Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Lehet, hogy meghülyültem, de ugyanazt a felvételt egyszer rosszabb egyszer jobb minőségben hallom. Mitöl lehet ez? Foobar+fidelizer+nad 356 bee dac
Pc alapú audio lejátszás
Ennyi pénzért már jól kell szólni
Bízunk benne.
Amúgy ez az ár azért a highend világában egyáltalán nem magas.
Ha pedig a hangja valóban olyan, amilyennek a 6monns leírja, akkor kifejezetten kedvező az ára.
For CD it outclassed my Esoteric, my Jadis transport, the Aurender S10, any of my iMac/Macbook-based solutions and all the Vortexbox-based products I reviewed. In this more common territory of Redbook material, the Lumin played CD rips with the utmost clarity which didn't mean hyper-detailed via a boost in the upper or mid treble. The tonal balance of my Chinese loaner was close to perfection instead. The Lumin also delivered a liquid sound exempt from any harshness which wasn't always the case for the Aurender S10 or Linn streamers I heard in the past. It offered a fantastic level of detail with tone to die for. Despite its apparent neutrality, the Lumin was never anything but involving and lively.
Conclusion. This Chinese newcomer is set to radically alter the current hierarchy of dedicated audio computer solutions. It's the first if its kind that had me seriously contemplate to permanently switch to virtual media without any compromise in sound quality. The Lumin outclassed the very best CD/SACD transports where it could have safely stopped and grinned. But it pushed onwards and up by opening the doors to what for me was the most exciting audio experience I've yet had: DSD streaming? To complete the picture, the Chinese streamer also offers a very convenient iPad UPnP app that found itself highly appreciated by many diehard Linn users. In short, this DSD streamer outclassed anything I've heard at home or beyond. Beyond its outstanding sound quality, the Lumin also gets the most elevated marks for user-friendliness, aesthetics, versatility and evolutionary capacities – not bad for the maiden release from a rising Hong Kong company I'm sure we'll be hearing a lot more of in the near future! My experience with it became such a personal enjoyment that it proved impossible not to convert my loaner into my new digital reference. Considering the nearly unbelievable price/performance ratio, I give it a most enthusiastic award!
Pc alapú audio lejátszás
5500 Euroban határozta meg a gyártó az EU árát.
Ez most nálunk bruttó: 1.650.000.- Ft.
Ennyi pénzért már jól kell szólni
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Pc alapú audio lejátszás
Ara is van mar?
5500 Euroban határozta meg a gyártó az EU árát.
Ez most nálunk bruttó: 1.650.000.- Ft.
€5.500 established dealer-network price
Pc alapú audio lejátszás
Új termékkel bővült a hálózati audio lejátszó kínálatunk: LUMIN.
http://www.luminmusic.com/index.html
Az első szállítmány a jövő héten érkezik, már az országban van.
Egy kis ismerkedés, bejáratás után szívesen megmutatom bárkinek, az új jövevényt.
A 6moons márciusi számában részletes leírás, teszt olvasható róla:
http://www.6moons.com/audioreviews/lumin/1.html
Egyedülálló tulajdonsága a hálózati DSD lejátszás, vagyis az SACD ripeket, mint hálózati audio lejátszó kezeli.
A szokásos file formátumokat 384kHz és 32bit mélységig kezeli hálózaton keresztül.
(x)
Specifikáció:
Ara is van mar?
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Pc alapú audio lejátszás
Új termékkel bővült a hálózati audio lejátszó kínálatunk: LUMIN.
http://www.luminmusic.com/index.html
Az első szállítmány a jövő héten érkezik, már az országban van.
Egy kis ismerkedés, bejáratás után szívesen megmutatom bárkinek, az új jövevényt.
A 6moons márciusi számában részletes leírás, teszt olvasható róla:
http://www.6moons.com/audioreviews/lumin/1.html
Egyedülálló tulajdonsága a hálózati DSD lejátszás, vagyis az SACD ripeket, mint hálózati audio lejátszó kezeli.
A szokásos file formátumokat 384kHz és 32bit mélységig kezeli hálózaton keresztül.
(x)
Specifikáció:
Specification
Streaming Protocol:UPnP AV protocol with audio streaming extension
Gapless Playback
On-device Playlist
Supported Audio File Formats:DSD Lossless:DSF (DSD), DIFF (DSD), DoP (DSD)
PCM Lossless:FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAV, AIFF
Compressed (lossy) Audio:MP3, AAC (in M4A container)
Supported Audio Sample Rates, Bit Depths, Number of Channels:PCM, 44.1khz-384kHz, 16-32bit, Stereo
DSD, 2.8MHz, 1bit, Stereo
Supported Control Devices:All models of Apple iPad (iPad 2 or later recommended). iOS 5.0 or later required
Input:Ethernet Network 100Base-T
Outputs:Analog Audio:XLR balanced, 4Vrms, pin 2 Hot
RCA unblanced, 2Vrms
Digital Audio:BNC SPDIF:PCM 44.1khz-192kHz, 16-24bit
HDMI:PCM 44.1khz-192kHz, 16-24bit
DSD 2.8MHz, 1bit
Analog Output Stage:Wolfson WM8741 DAC chips, 1 per channel
Fully balanced layout with discrete components
Output connectors coupled with LUNDAHL LL7401 output transformer
Pysical:Lumin (solid aluminum chassis):350mm (W), 345mm (D), 60mm (H), 8kg
Dual-toroidal PSU:100mm (W), 295mm (D), 55mm (H), 2kg
Power Consumption:Operation: 20W
Standby: 15W
Others:Firmware Upgradable for further features and enhancements
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Akkor átvonultam oda, elnézést, hogy ismételtem.
Próbálgattam régebben, elég sokat fagyott, így függetlenül,h jó a hangja (szerintem is) nem erőltettem. Fapadosabb, de stabil a stealth player.
Pc alapú audio lejátszás
Van-e valakinek már tapasztalata a cplay lejátszó programmal?
http://www.cicsmemoryplayer.com/
Kipróbáltam, nekem tetszik, igaz, kicsit macerás meg fapados, de a vinilhez képest még mindig kényelmesebb
Nagyon jó magyarázatok és tanácsok is vannak az oldalon, ha mást használ valaki, akkor is érdemes elolvasni, és minél többet betartani.
En megcsinaltam a fullos verziot belole. Leveleztem a Jolida nevu emberrel, es par masikkal is. Megvan a jackwong es jolida iso is.. Megcsinaltam a file atnevezos dolgot es a super es hiper tweak- eket. Tobb gepet is epitettem esi julival es hiface el is. Linearis tapok stb stb. Ha tudok segitek, de fanatizmus kell hozza, neked gondolom ez nem uj..
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Pc alapú audio lejátszás
Még helyi topik is van róla: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... laycmpcmp/
Akkor átvonultam oda, elnézést, hogy ismételtem.
Pc alapú audio lejátszás
Kipróbáltam, nekem tetszik, igaz, kicsit macerás meg fapados, de a vinilhez képest még mindig kényelmesebb
Nagyon jó magyarázatok és tanácsok is vannak az oldalon, ha mást használ valaki, akkor is érdemes elolvasni, és minél többet betartani.
Még helyi topik is van róla: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... laycmpcmp/
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Pc alapú audio lejátszás
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
Hálózati lejátszás - avagy az a tökéletes megoldás ami érzéketlen a bejövő jelre. (CAT kábel, router, switch, szervert futtató PC -re )
Az alábbi eset egy soundcheck beállításokon átesett Squeezebox Touch-on történt meg. /köszönet mégegyszer a lehetőségért! /
A 2009es Mac Minimre feltettem az utolsó Squeezebox szerver progit. Pozitív tulajdonsága ennek a verziónak már hogy meg lehet adni több mappát is ahol a zenék vannak...
Létrehoztam egy ramdisket belehúztam valamennyi zenét és megadtam a szerverprogiban az eredeti fileok helyét és a ramdisket is. Így volt lehetőségem ugyanazt a számot hddről és ramdiskből is meghallgatni. AB teszt, ugye.
A lényeg: volt különbség . Az én rendszeremben nem volt nagy különbség, de elméletileg Egyáltalán nem lehet. Márpedig a zenét párom is dinamikusabbnak és picit részletesebbnek hallotta ramdiskből.... Megfogottabbak, gyorsabbak voltak a mélyek ramdiskkel.
Természetesen ez önmagában egy használhatatlan megoldás, hogy valaki akinek valamilyen hálózati lejátszója van, akkor ott ramdiskbe húzza a zenéket mindig. (hisz pont az ilyen dolgok elkerülésére választják többen a hálózati megoldásokat)
Viszont: mivel a ramdisk és SSD hangra gyakorolt hatása azért hasonló, érdemes lehet a szervert futtató gépbe egy SSDt tenni és a kedvenc zenéket arról lejátszani !
/Ha a Squeezebox szekere még futna... akkor lehetne írni egy plugint ami legalább egy playlistnyi számot automatikusan behúzna a szerveren egy ramdiskbe/
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
....
Én ez alapján csináltam: soundcheck's - audio@vise és működik.
Bekapcsolásnál egy ilyen üzenet fogad: "enchanced digital output unsupported" aztán eltűnik.
Nem tudom, hogy ez másnál is így van-e ? A Buffer méretét viszont nem tudtam beállítani:
Az üzenet az lesz, hogy fent van az EDO app.
A többihez: Ezek alapján az a kicsit kellemetlen helyzet állhatott elő hogy a Squeezebox Touch -on a TT (Touch Toolbox) és az EDO (Enhanced Digital Output) app összeakad...
EDO and TT got some overlaps (touching the same files). You stepped on one of them.
Azt írják factory reset után lehet újra próbálkozni a dologgal... hátha. (egyébként elvileg az EDOban is lehet állítani a buffert, még ha nem is olyan finoman mint a TT appban)
Addig a pár másodpercig egyébként, míg a Hiface2 -n hallgatható maradt a zene én felfedezni véltem az ismerős hangszínt. Megjelenhetett a Hiface2 "hangja" a hangképben, de elemezgetni az azt követő pattogások miatt nem volt lehetőségem. Külföldi sajtó szerint egy érdemi upgradelehetőség a Hiface2 (lehetőleg USB táppal) a Touch digit kimenete helyett.
Pc alapú audio lejátszás
Szia !
Én már nem most csináltam, így a pontos lépéseket nem tudom, de az alábbi link alapján mentem végig.
Az előző tulaj is próbálkozhatott vele, mert amikor megvettem, már ez az üzenet fogadott:
enchanced digital output unsupported
Nekem van itthon egy USB DAC-om amin gond nélkül megszólal a nagy felbontású anyag is.
Viszont kipróbáltuk egy fórumtársnál a Hiface 2- vel, és szintén pattogás, ami a buffer miatt lehet. Ezt még nem sikerült beállítani. Jelenleg Ő birkózik vele.
Pc alapú audio lejátszás
Dorian, fapaci: köszönöm szépen, így már tisztább!
Pc alapú audio lejátszás
nekem az xld mindig 44,1 es felbontásba akar konvertálni,
XLD - Preferences - General - Output format - Option
Itt be tudod állítani AIFF esetén, hogy a forrás alapján vagy kiválasztva 8, 16, 24, 32 bit.
A többi formátumnál is vannak választási lehetőségek.
Pc alapú audio lejátszás
Van még egy kérdés, amit senki nem tett fel!
A stúdiókba, milyen formátumban zajlik a rögzítés és a keverés?
Nem hiszem, hogy Flac-ban történne az egész.....
Miért történne FLAC-ba? Az ég világon semmi értelme nem lenne. Ha digitális akkor az esetek nagy részébe wav-ba MENTIK az elkészült felvételt. (felvételkor még nincs eldöntve). Ha analóg akkor meg később sincs "eldöntve"
Pc alapú audio lejátszás
Figyeljél mondok egy hasonlatot:
Van egy út ami keresztez egy kerítés.
Hogy tovább tudjál rajta menni mit teszel?
1, átmászol a kerítésen
2, megkeresed a kerítés végét és visszamész oda mellette ahol keresztezte és onnan folytatod tovább az utad.
Mind a kettő jó megoldás, viszont a döntés a te kezedbe van.
Ha nem tudsz olvasni a sorok között, akkor leírom a te szavaiddal, miszerint 1:1-ben ugyanaz
Szerintem ez erősen sántító példa. Életszerűbb példa erre az, hogy van egy kerítés amin át tudsz kapuval menni vagy el is tudod tüntetni a kerítést az igényednek megfelelően. Ha már ilyen kerítéses példánál maradunk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Azon gondolkodtam csak, hogy akkor miért javasolják az "USB to SPDIF/COAX" átalakítót, ha az USB megfelelő minőségben áthozza a jelet? Persze, gondolom, hogy akinek pl. csak COAX bemenete van a DAC-on, az azért használja, de valahol egy hozzászólásban itt a topikban mintha azért ajánlották volna egy fórumtársnak, mert "jobb lesz tőle a minőség" - csak nem találom a hozzászólást.
Nincs minden D/A konverteren USB csatlakozási lehetőség és ha van is, az sokszor gyengébb, mint egy jófajta USB-SPDIF transzport, de a helyzet folyamatosan javul, a gyártók lassan végre kidobálják a régi USB receiver chipeket.
Az USB 2.0 elméleti adatátviteli korlátja 480 MB/sec. A jelenleg széles körben használatos audio felbontások közül a legmagasabbnak (192 kHz/24 bit 2 sávon) nagyjából 20 MB/sec sávszélességre van szüksége. Persze a gyakorlatban nem ilyen szép a helyzet, de bőven van még tartalék a 2.0 átvitelben, a 3.0 pedig még egy nagyságrenddel gyorsabb.
Éppen 384 kHz / 24 bit felbontásban hallgatok zenét PC-ről USB összeköttetésen a TEAC UD-501 DAC segítségével, mindenféle akadás nélkül.
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Azon gondolkodtam csak, hogy akkor miért javasolják az "USB to SPDIF/COAX" átalakítót, ha az USB megfelelő minőségben áthozza a jelet? Persze, gondolom, hogy akinek pl. csak COAX bemenete van a DAC-on, az azért használja, de valahol egy hozzászólásban itt a topikban mintha azért ajánlották volna egy fórumtársnak, mert "jobb lesz tőle a minőség" - csak nem találom a hozzászólást.
Eddig a lehetséges felbontásról beszéltünk, nem a hangminőségről. A különböző USB-spdif (legyen az külső vagy DAC-ba épített) átalakítók különböző minőségben (nem=felbontás) képesek elvégezni ez a konverziót.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom, hogy van-e valami felső határ, de igazából lényegtelen, mert maga az USB a jelenlegi legdurvább felbontású 32bit / 352,8kHz-es DAC-okat is képes ellátni. Amennyire én tudom, az USB 1.1-nek van 16bit/48kHz, a 2.0-nak 24bit/192kHz korlátja.
Pc alapú audio lejátszás
Szeretnék kérdezni egy valószínűleg amatőr kérdést, csak eddig nem találtam rá egyértelmű választ: a számítógép USB-kimenetének van technikai felső határa/korláta, hogy milyen max. jelet (48KHz/16bit, 96KHz/24bit, 192KHz/24bit stb.) tud kiadni a DAC-nak? - vagy nincs, és csak a DAC-nak van korláta, hogy mit tud fogadni, ill. milyen konvertálásra képes?
Nagyon köszönöm, ha valaki meg tudná ezt nekem válaszolni!
Nem tudom, hogy van-e valami felső határ, de igazából lényegtelen, mert maga az USB a jelenlegi legdurvább felbontású 32bit / 352,8kHz-es DAC-okat is képes ellátni. Amennyire én tudom, az USB 1.1-nek van 16bit/48kHz, a 2.0-nak 24bit/192kHz korlátja.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Szeretnék kérdezni egy valószínűleg amatőr kérdést, csak eddig nem találtam rá egyértelmű választ: a számítógép USB-kimenetének van technikai felső határa/korláta, hogy milyen max. jelet (48KHz/16bit, 96KHz/24bit, 192KHz/24bit stb.) tud kiadni a DAC-nak? - vagy nincs, és csak a DAC-nak van korláta, hogy mit tud fogadni, ill. milyen konvertálásra képes?
Nagyon köszönöm, ha valaki meg tudná ezt nekem válaszolni!
Pc alapú audio lejátszás
Hogyan nem sikerült ? Windows alól próbáltad ?
Bekapcsolásnál egy ilyen üzenet fogad: "enchanced digital output unsupported" aztán eltűnik.
Nem tudom, hogy ez másnál is így van-e ? A Buffer méretét viszont nem tudtam beállítani:
Szia!
Így kezdtem:
To install, please following the following steps:
1) Ensure your Squeezebox Touch is running 7.7.x or later firmware
2) Go to Apps Gallery -> 3rd Party Apps on the touch screen
3) Deselect the "recommended applets only" option, so that you see a longer list of apps
4) Select "Enhanced Digital Output" and select it for installation
5) Your touch should download the app, reboot, then download a new custom linux kernel and reboot again
6) You should now get a list of possible output devices - this should include "Digital Output" and your USB Dac if it is plugged in, select the appropriate output
7) Touch should reboot again and then be ready to start playing with the selected output.
A CA Dacmagicot usb-n is összekötöttem a Touch-al de nem ismeri fel, nem tudom kiválasztani. A digitális kimeneten továbbra is pufferelési problémákkal játssza.
A bekapcsolásnál nekem is ugyan az a szöveg ami aztán eltűnik.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ha jól tudom a Logitech Squeezebox Touch-ot rá lehet bírni a 24/192 fájlok lejátszására. Sajnos nekem még nem sikerült, minden ötletet szívesen olvasok.
Egy Synology DSJ212 NAS-ról szólaltatom meg a Touch-ot.
Hogyan nem sikerült ? Windows alól próbáltad ?