívemhez nőtt.
Amikor Pestre költöztem, sokáig csak otthon vidéken hallgattam, majd meghibásodott szegény és méltatlanul feledésbe merült.
Tavaly végre lett saját lakásunk, így megfogadtam, hogy végre megvalósítom az álmaimat és régi hi-fi cuccokat fogok gyűjteni és használni.
Idén tavasszal végre felhoztam szegényt, a hétvégén pedig beszereztünk egy komódot aminek a tetejére szépen el is fér és jól mutat, így újra bekapcsolhattam végre.
Egyébként nekem is a hálóban/dolgozóban szól.
"Root is a state of mind!"

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Három darab erősítő került az utamba amik közül nem tudok választani, ezért kérdezném tőletek, hogy melyiket érdemes megvenni (esetemben cserélni rá egy számomra használaton kívüli dolgot). Yamaha AXV401 vs. Luxman lv-90 vs. JVC JA S11. Segítségeteket előre is köszönöm! Az ára mindhárom erősítőnek ugyanannyi.
Luxmanom volt és szerettem. Igaz nem ez a modell. A másik két márkával nem barátkoztam.

A. L.

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Régi idők hifije

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Jaj de szép ez a kombó!
Nekem van egy Tandberg, sokáig hallgattam rajta zenét a hálószobában, lehet, hogy megint bekötöm és élvezkedem. 

Vales

Régi idők hifije

Szép Napot!

A hétvégén újra Életet leheltem ebbe a gyönyörűséges Pioneer M-6500-ba, így a rádió és a lemezjátszó újra használható.
Sajnos a magnója még tetszhalott, a gerjedés-szerű jelenséget megpróbálom kideríteni, remélem csak egy-két kifolyt elkó.
A vinyl hallgatása, sercegése/pattogása nagyon hiányzott már, egy hibás Pioneer PL-320 (kukáztam) pickup-ját tettem át bele, azzal Istenien szól!
Vales

Vales

Régi idők hifije

"...Bár azokat a kiegészítő magasakat nem értem."
Lehet akár szabadkőműves/illuminati szimbólum: A Mindent Látó Szem...

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Egy ilyen rendszer elé én is szívesen ülnék le Naim+Meridian CD+Linn Kan.
Bár azokat a kiegészítő magasakat nem értem.

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

herstal
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 71

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: herstal »

yani
Értékelés: 13

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: yani »

Sziasztok!

Hitachi HA-610 és FT-920 1975-ből.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: hubee »

Vintage Acoustic Research dobozok közül melyek azok melyekkel érdemes számolni ? (azt tudom, hogy több tulajdonosváltás is volt és hogy a fanok az eredetiekre esküsznek.. pl. Teledyne elötti időkből)

...the ‘best’ 12” bookshelf speaker was probably the original AR-58. The very first incarnation of that model, only in production for a very short time. The first 58 had a 1 ½” dome midrange and a ¾” dome tweeter. It was essentially an AR-91 in bookshelf—not floorstanding—guise.

...the 58 could legitimately be considered as part of the 'original' AR lineage, coming from the company while it was still based in MA and being intro'd just after the time of the 9/91 (1980-ish).

...The very early 58's were direct descendants of the 3-3a-11.
Tehát a sima 58as pl. ilyen ezen felül lenne esetleg tipp? Akár kisebb, 2utasra is érdekelhet.

Ilyen szép időrendi táblázatot sikerült bányásznom... (4db, csak 1et teszek be teljes méretben)
http://kepfeltoltes.hu/130304/history_0 ... es.hu_.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”